Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Creveti si homar
Last Updated: Apr 04 2011 18:14, Started by
eugen1985
, Jan 29 2011 23:56
·
0
#1
Posted 29 January 2011 - 23:56
Azi pe la supermarket sa mai iau cate ceva. Invartindu-ma pe acolo ajung si in zona cu peste. Ca de fiecare data ma uit la fructele de mare si stau pe ganduri. Faza e in felul urmator: la TV vad pe altii cum le consuma insa nefiind specifice tarii noastre imi par putin scarboase, de fiecare data preferam sa cumpar produsele cu care am fost crescut :rolleyes: Acu' sincer sa fiu nici nu prea mananc orice, doar carne de pui, iepure, porc iar dintre pesti nu-mi place decat carasul si macoul, asta e, fiecare cu gusturile lui. Totusi am zis sa incerc si am luat niste creveti congelati decorticati. Vreau sa-i fac maine insa nu prea stiu cum. Am mai citit pe aici pe forum, m-am uitat si pe net si nu prea vreau sa fac cine stie ce reteta, drept sa fiu nici nu stiu daca o sa-mi placa.
Am zis sa ii fac asa: intr-o cratita incing niste unt peste care o sa pun crevetii, ceapa, o foaie de dafin rupta, piper si o sa-i frig cam 5 minute. Daca nu este ok cum vreau sa-i fac sa-mi dea si mie careva de stire. Poate mai trebuie ceva adaugat, nush' nici nu am stiut ce sa cumpar, a fost ceva spontan toata faza. As vrea sa mai incerc ceva, homar insa ar fi super daca cineva care stie ar posta aici reteta clasica de preparare si cand spun clasica ma refer la cea pe care o folosesc americanii de obicei. Multumesc anticipat. |
#2
Posted 30 January 2011 - 03:08
#3
Posted 03 April 2011 - 22:05
Am gatit zilele trecute niste creveti proaspeti luati de la Carrefour.
I-am spalat bine in apa rece, i-am pus cateva minute in apa clocotita ca sa se desfaca usor, i-am lasat putin sa se raceasca si apoi i-am decorticat (adica le-am taiat carapacea sub coada si i-am curatat de ce am gasit pe acolo, le-am taiat mustatile). In final i-am spalat bine in apa rece si i-am prajit 4-5 minute pe ambele parti in unt cu usturoi tocat din belsug, sare, piper. Unii prefera sa-i opareasca in lapte, nu in apa - se pare ca asa dispare mirosul de peste. Sunt unii care prefera sa le elimine in etapa de decorticare si capul, picioarele, ochii. Oricum astea nu se mananca.... se mananca doar carnea cozii :) Pentru garnitura am folosit niste orez cu legume congelat fiindca n-am avut altceva..... A fost o cina usoara si delicioasa, stropita cu putin vin alb scos de la rece. Attached FilesEdited by kmailand, 03 April 2011 - 22:14. |
#4
Posted 03 April 2011 - 22:20
Sunt f. buni, eu ii mananc facuti dupa reteta asta:
Pui unt in tigaia la foc mare, apoi pui crevetii apoi deasupra amestecul asta: # 1/2 teaspoon salt # 1/4 teaspoon garlic powder # 1/4 teaspoon onion powder # 1/4 teaspoon ground black pepper # 1/4 teaspoon chili powder # 1/4 teaspoon granulated sugar # 1/8 teaspoon cayenne pepper and a bit of lemon juice if you like pentru o jumatate de punga. Edited by Thomas-, 03 April 2011 - 22:23. |
#5
Posted 04 April 2011 - 18:14
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users