Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Bucuresti - Vf. Negoiu - Bucuresti intr-o singura zi !

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#1
CristianDia

CristianDia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,195
  • Înscris: 08.04.2003
Persoanele fara rabdare sau care sint in criza de timp, le rog sa citeasca doar ce este scris cu Bold.

Dragelor si dragilor, sa incepem povestea unui test de vointa si ambitie, sentimente pe care le poti avea numai daca ai un tzel, un target, un stimulent; i mean, altfel lucrezi atunci cind ai, intr-adevar, o dorinta puternica de a-ti duce la bun sfarsit targetul propus.

So, let's begin:

Subsemnatul, in speta, vineri noapte spre simbata noapte, intr-un weekend al acestei veri, am iesit in downtown la limonada dupa limonada (eram cu masina, care este), am ajuns acasa spre dimineata, pe la ora 6 dimineata... Ajuns acasa, mi-am pus echipamentul de bicicleta, am verificat rotile si am uns lantul, muzica la urechi, ochelarii pe ochi, si m-am dus direct in Parcul Herastrau, unde i-am tras in forta (chiar daca eram nedormit), vreo 8 ture, cu 2 pauze a cite 10 minute. Cel mai rapid tur: 12 minute si ceva. ;)
Dupa aceste 8 ture, ma simteam excelent, fresh, foarte ok.

In aceeasi zi de sambata, in jurul orei 12 (nu dormisem intre timp), am iesit cu prietena (de atunci  :rolleyes: ) la cumparaturi in Mall... Big mistake. I mean, chiar incepuse sa exagereze frate, o frecare inutila pe care o stiu foarte bine ca fiind un defect al femeii, in general, pe linga acele 1000 de calitati ale femeii si 1 calitate ale barbatului, dar eu eram intr-un state of mind dupa turele in forta de pe Herastrau incit nu imi ardea de Mall. Ma rog, ne-am certat, s-a dus fiecare acasa cu mana goala, adica no shopping, dupa care, spre seara, ne-am revazut ca sa incheiem cearta, dar amindoi aveam cornite si ne-am certat din nou si s-a dus si seara aia si mi-am pastrat calmul... Nedormit fiind, am ajuns acasa pe la ora 22, ma simteam obosit, chiar foarte, de ce sa zic, dar eram nervos... Am dat drumul la "Ati prostit poporul cu televizorul" (Realitatea and Co), pur intimplator ca nu ma mai uit la prostiilea astea de canale de 2 ani, si supriza!, o mare supriza: next day, duminica, se anunta o zi extraordinar de frumoasa manca-ti-as... Si in acel moment, chiar daca aveam spume si draci cu fameile astea, greu cu ele, greu fara ele, dar mai nou, 2010, greu cu ele si atit, mi-a picat fisa:

Am luat decizia sa ma duc pe Vf Negoiu, varf pe care am mai dorit sa ajung dar am dat-o in bara datorita vremii nefavorabile. Era simbata, cam ora 22.30 (nedormit), si mi-am zis: gata, vreme de vis s-a anuntat la prostimilealitatea tv, asa ca ma bag la somn citeva ore si plec spre Balea Lac, manca-ti-as. Plecarea urma sa o fac la ora 1, adica dupa fix 2 si 1/2 ore din momentul aruncarii in pat la somn. Am dormit ? Ioc ! Motaiala idioata, cu gindul la Vf Negoiu si Neghioaba cu Mall-urile ei si alte alea... Ma rog, ideea este ca un tembel ca mine, sa vrea sa faca Bucuresti - Negoiu - Retur intr-o singura zi, eram cam singurul din anturajul meu si pt ca le-am dat de i-am julit, am mers singur, iti dai seama.


So, Sambata noapte, ora 12.30 singur (si aproape nedormit), m-am suit in benzinara mea, cu bagajul facut (pelerina, bocanci de la Sportiva, JVC-ul cu muzici aparte, and all stuff), m-am dus direct la benzinarie sa-mi pun de 98 ca ma respect, si am pasit pe autobanda Bucuresti-Pitesti. Mers la consum, noapte, drum lung, stiam cam cit am sa fac pina la Balea Lac.
Pe la 3 am oprit la vreo 20 de km dupa Curtea de Arges ca sa ma alimentez la rezervorul intern (Am 95 kg si 188 la h), am tras o cafea eleganta si am continuat agale cu 70-80 intr-a 5-a.
La 4.30 eram la Vidraru. Sinistru: Eu si cu un patruped, lumini frumoase, se poate vedea in teapa de aparat foto Fujii S1500...

Edited by Zvastrici, 05 January 2011 - 03:36.


#2
enoxcj

enoxcj

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,348
  • Înscris: 06.02.2006
Vrei sa spui ca era duminica in zori, si tu de vineri dimineata esti treaz?

#3
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Am citit tot (nu doar ce este ingrosat) dar nu am inteles mare lucru...
Deci care e treaba?

#4
c72_c72

c72_c72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,929
  • Înscris: 19.02.2008
Adica a avut o zi multa.


E misto euforia aia care se acumuleaza. Bine si oboseala de dupa...

#5
CristianDia

CristianDia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,195
  • Înscris: 08.04.2003
La 6 fix eram sus, am oprit si parcat exact inainte de tunel, planul de bataie fiind sa fac traseul de acolo, sa scap de tot ceea ce se intimpla intr-o zi de duminica la Balea Lac, go figure...


View Postedmund.chevul, on 29th October 2010, 21:57, said:

Vrei sa spui ca era duminica in zori, si tu de vineri dimineata esti treaz?


Da, de vineri dimineata eram treaz.


Va rog sa aveti putina rabdare ca scriu la el in seara asta, caramida cu caramida...

Attached Files


Edited by ferrellroo, 01 November 2010 - 13:40.


#6
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Ai un curaj nebunesc!  :huh:
Cu siguranta!

#7
CristianDia

CristianDia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,195
  • Înscris: 08.04.2003
Vremea era aiurea, inca odata am realizat ca Prostirealitatea TV prostea poporul cu televizorul, era racoare (cam 15 grade) dar cum eu sint cam gras, transpir in draci si ma incing repede, nu era panica...

Cam la 50 de minute de la plecarea pe traseu am ajuns la urmatorul indicator: Lacul Caltun - 2 ore.

Nu ma grabeam, mergeam destul de constant, usor agresiv, dar incercam pe cit posibil sa am o respiratie usoara, regulata ... timp pierdeam doar la poze ca pauze nu faceam, muzica imi cinta in draci, (la cerere, scriu si niste titluri pe care le ascultam), era exact ce imi doream, era vis pentru mine !


Pe la 8.30 imi amintesc ca am oprit sa mananc, aveam papa cu mine grupa mare, (preferatele mele: unt bun, cascaval, snitele de pui - la greu ! ) ;), inclusiv vreo 6 batoane energizante.... fericire mare: am avut de fiecare data unde sa ma alimentez cu apa, sint destul de mare (95 kg, 188), consum multa apa si totodata transpir foarte mult...

La un moment dat, am avut niste jepi, foarte frumos, munte tata, nu Bucegi unde merge tot poporul, 100% salbaticie, doar marcajele ce ma readuceau cu picioarele pe pamant...

Opa, trebuie sa plec.

Va urma.

Attached Files


Edited by Zvastrici, 30 October 2010 - 00:06.


#8
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008

View PostZvastrici, on 30th October 2010, 00:13, said:

Va rog sa aveti putina rabdare ca scriu la el in seara asta, caramida cu caramida...


View PostZvastrici, on 30th October 2010, 00:49, said:

Opa, trebuie sa plec.

Va urma.

:nonobad: Ne-ai lasat cu buza umflata pana dimineata, huh ? :P

#9
Mihai Cazac

Mihai Cazac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 30.05.2006
Faina poveste, si faine poze.  Parca-mi vine sa-mi iau rucsacul!  
Si-nceputul povestii e spus interesant, cel putin pe mine m-a captivat.  Cred ca totul chiar merita povestit, eu o consider cu adevarat o aventura deosebita; dar totodata nu ar trebui repetata in conditii identice. Creasta asta e un loc suficient de periculos pentru a nu merge obosit, si nici singur si, cumulat!, si pentru prima data; deci cu atat mai mult e ceva de povestit, si astept cu nerabdare continuarea.  Pentru cei care nu au fost, ca sa va dati seama de frumusetea locurilor, "saptamana de miere" am facut-o pe aici (Negoiu - Balea) , asa de mult ne placea, parca esti deasupra lumii! si ca sa va dati seama de periculozitate, chiar sotia mea l-a salvat pe un turist cu care mergeam impreuna pe traseu si care, furat de piesaj, s-a impiedicat cumva, a cazut si a ajuns intr-o pozitie in care s-a strangulat cu rucsacul! cat pe ce sa se sufoce daca nu intervenea sotia.  Mi-amintesc ca atunci cand am fost in luna de miere , cam cu o saptamana inainte murisera doi cehi (sau polonezi, nu mai retin exact) in Strunga Ciobanului; ce vreau sa spun ca pe acest traseu au accidente oameni pregatiti si echipati, care cam stiu la ce sa se astepte cand pornesc, cum cred ca e si cazul OP care are si conditie fizica si experienta; desi uitatul pelerinei... o pot pune pe faptul ca a incalcat cel putin una din alea nu stiu cate reguli nr.1 ( "sa nu mergi singur",  "sa nu mergi ne-echipat", "sa nu mergi obosit", "sa nu mergi noaptea", ... ) adica vreau sa zic ca daca, de exemplu,  mai mergea cu cineva, nu uita celalalt sa-si ia pelerina, si in "briefing"-ul de la pornirea in traseu descoperea lipsa ("telefonul ?",   "da!", "ciocolata ?",  "da!", "pansament?", "da!",  etc, da!)  si probabil era mai bine.
Acuma, vreau sa precizez ca doresc eu sa fac pe marele "montagnard" aici, ca nu prea e cazul, probabil multi dintre voi, si chiar initiatorul topicului ar putea sa-mi dea lectii, imi dau si eu cu parerea si vroiam doar sa subliniez periculozitatea iesitii si ca mie mi se pare cu atat mai frumoasa.
Deci asteptam continuarea! Si poze, cat mai multe poze, inclusiv cu refugiul Caltun, daca mai exista, sau cat mai exista din el, oricum pe Negoiu probabil erau nori.

#10
CristianDia

CristianDia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,195
  • Înscris: 08.04.2003
Iacata-ma ajuns la portiunea finala a traseului Tunelul Transfaragasan - Lacul Caltun, mai aveam jumatate de ora, cam asa, pina la Refugiu...



Va salut, Va urma.

Attached Files


Edited by ferrellroo, 01 November 2010 - 13:34.


#11
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,050
  • Înscris: 02.09.2005
hai, ce faci, mai zi! nu-mi spune ca te-a luat somnu'... :)

#12
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008
Ceasul ala are si altimetru, ca e incetosata imaginea, nu se vede prea bine. Sau e doar sa vedem ora ?

Edited by ferrellroo, 01 November 2010 - 13:34.


#13
CristianDia

CristianDia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,195
  • Înscris: 08.04.2003

View Postjericho, on 30th October 2010, 11:27, said:

hai, ce faci, mai zi! nu-mi spune ca te-a luat somnu'... :)

:D... am niste treaba acum, mai tarziu voi mai pune niste caramizi... ;)

View Postlawrence38, on 30th October 2010, 11:29, said:

Ceasul ala are si altimetru, ca e incetosata imaginea, nu se vede prea bine. Sau e doar sa vedem ora ?

Nu, este un ceas vechi pe care l-am purtat pe munti and stuff, nu are decit un termometru, l-am pus pentru a se vedea evolutia parcurgerii traseului in functie de ora si ca sa fie si altfel de poze... ;)

#14
CristianDia

CristianDia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,195
  • Înscris: 08.04.2003
Am facut o scurta pauza la lac, am umplut bedonul cu apa, ca eu beau ca haplea, am vorbit putin cu niste puturosi care s-au dus pe munte ca sa se trezeasca la ora 10. Au ramas masca cind le-am spus ca vin din Bucuresti si, nu, nu m-am teleportat. :)

Ma simteam, ca sa citez din clasici, revergorat, si am "taiat-o" spre Negoiu.

Ora se poate vedea pe ceas, indicatoarele de la lac erau varza, nu stiam care este timpul estimat de salvamontisti de la Lac pina la Negoiu... baniam doar ca voi avea intre o ora si 2 ore pina sus.

Pozele erau singurul motiv pentru care ma opream din mers, in rest, mergeam ca fulgerul, nici nu ma gindeam ca dormisem 2 ore (nici alea) in 2 zile, ma gindeam doar la muzica buna care imi bubuia in casti si la Vf. Negoiu. La Neghioaba aia, nici atit...

Vremea era naspa, soare ioc, mai-mai ca statea sa ploua. Nici nu batea vintul si pt asta stiam sigur ca la un momentdat va incepe sa ploua... Evident, cu cit urcam mai mult, cu atit vremea era mai incerta si mai racoroasa...

De aici, de deasupra lacului, totul era nou pentru mine, eram ca un virgin emotionat, dar unul increzator, si anume, unul care se va descrca exemplar, pina la capat ! ;)

Attached Files



#15
CristianDia

CristianDia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,195
  • Înscris: 08.04.2003
Acu', sa nu se atace careva, dar pe bune, auzim la stiri: cutarica si cutarica s-au dus dreaqu-n ripa... Ok, erau pantofari, sau poate NU, s-a gindit careva la asta ? I mean, poate oamenii aveau picioare pregatite si echipament pe masura dar stateau prost cu orientarea si s-au ratacit in ceata, sau poate nu stiau cit timp mai au de mers de la punctul A la punctul B. So, trebuie mai multe si mai dese marcajele. si in primul rind, indicatoare, cit timp mai ai si daca te mai simti in stare, pe bune... Informatia este elementul cheie in acele zone. Poate nu toata lumea are net si telefoane Boysandberry...

Anyway, dupa scurt timp, si citeva coboriri care ma faceau sa ma simt si mai bine, chiar daca nu constientizam foarte bine faptul ca virful nu este in jos, ci in sus, asteptam cu interes (ca m-am informat putin, n-am venit ca boul la Negoiu) "intersectia" fara giratoriu, nesemaforizata: Stg - Strunga Doamnei - Dr - Strunga Dracului.

Doua intrebari:

1. Ce ziceti, pe unde am luat-o ?
2. Tu pe unde ai fi luat-o ?

(suna cam pervers dar facem exceptie de data asta :) )

Attached Files



#16
CristianDia

CristianDia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,195
  • Înscris: 08.04.2003
Am inaintat spre Strunga Dracului, adica ori mai sint curajos ori nu mai sint ? ;)

Nici nu imi faceam griji, Strunga Pii, eu le am pe astea, imi spuneam in gind, muzica era la acelasi volum, 9/10, cu casti tip maslinute, nu auzi absolut nimic in jurul tau, pt mine era un test, si anume daca te poti orienta si fara sunetul ambiental al zonei, eventualii alti amatori de munte, eram perfect constient de faptul ca pe cit de mult ma motiva si imi placea muzica care imi duduia in urechi, pe atit de mare era dezavantajul ca ma orientam doar cu ochii...

Am pasit pe lanturi, le-am testat, erau bine prinse, felicitari pe aceasta cale oamenilor care le-au montat, nu ma gindeam ca voi avea probleme la inaintare, si, totusi, la un momentdat am avut probleme: intr-un punct, mi-am dat seama ce inseamna sa ai 15 kg in plus... Nu-mi venea sa cred, am fost in cumpana la un momentdat, nu stiam ce cale sa aleg pentru a trece de un mare bolovan. Urcusul era destul de abrupt, muzica la acelasi volum, pina cind, la un momentdat, mi-am dat seama ca, de sus, poate sa coboare cineva si ma pot trezi cu bolovane in capatina si cum nu aveam casca la mine, si nici toporul pt cel/cea care mi-ar fi dat de m-ar fi julit, mi-am dat jos castile de la JVCu.
Din fericire nu era nici dreaqu, si mi-am continuat urcarea... La un moment dat, mi-am aruncat rucsacul de pe umeri in fata mea pt ca ma dezechilibra, si totusi, nu-mi venea sa cred dar acele doar citeva kg din el, ma obturau si ma simteam usor dezechilibrat (poate o fi fost lipsa de somn-asta nu o voi stii vreodata pina la urmatoarea ascensiune pe acelasi traseu), asa ca, pt ca stiam ca sint in timp, era foarte devreme, n-aveam griji de timp, am mers, usor, cit mai strategic, paseam ferm, si am trecut de strunga dracului care, over all, a fost fun. Bine ca mi-a picat fisa sa dau jos castile de la urechi pt ca de sus, puteau foarte bine sa imi cada caramizi in cap in situatia in care cineva cobora pe unde urcam eu...

In acelasi timp, ma gindeam la cei cu cortul and shit in spate care s-ar fi aventurat pe Strunga Dracului... Felicitari si plecaciune pt cei care urca cu un bagaj considerabil in spate... Bagajul meu considerabil era imprastiait, in toate "buzunarele", pe tot corpul... ;)

Imaginea cu bocancul pe lant, este doar de forma, ca sa dea bine. ;)


Va urma.

Attached Files


Edited by Zvastrici, 30 October 2010 - 17:42.


#17
CristianDia

CristianDia

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,195
  • Înscris: 08.04.2003
Dupa Strunga Dracului, mi-am pus muzica la urechi, la acelasi volum, umezeala era destul de puternica, i mean, ma gindeam ca poate va ceda JVCu', da', ce bou, pai prin cite a trecut el, de ce mi-ar fi cedat chiar atunci ?! :)

Ei bine, stiam ca nu voi mai avea mult, doar ca nu stiam cit de mult, dar mergeam ca boul la deal, teleghidat, strategic, eram foarte atent pe unde paseam, habar-n-aveam daca era cineva in preajma pt ca cei de la Kings Of Lion imi cintau maxim, parca pentru mine, si mergeam parca fara efort, in sus, foarte atent la marcaje si fara inginerii de scrutaturi precum le practica unele persoane. Niciodata, cititorule, nu te abate de la traseul marcat. Traseul marcat este facut de oameni care stiu acea zona mai bine decit stii tu abecedarul...

Ma gindeam ca mai am de mers mult, eram fizic si psihic foarte pregatit, sau poate eram teleghidat de oboseala si muzica buna, dreaqu stie ! Insa, dupa citeva viraje, vad obectul pe care il vazusem pina atunci doar in poze... Deja am ajuns?, imi spuneam: "Foarte tare! Easy work!", chiar daca eu transpirasem aproape 6 ore incontinuu si bausem 3-4 litri de apa.... !




Va urma.

Attached Files


Edited by Zvastrici, 05 January 2011 - 03:37.


#18
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,050
  • Înscris: 02.09.2005
pe mine unul m-ai facut curios... ce muzica ascultai? :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate