Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Antena satelit DIGi prin fibra op...

Recomandare imprimanta

Masina spalat indesit wisl 85 nu ...

Modificare frecventa rami ddr4
 Ramon(2023)

Probleme internet (ping,packetloss)

Adictia la medicamente opioide.

reziliere contract
 E normal sa aiba viteza mai mica ...

Kaufland - Pareri / Sugestii / Re...

Ce fel de calorifere/radiatoare s...

Ce inseamna C.I+?
 O luna de permis si un Ford Monde...

Problema baterie opel astra h

Prioripost

ce puteam face in aceasta situatie?
 

IPcop

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
ukteam

ukteam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 19.08.2005
sal..

am instalat de pe cd Ipcop 1.4.6 si nu merge sa pun net pe el
nustiu dc..
setez pe eth0 ... ip tot... ce drebuie zice link up si apoi automat link down :((

si eth1 nu il vede deloc cum na`r exista.. dar in calculator exista palca de retea... cum sa fac sa rezolv probelam ?

Multumesc !

#2
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
citeste documentatia si vezi daca ai drivere pt placile alea de retea. Daca nu, cred ca se poate sa recompilezi kernelul pt placile respective.

#3
ukteam

ukteam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 19.08.2005

cianura, on Aug 21 2005, 16:58, said:

citeste documentatia si vezi daca ai drivere pt placile alea de retea. Daca nu, cred ca se poate sa recompilezi kernelul pt placile respective.

<{POST_SNAPBACK}>




-ce inseamna sa "recompilezi kernelul "     ??????

am incercat... am reinstalat din nou IPCOP`ul ... dar dejaba tot nu vede... eu cred ca e de la ipcop.. voi ce ziceti?? sau chiar nustiu de la ce nu am mai intalit asa ceva in linux... :((  

astept.. sfaturi si sugestii ! :P multumesc...

#4
dixy

dixy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,910
  • Înscris: 06.09.2004

ukteam, on Aug 21 2005, 23:48, said:

-ce inseamna sa "recompilezi kernelul "     ??????

am incercat... am reinstalat din nou IPCOP`ul ... dar dejaba tot nu vede... eu cred ca e de la ipcop.. voi ce ziceti?? sau chiar nustiu de la ce nu am mai intalit asa ceva in linux... :(

astept.. sfaturi si sugestii ! :P multumesc...

<{POST_SNAPBACK}>


Eu zic sa platesti pe cineva sa faca treaba in locul tau. Fara suparare dar nu te pricepi. Mai ai si varianta sa incerci cu Windows.

#5
ukteam

ukteam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 19.08.2005

dixy, on Aug 21 2005, 23:50, said:

Eu zic sa platesti pe cineva sa faca treaba in locul tau. Fara suparare dar nu te pricepi. Mai ai si varianta sa incerci cu Windows.

<{POST_SNAPBACK}>




dixy nu e cu suparare dar nustiu daca trebuie neaparat sa vb daca nu stii... eu stiu ca acest forum este pt. intrebari si pt. ca sa te inveti sa faci ceva ce nu stii... cred ca si tu ai fost in locul meu ... chiar, toti au fost intr`o astefel de postura ! ... daca doresti imi raspunzi,... daca nu, nu e nici o problema... chiar nu era nevoie sa dai un astfel de sfat. toti trebuie sa invatam sa ne ajutam intre noi... nu numai sa zicem ca suntem varza si sa punem pe altii.. aia altii cum au invatat oare ? nu tot asa de la altii ?? ?  

multumesc ....


astept... in continuare .... poate exista cineva sa ma ajute sa ii dam de cap problemei...

multumesck anticipat ;)

#6
dixy

dixy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,910
  • Înscris: 06.09.2004
Pai cum te poate ajuta cineva daca tu nu stii absolut nimic legat de linux? Ajutorul se ofera cuiva care are cat de cat legatura cu chestia respectiva. Altfel nu ai cum sa ajuti pe nimeni pentru ca degeaba incerci sa ajuti daca nu intelege.

Cianura a incercat sa te ajute mai sus dar e clar: tu nu intelegi. CUm vrei ajutor daca tu nu intelegi chiar nimic? Iti trebuie un oarecare bagaj de cunostinte ca sa beneficiezi de ajutor.

#7
ukteam

ukteam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 19.08.2005

dixy, on Aug 22 2005, 00:12, said:

Pai cum te poate ajuta cineva daca tu nu stii absolut nimic legat de linux? Ajutorul se ofera cuiva care are cat de cat legatura cu chestia respectiva. Altfel nu ai cum sa ajuti pe nimeni pentru ca degeaba incerci sa ajuti daca nu intelege.

Cianura a incercat sa te ajute mai sus dar e clar: tu nu intelegi. CUm vrei ajutor daca tu nu intelegi chiar nimic? Iti trebuie un oarecare bagaj de cunostinte ca sa beneficiezi de ajutor.

<{POST_SNAPBACK}>




poftim ? :)) cred ca nus tii ce inseamna cuvintele spuse de tine... imi pare rau... lucrez pe linux de vreo 3 ani ... daca te intereseaza... dar o chestie ca asta nu am intalnit.. si am cerut un ajutor.. nu e nevoie sa comentezi d ecunsotintele mele de linux.... intradevar nu m-a preocupat foarte tare astfel de cunostintge ( scripturi pt. net provider .. etc..  ca IPCOP )  am avut si am propria retea de cartier.. cam 50 abonati... eu crd ca nu e asa de usor sa tii evidenta la 50 abonati la 16 ani ... imi place sa fac asa ceva si deasta fac nu conteaza ca e greu..  :P nu mi se pare... dar sincer o chestie ca aceeea din ipcop nu am mai itnalnit .. sa nu recunoasca in nici un fel ... cum ar veni alte sloturi pt. placi retea, modemuri... ca pana la urma sloturile nu le vede... pt. ca ... am schimbat placa aia pe care nu o vede pe slotu placii pe care o vede si o vedea... , deci ...  nustiu ce sa mai zik ... ma`m confruntat cu probleme mai grele dar cu una ca asta nu.. :(

P.S. :  IPCOPU MEU ( 1.6.4 ) NU RECUNOASTE MAI MULT DE 1 PLACA RETEA.. ADIKA MAI MULT DE O INTERFATA... CE SA FAC ??! DE LA CE E ?

astept un raspuns ;) daca stie cineva cum sa rezolv problema...

mercy mult !

#8
dixy

dixy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,910
  • Înscris: 06.09.2004

ukteam, on Aug 21 2005, 23:48, said:

-ce inseamna sa "recompilezi kernelul "     ??????

am incercat... am reinstalat din nou IPCOP`ul ... dar dejaba tot nu vede... eu cred ca e de la ipcop.. voi ce ziceti?? sau chiar nustiu de la ce nu am mai intalit asa ceva in linux... :(

astept.. sfaturi si sugestii ! :P multumesc...

<{POST_SNAPBACK}>


Daca te lauzi ca lucrezi pe "linux de vreo trei ani" oare de ce nu stii ce inseamna sa compilezi kernelul?

Ca sa revin la subiect: instaleaza driverele pentru placile de retea. Presupun ca stii cum, din moment ce lucrezi pe linux de atata timp.

#9
ukteam

ukteam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 19.08.2005

dixy, on Aug 22 2005, 01:39, said:

Daca te lauzi ca lucrezi pe "linux de vreo trei ani" oare de ce nu stii ce inseamna sa compilezi kernelul?

Ca sa revin la subiect: instaleaza driverele pentru placile de retea. Presupun ca stii cum, din moment ce lucrezi pe linux de atata timp.

<{POST_SNAPBACK}>



lasa mishtoul deoparte ...

#10
tim2003

tim2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 26.06.2003

Quote

lasa mishtoul deoparte ...

Tu l-ai vrut  :P
Ei au incercat sa te ajute si ti-au si explicat de ce nu o pot face.
Iti lipsesc cunostinte elementare.
Cu alte cuvinte, nu te poate invata gradinarit cand tu nu ai habar de grebla. :)

Singura rezolvare pe care o vad eu este sa chemi un prieten care se pricepe. Cel putin in prima faza. :peacefingers:

#11
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
1. te rog mult sa nu calci in picioare limba romana  (ca de altfel si engleza) si sa scrii corect. "mirc-arii" din astea nu au ce cauta pe forum, nu te fac mai "cool", cel mult pot atrage avertismente, ignorare din partea celorlalti useri ai forumului si in ultima instanta banarea.

2. sa revenim:

ukteam, on Aug 22 2005, 00:28, said:

ca pana la urma sloturile nu le vede... pt. ca ... am schimbat placa aia pe care nu o vede pe slotu placii pe care o vede si o vedea... , deci ...  nustiu ce sa mai zik ... ma`m confruntat cu probleme mai grele dar cu una ca asta nu.. :(

<{POST_SNAPBACK}>


ipcop poate vedea mai multe placi de retea fara probleme. Daca zici ca ai schimbat slotul placii si a recunoscut-o (desi ar fi trebuit sa faci niste teste ping, transmisie de date efectiv pe ea) atunci problema e de hardware, acel slot pci pe care e placa a 2-a e mort. Schimba slotul si fa teste.

Edited by cianura, 22 August 2005 - 03:08.


#12
ukteam

ukteam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 19.08.2005

cianura, on Aug 22 2005, 03:08, said:

1. te rog mult sa nu calci in picioare limba romana  (ca de altfel si engleza) si sa scrii corect. "mirc-arii" din astea nu au ce cauta pe forum, nu te fac mai "cool", cel mult pot atrage avertismente, ignorare din partea celorlalti useri ai forumului si in ultima instanta banarea.

2. sa revenim:
ipcop poate vedea mai multe placi de retea fara probleme. Daca zici ca ai schimbat slotul placii si a recunoscut-o (desi ar fi trebuit sa faci niste teste ping, transmisie de date efectiv pe ea) atunci problema e de hardware, acel slot pci pe care e placa a 2-a e mort. Schimba slotul si fa teste.

<{POST_SNAPBACK}>




da cianura mai am in afara de acel slot inca 5...
am plus placa aia si chiar amandoua placile pe celalte sloturi... dar nu recunoaste nimik... chiar nu stiu,.. sincer ce e de aces ipcop.. sau de la ce sa fie.. chiar nu am mai intalnit..
am avut instalat pe acel pc. si redhat 9 si Fedora core 4 sau 2... si imi vedea fara nici o problema toate sloturile pe oricare slot puneam vedea orice placa de retea...
chiar nu stiu... ce sa mai fac...

multmuesc mult... pt. tot... si sper ca mai se gaseste cineva sa ma mai ajute la chestiaasta ca e chiar ciudata.... si vreau sa ii dau de cap ;)  

:coolspeak:  pa-pa all  :inlove:

#13
norocel

norocel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 11.11.2003
Salut
Eu folosesc IPCOP inca de la primele versiuni si sunt supermultumit de el.
Am 2 placi de retea pe o masina P1 la 200 MHz si cu 32 MB RAM. Placile sunt RTL 8139 si le vede fara probleme, am avut si placi intel si mai vechi si mai noi si nici un fel de figuri nici cu alea. Sub 32 MB RAM nu iti merge IPCOP-ul.
Eu zic sa schimbi placile de retea si vezi ce zice. Apropo la setarile retelei .. tre sa pui RED+GREEN .... stii tu despre ce e vorba daca ai ajuns pana acolo
RED trebuie sa fie interfata externa si GREEN interfata dinspre LAN.
Daca nu ai inteles mai intreaba si iti mai spun ....
Cu bine si spor ....

#14
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
cu vreo 2 versiuni in urma mergea perfect si pe 16M ram.

#15
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Observ cu uimire ca nu exista nici moderator cunoscator de Linux pe aici si nici useri . In plus moderatorul nu isi face datoria si nu sterge offtopic . Cred ca o sa ma editeze pe mine .


   [ontopic]
    
   Ca sa verifici daca functioneaza corect placile de retea poti sa faci urmatoarele :

   1 . Dai un ping la o adresa cunoscuta
   2. Comanda ifconfig

Quote

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:04:AC:D3:76:9E
          inet addr:xx.xxx.xxx.xxx  Bcast:xx.xxx.xxx.xxx  Mask:255.255.255.xxx
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:3450260 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1073586 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100
          RX bytes:619638181 (590.9 Mb)  TX bytes:278946116 (266.0 Mb)
          Interrupt:17 Base address:0x7000

eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:02:B3:9D:6C:CD
          inet addr:xx.xxx.xxx.xxx  Bcast:xx.xxx.xxx.xxx  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:776067 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:992586 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:100
          RX bytes:127072335 (121.1 Mb)  TX bytes:859485620 (819.6 Mb)
          Interrupt:19 Base address:0x9000

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:34055 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:34055 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:4307944 (4.1 Mb)  TX bytes:4307944 (4.1 Mb)

     Daca nu vezi tot atatea interfete eth cate ai in computer atunci ar trebui sa fie down .

     ifconfig -a <<<  iti arata toate interfetele existente , chiar si cele cazute la pamant .
    
     Daca nu exista , sau la comanda ifconfig  eth1 up nu face up atunci poate sa fie problema de driver sau placa in cauza poate fi defecta .

    Daca nu se vede cu ifconfig -a :

   Comanda  lspci iti arata toate device-urile instalate pe PCI .

Quote

¬†  00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 440BX/ZX - 82443BX/ZX Host bridge (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 440BX/ZX - 82443BX/ZX AGP bridge (rev 02)
00:02.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82557 [Ethernet Pro 100] (rev 05)
00:03.0 SCSI storage controller: Adaptec AHA-2940U/UW / AHA-39xx / AIC-7895 rev 04)
00:03.1 SCSI storage controller: Adaptec AHA-2940U/UW / AHA-39xx / AIC-7895 (rev 04)
00:04.0 ISA bridge: Intel Corporation 82371AB PIIX4 ISA (rev 02)
00:04.1 IDE interface: Intel Corporation 82371AB PIIX4 IDE (rev 01)
00:04.2 USB Controller: Intel Corporation 82371AB PIIX4 USB (rev 01)
00:04.3 Bridge: Intel Corporation 82371AB PIIX4 ACPI (rev 02)
00:0d.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82557 [Ethernet Pro 100] (rev 08)
00:0f.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82557 [Ethernet Pro 100] (rev 0c)
00:10.0 Communication controller: US Robotics/3Com WinModem
01:00.0 VGA compatible controller: S3 Inc. Savage 4 (rev 03)

    Daca vezi cele doua placi in lista poti sa treci la testarea driver-ului cu pricina .
In cazul in care ai o placa Realteck 8139

   modprobe 8139too

   Modulele le gasesti prin /lib/modules/2.4.18/kernel/drivers/net/. Unde 2.4.18 e versiunea de kernel activa .

  O sa primesti un mesaj care o sa te lamureasca .

   In cazul in care nu exista ,sau apare mesaj de eroare , trebuie recompilat kernelul .

   Recompilarea kernelului nu e asa de mare inginerie . Trebuie sa cauti pe net documentatie pentru asa ceva .

    Totusi cred ca cel mai bine ar fi sa fii foarte atent ce daca versiune ta de IPCOP merge pe versiunea ta de kernel sau daca nu e cazul sa descarci o versiune mai veche .  

   [/ontopic]

Edited by cspot, 29 August 2005 - 18:26.


#16
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

Quote

Observ cu uimire ca nu exista nici moderator cunoscator de Linux pe aici si nici useri . In plus moderatorul nu isi face datoria si nu sterge offtopic . Cred ca o sa ma editeze pe mine
[offtopic]
Te las sa observi in continuare . Nu te editez, iti raspund. Ceea ce sterg si ce ramine e la latitudinea mea/adminilor. Nu cred ca este nevoie sa imi justific actiunea de a sterge/lasa un mesaj pe un topic, administratorii si userii (remarca te rog pluralul) pot critica actiunile mele. Si pot sugera actiuni intr-un mod mai subtil decit ai facut-o tu.
[/offtopic]

Quote

   Ca sa verifici daca functioneaza corect placile de retea poti sa faci urmatoarele :

   1 . Dai un ping la o adresa cunoscuta
   2. Comanda ifconfig
     Daca nu vezi tot atatea interfete eth cate ai in computer atunci ar trebui sa fie down .
Nu ii vede toate placile. PUNCT. Placa nu are modulul ridicat in kernel, nu e nevoie sa mai testeze nimic cu ping de vreme ce este fresh install de ipcop. Solutia i-am dat-o chiar de la inceputul topicului, sau recompileaza kernel, sau schimba placa pe alt slot, sau schimba placa cu un alt model. Fii tu sigur ca la ipcop in care e de facut click-click-click sint facute modprobe la cele mai uzitate nic-uri. Poate ti-ai dat seama ca e incepator, deci nu are sens sa ne apucam sa vedem daca putem da modprobe pt driverul cu pricina.

Quote

Recompilarea kernelului nu e asa de mare inginerie . Trebuie sa cauti pe net documentatie pentru asa ceva .

ma indoiesc ca ii va iesi din prima:
1. e incepator;
2. ipcop nu are cum sa aiba gcc instalat deci trebuie sa gaseasca o alta masina cu gcc/linux instalat;
3. sfirsesti prin a avea un kernel imens dar asta ar fi cea mai mica problema

Quote

Totusi cred ca cel mai bine ar fi sa fii foarte atent ce daca versiune ta de IPCOP merge pe versiunea ta de kernel sau daca nu e cazul sa descarci o versiune mai veche . 
aici tu dai dovada ca nu ai inteles problema lui si arunci afirmatii gratuite. Ipcop vine cu un kernel, nu e o aplicatie peste un linux la care eventual ai recompilat kernelul. Userul nu a compilat in viata lui un kernel in linux, lasi de inteles ca el si-ar fi compilat una pe masina aia... ???

#17
ukteam

ukteam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 19.08.2005
mercy... hai ca incerc acuma ...

#18
norocel

norocel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 11.11.2003
bun cianura, observatii la obiect  :coolspeak:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate