Este buna apa de la chiuveta?
Last Updated: Mar 19 2012 21:29, Started by
Transsive
, Aug 08 2009 01:19
·
0
#1
Posted 08 August 2009 - 01:19
Am baut apa plata de mai mult de un an... insa recent am inceput sa beau apa de la chiuveta.
Stiu doi prieteni care au avut in trecut probleme cu ceva viermi intestinali. Au zis ca e de la apa. Este adevarat? Sa evit consumul acestei ape? Locuiesc in Timisoara, dar puteti vorbi de orice oras. Gustul mi se pare ok. Edited by Transsive, 08 August 2009 - 01:42. |
#2
Posted 08 August 2009 - 01:38
in Arad nu e buna (senzatie de nisip ingat, dureri de cap...)
presupun ca si in restu oraselor e la fel... |
#3
Posted 08 August 2009 - 03:12
In Timisoara beam apa doar de la cismele. 3 ani habar nu am avut de gustul apei de la robinet. Teoretic apa din sistemul public de alimentare trebuie sa indeplineasca niste minime conditii de potabilitate. Cam trasa de par faza cu viermi intestinali. Se pot face insa doar daca bei din surse infestate, daca este de la apa din sistemul public atunci poate fi vorba de o infestare locala pe un anumit tronson posibil din cauza spargerii vreunei tevi si combinarii cu apa din diferite balti, baltoace, haznale...
|
#4
Posted 08 August 2009 - 09:19
Da, siiguurr... "teoretic" .. V-ati pus intrebarea "oare de cate ori am auzit ca se opreste apa pentru desinfectarea retelei de apa potabila" sau lucrari de genul asta? Ia pune la fiert o cana de apa intr-un ibric si las-o pana scade sub jumatatea cantitatii si dupa cateva ore uita-te sa vezi ce e in apa si zi-mi daca iti place ce vezi. Nu am nici cea mai vaga idee despre cum este apa in zona respectiva dar fa-ti timp si incearca sa faci ce ti-am zis iar concluzia o sa o tragi de capul tau.
Personal, nu stiu daca beau 2L de apa PE AN de la robinet, si asta doar vara cand e apa rece si mi-e pofta, atat. Testul de mai sus l-am facut involuntar cu o cana de fiert electrica iar a 2-a zi dimineata cand am vrut sa completez cu apa de la robinet, mi-a pierit pofta de cafea . Era strat de calcar peste tot. Unde se depune? Oare, cumva, in rinichi ? |
#5
Posted 08 August 2009 - 21:08
Mai mult calcar se depunea pe pahar cand beam Buziar sau Carpatina la 5L... dar voi incerca s-o fierb si s-o las o noapte in pahar.
Sa inteleg ca toata lumea bea apa minerala / plata sau de la fantani publice (cismele)? |
#6
Posted 08 August 2009 - 22:03
Eu beau de la robinet de cand ma stiu si n-am avut niciodata nici un fel de problema....
|
#7
Posted 08 August 2009 - 22:10
De multe ori trebuie sa inchizi ochii in momentul in care consumi ceva (bautura, alimente). Zi de zi mancam si bem "jeguri" datorita grijei manifestate de agentii economici de a duce o viata cat mai "sanatoasa".
|
#8
Posted 09 August 2009 - 17:32
Nu intru in prea multe detalii legate de chimia apei de robinet, motivul pentru care nu o beau e ca una din proprietatile apei e ca e insipida, iar apa de robinet nu e.
|
#9
Posted 09 August 2009 - 17:57
De cand am facut clasa de chimie am uitat...
Insipid - fara gust |
#10
Posted 12 August 2009 - 07:17
Transsive, on 8th August 2009, 02:19, said: Am baut apa plata de mai mult de un an... insa recent am inceput sa beau apa de la chiuveta. Stiu doi prieteni care au avut in trecut probleme cu ceva viermi intestinali. Au zis ca e de la apa. CuteGuy, on 8th August 2009, 10:19, said: Ia pune la fiert o cana de apa intr-un ibric si las-o pana scade sub jumatatea cantitatii si dupa cateva ore uita-te sa vezi ce e in apa si zi-mi daca iti place ce vezi. Nu am nici cea mai vaga idee despre cum este apa in zona respectiva dar fa-ti timp si incearca sa faci ce ti-am zis iar concluzia o sa o tragi de capul tau. Personal, nu stiu daca beau 2L de apa PE AN de la robinet, si asta doar vara cand e apa rece si mi-e pofta, atat. Testul de mai sus l-am facut involuntar cu o cana de fiert electrica iar a 2-a zi dimineata cand am vrut sa completez cu apa de la robinet, mi-a pierit pofta de cafea . Era strat de calcar peste tot. Unde se depune? Oare, cumva, in rinichi ? Edited by gtk, 12 August 2009 - 07:25. |
|
#11
Posted 25 September 2009 - 00:19
Eu sunt din Bacau si 50% din oras are GIARDIA.
Sunt la 100m de statie de purificare apa, si cunosc pe cineva director acolo. Am vb cu dandul si a zis ca se trateaza apa, da da. Eu DADEAM BANI sa faca analize da a zis ca nu , ca ei nu fac decat chimice, dar ca analizele sunt bune, sa ma uit cand platesc apa ca scrie pe perrete ca ies bune. Nu stiu ce sa zic...o mare parte din Romania are Giardia.Nu stiu alti paraziti si bacterii |
#12
Posted 25 September 2009 - 02:02
Atentie si la apa plata cumparata, ca de multe ori vine tot de la robinet. Inainte beam numai apa cumparata si am avut cateva surprize chiar si la aceeasi marca. Recomand Dorna totusi. De cativa ani iau apa de la o cismea din cartier. E mai buna. Folosesc chiar si la mancare. Apa de la robinet folosesc de cand ma stiu exclusiv pentru spalat.
Inca ceva! De multe ori cand dai drumul la robinet, jetul si apa din chiuveta se vad albe, curate, dar cand pui in cana, e neagra! Edited by dan84, 25 September 2009 - 02:04. |
#13
Posted 25 September 2009 - 06:07
De baut nu cred! Eu nu mai beau apa de la robinet. Numai apa minerala.
|
#15
Posted 25 September 2009 - 10:06
n-are nici pe dracu. chiar daca gustul "pare" dubios (ceea ce nu e cazul la apa din timisoara), e cit se poate de potabila.
problema in romania e mai degraba ca lumea nu se spala pe miini dupa ce se sterge la cur, nicidecum apa potabila care provoaca viermi. |
|
#16
Posted 25 September 2009 - 10:42
In Cluj, apa e chiar potabila. De multe ori, in cadrul orelor de chimie in facultate, am avut ca proba de laborator, stabilirea potabilitatii apei. Ei bine, cateodata era cam aproape de limita, dar se incadra in potabilitate.
|
#17
Posted 25 September 2009 - 12:36
#18
Posted 05 March 2012 - 15:33
Chiar daca a trecut ceva vreme de cand nu s-a mai scris pe aici, pe mine unul ma intereseaza acest subiect!
Vin si eu cu cateva intrebari: 1. Va avea efecte negative consumul NUMAI de APA PLATA, asupra unui COPIL, daca bea zi de zi acest fel de apa? Daca da, detaliati! 2. Va avea efecte negative consumul NUMAI de APA FIARTA SI RACITA (de la robinet) asupra unui ADULT, consumand zilnic? Daca da, detaliati! In urma cu un an, am efectuat un mic ''test'', fierband apa plata. Am folosit doua marci binecunoscute de apa plata (nu stiu daca am voie sa dau nume, sa nu fac reclama), Apa plata (din sticla albastra), dupa ce a fost fiarta a ramas pe peretii ibricului albeata (un strat subtirel de calcar), iar apa plata (din sticla verde) dupa fierbere, nu a ramas absolut deloc calcar, nici macar un firicel! Care din aceste doua feluri de apa plata, este mai buna: cea din sticla albastra care a ramas urme de calcar, sau cealalta din sticla verde care nu a ramas nicio urma de calcar?! In speranta ca nu deranjez cu acest mesaj, si ca voi primi cateva raspunsuri cat mai concrete, va multumesc inca de pe acum! Edited by planner26, 05 March 2012 - 15:37. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users