Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Conflict de interese la executor judecatoresc

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
insiderstrange

insiderstrange

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 01.08.2010
Buna seara,

Vă scriu acest mesaj pentru a vă cere sprijinul în rezolvarea unei probleme.

La data de 23.01.2009 am împrumutat unei persoane pe care o voi numi în continuare debitor, suma de 2500 Euro printr-un contract de împrumut încheiat la un birou notarial.

Debitorul nu și-a îndeplinit obligația de a-mi restitui această sumă de bani. După trecerea datei până la care debitorul se obliga să îmi plătească integral datoria am inițiat demersurile legale pentru a-mi recupera banii împrumutați debitorului.

Astfel, l-am notificat pe debitor după care l-am acționat în instanță. În urma procesului, prin sentință civilă, debitorul a fost obligat să îmi restituie suma de 2500 Euro plus cheltuieli de judecată.

În 26.05.2010 mi s-a comunicat sentința. După trecerea celor 15 zile în care debitorul avea dreptul la recurs am investit sentința cu formulă executorie. La data de 20.07.2010 m-am prezentat cu sentința investită cu formulă executorie la un executor judecătoresc, cu care am încheiat un Contract de Executare iar acesta a deschis un dosar de executare.

L-am informat la acea dată (20.07.2010), verbal, pe d-nul executor că debitorul urmărește să își înstrăineze o parte din avere, afișând un anunț de vânzare a autoturismului proprietate personală, cerându-i să execute de îndată titlul executoriu sentința civilă nr ...... pronunțată de Judecătorie în dosarul ......, conform art. 382 din Codul de Procedură Civilă.

Acesta m-a asigurat verbal că va lua toate măsurile legale pentru executarea de urgență a sentinței.

Când l-am vizitat pe d-nul executor la biroul acestuia, după trei săptămâni, la data de 11.08.2010, pentru a afla rezultatele acțiunilor întreprinse în scopul executării sentinței amintite anterior, d-nul executor mi-a comunicat că a cerut încuviințarea executării, iar după ce a primit încuviințarea a somat debitorul, iar acea zi era ultima zi din termenul trecut pe somația de plată.

La aceeași dată l-am informat din nou verbal și în scris, la adresa de mail de pe antetul contractului de executare că debitorul încearcă să își risipească averea sa mișcătoare afișând un anunț de vânzare a autoturismului proprietate personală, cerându-i să execute de îndată titlul executoriu, conform art. 382 din Codul de Procedură Civilă.

Cu aceeași ocazie i-am amintit d-nului executor că potrivit art. 411 din Codul de Procedură Civilă dacă în termen de o zi de la primirea somației debitorul nu plătește suma datorată, executorul judecatoresc de pe lângă instanța de executare va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmăribile ale debitorului, chiar dacă acestea sunt deținute de un terț.

De asemeni, l-am informat pe d-nul executor că, dacă există pericolul ca debitorul să înstrăineze, să substituie ori să deterioreze bunurile sechestrate, executorul judecatoresc va proceda la sigilarea sau la ridicarea lor de la debitor. Dacă debitorul nu este prezent la aplicarea sechestrului, precum și în cazul ridicării bunurilor, executorul judecătoresc dă în păstrare bunurile sechestrate unui custode, numit cu precădere dintre persoanele desemnate de creditor (art 419 din Codul de Procedură Civilă).

Dată fiind urgența situației i-am cerut să îmi comunice rezultatele acțiunilor pe care le-a întreprins deja precum și demersurile pe care urma să le efectueze pentru a executa silit titlul executoriu amintit anterior la adresa mea de mail.

În data de 12.08.2010, la ora 15:45, am identificat unul din autoturismele debitorului (are două), care era parcat foarte aproape de domiciliul debitorului fiind practic peste drum de blocul în care își are domiciliul acesta.

În acel moment, 12 august 2010, la ora 15:45, l-am informat telefonic pe d-nul executor, cerându-i să se deplaseze la fața locului pentru a sechestra sau sigila autoturismul în cauză. Am fost refuzat.

Pentru că am fost refuzat, în aceeași zi l-am informat pe d-nul executor și în scris, pe mail, atașând acelui mail și câteva fotografii ale autoturismului, făcute de mine, fotografii care atestă faptul că autoturismul se afla în acel loc și că avea afișat un anunț de vânzare ce demonstra că debitorul încearcă să își risipească averea sa mișcătoare.

În același mail îi ceream din nou d-nului executor să execute de îndată titlul executoriu. Potrivit art. 411 din Codul de Procedură Civilă, îi ceream să procedeze la sechestrarea autoturismului menționat anterior, chiar dacă acesta este deținut de un terț. Pentru că exista pericolul ca debitorul să înstrăineze, să substituie ori să deterioreze bunurile sechestrate, îi ceream să procedeze la sigilarea sau la ridicarea autotuirsmului, conform art. 419 din Codul de Procedură Civilă. Și, pentru că în termenul arătat în somație debitorul nu și-a executat de bunăvoie obligația, îi ceream să procedeze de îndată la executarea silita, conform art. 387 (2) din Codul de Procedură Civilă.

În data de 13 august 2010, în jurul orei 11:45 m-am întălnit cu d-nul executor la locul unde era parcat autoturismul cu pricina, pentru a fi și eu de față la sechestrarea autoturismului. Erau acolo și doi ofițeri de poliție.

I-am cerut din nou d-nului executor să sechestreze sau să sigileze autoturismul chiar dacă debitorul lipsea, conform art. 412 din Codul de Procedură Civilă, pentru că erau indicii clare și temeinice că autoturismul urmează să fie înstrăinat. N-a făcut-o.

Ne-am deplasat împreună la o casă de amanet unde am aflat că autoturismul în cauză făcea obiectul unui contract de împrumut. Tot acolo, la casa de amanet se aflau contractul de amanet și actele mașinii, în original. I-am cerut din nou să sechestreze autoturismul, conform legii. N-a făcut-o.

În schimb, a completat un proces verbal prin care se constata prezența acelui autoturism pe strada ...... și prin care li se cerea reprezentanților casei de amanet să se prezinte luni, 16 august la ora 10:00, la biroul executorului, aducând cu ei actele autoturismului cât și alte acte cu care să probeze calitatea de posesori ai autoturismului sau de creditori ca persoane fizice sau juridice.

La data de 13.08.2010 autoturismul menționat nu era înscris la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.

La data de 16 august la ora 10:00 nu s-a prezentat nimeni cu actele, din partea casei de amanet respective. M-am deplasat împreună cu d-nul executor la aceeași casă de amanet unde am aflat că autoturismul este folosit în prezent de un individ despre care ni s-a spus că e fratele persoanei de la casa de amanet.

D-nul executor l-a invitat telefonic pe acel individ cu actele autoturismului la biroul executorului, iar acolo am aflat că îl cunoaște personal. Acesta a adus un contract de amanet, pretinzând că are și un contract de vânzare-cumpărare pentru autoturism, contract pe care nu l-a prezentat.

I-am cerut din nou, verbal, d-nului executor să sechestreze autoturismul. N-a făcut-o nici atunci.

I-am scris un nou mail d-nului executor în aceeași zi în care îl întrebam, având în vedere că cunoaște persoana la care se află autoturismul, dacă va sechestra sau nu autoturismul în cauză.

În același mail îl întrebam ce va face în continuare pentru realizarea integrală și cu celeritate a obligației prevăzute în titlul executoriu, pentru că, potrivit legii, este obligat să aibă un rol activ, stăruind, prin toate mijloacele admise de lege.

Dată fiind urgența situației i-am cerut din nou să îmi comunice rezultatele acțiunilor pe care le-a întreprins precum și demersurile pe care urmează să le efectueze pentru a executa silit titlul executoriu amintit anterior la adresa mea de mail.

Nu am primit niciun răspuns de la d-nul executor la întrebarea adresată în scris, referitoare la un posibil conflict de interese.

Ma gândesc că există posibilitatea să nu vrea să își execute un amic și din acest motiv ar putea să tragă de timp.

Nu înțeleg de ce a refuzat de atâtea ori sa sechestreze autoturismul repectiv, fără să îmi ofere nicio justificare.

Autoturismul figurează în acte și la administrația financiară cu debitorul pe post de proprietar.

Am făcut până acum toți pașii legali pentru a-mi recupera creanța, l-am dus pe executor până la autoturism, iar acesta a refuzat să îl sechestreze sau sigileze.

De luni, 16 august 2010, autoturismul nu mai e parcat la vedere iar riscul de a-l pierde este mare.

Ce pot să fac în această situație?

Pot să mă îndrept în instanță împotriva executorului, pentru că nu a sechestrat autoturismul după ce i-am cerut-o în mai multe rânduri?

Mail-urile pe care i le-am trimis pot fi prezentate ca probe în instanță?

Ce mă sfătuiți să fac?

#2
insiderstrange

insiderstrange

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 01.08.2010
Nu stie nimeni?

#3
reovel

reovel

    Doesn't she look darling?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 17.01.2009
De ce nu schimbi executorul judecatoresc?
Cred ca nu este numai unul in tot orasul ...

#4
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Executorul are mașină?  :naughty:
Vezi să nu îi arunce cineva... pe capotă cu... lichid de frână și apoi să îi spună ceva de dulce la telefon.... ;)

#5
dany0001

dany0001

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 26.07.2010
Poate ar trebuii sa faceti o plangere la Politie?

#6
AnielaX

AnielaX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 01.09.2007
In primul rand executorul nu e sclavul tau.  Nu cred ca putea sa sechestreze autoturismul pentru ca nu avea certitudinea ca autoturismul apartine debitorului Din adresa de la DITL nu reiese decat numarul de sasiu, pt a afla nr de inmatriculare, al bunului, prorietatea debitorului trebuia sa se adreseze politiei rutiere, ori in 3 saptamani nu aveau cum sa obtina raspunsurile

#7
aazz

aazz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,679
  • Înscris: 13.02.2012
ai platit si bani la executor, cum mai sta treaba, si eu am auzit de astfel de executori , e penibil sa te duci la altul si acesta afla ca colegul lui si-a batut joc si ti-o pune si el ...

#8
poponarul

poponarul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 30.10.2011
daca esti pe moarte cel mai bine ar fi sa cumperi o sabie si sa il decapitezi

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate