Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 

Ce sa fac? Horticultura

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
icestone

icestone

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.06.2010
anul acesta termin liceul si as vrea sa dau la facultatea de horticultura pentru ca imi place foarte mult aceasta ramura a agriculturii dar ai mei imi spun mereu ca no sa ma angajez nicaieri cu facultatea asta,ca de fapt nu pot face nimic cu o asemenea facultate.
Eu ma gandeam ca o asemenea facultate mar ajuta sa deschid o afacere in acest domeniu ,si cred ca in acest domeniu se poate lucra caci omul are mereu nevoie de produsele rezultate in acest domeniu.si ma intreb ,sa fie acesta doar un ideal copilaresc sau as putea face ceva cu horticultura in ziua de azi.
va rog dati mi un raspuns.multumesc

#2
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 10.04.2006
In ziua de azi, la preturile de nimic pe legumele din afara si la costurile foarte mari de a face agricultura cu legile astea, nu merita.

#3
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
@icestone: E greu sa dai un sfat cuiva care poate influenta viitorul cuiva! Dar sa-ti povestesc ceva: imediat dupa revolutie aparusera o multime de doctori care recomandau metode naturiste de tratament, altii care te faceau bine cu energii, etc si atunci aud eu de o ruda de a mea ca da admitere la farmacie! Ce ma mai miram atunci de alegerea facuta! Ma gandeam, dupa explozia de vindecatori si de metode alternative de tratament ca in 10 ani nu o sa mai cumpere nimeni medicamente! Cine se gandea acum 20 de ani ca romanii o sa consume medicamente cu "sacul" de sute de milioane de euro pe an? Vreau sa zic ca facultatea e destul de grea, dar, ca si la avocati, notari, experti contabili, magistrati, exista o "clica" care se protejeaza si nu da voie sa intre multi in ea! Din acest motiv nu exista facultati particulare acreditate de farmacie si nici nu poti sa ai farmacie fara sa ai angajat farmacist! Mai mult de curand a aparut si obligativitatea sa ai, la farmacii, farmacist angajat permanent nu colaborator! Deci ce sa-ti spun, ca persoana in cauza a fost angajata din timpul facultatii si castiga o groaza de bani! Chiar ma gandeam ce facultate mai are avantajul asta sa fii angajat imediat dupa ce o termini si pe bani grei! Deci e greu sa prevezi ce o sa fie in viitor! Dar eu cred ca un lucru facut din pasiune il faci mult mai usor decat unul facut de nevoie, obligat! Mai putin conteaza banii, dacat faptul ca faci un lucru cu "bucurie"! Daca sufletul iti spune sa dai acolo, da acolo, ca el stie mai bine de ce ai nevoie! Si in vremurile astea poti sa mai mai faci cateva facultati, ca nu e mare lucru, daca cumva te razgandesti! Si stiu multi "arhitecti peisagisti" full de bani! De curand am vazut o absolventa care si-a facut o sera si, cu multa pasiune, acum castiga o groaza de bani din flori! Asta cu muritul de foame e relativa! Daca faci un lucru cu pasiune si cu "suflet" e imposibil sa nu reusesti!, decat daca esti "fatalist" rau de tot! Succes! Sa ne spui si noua ce ai hotarat in final!

#4
masterd6ib6

masterd6ib6

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 29.09.2006

 icestone, on 24th June 2010, 21:35, said:

anul acesta termin liceul si as vrea sa dau la facultatea de horticultura pentru ca imi place foarte mult aceasta ramura a agriculturii dar ai mei imi spun mereu ca no sa ma angajez nicaieri cu facultatea asta,ca de fapt nu pot face nimic cu o asemenea facultate.
Eu ma gandeam ca o asemenea facultate mar ajuta sa deschid o afacere in acest domeniu ,si cred ca in acest domeniu se poate lucra caci omul are mereu nevoie de produsele rezultate in acest domeniu.si ma intreb ,sa fie acesta doar un ideal copilaresc sau as putea face ceva cu horticultura in ziua de azi.
va rog dati mi un raspuns.multumesc

Daca as avea cu vre-o 20 de ani mai putin ... asta as face ... imi pare a fi un domeniu fenomenal de interesant si cu o explozie de dezvoltare pe viitor ... vezi ingineria genetica ... cred ca diversitatea si specializarea soiurilor horticole va deveni in curand superioara celei din natura.
Iar daca iti si place ... e reteta sigura de succes ... ai tai iti vor binele dar viata e a ta ... tu ai sa ti-o traiesti si tu trebuie sa hotarasti.

Edited by masterd6ib6, 25 June 2010 - 06:59.


#5
icestone

icestone

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.06.2010
multumesc pentru pareri
imi sunt de ajutor   cu cat mai multe cu atat mai bine
dar o parere din partea cuiva care chiar a terminat o astfel de facultate ar fi si de mai mare ajutor
stiu acest lucru e cam subiectiv ,sunt pareri si pareri ,dar toate ajuta
eu gandesc ca de foame nu se moare in acest domeniu,chiar daca nu prea vinzi produsele (cu toate ca suna rau si asa daca faci si fac) doar ca o duci cam rau.
Dar oricum si eu gandesc acelasi lucru cu ingineria genetica
daca ma mai poate ajuta cineva ii multumesc anticipat

#6
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
cel mai bine, daca vrei sa faci agricultura, sa o faci pe cont propriu.....uita de ideea de angajat. 99% dintre patronii din agricultura sunt niste retardati care nu vor avea nevoie de cunostintele tale (ei se pricep la toate ca au scoala vietii!) si te vor exploata ca pe gorila argintie. (in sensul ca te vor tine pa camp toata ziua inclusiv in weekend).

vezi daca ai posibilitatea sa faci ceva pe cont propriu in legume, flori.....daca nu, uita!

#7
NicolaeI

NicolaeI

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 28.03.2010
Anul acesta s-au implinit 10 ani de cand am terminat Facultatea de Horticultura de la USAMV Bucuresti.
Ce pot sa-ti zic iceston in final tu o sa decizi catre ce facultate o sa te indrepti eu pot sa-ti spun cateva impresii despre facultatea pe care am absolvit-o si cam ce ti-ar putea rezerva viitorul.
In primul rand daca ti neaparat sa intri in domeniul agriculturii cea mai bine cotata facultate de la USAMV Bucuresti era Medicina Veterinara acesta fiind si cea mai grea.
Pe locul 2 era nou infiintata Facultate de Biotehnologii care avea 3 sectii, sectia Bioteh. Medical-Veterinare, Bioteh. Vegetale si Biotech. Industriale. Am avut un verisor care a terminat in 2001 sectia Bioteh. Medical-Veterinare, stiu ca era foarte incantat de facultate si de ceea ce facea. A facut practica la Inst. Pasteur, a lucrat cu embrioni, insamantari artificiale la animale etc., dar asta doar in facultate. Problema a aparut dupa terminarea facultatii, ca in Romania nu exista meseria de biotehnolog sau daca vreo unitate de cercetare are vreun post de biotehnolog acesta poate fi ocupat si de un biolog, chimist sau fizician.  Oricum sectorul biotehnologiilor in Romania nu exista decat in universitati si la 2-3 unitati de cercetare, este abia la inceput si viitorul ei nu pot sti care va fi.
Pe locul 3 era Facultatea de Horticultura cea pe care am terminat-o eu. Pot sa spun ca a fost o facultate frumoasa, profesori bine pregatiti cu experienta, exista traditie, laboratoare bine dotate. Daca vroiai sa inveti aveai toate conditiile si materiale necesare, mai putin in camin unde era distractie mai tot timpul mai ales in sesiuni. Ca perspective dupa terminarea facultatii de Horticultura .... principalele domenii ale Horticulturii sunt: legumicultura, pomicultura, viticultura, floricultura si arhitectura peisagera; primele 3 domenii presupune sa locuiesti la tara exceptie daca faci legumicultura in sere care pot fi si in orase.
Revenind la mine ... eu am pastrat o "traditie" in sensul ca tatal meu tot ing. horticultor a fost avand o ferma de legume dar viata m-a dus catre viticultura. In cei 10 ani de la terminarea facultati un an am stat degeaba, 2 ani am avut un servici care nu avea nici o legatura cu horticultura si vreo 7 ani am lucrat in domeniul viticol la 2 societati (4 ani la societatea X de unde am plecat la societatea Y, la societatea Y am stat 2 ani unde datorita crizei financiare am fost dat in somaj dar am putut sa revin la societatea X unde sunt si in prezent). Satisfactii profesionale am avut dar cam degeaba pentru ca satisfactia financiara nu a existat absolut nici o data si adevarul este ca in tot ce inseamna agricultura se castiga prost. Agricultura inseamna munca multa, 10 ore/zi de stat in camp, daca ai o ferma mai mare inseamna lucrul cu oameni de cea mai joasa speta (pentru ca cei mai rasariti au plecat in Italia sau Spania). Cu lucrul cu oameni nu m-am putut impaca nici o data, in fiecare zi trebuia sa stau dupa fiecare om sa vad ca isi face treaba cum trebuie si cat trebuie, cu alcoolici ratati in care nu aveai deloc incredere si iti era frica sa nu pateasca ceva in timpul lucrului sa mai ai probleme si cu cei de la Protectia Muncii. In facultate nu ti se spune despre asa ceva nici o data. Oricum am intalnit si oameni simpli muncitori care aveau 4 clase si toate viata lor lucrasera in vie si de la care am avut ce sa invat, de fapt am "furat" mici secrete ale meseriei. Un exemplu este cel al unei femei care avea 80 de ani din care 60 de ani lucrase in vie, cand i-am spus sa stea acasa si sa-si vada de pensia ei mi-a spus ca daca nu o mai primesc la munca se duce la alta ferma; am ramas fara cuvinte la replica care mi-a dat-o.
Satisfactia profesionala o intalnesti dupa recoltat atunci cand vezi ca productia este mare si de calitate si eventual esti felicitat verbal de patron.
M-am gandit sa incerc ceva pe cont propriu dar am ramas doar la stadiul de gandire pentru ca sunt prea multe probleme si prea multe piedici din partea statului si nu numai, plus ca imi trebuie un capital de pornire pe care nu-l am.

#8
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
@NicolaeI: Mai zi si ceva vesel, ca ai reusit sa ma intristezi!

Edited by dorel232004, 25 June 2010 - 13:09.


#9
trestie-de-balta

trestie-de-balta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 24.01.2007
Eu zic sa faci horticultura si daca ai doua maini drepte, cunostinte din mai multe domenii si dorinta de a munci, faci amenajari spatii verzi, daca nu, poti profesa intr-un domeniu , vie, pomi, legume sau flori.

Zic de gradini ca necesita cunostinte din domenii diverse pentru ca irigatiile rezidentiale se fac cu cunostinte de instalatii sanitare si electrice, un iaz, daca il faci din beton, trebuie sa stii si ce, cum si cat amesteci sa faci betonul si cum il armezi.
Mai vrea omul si pitici si trebuie sa stii cum sa-i montezi sa nu se curenteze.
Si sunt enspe mii de probleme de care te lovesti si trebuie sa le rezolvi cu un cost minim si la o calitate acceptabila.

Tu termina anul I cu note mari, acumuleaza cunostinte de la toate materiile, cat mai multe, chiar daca ti se par nefolositoare.

Sa traiesti bine, ca tu vei apuca fiind mai tanar. ;)  ;)

#10
masterd6ib6

masterd6ib6

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 29.09.2006

 trestie-de-balta, on 25th June 2010, 20:32, said:

Zic de gradini ca necesita cunostinte din domenii diverse pentru ca irigatiile rezidentiale se fac cu cunostinte de instalatii sanitare si electrice, un iaz, daca il faci din beton, trebuie sa stii si ce, cum si cat amesteci sa faci betonul si cum il armezi.

Se vede treaba ca te-au chinuit chestiile astea la vremea lor ... frumos gestul tau si binevenit pentru copilu' asta ... cred ca i-a mers la inima.
Poate ar fi trebuit sa-i spui cum ai ajuns tu la facultate ca sa studiezi tuberozele ... ar fi instructiv.

Edited by masterd6ib6, 25 June 2010 - 22:32.


#11
icestone

icestone

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.06.2010

 NicolaeI, on 25th June 2010, 13:01, said:

Anul acesta s-au implinit 10 ani de cand am terminat Facultatea de Horticultura de la USAMV Bucuresti.
Ce pot sa-ti zic iceston in final tu o sa decizi catre ce facultate o sa te indrepti eu pot sa-ti spun cateva impresii despre facultatea pe care am absolvit-o si cam ce ti-ar putea rezerva viitorul.
In primul rand daca ti neaparat sa intri in domeniul agriculturii cea mai bine cotata facultate de la USAMV Bucuresti era Medicina Veterinara acesta fiind si cea mai grea.
Pe locul 2 era nou infiintata Facultate de Biotehnologii care avea 3 sectii, sectia Bioteh. Medical-Veterinare, Bioteh. Vegetale si Biotech. Industriale. Am avut un verisor care a terminat in 2001 sectia Bioteh. Medical-Veterinare, stiu ca era foarte incantat de facultate si de ceea ce facea. A facut practica la Inst. Pasteur, a lucrat cu embrioni, insamantari artificiale la animale etc., dar asta doar in facultate. Problema a aparut dupa terminarea facultatii, ca in Romania nu exista meseria de biotehnolog sau daca vreo unitate de cercetare are vreun post de biotehnolog acesta poate fi ocupat si de un biolog, chimist sau fizician.  Oricum sectorul biotehnologiilor in Romania nu exista decat in universitati si la 2-3 unitati de cercetare, este abia la inceput si viitorul ei nu pot sti care va fi.
Pe locul 3 era Facultatea de Horticultura cea pe care am terminat-o eu. Pot sa spun ca a fost o facultate frumoasa, profesori bine pregatiti cu experienta, exista traditie, laboratoare bine dotate. Daca vroiai sa inveti aveai toate conditiile si materiale necesare, mai putin in camin unde era distractie mai tot timpul mai ales in sesiuni. Ca perspective dupa terminarea facultatii de Horticultura .... principalele domenii ale Horticulturii sunt: legumicultura, pomicultura, viticultura, floricultura si arhitectura peisagera; primele 3 domenii presupune sa locuiesti la tara exceptie daca faci legumicultura in sere care pot fi si in orase.
Revenind la mine ... eu am pastrat o "traditie" in sensul ca tatal meu tot ing. horticultor a fost avand o ferma de legume dar viata m-a dus catre viticultura. In cei 10 ani de la terminarea facultati un an am stat degeaba, 2 ani am avut un servici care nu avea nici o legatura cu horticultura si vreo 7 ani am lucrat in domeniul viticol la 2 societati (4 ani la societatea X de unde am plecat la societatea Y, la societatea Y am stat 2 ani unde datorita crizei financiare am fost dat in somaj dar am putut sa revin la societatea X unde sunt si in prezent). Satisfactii profesionale am avut dar cam degeaba pentru ca satisfactia financiara nu a existat absolut nici o data si adevarul este ca in tot ce inseamna agricultura se castiga prost. Agricultura inseamna munca multa, 10 ore/zi de stat in camp, daca ai o ferma mai mare inseamna lucrul cu oameni de cea mai joasa speta (pentru ca cei mai rasariti au plecat in Italia sau Spania). Cu lucrul cu oameni nu m-am putut impaca nici o data, in fiecare zi trebuia sa stau dupa fiecare om sa vad ca isi face treaba cum trebuie si cat trebuie, cu alcoolici ratati in care nu aveai deloc incredere si iti era frica sa nu pateasca ceva in timpul lucrului sa mai ai probleme si cu cei de la Protectia Muncii. In facultate nu ti se spune despre asa ceva nici o data. Oricum am intalnit si oameni simpli muncitori care aveau 4 clase si toate viata lor lucrasera in vie si de la care am avut ce sa invat, de fapt am "furat" mici secrete ale meseriei. Un exemplu este cel al unei femei care avea 80 de ani din care 60 de ani lucrase in vie, cand i-am spus sa stea acasa si sa-si vada de pensia ei mi-a spus ca daca nu o mai primesc la munca se duce la alta ferma; am ramas fara cuvinte la replica care mi-a dat-o.
Satisfactia profesionala o intalnesti dupa recoltat atunci cand vezi ca productia este mare si de calitate si eventual esti felicitat verbal de patron.
M-am gandit sa incerc ceva pe cont propriu dar am ramas doar la stadiul de gandire pentru ca sunt prea multe probleme si prea multe piedici din partea statului si nu numai, plus ca imi trebuie un capital de pornire pe care nu-l am.
sa inteleg ca tatal d voastra a murit (a fost inginer)?
daca a avut ferma deci teren d voastra de ce nu faceti acelasi lucru?
care sunt pedicile din partea statului?
e chiar asa de greu sa va gasiti loc de munca in alta parte in acest domeniu?sau cel putin se gaseste chiar asa de greu in general?
vati dorit cu adevarat sa faceti ceva pe cont propriu?eu gandesc ca si un pas mic  facut e un prim pas care duce la al doilea  si tot asa dar na eu sunt inca prea mic si poate nu stiu unele lucruri si tomai de asta scriu pe acest subiect
cam cat e venitul lunar in activitatea d voastra ca angajat la firma x

Edited by icestone, 28 June 2010 - 17:41.


#12
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

 icestone, on 28th June 2010, 18:39, said:

...
daca a avut ferma deci teren d voastra de ce nu faceti acelasi lucru?
...

Eu am inteles ca "a avut o ferma de legume" in sensul ca "a fost sef de ferma la o ferma de legume". Pe timpul lui Ceausescu nu aveai cum "sa ai" o ferma ....

#13
icestone

icestone

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 24.06.2010
care sunt pedicile din partea statului?
e chiar asa de greu sa va gasiti loc de munca in alta parte in acest domeniu?sau cel putin se gaseste chiar asa de greu in general?
vati dorit cu adevarat sa faceti ceva pe cont propriu?eu gandesc ca si un pas mic  facut e un prim pas care duce la al doilea  si tot asa dar na eu sunt inca prea mic si poate nu stiu unele lucruri si tomai de asta scriu pe acest subiect
cam cat e venitul lunar in activitatea d voastra ca angajat la firma x[/quote]



^^^^^^^^^
bun si la astea se gaseste vreun raspuns ?

Edited by icestone, 29 June 2010 - 12:54.


#14
NicolaeI

NicolaeI

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 28.03.2010

 icestone, on 28th June 2010, 18:39, said:

sa inteleg ca tatal d voastra a murit (a fost inginer)?
daca a avut ferma deci teren d voastra de ce nu faceti acelasi lucru?
care sunt pedicile din partea statului?
e chiar asa de greu sa va gasiti loc de munca in alta parte in acest domeniu?sau cel putin se gaseste chiar asa de greu in general?
vati dorit cu adevarat sa faceti ceva pe cont propriu?eu gandesc ca si un pas mic  facut e un prim pas care duce la al doilea  si tot asa dar na eu sunt inca prea mic si poate nu stiu unele lucruri si tomai de asta scriu pe acest subiect
cam cat e venitul lunar in activitatea d voastra ca angajat la firma x

da, tata a fost ing. la o ferma de aprox. 80 ha ce apartinea statului ulterior, dupa 1989, fiind privatizata. tata a murit cand eram in anul 1.
in viticultura situatia este naspa de tot, pot sa spun ca stiu situatia multor societati viticole din zona mea si sunt "in cadere libera" ... salariatii respectivelor societati nu si-au mai primit banii de mai bine de 3 luni. In privinta mea pana in prezent salariul mi s-a dat lunar dar ... uite ca a trecut luna iunie si nu mi s-au dat bani de mai, seful ma avertizase ca nu prea mai are bani.
Sa-mi gasesc de lucru in alta parte tot in domeniul viticol :)) slabe sanse ... am spus in alt post ca am lucrat 2 ani la societatea Y de unde am fost concediat din cauza crizei, gandeste-te ca din 3 sefi de ferma pe 2 iau dat afara. eu il compatimesc pe inginerul pe care l-au pastrat ca a ramas cu 3 ferme pe cap adica vreo 600 ha.
Salariul actual este de 1.500 lei.

#15
mircea11s

mircea11s

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 25.12.2009
Din relatarile unui cunoscut de al meu ( absolvent al facultatii de Horticultura si are si cativa ani de vechime intr-o ferma pomicola)  reiese ca posibilitatile de angajare in domeniu sunt reduse si sa demarezi o activitate in domeniu este dificil datorita sumelor necesare.Astea sau mai spus aici.Dar altceva tin sa te informez.Atunci cand se prezenta cu C.V. pentru ocuparea unui loc de munca unde se cereau studii superioare abia se abtineau angajatorii sa nu rada.Radeau de "cutezanta " lui de a aspira la o functie pentru cei cu studii superioare.Era privit doar ca un taran cu diploma.Asta este realitatea ce ne inconjoara si mentalitatile nu se schimba peste noapte.

#16
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
pai viticultura e la pamant din cauza ca berbecii de la ministerul agriculturii nu ne lasa sa infiintam plantatii de vii hibride(extrem de simple si de ieftine)  si sa facem suc din el.....in romania nu prea exista cultura vinului. pana atunci, bem cu spor sucurile cu chimicale la pet!

Edited by rich1974, 02 July 2010 - 09:52.


#17
NicolaeI

NicolaeI

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 28.03.2010

 rich1974, on 2nd July 2010, 10:51, said:

pai viticultura e la pamant din cauza ca berbecii de la ministerul agriculturii nu ne lasa sa infiintam plantatii de vii hibride(extrem de simple si de ieftine)  si sa facem suc din el.....in romania nu prea exista cultura vinului. pana atunci, bem cu spor sucurile cu chimicale la pet!

sa se planteze vii hibride? cine sa se mai gandeasca si la asta daca ei nu sunt in stare sa aiba grija si de ceea ce exista in prezent. si ma intreb ... oare exista fabrici care ar putea sa proceseze strugurii pentru a face suc?. oricum sa stiti ca in ultimii 2-3 ani s-a plantat puternic vita de vie cu bani proveniti de la UE, interesant este ca ajutoarele pentru plantare s-au acordat doar pentru soiurile de vin iar pentru soiuri de struguri pentru masa nu s-a dat nimic. eu la ferma unde am lucrat in 2 ani s-au defrisat si replantat aproximativ 80 hectare.

#18
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
pai tocmai.....via hibrida are o multime de avantaje:

tratamentele pot sa lipseasca
se preteaza mult mai bine pentru suc
materialul de plantat foarte ieftin
mult mai rezistenta la ger
merge sistemul de conducere inalt (faciliteaza recoltarea, lucrarile mecanice)
etc...

de aceea sustin plantarea de vie pentru suc fiindca piata de vin este suprasaturata.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate