Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

Bad News: decodoarele DTS nu mai vin in 2009

- - - - -
  • Please log in to reply
133 replies to this topic

#37
CatalinHonda

CatalinHonda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 14.09.2009
Tocmai din acest motiv TOȚI vrem să găsim o soluție de a avea sunet 5.1 în casă... Una din cele mai ieftine variante face subiectul acestui thread. :)

#38
md683

md683

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 12.08.2006
Ma inscriu si io pe lista de asteptare.  :naughty:

#39
md683

md683

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 12.08.2006
Da' in 2010?

#40
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
D-aia am modificat titlul, ca mai sunt ceva sanse. Trebuie sa primesc un sample. Dar chiar daca il primesc, asta nu inseamna ca se va incheia afacerea cu chinezii. Depinde si de alti factori. Minciuna si neseriozitatea sunt cei mai mari.

enjoy,
Mtz

#41
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Nu am decat un sample sub forma de placa de baza (este exact cat o cutie de chibrituri, dar inaltimea e pe jumate) si care arata astfel:

Attached File  DSC02196.jpg   2.42MB   193 downloads Attached File  DSC02187.JPG   2.42MB   141 downloads

Decodeaza: DTS, DTS_96_24, DTS ES, DD (AC3), DD+, DD Ex, MP2, MP3, AAC (LC,HE) 2.0, AAC (LC,HE) 5.1 doar FL si FR, MP3, MP2, APE. Nu decodeaza Dolby TrueHD si despre flac nu prea stiu ce sa spun decat ca pare ca decodeaza flac doar pe stereo. Nu am sculele necesare pentru testat tot felul de formate si de aceea sper ca si informatiile despre AAC sa fie corecte.

Nu ma pricep la electronica si inteleg cateva chestii de acolo, dar altele nu:
1. - pinii de iesire pentru 5.1 Canale, fiecare cu GND lui
2. - alimentarea care stiam ca poate fi doar 5V, dar vad si ceva de 3V
3. - pinii pentru intrarea Coaxiala (deci va fi numai pe coaxial nu si pe optic, iar din cate stiu eu coaxial au toate playerele prevazute cu iesiri digitale)
4. - nu stiu ce inseamna sau la ce ar putea folosi un singur pin pentru AUX04 si cel de OPO3 (mai mult ca sigur nu se refera la optic)
5. - mufele acelea albe sunt oare standard? Adica se pot cumpara niste panglici (10, respectiv 11 pini) care sa intre in mufele respective? Nu ar trebui sa fie cumva, ecranate?

Ce as fi facut eu cu el in stadiul actual cu placa asta. As fi incercat sa o bag in player direct si sa o alimentez de undeva de acolo iar ca iesire 5.1 gaseam solutii.
Daca ar fi fost sa ii fac o cutiuta, as fi facut una mica si din ea sa imi plece direct o placuta (sau cum s-o numi) care contin exact cele 6 RCA la distantele standard. Astfel puteam infige pur si simplu (prin intermediul a niste mufe RCA tata-tata daca exista asa ceva) cutiuta direct in sistemul audio si in cazul in care nu as avea loc, as folosi clasicele cabluri RCA. Alimentarea externa, evident.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 16 January 2010 - 13:54.


#42
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,288
  • Înscris: 17.09.2005
@Mtz vad ca placa a fost nitel "lucrata".
Trebuie precizat daca FB1 a fost initial plantata sau nu.
Este pe post de siguranta fuzibila (smd).
Daca nu a fost plantata "din fabrica" atunci cei 3,3V sint realizati din +5V prin cele 2 diode serie
(D1 si D2) si tensiunea de  Vcore este asigurata cu stabilizatorul SA1117B (varianta ajustabila).
Este foarte posibil ca acel OP sa fie intrare optica.
Pentru intrarea optica mai este necesar elementul de receptie optic care poate fi o fotodioda sau
mai sigur fototranzistor,element ce vine montat pe carcasa deviceului in care este montat acest decodor.

#43
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 03.02.2007
ar fi super daca ar avea si intrare optica.

#44
adrg

adrg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 787
  • Înscris: 06.05.2007
Tare ne-ar place sa aiba si optic in (WDTV nu are coaxial).
FLAC pe stereo ar fi suficient din punctul meu de vedere.
Pare ca mai trebuie nitel lipit la ea, odata puse mufele chiar si pe panglici, astea se pot inghesui in diverse device-uri sau cutiute.
Ideal ar fi sa vina si cu o cutie
Oricum avem asteptari si sperante mari de la 2010.

#45
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,288
  • Înscris: 17.09.2005
Eu cred ca acel OP reprezinta intrarea de la fotoreceptor.

#46
paulvanorton

paulvanorton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,643
  • Înscris: 03.02.2007
am rasucit poza pe toate partile.
bit 61:sa ai gura aurita.
nici O!Play-ul nu e dotat cu coaxial.

#47
Paul_l

Paul_l

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,286
  • Înscris: 27.12.2004
Sample-ul nu a venit si cu vreo schema electrica ? macar de conectare, un datasheet ceva ? Nu am studiat problema sa vad cum se transmite semnalul spdif pe coaxial sau optic dar cred ca nu e o problema ca semnalul serial care se introduce in driverul led-ului pentru interfata optica sa-a adaptezi ca semnal electric si sa-l dai pe intrarea coax. e posibil si acolo sa fie nevoie de o conditionare a semnalului in functie de nivelul logic de pe intrarea coax

Nu vad vreo problema sa testezi placuta . trebuie mai intii sa afli cum se alimenteaza . Asta e crucial ca sa nu o arzi la primele teste. Intr-adevar se vad doua diode in serie care ar putea reduce tensiunea de 5V la vreo 3,5 V. Se poate scoate un pic schema de alimentare de pe cablaj . Restul adaptari de semnal coax, optic sunt simple. Atasate este un pdf cu citeva date despre drivere , emitatoare si receptoare Toslink .

Attached Files


Edited by Paul_l, 04 January 2010 - 22:27.


#48
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,288
  • Înscris: 17.09.2005
Se pare ca trebuie si un +3,3V (stabilizat) extern.
Altfel ar fi trebiut ca FB1 sa fie plantata.
Artificiul cu cele 2 diode serie se pare ca este facut numai pentru a "usura" munca stabilizatorului
pentru Vcore si alimentarea acestuia s-a facut de pe +5V.

Pentru intrarea optica ar fi 2 variante:
Attached File  OP_x.JPG   15.11K   37 downloads
Attached File  OP_y.JPG   14.41K   20 downloads
Care din acestea 2 este cea corecta se poate verifica pe cablaj cu un ohmetru si anume daca
de la conector traseul cablat merge la unul din pinii inversorului HC04A sau direct la chipset.
Acea rezistenta de 4K2 se afla pe cablaj.

Daca se foloseste un receptor optic din cele indicate de @Paul l,TORX179 de exemplu,
tensiunea de alimentare a acestuia (+Vcc) este de +5V.

#49
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Prin oras nu am gasit 2 chestii care m-ar fi interesat, nu si mufele acelea cu 10 respectiv 11 pini. Nici nu cred ca se fabrica separat asa ceva ci doar pe comanda speciala. Cineva imi zicea sa caut pe la laptopuri dezmembrate. Grr...
Attached File  decoder_parts.jpg   779.81K   85 downloads
Asa m-am gandit eu sa se infiga (pentru a nu avea inca o chestie care sa atarne pe mobila noastra ;) )
Attached File  decoder_genius.jpg   790.76K   92 downloads
Impreuna cu PCB-ul pentru a se vedea marimea si cam cat de lunga ar iesi. Din ce am studiat eu, acele mufe sunt standard la toate aparatele si ordinea canalelor este identica.
Attached File  decoder_genius_full.jpg   617.63K   110 downloads
Deasemenea, o optiune interesanta pentru a reduce din spatiu este acel tip de mufa (gen S-Video) care este si in Genius. Din pacate nu am gasit un cablu care sa aiba la un capat acel tip de mufa cu 9 pini (de ce 9?) si la celalalt cu 6xRCA.
De alimentator nu stiu ce sa zic ca nu sunt dumirit cu alimentarea (se pare ca se mai ataseaza o sursa micuta pe placa?).
Legat de optic, nu am gasit fotodioda

Deocamdata nu cunosc prin Ploiesti (sau undeva, aproape) vreun electonist chitibusar ca sa imi faca toata chestia corect si sa imi placa.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 04 February 2010 - 14:43.


#50
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,288
  • Înscris: 17.09.2005
Referitor la mufele cu 10 si 11 pini.
Nu se gasesc in laptop-uri (garantat) dar se gasesc (cu tona) in unele player-e dvd ,dvix sau hc.

Se pot folosi tensiunile de alimentare a device-ului in care o sa vina implementat decodorul,eventual folosit 1-2 stabilizatoare daca nu se gasesc tensiunile de + 5v si +3,3v in interior.
Daca se doreste a fi un decodor exterior si independent atunci trebuie realizata o sursa proprie.
Pentru realizarea ei trebuie sa se cunoasca consumul atit pe ramura de +5V cit si pe  cea de +3,3V.

Unitatile optice de pe player-e sint unitati de transmisie .Deci care transforma impulsurile electrice
in impulsuri luminoase.
Aici trebuie unitate de receptie.
Transforma impulsurile luminoase (receptionate pe cablul optic) in impulsuri electrice.

TOTX179A=transmitator (TX).
TORX179A=receptor (RX).

#51
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Am desfacut toate playerele din casa... :lol: distantele intre pini sunt mai mici pe placuta decodoare. La mine cred ca sunt 1,35mm si pe playere de aproape 2mm.
Asa reiese din poza: 10 pini dispusi pe 15mm.
Attached File  decoder_pins.jpg   290.38K   42 downloads

Asta e de la o mufa care are 12 pini, se gaseste prin DVD-uri si de obicei face legatura intre PV si Scart.
Attached File  decoder_pins_dvd.jpg   225.37K   28 downloads
Dupa cum se vede, la 15mm am doar 9 pini si cel de-al zecelea e mai... departe.

Referitor la transmitatoare... asta inseamna ca cel de pe un player dvd nu este bun, pentru ca este transmitator, nu receptor. Vad ca ai prezentat 2 transmitatoare; ar trebui sa fie necesar doar RX-ul, nu?

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 06 January 2010 - 18:44.


#52
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,288
  • Înscris: 17.09.2005
Nevind dimensiunile reale am crezut ca sint conectori "standard" pentru player-e.
Acum stim exact ce sa cautam.
Posibil sa gasim.
Da,unitatea de pe player-e este numai emitator.
Pentru intrarea optica la decodor este necesar un receptor.
Se gaseste pe toate HC-urile sau amplificatoarele cu intrare optica.
Sau oricare alt device cu intrare optica.

#53
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,773
  • Înscris: 05.12.2002
1. Despre intrarea optica, PRACTIC:
a. Placa de sunet Creative, intrare digitala coax (2 pini): conectata la CD-ROM (normal, de PC) pe cei 2 pini de digital: mergea.
b. Mini-DISC Sony, intrare OPTICA. La cei 2 pini de iesire digitala de la CD-ROM am pus un LED (si nimic altceva, cred ca nici macar o rezistenta), cu o lungime de unda specifica (660nm parca)

In cel mai rau caz, se foloseste un "device" de genul: http://www.toshiba.c...c//215/4884.pdf
Module de acest gen am vazut la diverse placi de baza, un bracket cu 2 mufe coax / 2 TOS (optic in/out, coax in/out)
Practic, este posibil sa mearga cu o fotodioda/fototranzistor, eventual se poate face o magarie de genul:

Device (dvd-player de exemplu) cu iesire optica TOS -> cablu TOS-TOS -> adaptor TOS-3.5mm (exista, bineinteles tot optic) -> mufa mama 3.5mm "gaurita" -> fotodioda/fototranzistor. Mufa mama 3.5mm + foto... sa fie "ambalate" intr-un silicon negru.

Spre rusinea mea, nu stiu care este diferenta intre fotodioda/fototranzistor.

2. Mufe
http://www.comet.srl...main/index.html
http://www.comet.srl...log_2008eng.pdf mai exact - sigur gasiti ce va intereseaza aici. Daca nu gasiti de 11pini, puteti folosi, de exemplu, 4+5 sau 9+2, etc.

#54
CatalinHonda

CatalinHonda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 14.09.2009
În primul rând felicitări pentru plăcuța obținută.
Ăn al doilea rând am scormonit în sacul meu cu electronice stricate, și n-am găsit nimic cu pinii așa de apropiați. Doar mufele ce se văd în imagine. Mufa mare are 24mm și 9 pini... DAR, cu puțină răbdare, acei pini se pot scoate individual din mufă, folosind un ac. Ar trebui testat cât spațiu ar rămâne între pini, dacă montezi doar acești papuci, nu toată mufa... Eventual apoi poți folosi un pistol cu plastic pentru a izola și fixa permanent firele...

Dacă ți se par utile cele din poză, ne putem întâlni prin Ploiești să ți le dau.

Spor la treabă!

Attached Files



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate