Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cam cat este 100 de g?
Last Updated: Apr 12 2010 09:47, Started by
EmaHime
, Mar 22 2010 22:27
·
0
#1
Posted 22 March 2010 - 22:27
Cam cat este 100 de g?Un pumn de de ceva...cateva lingurii sau cat?
|
#3
Posted 22 March 2010 - 22:31
Glumesti, nu? 100g de ce? De pietre? De paine pufoasa? De mere? De diamant?
Densitatea unui corp se defineste ca fiind raportul dintre masa si volumul sau!!! |
#5
Posted 22 March 2010 - 22:31
depinde mult de densitate
una e 100 gr de faina si altceva e 100 gr de plumb si exemplele pot continua |
#6
Posted 22 March 2010 - 22:41
poate se refera la acceleratia gravitationala... a scris "g", nu "grame"
Edited by korsar, 22 March 2010 - 22:42. |
#7
Posted 22 March 2010 - 22:44
#9
Posted 22 March 2010 - 22:49
Orez de exemplu cam cat ar fi 100 de g ? Nu am cantar din ala mic de bucatarie.
|
#10
Posted 22 March 2010 - 22:50
|
#11
Posted 22 March 2010 - 22:53
kosty91 - Cantarul de bucatarie = scump, folosesti rar, nu se merita
cosmin_17 - Interesanta treaba EmaHime - Despre ce reteta este vorba ? Edit: Nu am observat "orez" , simplu , o punga are 400 de grame , trage o linie la punga si varsa din punga dupa ochii 25% Toate cele bune Edited by MV2Player, 22 March 2010 - 22:58. |
#13
Posted 22 March 2010 - 22:59
Exista cani gradate pentru aproape toate chestiile astea de bucatarie. 100 g de faina nu au acelasi volum cu 100 g de orez, de ex si tot asa. Cumpara-ti una din aia si gata.
Edited by diorama, 22 March 2010 - 22:59. |
#14
Posted 22 March 2010 - 23:01
EmaHime, on 22nd March 2010, 22:49, said: Orez de exemplu cam cat ar fi 100 de g ? Nu am cantar din ala mic de bucatarie. Fiert 100 g orez trebuie sa fie cam cat o cana de 300 ml. Ca sa calculezi mai usor gandeste-te la intreg: -o paine are intre 350-500g, deci 100 g ar fi 2-3 felii -fructele mari sunt cam 200-300 g bucata, fructele mici (prune) sunt cam 2/100 g -cartofii sunt 5-6/kg deci 100 grame de cruzi ar fi mai putin de un cartof La ce iti foloseste, calculezi calorii? Edited by maltese, 22 March 2010 - 23:04. |
#15
Posted 22 March 2010 - 23:01
|
#16
Posted 22 March 2010 - 23:03
#17
Posted 22 March 2010 - 23:31
deci, te duci la magazin, cumperi o punga de orez, pe care scrie "1Kg",apoi il imparti in 10 parti egale, fiecare va avea 100 grame. asta o poti face, fie luand bob-cu-bob, facand 10 gramezi cu acelasi numar de boabe, fie cu un pahar, facand 10 gramezi identice. dar totusi, daca n-ai cantar, zic ca merita sa investesti 1leu, intr-o cana gradata, pe care scrie clar "orez", "zahar", "faina"etc... cum la fel declar scrie in orice carte de bucate, cam cate grame are o"lingura rasa" sau "una cu varf" din fiecare produs.
|
#18
Posted 27 March 2010 - 20:21
EmaHime, on 22nd March 2010, 22:27, said: Cam cat este 100 de g?Un pumn de de ceva...cateva lingurii sau cat? Daca te gandesti sa aproximezi in vederea calcularii caloriilor ingurgitate zilnic, atunci poti tine cont de sfaturile deja date de cei care au postat: te gandesti la intreg! - daca iti cumperi un kil de mere, numeri cate au intrat in plasa, si imparti; (la fel cu cartofii, ceapa, sau altele) - daca iti cumperi o paine, ceri sa ti-o felieze vanzatoarea; daca are 500g, imparti la nr de felii - daca iti cumperi alimente ambalate in cutii/pungi de plastic (branza de vaci prin mall-uri se vinde la cub... iei cubul, il tai in doua ochiometric, dupa care fiecare jumatate iar in doua, si tot asa... scuze, nu-mi trece prin minte un exemplu mai bun) le imparti ochiometric in jumatati. - in exemplul cu orezul, 100g orez nefiert nu e tot una cu 100g orez fiert, volumetric vorbind; plus ca orezul se cam infoaie la fiert; (cam acelasi lucru il ai si cu fasolea boabe) - dulciurile sunt cel mai usor de calibrat: daca e ciocolata, imparti la nr de dreptunghiuri; la bomboane, mi se pare ca scrie chiar gramajul individual - daca e vorba de lichide, le masori cu o cana (foarte simplu) Pentru cei preocupati de calculatul caloriilor, recomand sa incercati http://calorii.oneden.com/ ; pentru unele alimente sunt date si aproximarile. Imi cer scuze anticipat moderatorilor, link-ul nu era postat in scopul de a face reclama. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users