Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 

calatorie Bucuresti-Ungaria-Austria-Olanda (Eindhoven)

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
sandavo

sandavo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.07.2008
Buna ziua tuturor!

         In vara aceasta, mai precis pe 22 iulie plecam spre Olanda cu autoturismul personal, 2 parinti, 2 copii si un catzel. Apelez la experienta si amabilitatea celor ce ma pot ajuta... :worthy:  Ma intereseaza si pe mine, va rog, in primul rand recomandari privind traseul spre Ungaria pentru ca anul trecut am avut o experienta foarte interesanta si anume am stat in camp in total peste 2 ore intre Sibiu si Deva... Prima noastra oprire va fi Hotel Barokk in Hegyeshalom (sper ca nu am festelit-o cu alegerea cazarii :)).
          Cea de-a doua zi este dedicata drumului pana la Center Parcs - langa Eindhoven, prin Austria si Germania. Care mai sunt valorile actuale ale taxelor de drum pe traseul mentionat? Dar perioadele minime de taxare? Aveti vreo sugestie privind modul de achizitie a vignettelor? Am gasit un site care vinde on-line pentru Ungaria, dar parca nu prea am incredere sa iau de la ei, iar langa granita, daca nu ai forinti, "autorizatii" iti umfla cursul valutar dupa bunul lor plac. Imi amintesc ca la austrieci minim era 10 zile , dar noi vom iesi din Austria spre casa pe data de 2 august, deci in termen de 11 zile (na, ghinion!).
          In Germania si Olanda exista niscaiva taxe? Care mai sunt preturile aproximative la benzineturi si de unde sa NU alimentam?
          Aveti vreo propunere legata de obiective turistice pentru copii (3 si 8 ani) in Olanda in afara de Corpus Museum, Madame Tussauds si Morile de vant ? Gradini zoologice nu cred ca mai vrem ...  :confuzzled: .
          Va multumesc anticipat pentru ajutor!!!

#2
flor1n

flor1n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 146
  • Înscris: 01.04.2006
Salut,

"Cel mai bun traseu" ramane in continuare cel prin Sibiu-Deva-Arad cel putin din punct de vedere al asfaltului, dar de preferat sa-l faci duminica. Noi plecam de regula duminica de dimineata si la maxim ora 6 ajungem in Viena.

Vigneta pentru Ungaria poti cumpara din Mako de la Shell cu cardul si nu mai ai probleme cu cursul valutar.
In Germania si Olanda nu exista nici o taxa de autostrada deci nu vei mai avea nimic de plata. Pentru alimentare cu carburant recomand JET avand de regula cele mai mici preturi. De exemplu astazi Diesel 1.13 in AT si 1.24 in DE.

#3
sandavo

sandavo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.07.2008
Sar'na boierule!!  :worthy: . Sotul meu vroia sa mearga prin Pitesti- valcea- petrosani-caransebes-timisoara -biled, nu stiu unde se ducea el pe acolo dar parca ocoleste cam mult, dupa umila mea parere. Din pacate plecam intr-o joi... O sa cam numaram TIR-uri pe drum...Ce inseamna cand spui ca plecati dimineata, ? Ora 5, ora 6? Multumesc inca o data!!

#4
flor1n

flor1n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 146
  • Înscris: 01.04.2006
Dimineata insemnand pana in ora 5. Traficul e mult mai lejer si, cu putin noroc la 10 sunteti in Deva. Dupa Deva, pana la Arad muuulta rabdare!!

#5
sandavo

sandavo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.07.2008

 flor1n, on 9th June 2010, 14:29, said:

Dimineata insemnand pana in ora 5. Traficul e mult mai lejer si, cu putin noroc la 10 sunteti in Deva. Dupa Deva, pana la Arad muuulta rabdare!!

Multumesc inca o data!
Rabdarea necesara este legata de starea drumurilor sau de trafic ?
Daca nu sunt prea purcica (si nu intru in off-topic)  , abuzez si mai intreb o intrebare: pentru o familie cu doi copii (3 si 8 ani) , cam ce ar fi de vizitat pornind din Eindhoven - Center Parcs - si avand la dispozitie autovehiculul personal si intervale de timp de 4 ore pe zi (copilul cel mare este in cantonament si nu ma indur sa plec din campus fara el...)? O sa am si o zi plina, pe care o pastrez pentru Amsterdam. Am pus ochii pe o parcare in zona obiectivelor propuse, sper sa nu fie nevoie de mai mult decat de picioare ca sa abordam tot, pe harta la scara distantele nu pareau foarte mari   :naughty:

#6
flor1n

flor1n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 146
  • Înscris: 01.04.2006
Rabdare pentru ca pe acest segment e foarte greu sa faci depasiri si trebuie sa stai dupa un camion vechi pana prinzi o linie dreapta si liber din fata minute bune.
Destinatii turistice in zona Eindhoven nu prea stiu dar iti pot recomanda, pe o raza de 100 km (cca 1 ora de mers cu auto) Anvers in Belgia, Breda in Olanda, Aachen in Germania.
In Amsterdam te sfatuiesc sa lasi masina intr-o parcare gratuita in Diemen-Zuid de unde luati metroul pana in centru, fara batai de cap cu parcarea.

#7
Nicu90

Nicu90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,137
  • Înscris: 14.09.2007
In jurul orelor 1 si 2 dimineata se circula cel mai bine la noi in tara, sa calculezi astfel incat sa fii pe la 5 6 dimineata spre AR ca sa eviti traficul infernal asa cum spunea colegul de mai sus(banuiesc ca din B este plecarea , deci in 7-8 ore ar trebui sa fiti aproape de AR ) .

#8
AlinE

AlinE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 31.07.2009
atentie mare la catel. o sa te coste mai mult decat copii. si ca sa nu se agite lumea, trebuie pasaport si carnet de sanatate international, cu toate vaccinurile la zi, plus cipul de rigoare. mai bine il lasi acasa, la vreun prieten, ruda.

Edited by AlinE, 17 June 2010 - 17:53.


#9
radulesca

radulesca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 20.09.2008
Vigneta minima pentru Ungaria este de 4 zile, costa 1530 HUF si se poate plati cu cardul cam la orice benzinarie. Noaptea se circula cel mai bine in Romania, intre 12-4am.

#10
Buhani73

Buhani73

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 803
  • Înscris: 05.11.2008
atata agitatie cu vigneta ungureasca..se poate lua din peco de la noi sau din Nadlac(ultima localitate) de peste tot-inclusiv de la alimentari...si tot atat platesti...
iar forinti la orice banca din arad sau la orice casa de schimb valutar din oras

#11
teRRa

teRRa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 31.05.2006
Banuiesc ca sunteti din bucuresti. Atunci luati-o prin Brasov - Sighisoara - varianta Acatari - Ungheni pentru ocolirea Tg. Mures - autostrada Transilvania pentru ocolire Cluj Napoca - Oradea - directia Debrecen in apropiere de care va urcati pe M35 si apoi M3 - putin prin Budapesta(3-4 semafoare, 15-20 minute) - intrati pe M1 - Hegyeshalom. Aveti cam 1.100 km pe care, daca aveti masina buna si nu va sperie sa rulati intr-un tempo mai sustinut ii faceti in 13 ore plus opririle de rigoare. Pana aici aveti de platit vinieta in Ungaria, pentru 4 zile - perioada minima, fix 1520 HUF. O luati din prima benzinarie de pe autostrada, platita cu cardul.
Din Hegyeshalom la Eindhoven aveti cam tot atati km pe care ii faceti in aproximativ 9-10 ore plus opririle de rigoare, in functie de traficul prin Germania unda aveti o portiune de aproximativ 80 km in jurul Wurtzburgului sapata toata si cu restrictie de 80 km/h plus o gramada de alte lucrari de mentenanta la autostrazi cu limitari de viteze, restrictionari de benzi, ... . Eu personal nu prea ma jenez de astfel de lucruri insa daca nu ai curaj sa intri intre vreun camion/autocar si parapet cu cativa cm de o parte si alta, o sa mergi mult si bine in spatele lor ca majoritatea celolralti participanti la trafic. Pe acest traseu ai de platit vi nieta in Autria, unde cea de 10 zile face 7.8 EUR. O platesti in Shell-ul imediat dupa granita.
In legatura cu combustibilul povestea sta in felul urmator... in Ungaria motorina standard Euro 5 este in jur de 350 HUF pe autostrada si 325 in orase. In principiu insa un plin facut la una din benzinariile de pe varianta Oradea - Bors te tine pana in Austria. Aici acelasi combustibil este in majoritatea cazurilor 1.26-1.29 EUR pe autostrazi si coboara la un minim de 1.13 in orase. Ca pont, in Viena, in zona de trecere de pe S1 pe A21(zona cu SCS) iesi de pe autostrada si cauta pe GPS orice benzinarie Agip. AU intotdeauna cele mai bune preturi - eu chiar ieri am bagat cu 1.134. In Germania, pe autostrada la majoritatea Shell-ulilor(eu de acolo alimentez) motorina este 1.26-1.27. In orase pretul oscileaza destul de mult in sensul ca la aceiasi benzinarie poti gasi dimineata cu 1.19 si dupa-masa cu 1.25. Nu se merita jena de a iesi de pe autostrada aici, parerea mea. In Olanda habar nu am pentru ca nu am fost.

Ca si locuri de vizitat pe drum: aveti Valea Rinului, cu Koln si Bonn chiar in drum(frumoasadar nu pe placul meu). Recomandarile mele ar fi pentru zona asta ruinele castelului Drachenfels si castelul Schloss Drachenburg din Konigswinter loc superb de unde vezi zeci de km pe Valea Rinului, superbul orasel Andernach de la periferia Neuwied-ului, dupa mine unul din cele mai misto din Germania si singurul loc in care pot sa zic ca mi-ar placea sa sed in aceasta tara si bineinteles St. Goar cu a sa Lorelei.

Am vazut ca ai scris ceva de gradina zoologica. Daca vrei sa bucuri copii, fa un ocol de aproximativ 100 km si la dus sau intoarcere ia-o prin Praga. Pentru copii este cea mai tare gandita gradina zoologica

#12
winter1966

winter1966

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 10.08.2007
Completare destinatii turistice Olanda.: :In Haga (Den Haag) este Madurodam o Olanda in miniatura. Tot in acceasi zona se poate merge la mare , la Scheveningen, si in minunatul orasel Delft.
In Germania, cam departe de traseul spre Olanda, ar fi Legoland, pe langa Augsburg, sau cu un ocol de cca 10 km dupa intrarea in Germania, dupa Passau este Pullman City, un mic orasel din filmele Western cu spectacol... etc. Pentru adultii care gusta istoria , la Nurnberg este DokuZentrum, dedicat istoriei maririi si decaderii nazistilor. Tot in Germania, relativ aproape de Wurzburg, este un orasel Rothenburg ob den Tauber, un mic burg medieval pastrat absolut intact, si unde este un magazin -muzeu pentru decoratii de Craciun (Kathe Wohlfart parca) .Pentru a ajunge acolo se trece de pe A3 pe A7 si se merge spre sud circa 30 km.
In Amsterdam, merita o plimbare pe canale cu vaporasele, asa se cam vad toate obiectivele importante. Madame Tussaud este scump.insa din cate imi aduc aminte sunt si bilete de familie chiar convenabile.
Eventual daca cazarea este buna la Eindhoven , merita lasata masina acolo si mers cu trenul la Amsterdam, si chiar Haga. Este rapid,comod si destul de ieftin.
Benzina este in general mai scumpa decat in Germania ( 10 % ) si au foarte multe benzinarii unde se poate alimenta doar pe baza de card sau un card special al lor. Parcarea dupa cum s-a mai spus este extrem de scumpa in zona centrala a Amsterdamului, si relativ greu de gasit. Deci absolut de evitat.

Valea Rinului mentionata anterior este foarte frumoasa, insa St Goar este binisor mai la sud de traseul normal (optim ) pentru Eindhoven. Dar merita....
Poate ca in Germania merita traseul Passau-Frankfurt (A3) apoi spre Mainz -Rudesheim -St Goar - Koblenz (nu pe autostrada) si apoi din nou sus pe autostrada A61 cu intrare in Olanda pe la Venlo, si de acolo A67 pana la Eindhoven vreo 30 km. In zona St Goar este piatra Lorelei si o multime de castele. Hoteluri si pensiuni multe.

In Olanda merita vazut Maastricht, si acolo este si Aachen si Liege.
Autostrazile olandeze sunt in buna masura iluminate, si in cursul zilei pe langa orasele mari foarte aglomerate . Indicatia FILE = cu STAU in Germania = ambuteiaj.  Sunt de evitat la orele de varf , cand se merge sau vine de la servici. Limita de viteza 120 - stricta.

In Rotterdam este de vazut EuroMast- turn de televiziune si se poate urca pana la 185 m (sper ca nu gresesc ) este spectaculos, si deasemenea cu putin gust pentru istorie Hotel New York , fostul sediu al liniei Olanda America, acum restaurant.

Cam atat pot scrie acum... dar eu am fost des acolo si multe concedii in Germania, si tot sunt inca foarte multe de vazut...

#13
sandavo

sandavo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.07.2008

 AlinE, on 17th June 2010, 18:45, said:

atentie mare la catel. o sa te coste mai mult decat copii. si ca sa nu se agite lumea, trebuie pasaport si carnet de sanatate international, cu toate vaccinurile la zi, plus cipul de rigoare. mai bine il lasi acasa, la vreun prieten, ruda.


Multam frumos de sfat, noi avem caine calator care a vazut Croatia, Ungaria si Austria si avem si microcip si pasaport UE...iar cazarea o avem deja la Center Parcs, unde ne costa 25 euro tot sejurul de 7 nopti. Nu il pot lasa acasa pentru ca , din cauza ca este batran (10 ani) si nu l-am lasat niciodata in custodie, poate sa creeze probleme. Nu mai spun ca daca vrem sa plecam in vreun concediu, alegem hotelul dupa criteriul primeste/nu primeste cu animale de companie, iar locul copilotului este ocupat ghici de cine... :cursing:

 Buhani73, on 17th June 2010, 19:45, said:

atata agitatie cu vigneta ungureasca..se poate lua din peco de la noi sau din Nadlac(ultima localitate) de peste tot-inclusiv de la alimentari...si tot atat platesti...
iar forinti la orice banca din arad sau la orice casa de schimb valutar din oras


Nu as numi-o agitatie ci prevedere, ma interesa sa ma incadrez in perioada pentru care exista vignetele, ca sa nu platesc aiurea pentru o zi in plus de sedere in Ungaria. Anul trecut am avut minunata experienta ca dupa miezul noptii sa cumpar de la granita din Romania si m-am trezit cu un asemenea curs ca am platit aproape o data si jumatate taxa. Decat sa mai am surprize, prefer sa ii intreb pe unii mai experimentati. Multumesc oricum pentru raspuns...

#14
areal51

areal51

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 08.09.2006
In Ro inainte de granita gasesti destule cascarabete unde sa platesti vigneta de Ungaria chiar si in lei, baietii au calculator si internet si te baga pe loc  in baza de date a vecinilor (ca ai achitat-o).

foarte bune indicatiile despre combustibili pentru Au si De.

in Olanda e aprox(media) 1.57 euro/ litru benzina si 1.19 dieselul

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate