Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Arzator dublu aragaz.

Presiune Centrala Ariston.

DVR 4 canale functioneaza cu un ...
 Redactare CV

Limite maxime amenzi contraven...

Folie protectoare pentru ecrane (...

Spalare masina sau nu
 Alternative la "we are sunset...

Încheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...
 CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...
 

Probleme cu MacBook

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
giani_lazar

giani_lazar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.12.2010
Va salut.Am si eu o problema, am primit un MacBook si nu porneste.Adica Se face tot ecranul alb si la inceput face un bip si dupaia apare tot alb. Dupa max 5 min apare pe mijlocul ecranului un folder cu semnul ( ? ) si palpaie incontinuu. Va rog sa ma ajutati......

#2
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Sint convins ca nu vorbim de un computer nou, dar ai primit si discurile cu sistemul de operare?

#3
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,132
  • Înscris: 15.12.2009
iti apare un folder pe care este scris semnul "?"

din cate mai stiu cand foloseam MAC chestia asta aparea pentru ca nu avea sistem de operare dupa care sa boot-eze sau era programat din EFI sa porneasca pe Network.

#4
giani_lazar

giani_lazar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.12.2010

 dan78rom, on 7th December 2010, 20:16, said:

Sint convins ca nu vorbim de un computer nou, dar ai primit si discurile cu sistemul de operare?
nu este nou, nu am primit niciun CD

 Ann0nyym0us, on 7th December 2010, 20:31, said:

iti apare un folder pe care este scris semnul "?"

din cate mai stiu cand foloseam MAC chestia asta aparea pentru ca nu avea sistem de operare dupa care sa boot-eze sau era programat din EFI sa porneasca pe Network.
Da asa imi apare, si eranul este tot alb

#5
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Atunci, singura varianta de a avea un computer functional, este cumpararea unui dvd retail de la unul dintre distribuitorii apple de pe la noi. Asta daca nu cumva cine ti-a dat masinaria gaseste discurile sa ti le dea.

#6
giani_lazar

giani_lazar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.12.2010

 dan78rom, on 7th December 2010, 21:46, said:

Atunci, singura varianta de a avea un computer functional, este cumpararea unui dvd retail de la unul dintre distribuitorii apple de pe la noi. Asta daca nu cumva cine ti-a dat masinaria gaseste discurile sa ti le dea.
dar cu alte dicuri nu merge?? trebe sa fie neaparat originale ??

#7
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,704
  • Înscris: 14.11.2004
Eu la un Mackbook alb, de plastic, model 2006, singura solutie a fost sa inlocuiesc HDD-ul, care era stricat, dupa aceea am folosit discurile de restore, de culoare gri si totul a mers ca nou.

Tot folderul cu semnul intrbarii il afisa [?].

Edited by connectorxp, 07 December 2010 - 21:58.


#8
giani_lazar

giani_lazar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.12.2010

 connectorxp, on 7th December 2010, 21:57, said:

Eu la un Mackbook alb, de plastic, model 2006, singura solutie a fost sa inlocuiesc HDD-ul, care era stricat, dupa aceea am folosit discurile de restore, de culoare gri si totul a mers ca nou.

Tot folderul cu semnul intrbarii il afisa [?].
si cat te-a costat alt HDD ???

#9
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,704
  • Înscris: 14.11.2004
L-am luat dintr-un HP care era mort din alt motiv.

HDD-ul era tip S-ATA daca imi amintesc bine, oricum nu au tipuri aparte, folosesc HDD-uri normale, doar ca adauga o structura metalica pe el pentru a intra mai bine in locasul sau.

Edited by connectorxp, 07 December 2010 - 22:27.


#10
hubbabub1601

hubbabub1601

    În grafic...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,455
  • Înscris: 18.01.2007
Simbolul respectiv, după iconologia MacBook (chestie pe care puteai să o găsești în 3 mișcări, cu goagle) înseamnă:
Link KB Apple
1. Discul de startup nu este selectat (vasta majoritate a cazurilor)
2. Mac-ul nu găsește OS-ul pe disc-ul selectat.

Fix:
Ia un DVD de instalare sau restore (dacă nu le ai pe cele originale, îți recomand să cumperi un Snow Leopard, e vreo 140 RON și merită toți banii), bootează cu discul în unitate, ține apăsată tasta ”C” la boot, alege să pornești sistemul de pe DVD-ul respectiv, asta dacă nu o face automat, așteaptă ceva vreme până când installer-ul pornește, la primul ecran afișat selectează din meniul de sus Disk Utility, selectează HDD-ul din sistem și apasă butonul Repair.
După ce faci chestia asta, ar trebui ca Mac-ul să booteze.
Dacă Disk utility nu ”vede” HDD_ul din sistem, înseamnă că este fie stricat, fie absent.
Dacă ai nevoie de un HDD nou, poți cumpăra orice disc SATA-1 (sau 2), de 2.5 inches (laptop size), orice capacitate. Costă puțin, găsești la orice magazin de profil (emag, cel etc.)

#11
giani_lazar

giani_lazar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.12.2010

 hubbabub1601, on 8th December 2010, 10:39, said:

Simbolul respectiv, după iconologia MacBook (chestie pe care puteai să o găsești în 3 mișcări, cu goagle) înseamnă:
Link KB Apple
1. Discul de startup nu este selectat (vasta majoritate a cazurilor)
2. Mac-ul nu găsește OS-ul pe disc-ul selectat.

Fix:
Ia un DVD de instalare sau restore (dacă nu le ai pe cele originale, îți recomand să cumperi un Snow Leopard, e vreo 140 RON și merită toți banii), bootează cu discul în unitate, ține apăsată tasta ”C” la boot, alege să pornești sistemul de pe DVD-ul respectiv, asta dacă nu o face automat, așteaptă ceva vreme până când installer-ul pornește, la primul ecran afișat selectează din meniul de sus Disk Utility, selectează HDD-ul din sistem și apasă butonul Repair.
După ce faci chestia asta, ar trebui ca Mac-ul să booteze.
Dacă Disk utility nu ”vede” HDD_ul din sistem, înseamnă că este fie stricat, fie absent.
Dacă ai nevoie de un HDD nou, poți cumpăra orice disc SATA-1 (sau 2), de 2.5 inches (laptop size), orice capacitate. Costă puțin, găsești la orice magazin de profil (emag, cel etc.)
Mersi oricum, sa vad acuma ce are, L-am dus la un service PC si a spus sa revin maine cu un telefon si imi va spune ce are mai exact. acuma astept pana maine sa vad ce imi spun astia de la service ...

#12
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,704
  • Înscris: 14.11.2004
La un Apple cu problema asta nu e nevoie de service, simplu, pui discul de restore, daca aplicatia da eroare, ca nu poate face restore, sau nu vede mediul de stocare al sistemului [la mine nu vedea HDD-ul], se trece la inlocuirea acestuia cu altul de acelasi tip, capacitatea poate fi si alta.

Pe urma cu softul de restore se reinstaleaza Mac OS X si totul e ca nou, la mine, cu troubleshooting si canibalizarea HP-ului a durat 5 ore.

#13
giani_lazar

giani_lazar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 07.12.2010
Am aflat care e problema.... imi trebe alt HDD,baieti de la service au spus ca ma costa 190 lei de 320 GB. dar imi trebe si discurile originale fara alea nu rezolv nimik. si problema este ca nu am ....de unde pot face rost  ????

#14
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
are la iStyle

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate