![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Bere facuta acasa?
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/icon_users.png)
#721
Posted 17 March 2016 - 20:02
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
b42kef, on 17 martie 2016 - 19:32, said:
Eu de aici iau rețele și ies foarte ok mereu dacă respecți toți pașii. 1.045-1.010, fermentarea a avut loc în bucătărie temperatura variând între 22 și 25 de grade timp de o săptămâna b42kef, on 17 martie 2016 - 19:32, said:
Nu am înțeles prea bine, mustul fermentat l-ai pus pe aragaz, încălzit cât mai repede, pe urma răcit cu serpentină, băgat în frigider și peste o perioadă de timp adăugat siropul de zahăr și îmbuteliat? b42kef, on 17 martie 2016 - 19:32, said:
Scuze, acum am ajuns acasă și m-am uitat în caiet, clona Hoegarden are doar 1.5 kg malț de grâu și 4kg malț de la Buzău. Cealaltă are 50-50 ionut_mystic, on 17 martie 2016 - 19:34, said:
Problema e obtinerea autorizatiei pentru asemenea instalatii artizanale. Am impresia ca nu trebuie sa ai filete sau suduri vizibile. Apropo de asta, am observat ca in UK foarte multe berarii mici folosesc fermentatoare din plastic (polietilena parca). Oare la noi se permite utilizarea plasticul pentru fermentare? Autorizarea corecta e foarte problematica. Daca n-am fi in Balcani, n-ai vedea bere craft produsa aici. Edited by ain, 17 March 2016 - 20:07. |
#722
Posted 17 March 2016 - 20:03
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Quote Cat despre West Coast IPA sunt sigur ca ar fi bine primita, lumea "buna" din Romania bea tot ce inseamna IPA importat. Cu siguranta ar bea si o IPA facut in Romania, cu un marketing destept. Si berariile amintite de mine au cate o IPA in portofoliu, chiar daca nu e West Coast. Lumea buna din Romania cred ca se refera la Bucuresti si cam atit, eu n-am vazut beri iesite din comun in Romania.. Deja mi se pare o mare victorie ca gasesti Leffe de citiva ani. S-ar putea sa ma fi dus eu in orasele si bodegile gresite.. (desi vin anual stau sub 3 saptamini, dar ies seara de seara, si chiar la prinz ![]() Deci mi-e frica pe undeva ca nu exista cerere... pe de alta parte o nisa unde sa atragi 100 de oameni pe noapte nu cred ca e fantastic de greu de obtinut, cel putin in Bucuresti. In rest, mai greu. Quote Experienta mea cu IPA a fost cam asa, la sticla am vazut-o mereu pe raft dar nu m-a atras, am descoperit-o ca d am inceput sa merg in baruri cu bere mai craft la halba, o IPA comerciala la halba pe aici nu prea era/este, prin UK mai mult. Am baut si eu IPA in UK, e cu totul altceva chiar daca e cea "originala". In Dublin se gasesc multe beri americane, e drept ceva mai main stream ca Sierra Nevada si chiar Lagunitas. Din punctul meu de vedere majoritatea Europei (cu citeva exceptii evidente) e destul de dezamagitoare la capitolul bere. E drept ca si clima influenteaza, nu poti sa bei bere de 9 grade vara in Italia sau Spania. La naiba, British Airways ofera posirca gen Tuborg sau Heincken pe zborurile lor si n-au nimic din UK.. Acum evident nu ma dau de cunoscator al berariilor, ma refer strict la locurile unde intri la intimplare. Edited by wizardofoz, 17 March 2016 - 20:05. |
#723
Posted 17 March 2016 - 20:26
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
wizardofoz, on 17 martie 2016 - 20:03, said: Lumea buna din Romania cred ca se refera la Bucuresti si cam atit, eu n-am vazut beri iesite din comun in Romania.. Deja mi se pare o mare victorie ca gasesti Leffe de citiva ani. S-ar putea sa ma fi dus eu in orasele si bodegile gresite.. (desi vin anual stau sub 3 saptamini, dar ies seara de seara, si chiar la prinz ![]() Deci mi-e frica pe undeva ca nu exista cerere... pe de alta parte o nisa unde sa atragi 100 de oameni pe noapte nu cred ca e fantastic de greu de obtinut, cel putin in Bucuresti. In rest, mai greu. Eu cred ca o piata se face, nici Saorma ai pizza nu erau in cultura romanilor:) miscarea cu craft beer a prins intr-o tara al drac de conservatoare gen Italia. In Romania se consuma spre 100 de litri de bere pe cap de locuitor eu cred ca este loc, si un 1,2% inseamna mult la o asa piata. Romanul ar fi curios la ceva nou, nah, in oferta sa ai beri mai" normale" printre o IPA si un wit. Cred ca ceva produs local raport calitate/pret decent, eventual mergi pe un marketing dinamic si agresiv, "Bere produsa la 4 metri" chiar bere Bio, ca mai nou exista o nisa pentru bio. Ceva sa atraga nostalgicii(cum zicea colegu' de mai sus de berea Azuga) etc. La o terasa in oras mare cu vreo 200 locuri, alte cateva baruri in care distribui butoaie si ce mai vinzi "varsata" de la locul de productie s-ar putea sa fie o idee interesanta. La mers pe nivel national cu distribuitorii care isi iau o parte serioasa, imbuteliere la sticla, valabilititatea care e scazuta, costuri de publicitate s-ar putea sa fie mai complicat pentru ca iti iese la un pret mare sticla. Edited by ionutzitaly, 17 March 2016 - 20:28. |
#724
Posted 17 March 2016 - 20:54
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
#725
Posted 17 March 2016 - 20:55
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Făcând focul cu lemne, seara este mai cald 25-26 dimineata scade pe la 21-22. Nu pot să am o temp stabilă. Probabil ca schimbările de temp în interiorul damigenei nu sunt așa de mari. Spre sfârșitul perioadei (după 4-5 zile) urc damigeana pe masă pt vreo 2-3 zile la temp mai ridicată. După 7 zile o mut în camara la 13-15 grade.
Rețetă este pt 100l și împart la 4. Fac șarjă de 25 de litrii dar nu iau tot din cazan. Rămân cam vreo 5 litrii de lichid cu depuneri multe. Uneori mai pun la decantat în alt bidon de 5 litrii și se decantează vreo 2-3litrii cu care fac diferite experimente. Și eu am un arzător puternic cu care ridic temp foarte repede dar la răcire.... uneori prefer să las să se răcească singură până dimineață. De acum am să răcesc cu serpentină. Am dat 10 ron pe 100g de coajă de portocala neștiind ca de fapt merge și coaja de la portocalele astea, mă gândeam ca sunt cine știe ce portocale ![]() Am să țin cont de sfaturile tale privind temperatura ![]() Îmi place berea asta și am să o mai repet |
#726
Posted 17 March 2016 - 21:11
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
b42kef, on 17 martie 2016 - 20:55, said:
Făcând focul cu lemne, seara este mai cald 25-26 dimineata scade pe la 21-22. Nu pot să am o temp stabilă. Probabil ca schimbările de temp în interiorul damigenei nu sunt așa de mari. Spre sfârșitul perioadei (după 4-5 zile) urc damigeana pe masă pt vreo 2-3 zile la temp mai ridicată. După 7 zile o mut în camara la 13-15 grade. b42kef, on 17 martie 2016 - 20:55, said:
Rețetă este pt 100l și împart la 4. Fac șarjă de 25 de litrii dar nu iau tot din cazan. Rămân cam vreo 5 litrii de lichid cu depuneri multe. Uneori mai pun la decantat în alt bidon de 5 litrii și se decantează vreo 2-3litrii cu care fac diferite experimente. b42kef, on 17 martie 2016 - 20:55, said:
Am dat 10 ron pe 100g de coajă de portocala neștiind ca de fapt merge și coaja de la portocalele astea, mă gândeam ca sunt cine știe ce portocale ![]() b42kef, on 17 martie 2016 - 20:55, said:
Îmi place berea asta și am să o mai repet |
#727
Posted 17 March 2016 - 21:27
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
ain, on 17 martie 2016 - 20:54, said: Fuck, eu ca "producator" nu beau atat. Situatia e inadmisibila si trebuie corectata! ![]() Eu la bere ies in medie odata in weekend si cam odata in cursul saptamanii cu colegii dupa munca(la atata am voie:) ) , deci astea-s cam 6,7 acasa 1-2 pe sapt cand sunt in teleworking sau in weekend. |
#728
Posted 17 March 2016 - 22:31
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
ionutzitaly, on 17 martie 2016 - 20:26, said:
Eu cred ca o piata se face, nici Saorma ai pizza nu erau in cultura romanilor:) miscarea cu craft beer a prins intr-o tara al drac de conservatoare gen Italia. In Romania se consuma spre 100 de litri de bere pe cap de locuitor eu cred ca este loc, si un 1,2% inseamna mult la o asa piata. Romanul ar fi curios la ceva nou, nah, in oferta sa ai beri mai" normale" printre o IPA si un wit. Cred ca ceva produs local raport calitate/pret decent, eventual mergi pe un marketing dinamic si agresiv, "Bere produsa la 4 metri" chiar bere Bio, ca mai nou exista o nisa pentru bio. Ceva sa atraga nostalgicii(cum zicea colegu' de mai sus de berea Azuga) etc. La o terasa in oras mare cu vreo 200 locuri, alte cateva baruri in care distribui butoaie si ce mai vinzi "varsata" de la locul de productie s-ar putea sa fie o idee interesanta. La mers pe nivel national cu distribuitorii care isi iau o parte serioasa, imbuteliere la sticla, valabilititatea care e scazuta, costuri de publicitate s-ar putea sa fie mai complicat pentru ca iti iese la un pret mare sticla. Imi place tot ce ai spus da p-aia cu suta de litri nu o cred... eu cunosc oameni care beau atita, dar nu as amulti, si toti sint barbati si adulti. Pentru majoritatea barbatilor insa nu cred sa iasa cifra asta daca faci media pe tot anul. |
#729
Posted 17 March 2016 - 22:45
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
wizardofoz, on 17 martie 2016 - 22:31, said: Imi place tot ce ai spus da p-aia cu suta de litri nu o cred... eu cunosc oameni care beau atita, dar nu as amulti, si toti sint barbati si adulti. Pentru majoritatea barbatilor insa nu cred sa iasa cifra asta daca faci media pe tot anul. Nu stiu ce sa zic, defapt e 88 nu 100 https://en.m.wikiped...tion_per_capita Sunt aproximate...Eu de exemplu cam depasesc media asta de 3 beri pe sapt, si nu cred ca beau mult, mai stiu si ca in Romania se cam bea serios, deci s-ar putea sa tinda spre adevar. |
#730
Posted 17 March 2016 - 22:47
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Rețeta a fost asta: 1.5 kg malț grâu, 4.0 kg malț orz (de la Buzău), 0.5kg fulgi de ovăz
5gr magnum, 35g halerttau aromă, 25g orange pell,2.5g coriandru, 10g lemn dulce, și 15 gr Amarillo pt dry hop. Un plic drojdie Safbrew wb 06 Au iesit fix 20 l în sticle. Nu știu să calculez eficienta... Gustul e bestial de fresh, mult ananas cu amăreală discretă spre sfârșit. Bere de vară, prinde bine la femei ![]() |
|
#731
Posted 17 March 2016 - 22:48
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
ionutzitaly, on 17 martie 2016 - 18:39, said:
Pai gresie daca nu vrei chestii extra si super-mega mesteri nu cred ca e scump, la fel o camera mica izolata bine cu polistiren si un aparat de aer conditionat, vorbim de diferente de cateva grade daca nu se fac lageruri. Tipul din Cluj din ce am citit, face carbonarea fortata si rapida in keg-uri de 20 litri cu co2 si apoi imbuteliaza, poate fi o alegere foarte buna la cantitati mici, sa nu sperij romanii cu drojdie in sticla:) Nu-ti trebuie o camera, instalatiile astea se pun in "acvarii". Pe de o parte e usor de contrlat temperatura intr-un spatiu mic, pe de alta se uita si lumea la ele. |
#732
Posted 17 March 2016 - 23:01
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
p.s. https://en.m.wikiped...tion_per_capita
Suntem fruntasi in lume si aici, eu zic ca poate sa fie si mari rau, avand in vedere ca sunt facute dupa datele reale de la agentia vamilor, in Romania se fac si multe bauturi alcoolice mai prin spatele casei ,mai nou si bere ![]() wizardofoz, on 17 martie 2016 - 22:48, said: Nu-ti trebuie o camera, instalatiile astea se pun in "acvarii". Pe de o parte e usor de contrlat temperatura intr-un spatiu mic, pe de alta se uita si lumea la ele. Asta ziceam si eu mai sus, sunt super brew-puburile cu instalatiile la vedere(e si asta alegere de marketing) mai ales cand e mult cupru, dar asta mai inseamna un cost, sa faci sistemul si relativ interesante, "artistice" sa ai incaperile potrivite pentru asta,etc. Asta e un loc unde ma mai duc, un sistem Spadoni de 300 litri pe batch la vedere. http://www.romeing.i...stro.jpg?1952dc |
#733
Posted 17 March 2016 - 23:37
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
ionutzitaly, on 17 martie 2016 - 23:01, said:
p.s. https://en.m.wikiped...tion_per_capita Suntem fruntasi in lume si aici, eu zic ca poate sa fie si mari rau, avand in vedere ca sunt facute dupa datele reale de la agentia vamilor, in Romania se fac si multe bauturi alcoolice mai prin spatele casei ,mai nou si bere ![]() Asta ziceam si eu mai sus, sunt super brew-puburile cu instalatiile la vedere(e si asta alegere de marketing) mai ales cand e mult cupru, dar asta mai inseamna un cost, sa faci sistemul si relativ interesante, "artistice" sa ai incaperile potrivite pentru asta,etc. Asta e un loc unde ma mai duc, un sistem Spadoni de 300 litri pe batch la vedere. http://www.romeing.i...stro.jpg?1952dc Va dau un exemplu: Berăria ,,H", unul din actionari este tipul care a pus bazele Emag. Bani gârlă! Au vrut instalație de bere în incintă. Nu s-a putut... Au și berea casei, cine o face? Zăgani... În România nu se poate oricât de mulți bani ai avea și oricât de mult ți-ai dorii... Ai putea să proiectezi imaginea din fabrică pe un perete în bar ![]() |
#734
Posted 18 March 2016 - 00:08
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Solutia e simpla, cumperi o instalatie de 200-300 litri si o tii in bar doar pentru design
![]() Se amortizeaza investitia in cateva zeci de ani, vreo 80, asa. Edit: de cateva zile scriu doar pe telefon, acum am observat o gramada de greseli de tastare, imi cer scuze pentru disconfortul vizual creat ![]() Edited by ionut_mystic, 18 March 2016 - 00:32. |
#735
Posted 18 March 2016 - 00:12
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Daca e un bar cu incasari de cateva milioane pe an, poate fi o alegere de design:))
Edited by ionutzitaly, 18 March 2016 - 00:13. |
|
#736
Posted 18 March 2016 - 18:25
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
b42kef, on 17 martie 2016 - 22:47, said:
...prinde bine la femei ![]() – Dacă ma laşi să mă culc cu tine iţi spun. La care blonda acceptă să facă sex cu el. Şi la sfârşit blonda ii cere răspunsul, la care Bulă: – La undiţă nu am prins nimic de azi dimineaţa dar la cărămidă eşti a treia. |
#737
Posted 18 March 2016 - 19:06
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Doamne ce bere oribila am băut azi... Fisher. Alsacia. Dulce de credeam ca a pus cineva sirop în ea. Citesc eticheta: zahăr, sirop, colorant caramel, nebunii, și malț de orz. Rămâneți frate la vinurile voastre acolo unde va pricepeți mai bine si nu faceți mișto de noi cu berile viastre tâmpite...
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users