Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Trafo microunde

Tethering Telefon -Xbox series S ...

Boxa Portabila - buget ~1.500 RON
 Sisteme second hand

Laser circular basculant cu glisare

Permis suspendat - intrebare

Care a fost primul film din istor...
 Inlocuire bloc pedalier

Sa-i actionez in judecata?

Google Stadia se Închide

Sorin Cimpeanu și-a dat demi...
 Mailer Daemon-am fost blocat?

Port popular?

A murit Alexandru Arsinel.

Identificare boala vita de vie du...
 

Firefox nu incarca fontul dorit

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
Spyrex63

Spyrex63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 29.07.2008
Salut.
Am o pagina web in care folosesc fonturi speciale , pe care le incarc cu ajutorul CSS prin @font-face.
Am incarcat astfel 2 fonturi , iar problema e ca Firefox nu aplica unul din aceste fonturi. Opera si Chrome aplica font-ul fara probleme , insa firefox nu.
Ma poate ajuta cineva ?

#2
senoctar

senoctar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 733
  • Înscris: 01.07.2006
Verifica mai intai daca problema ta este cea de aici : http://forum.softped...howtopic=621635

#3
Spyrex63

Spyrex63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 29.07.2008
Pai problema cu fontul in Firefox am rezolvat , insa de ce anume acest font nu poate fi vizualizat , in timp ce restul fonturilor sunt aplicate de catre firefox ?

#4
senoctar

senoctar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 733
  • Înscris: 01.07.2006
Are aceeasi extensie ca restul fonturilor ? daca nu fa-i o conversie
Verifica daca este downloadat de Firefox cu firebug (tab-ul Net). Daca nu este, posibil sa fie o problema de denumire sau de path.
Ai putea sa redenumesti unul din fonturile care merg si sa il suprascrii, daca se incarca atunci e gresit formatul/extensia sau poate chiar fontul are date incorecte, daca nu se incarca inseamna ca este o problema de denumire sau de path.

#5
Spyrex63

Spyrex63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 29.07.2008

 senoctar, on 12th February 2010, 10:15, said:

Are aceeasi extensie ca restul fonturilor ? daca nu fa-i o conversie
Verifica daca este downloadat de Firefox cu firebug (tab-ul Net). Daca nu este, posibil sa fie o problema de denumire sau de path.
Ai putea sa redenumesti unul din fonturile care merg si sa il suprascrii, daca se incarca atunci e gresit formatul/extensia sau poate chiar fontul are date incorecte, daca nu se incarca inseamna ca este o problema de denumire sau de path.
Am converat fontul in WOFF (special pentru firefox) , am schimbat numele , am downlodat fontul din mai multe surse;aceiasi problema , toate browserele aplica acest font cu exceptia lui firefox.

#6
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Ai verificat in tabul Net al lui Firebug, cum ti s-a spus?

Poti arata o pagina functionala in celelalte browsere, care nu merge sub firefox? Una publica, nu doar codul.

#7
Spyrex63

Spyrex63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 29.07.2008

 OriginalCopy, on 12th February 2010, 20:39, said:

Ai verificat in tabul Net al lui Firebug, cum ti s-a spus?

Poti arata o pagina functionala in celelalte browsere, care nu merge sub firefox? Una publica, nu doar codul.
Desigur , am atasat un screen din Chrome shi unul din Firefox.
Fontul nu este aplicat la logo , shi in sidebar la titlurile subcategoriilor (in firefox).

@font-face {
	font-family: 'friends';
	src: url(gregor.woff) format("woff"),
	src: url('gregor.eot');
	src: local('friends'), local('friends'),
	url('Gregor.ttf') format('truetype');
}

Attached Files



#8
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Eu ziceam sa pui o pagina de demo online, publica, sa testam noi, nu screenshot.
Pana sa faci asta, vezi ca ai mai multe atribute "src", doar unul e necesar si suficient. Iar in CSS, fiecare pereche atribut/valoare se termina in ";".

#9
Spyrex63

Spyrex63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 29.07.2008
Scuzati pentru ca postez asha tirziu , dar am fost cam ocupat.
Deci , pagina  este aici : http://phxcreativ.com/made/index.html
Am si atasat un screen din File Menager.

Daca tot va uitati peste pagina , ati putea sa-mi spuneti cum rezolv problema cu transparenta imaginilor din josul paginilor (MOST COMMENTED , FLICKRAR , TWETHERS). "Parent-ul" acestor imagini au opacity: 0,7.
Multumesc.

Attached Files


Edited by Spyrex63, 17 February 2010 - 20:43.


#10
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Aici functioneaza perfect. Inseamna ca firefox-ul tau blocheaza ceva. Folosesc FF 3.6 sub linux. Am dezactivat temporar in firebug fontul, ai aici
inainte
[ http://i46.tinypic.com/2qt8i12.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
si dupa:
[ http://i48.tinypic.com/1qiko1.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Creaza un profil gol in FF si testeaza cu el, sa vezi daca se vede bine apoi.

"firefox.exe -ProfileManager"

#11
Spyrex63

Spyrex63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 29.07.2008
Am rugat prietenii sa testeze , toti care au incercat in Firefox  pe windows (xp/7) au intimpinat aceeasi problema , fontul nu este aplicat. Nu am pe nimeni pe Linux , shi nu am testat , insa pe Windows , problema este prezenta.

#12
senoctar

senoctar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 733
  • Înscris: 01.07.2006
Se reproduce pe windows.
Daca schimb intre tipurile homework.ttf merge si gregor.ttf nu, desi sunt definite la fel. Daca descarc font-urile preview-ul din windows le vede pe ambele si par valide.
Nu prea vad ce sa fie decat fie un bug in Firefox (eu am 3.5.7) sau o problema cu credentialele.
Singurele diferente sunt ca homework are copyright si este de tip "Preview/Print" iar gregor nu are si este de tip "Installable".

#13
Spyrex63

Spyrex63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 29.07.2008

 senoctar, on 17th February 2010, 22:20, said:

Se reproduce pe windows.
Daca schimb intre tipurile homework.ttf merge si gregor.ttf nu, desi sunt definite la fel. Daca descarc font-urile preview-ul din windows le vede pe ambele si par valide.
Nu prea vad ce sa fie decat fie un bug in Firefox (eu am 3.5.7) sau o problema cu credentialele.
Singurele diferente sunt ca homework are copyright si este de tip "Preview/Print" iar gregor nu are si este de tip "Installable".
Eu tot am firefox 3.5.7. shi nu se primeste nici intr-un fel sa fac ca acel font sa fie aplicat. Deci este un bug in firefox , care nu aplica anume acest font ?
Exista vre-un hack in CSS  prin care sa pot aplica un font doar in firefox  ?

#14
senoctar

senoctar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 733
  • Înscris: 01.07.2006
Incearca programul asta http://www.andrew.cm...user/twm/embed/
Daca nu merge, incearca programul si pe homework.TTF sa vezi daca nu cumva il strica si pe el, macar sa vedem daca este de la embedabillity sau nu.

#15
Spyrex63

Spyrex63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 29.07.2008

 senoctar, on 18th February 2010, 18:07, said:

Incearca programul asta http://www.andrew.cm...user/twm/embed/
Daca nu merge, incearca programul si pe homework.TTF sa vezi daca nu cumva il strica si pe el, macar sa vedem daca este de la embedabillity sau nu.
Am downlodat programul , iar cind il accesez , imi apare fereastra command line , iar in mai putin de o secunda dispare , nici nu reusesk sa scriu nimic. Cum fac ?

#16
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Lansezi programul din CLI.

#17
senoctar

senoctar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 733
  • Înscris: 01.07.2006
In final problema este de la fontul in sine sau un bug la Firefox ce se reproduce pe fontul respectiv.
Am uloadat fontul re-compresat care functioneaza (cu toate ca am pastrat aceleasi detalii de autor si embedability). Cu tool-ul care l-am folosit eu se pierde din calitate, dar poti gasi altul, doar sa stii ca problema este de la el si nu de la CSS-ul tau.

Attached Files


Edited by senoctar, 18 February 2010 - 19:38.


#18
Spyrex63

Spyrex63

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 350
  • Înscris: 29.07.2008

 senoctar, on 18th February 2010, 19:38, said:

In final problema este de la fontul in sine sau un bug la Firefox ce se reproduce pe fontul respectiv.
Am uloadat fontul re-compresat care functioneaza (cu toate ca am pastrat aceleasi detalii de autor si embedability). Cu tool-ul care l-am folosit eu se pierde din calitate, dar poti gasi altul, doar sa stii ca problema este de la el si nu de la CSS-ul tau.
Multumesc mult. A mers excelent , shi nu am observat schimbari in calitate.


In legatura cu problema de opacity ma puteti ajuta ? Am incercat sa scot acele imagini in afara 'parentul-ui' care are opacity , insa e cam complicat shi se primeste urit. Am incercat sa pun " opacity :1 " la acele imagini  , insa nu se schimba nimic.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate