Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poiana lui Ioc Khan CPI

Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta

Here goes nothing
 BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?
 Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...
 Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...
 

Scandal la C.N.A., cu acuzații, jigniri și amenințări, între Constantin Duțu și Dan Grigore.

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

Scandal la C.N.A., cu acuzații, jigniri și amenințări, între Constantin Duțu și Dan Grigore.

Doi dintre membrii C.N.A., Constantin Duțu și Dan Grigore, s-au certat violent în ședința de marți a Consiliului, scandalul pornind de la o greșeală gramaticală făcută de Duțu și degenerând în acuzații, jigniri și amenințări.

Scandalul între cei doi a izbucnit în ședința de marți a Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A.), după ce Dan Grigore a corectat o greșeală gramaticală făcută de Constantin Duțu, când acesta încerca să-și spună punctul de vedere în legătură cu primul subiect al ordinii de zi a ședinței.

Acest lucru l-a nemulțumit pe Constantin Duțu, care i-a reproșat lui Dan Grigore: "Dumneavoastră mă corectați, ați terminat la Vulcan, domnule". El a continuat spunându-i lui Dan Grigore: "Căutați scandal".

"Ne-ați făcut de rușine C.N.A.-ul", a mai spus Constantin Duțu, adresându-se lui Dan Grigore și Narcisei Iorga. "Mi-ar fi rușine să vorbesc, în locul dumneavoastră", a mai spus Duțu.

"Vă atrag atenția că am găsit oameni receptivi la Comisia de cultură, când am corectat greșelile de limba română", i-a spus Dan Grigore lui Constantin Duțu. Dan Grigore a făcut referire la faptul că Duțu a fost membru al Comisiei de cultură din Camera Deputaților.

"Mă înveți dumneata să vorbesc, dumneavoastră care cântați la țambal....", i-a spus, în schimb, Duțu lui Dan Grigore, încercând să-l denigreze pe pianist.

"Vreți să vorbiți tot timpul, vreți să vă dați în stambă. Eu v-am stimat întotdeauna, v-am spus «maestre»", i-a spus Constantin Duțu lui Dan Grigore.

În acest context, în discuție a intrat și Narcisa Iorga, un alt membru al C.N.A., care i-a cerut lui Constantin Duțu să revină "la subiect".

Acest lucru l-a făcut pe Duțu să îi spună Narcisei Iorga: "Nu vreți să vă astâmpărați?".

Astfel și Narcisa Iorga a intrat în conflict: "Dar cine sunteți dumneavoastră să-mi spuneți să mă astâmpăr? Ce-ar trebui să fac să mă astâmpăr? Asta e o amenințare publică", i-a spus Narcisa Iorga lui Constantin Duțu.

Și Dan Grigore a încercat să reia dialogul cu Constantin Duțu: "Eu vă cer să vă exprimați corect în limba română. Neacordul cu genul și cu alte caracteristici ale exprimării este tipic unui anumit nivel de cultură".

Pe de altă parte, Narcisa Iorga i-a cerut lui Ioan Onisei, vicepreședintele C.N.A. - care conduce ședința de marți a Consiliului, în absența lui Răsvan Popescu, președintele C.N.A. -, să-l dea afară din ședință pe Constantin Duțu.

Acest lucru l-a făcut pe Constantin Duțu să spună din nou: "Nu vreți să vă astâmpărați".

"Măcar eu nu-mi fac promovarea propriei afaceri, cu C.D-uri, D.V.D-uri, în C.N.A. Nu mă mai amenințați, vă rog eu frumos", i-a spus Iorga lui Constantin Duțu.

Astfel, conflictul a continuat, întinzându-se pe durata a circa zece minute.

Constantin Duțu a continuat să îl acuze pe Dan Grigore, adresându-i-se cu fraze precum: "Ești un nimeni", "Du-te, mă, de aici", "Nu îți e rușine, măgarule ce ești".

"Aveți grijă cum vorbiți. Chiar dacă vă corectez agramatismele, eu vă vorbesc respectuos. E un mod incalificabil să vorbiți așa", a spus Dan Grigore, afirmând, la rândul său, că nivelul lui Constantin Duțu este "de genunchiul broaștei".

Foarte supărat, Constantin Duțu i s-a adresat din nou lui Dan Grigore: "Uitați că ați fost trimis aici de P.N.Ț.C.D". "Ești un nimeni", a continuat Duțu.

Dan Grigore a spus că nu a fost trimis de P.N.Ț.C.D în C.N.A. și nu a fost membru al acestui partid.

În timpul scandalului, mai mulți membri ai C.N.A. au ieșit din sala de ședințe, printre cei rămași numărându-se și Gelu Trandafir, care a încercat să-i despartă pe Constantin Duțu și Dan Grigore, ce se apropiaseră foarte mult unul de celălalt.

"Eu vă vorbesc politicos și dumneavoastră vreți să mă luați la bătaie? Cine sunteți dumneavoastră, al doilea Mircea Badea? Cum vorbiți cu mine, cum vă permiteți? Pentru că vă corectez agramatismele?", i-a spus Dan Grigore lui Constantin Duțu. "Este o acuzație că am fost P.N.Ț.-ist. Cum vă permiteți să îmi vorbiți așa?", a mai spus Grigore.

"Pentru că vorbiți țigănește?", i-a răspus Constantin Duțu.

În cele din urmă, Gelu Trandafir a reușit să-i scoată din sala de ședințe pe Constantin Duțu și pe Dan Grigore, ședința C.N.A. întrerupându-se pentru încă circa zece minute.

Potrivit saitului C.N.A., Constantin Duțu a fost artist-balerin, coregraf, producător, om de afaceri, vicepreședinte al Comisiei de cultură, artă și mass-media a Camerei Deputaților (membru P.R.M.). Este absolvent al Academiei de Regie și Artă Coregrafică din Moscova (în anul 1963). A fost numit membru al Consiliului Național al Audiovizualui de Parlament, la propunerea Camerei Deputaților, pentru perioada 2006 - 2012.

Dan Grigore este Cavaler al Artelor și Literelor - ordinul fiindu-i acordat de Guvernul francez în 1999 -, a făcut studii la Conservatorul Rimski-Korsakov din Sankt Petersburg (1962 - 1964) și la cel de muzică din București (1964 - 1966), a obținut bursa Herder la Academia de muzică din Viena. Statul român i-a acordat, în 2000, Ordinul "Serviciul Credincios în grad de Mare Cruce", potrivit saitului C.N.A. Dan Grigore a fost numit membru al C.N.A. de Parlament, la propunerea Guvernului României, pentru perioada 2006 - 2012.

Consiliul Național al Audiovizualului este garantul interesului public și unică autoritate de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale.


Sursa: http://www.mediafax....rigore-7720965/

Edited by megafanro, 16 November 2010 - 15:24.


#2
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
un prost si un prost maestru. astia stabilesc ce e voie si ce nu la tv. ceea ce si este normal pentru romania

#3
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008
Daca-si imparteau bastârci macar stiam o treaba...

#4
Bukovina

Bukovina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,139
  • Înscris: 24.09.2009
dar astia au aproape 70 de ani.. ce naiba mai cauta pe aici?!

#5
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

Bălăcăreală la C.N.A. Dan Grigore și Constantin Duțu s-au certat de la o greșeală gramaticală.



Constantin Duțu și Dan Grigore au iscat un scandal în ședința C.N.A. de astăzi. Mărul discordiei a fost un dezacord făcut de Constantin Duțu. Geșeala gramaticală a fost corectată prompt de Dan Grigore. De aici a urmat o ploaie de acuze și insulte. Greșeala buclucașă a fost “mi se interzice anumite lucruri”.

Cine credeți că sunteți, al doilea Mircea Badea? a spus Dan Grigore. “Scleroza v-a adus aici. Nu ți-e rușine, măgarule? i-a replicat Duțu.

Pentru că a râs în timpul disputei dintre cei doi, Narcisa Iorga a intrat și ea în vizor. “Astâmpără-te!”, i-a strigat Duțu.

Salvatorul situației a fost Ioan Onisei, care a cerut o pauză de zece minute pentru calmarea spiritelor.

Stenograma disputei, de la reporterul paginademedia.ro prezent în sală:

Constantin Dutu: (…) Mi se interzice anumite lucruri (de către C.S.M. și D.N.A.)

Dan Grigore: Mi se interzic anumite lucruri, domnule Duțu, folosiți corect limba română.

Duțu: Căutați scandal..ne-ați făcut de rușine C.N.A.-ul și continuați acum să faceți ce faceți..nu vreți să vă astâmpărați? Cine ești dumneata să mă corectezi pe mine?

Grigore: În calitate de cetățean român care își iubește țara și patria.

Duțu: Sunt și profesor universitar…mă înveți să vorbesc?

Constantin Duțu la adresa Narcisei Iorga (N.I): Ia uite ce râde. Astâmpără-te!

Iorga: Trebuie să mă astâmpăr în fața cui, dar cine sunteți dumneavoastră?

Duțu: Dar cine ești dumneata, ești un neica nimeni. Au strigat oamenii ăia în stradă cine ești.

Iorga: Și n-ați fost și dumneavoastră în stradă?

Duțu: Nu.

Iorga: Foarte rău, ca stâlp al democrației vă regăseați acolo foarte bine.

Duțu: Astămpără-te!

Iorga: Asta este o amenințare publică.

Ioan Onisei: Haideți să facem o pauză de 10 minute.
Dan Grigore: Cine credeți că sunteți, al doilea Mircea Badea?
Duțu : Nu ți-e rușine, măgarule?

Grigore: Eu vă cer să aveți respect pentru limba română, atât. Acest lucru este o dovadă elementară de patriotism.

Iorga: Eu măcar nu îmi fac promovarea propriei afaceri în plenul C.N.A. Nu mă mai amenințați.

Duțu: Cu ce îmi fac promovarea?

Iorga: Cu D.V.D-uri cu C.D.-uri, cu case de producție s.a. Nu mă mai amenințați, vă rog frumos.

Grigore: Eu nu vorbesc cu habar n-ai. Aveți grijă cum vorbiți cu mine. Să vorbiți politicos cu mine, așa cum vorbesc și eu cu dumneavoastră. Chiar dacă vă corectez agramatismele eu vă vorbesc respectuos.

Duțu: Uiți că aici ai fost trimis de P.N.Ț.C.D.?

Grigore: Habar nu aveți, nici măcar atâta lucru nu știți, pe lângă faptul că nu știți nimic din ce se întâmplă în CNA în afară de nivelul dumneavoastră de la nivelul piciorului broaștei.

Duțu: Du-te mă de aici!

Grigore: Nu vă este rușine să vorbiți așa? Cine credeți că sunteți, al doilea Mircea Badea?

Constantin Duțu către Dan Grigore: Vrei să faci scandal cu mine în C.N.A., esti un nimeni, ai înțeles? Scleroza v-a adus aici. Da ție nu ți-e rusine, bă, tu nu te astâmpări? Nu ți-e rușine, măgarule?

Grigore: Vreți să mă luați la bătaie? Eu v-am corectat la limba română, dumneavoastră vorbiți în halul ăsta, asta este o acuzație, că m-a trimis P.N.Ț.C.D.-ul aici.

Sursa: http://www.paginadem...la-gramaticala/



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate