Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Retete culinare franceze

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
pirpy

pirpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 24.01.2007
Ca tot a pomenit o_dor intr-un topic , adaug prima reteta pentru cei ce au gustat macarons a la bergamote --->  http://www.dailymoti...estyle?start=25

#2
pirpy

pirpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 24.01.2007
Si pentru cei ce doar au auzit in diverse filme , si sunt curiosi --->  http://www.cuisine-f...cette/index.htm  sau  http://www.cuisine-f...cipes/index.htm .

Pentru cei ce au urmarit Turul Frantei , poate sunt familiarizati ( macar auditiv ) , cu diverse retete , din zonele pe unde au trecut ciclistii  --->  http://www.aftouch-c...e-france_l1.htm  .

Pofta buna !

Edited by pirpy, 23 April 2010 - 12:59.


#3
dfstana

dfstana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 08.07.2008

View Postpirpy, on 23rd April 2010, 13:56, said:

Si pentru cei ce doar au auzit in diverse filme , si sunt curiosi --->  http://www.cuisine-f...cette/index.htm  sau  http://www.cuisine-f...cipes/index.htm .

Pentru cei ce au urmarit Turul Frantei , poate sunt familiarizati ( macar auditiv ) , cu diverse retete , din zonele pe unde au trecut ciclistii  --->  http://www.aftouch-c...e-france_l1.htm  .

Pofta buna !


Si daca tot ai deschis acest topic recomand spre vicionare filmul Julie & Julia ( este filmul pentru care Merry Streep a fost nominalizata la Oscar).Bon Appetit.

#4
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 28.06.2007
Minunata idee, <pirpy>!
Din experienta mea de gospodina plimbata in Franta, va pregatesc doua retete. Au marele atribut de "incercate". Incercate cu ce se gaseste la noi. Iar "va pregatesc"=mai usor se prepara decat se explica.
Un fel de mancare savurat de noi prima oara in apropiere de castelele Loirei, celalalt la Caens, in Normandie, un restaurant langa Port de Plaisance, Place de Courtonne Caens. Mai ales ca sunt amatori si de Loire si de Normandie!

#5
pirpy

pirpy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 24.01.2007
Pentru cei reintorsi in Romania , nici o masa fara -  French Baguettes   --->   http://allrecipes.co...tes/Detail.aspx

#6
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 28.06.2007
Marmite de Moules Marinieres - Bleu d’Auvergne.
Caen, restaurantul Martin. Dintre cele 5-6 specialitati inscrise la moules frites, am fost sfatuiti sa incercam Bleu d’Auvergne. Midii in vin alb cu branza albastra, smantana si ceapa. 10€.

Nu mai are rost sa spun ca ni s-au parut delicioase, atat timp cat am incercat reteta si acasa. Problema – pentru ca exista una! – este data de raportul pret / pret, acolo si acasa. Pentru a ajunge la dimensiunea portiei de moules marinieres de acolo, unde probabil ca scoicile vin singure in bucatarie, ar insemna cam 25€ acasa.

Savoarea este aceeasi, asa ca – pentru vreo jumatate de ora – sa trecem la ale bucatariei. Nici nu dureaza jumatate de ora!

Ca sa va faceti gustul, aveti nevoie de 1 – 1,5 kg de midii, 100g de branza albastra, un pahar de 200ml cu vin alb, 100-150g de smantana, o crenguta de cimbru, 2 foi de dafin, o ceapa, un catel de usturoi, piper. Sare nu prea se cere, dar sa o aveti pe langa dumneavoastra, sa potriviti sosul cum va place. Despre ceapa: cateva inele de ceapa, as zice o jumatate de ceapa mica.

Depasim fazele de verificare (regula de baza: sa nu aiba cochiliile deschise) si spalare a midiilor, cum la noi le cumparam, de obicei, congelate.

Intr-o cratita mare se toarna vinul, se adauga ceapa taiata inele, cimbrul, usturoiul si foile de dafin. Se incalzesc la foc mic 3-5 minute. Cimbrul, usturoiul si dafinul si-au facut datoria, se scot din vin si se adauga midiile. Se acopera cu un capac, se da focul mare si se lasa sa se deschida cochiliile. Este motivul pentru care va trebuie un vas mare. La aromele cimbrului si usturoiului se adauga acum cele ale marii. Se invart o data, de doua ori, se verifica daca s-au deschis si de-abia acum se adauga branza albastra taiata in cubulete (faramitata) si smantana. Alte miresme!

Practic, odata cu deschiderea cochiliilor s-a incheiat prepararea scoicilor. Daca le mai lasati pe foc, carnea va deveni mai tare. Se gusta sosul, se potriveste de sare. Nu uitati un praf de piper!

Daca pana acum ati reusit sa va abtineti si chiar nu ati gustat nicio scoica, gata! Opriti focul si lasati-le acoperite pana aranjati cele trebuincioase pe masa. Adica o farfurie adanca, o lingura si un pahar pentru fiecare pofticios. Nu uitati un vas pentru cochilii. Se mananca si amestecul lichid, sa-l numim sos, nu numai carnea scoicilor: les moules marinieres sunt aduse la masa si cu o lingura pentru sosul invizibil la inceput.

Asezati-va la masa, pregatiti sa va frigeti si sa va lingeti degetele, caci trebuie mancate fierbinti.

Simplu, nu-i asa? Luati-o pe prima, ii desprindeti o jumatate de cochilie si cu ea veti reusi sa scoateti carnea midiilor. Nu aveti nevoie de furculita sau cutit. Lingura am spus ca-i pentru bunatatea de sos, cand incepe sa se zareasca in farfurie.

#7
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,548
  • Înscris: 14.04.2008
f interesanta reteta, nu m-am gandit niciodata sa gatesc midii acasa ! stiu cam ce inseamna o portie la ei ( pretul chiar mi se pare decent ) , am luat la nisa  insa  doar in vin , fara branza si smantana . excelent si asa ! intrebare : trebuie folosita musai  bleu d’auvergne sau merge cu succes si alt tip de branza ?

Edited by dariuscha, 03 May 2010 - 12:53.


#8
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 28.06.2007
Sigur ca merge, parfum sa aiba. Dumneavoastra spuneti "interesanta", eu spun "simpla". Incercati-o!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate