Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen
 Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950
 Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...
 Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...
 

Xtreamer - Media player HD

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
1015 răspunsuri în acest subiect

#37
SNORECLEAR

SNORECLEAR

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 10
  • Înscris: 23.07.2009
Ceva noutati?  Mai vine aparatul ala, ca il astept cu sufletul la gura, de parca ar fi al meu... :console:

Editat de SNORECLEAR, 19 august 2009 - 13:58.


#38
valentine1

valentine1

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 876
  • Înscris: 09.09.2008

View PostSNORECLEAR, on 19th August 2009, 14:53, said:

Ceva noutati?  Mai vine aparatul ala, ca il astept cu sufletul la gura, de parca ar fi al meu... :console:
:naughty:

#39
Mondeo

Mondeo

    Everything Woke Turns To Shit

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.502
  • Înscris: 15.11.2005
Am luat eu unul. Acum fac teste. Ce am vazut pana acum ma incantat. poate doar subtitrarea e un pic mai sus decat imi place mie. Se aude totusi ventilatorul, nu rau , da se aude, Parerea mea. merita toti banutii. o sa incerc sa fac un mini review.
Cu toate ca nu ma deranja daca nu facea downmix la dts, face. Pana  acum 1080 merge grozav

Editat de Mondeo, 22 august 2009 - 13:16.


#40
SNORECLEAR

SNORECLEAR

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 10
  • Înscris: 23.07.2009
Finally, am aflat care-i treaba cu Xtreamer-ul. Lotul 2 (batch) a fost oprit de la distribuire pentru ca fost contaminat cu...praf! Deasemenea lotul 3 si 4 au fost oprite si sunt la 'hashcheck". Bine ca si-au dat seama la timp ca se faceau de basm.  Acum ramane de vazut daca acest player este doar o cale de a vinde chipuri Realtek, ambalate intr-o cutie neagra sau va deveni un "must have" la cei 99 euroi.  Incet, incet piata se umple de variante tot mai ieftine si singura noastra speranta ( a romanilor) ramane... EBODA!  Nu stiu de ce, dar am impresia ca sta dupa colt sa vada care-i treaba cu lupta dintre megahertzii lui Sigma si Realtek si la anul pe vremea asta, va sparge piata locala cu ceva pe gustul romanasilor, adik si cu client torrent si cu DTS downmix  si cu HDMI 1.3 si cu ... de toate ca vorba aia se uita si ei prin sharing si vad ce se gaseste mai des...  (inclusiv 3D si ochelari la pachet) (399 ron in Carrefour, cum intri, pe dreapta  :naughty: )
Pana atunci ramane o lupta la nivel de marketing, fiecare striga ca e mai bun ca altul, se compara mere cu pere, cine scrie ceva de rau pe forum e "flamer" si fiecare se lauda ca revista X, le-a facut un review ok si le-a oferit medalia de...bronz!
Oricum dupa parerea mea, singurul criteriu viabil in alegerea unui produs din aceasta categorie este forumul de pe site-ul lui.
Iar Xtreamer-ul are de departe cel mai aglomerat forum... In esenta aceste mediaplayere sunt toate niste variante beta, testate pe banii dumneavoastra. Casetofonul s-a inventat in 1962 de Philips iar c.d. player-ul in 1985 tot de Philips( dar nu a avut bani sa-l scoata in piata, asa ca l-a preluat Sony). Ele au mers OK din prima zi si au ajuns la maturitate in catva ani, dar au avut suportul unor companii gigant !   W.D. face HDD, A.C. Ryan face cabluri, Asus cica, e un pic mai bogat.  Sony si Samsung nu vor scoate niciodata NMT-uri.
In fine Xtreamer-ul pare de viitor si il apreciez pe hellrider pentru rabdarea si bunul simt de care a dat dovada.

#41
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.005
  • Înscris: 25.09.2003
Pana la urma mi-a venit si mie cutia de schimb, incepand din seara asta ii fac stress test  si vedem cum se comporta.

Pana la urma totul s-a rezolvat chiar daca a durat doua luni de la lansarea comenzii. Ieri a fost si o discutie in timp real pe IRC cu presedintele companiei Unicorn si s-au anuntat doua solutii de storage ce par destul de promitatoare precum si o versiune de xtreamer cu HDD de 3.5''. Macar pt faptul ca sunt f deschisi dialogului, merita apreciati.

Fiind un chipset si un produs in faza copilariei, este normal ca la incepaut sa apara tot felul de neintelegeri si confuzii mai mult sau mai putin deranjante pt clienti, mai ales ca este vorba de un business ai carui oameni se afla pe doua continente si patru tari diferite.

Daca pana acum m-am abtinut sa recomand sau nu acest produs....ei bine eu zic ca la banii astia merita, macar pt faptul exista dialog direct cu producatorul dar si pt faptul ca in categoria asta de pret este singurul ce se poate integra vizual intr-un sistem home entertainment din sufragerie.


@valentine1

:naughty:  :naughty:  :naughty:

#42
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.005
  • Înscris: 25.09.2003
L-am testat aseara pe toate partile.
Am inceput prin a instala un HDD intern, antena si un hub extern USB cu 4 porturi, apoi am calibrat panoul pe noua jucarie (folosind o fotografie facuta de mine la care stiu exact cum trebuie sa iasa culorile si detaliile), apoi am trecut la configurarea cutiei ce nu a durat mai mult de 5 min (cu Wlan, NAS and co) Detectarea share-rulor din retea a mers din prima si urmatorul pas a fost sa mapez xtreamerul ca drive de retea. Din pacate nu am un router performant si nici cine stie ce placi de retea la laptop asa ca viteza de transfer intre PC si Xtreamer prin SMB pe wireless-n  nu a depasit 1.5 MB/sec, destul de ok pentru prima incercare. Mi-a fost lene aseara sa stez serverul NFS pe vista (pana dai drumul la porturi din firewall-ul de la vista mai bine pictezi boabe de orez)... ma astept la o crestere semnificativa a ratei de transfer in acest mod.

Lasand asta la o parte, se misca extraordinar de bine, laptopul meu Core 2 Duo cu o gramada de ram si placa video cu decodare HW h.264 nu are nici o sansa in fata cutiei asteia. Pana sa vina Xtreamerul am testat un eGreat mai mic fara HDD intern, unul mai mare, un WDTV si un PCH, nu sta nici unul in fata xtreamerului la viteza. Cel mai slab mi s-a parut WDTV si eGreatul mic (asta mai e si urat pe deasupra neintegrandu-se sub nici o forma intr-o sufragerie).

Referitor la calitatea imaginii, nu am ce sa ii reprosez, este prima data cand am un device limitat de cablul HDMI. Daca pana la Xtreamer eram in stare sa ma iau de piept cu oricine ar fi spus ca nu conteaza cablul HDMI, ei bine cu primul cablu (scump cu o gramada de mkt in spate) imaginea nu era deloc stabila in 1080@60Hz , disparea secunde bune pentru a reaparea pt o fractiune. Am schimbat cu un cablu no-name nemtesc si problema s-a rezolovat. Atentie mare la cabluri, scump nu inseamna neaparat bun si cautati sa cumparati cabluri pe a caror ambalaj este specificata rata minima de transfer garantata (tb sa fie minim 10.2Gbit/s ~ 1.3GB/sec ).

Are meniu in romana pt cine vrea asa ceva, pe mine nu ma intereseaza.
Subtitrarile in romana sunt afisate cu diacritice corecte dar caracterele speciale sunt mai mari decat restul si arata ca si cum ar fi de la alt font. Cine vrea sa dea o mana de ajutor, sa imi trimita si mie doua mostre de subtitrari, una CP1250 si una UTF-8.

Ventilatorul se aude slab doar daca e liniste perfecta in camera si e trecut de ora 11 seara :D.

Editat de hellrider, 28 august 2009 - 12:40.


#43
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.005
  • Înscris: 25.09.2003
Mai revin cu ceva impresii.

Viteza pe retea s-a rezolvat fara sa fie nevoie sa apelez la NFS. Am pus antena xtreamerului intr-un hub usb (oricum din start am vrut sa folosesc asa ceva pt conectare mai facila a hardurilor externe si a stickurilor) astfel incat distanta intre router si aceasta este mica si are direct sight. Astfem am constant 4.5MB/sec .. e mai mult decat am reusit vreodata intre laptopuri unde maxim ating 3.5 MB/sec....pt viteze mai mari, problema e la router si la retea, nu la xtreamer. Oricum la 4.5 MB/sec filmele cu bitrate pana la 30 Mbps ar trebui sa poata fi vizionate direct din retea fara probleme, nu am incercat pt ca filmele le voi downloada direct in xtreamer. Dar e bine de stiut.

#44
Wittmann2

Wittmann2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.359
  • Înscris: 25.08.2008
Multumim pentru informatii. Intentionez si eu sa achizitionez asa ceva in viitor, asa ca postarile tale m-au ajutat.

Editat de Wittmann2, 29 august 2009 - 07:36.


#45
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.005
  • Înscris: 25.09.2003
Revin cu  inca cateva chestii pe care l-am observat. Mai intai spun ca ma deranjeaza ca playerul sucks big time la material SD altul decat DVD, sacadeaza urat din cand in cand pe xvid/divx, deci daca aveti multe materiale de gen, sa nu va aruncati inca vechiul player.

Acum ce am mai aflat si imi place:

- Culorile, sunt absolut dementiale, foarte realiste, texturate si cu un balans extrem de bun, nu mai aveam nici o speranta sa existe vreun player care sa nu aiba culori extrasaturate si mult prea contrastate pt a lua ochii la baetzi. Feelingul de pelicula se pastreaza nealterat chiar si la divx.
- imaginile DVD, indiferent cum le ai, structura de foldere, ISO, structura de fisiere, single layer, dual layer, le citeste ca si un dvd player standalone cu toate meniurile si toate facilitatile discului original (testat cu Matrix care e plin de diverse chichite de meniu and stuf). Calitatea imaginii si a sunetului sunt de invidiat, daca la divx/xvid dvd-playerul meu Pioneer matura pe jos cu xtreamerul (mai putin la culori si feelingul de film), la DVD-uri Xtreamerul este impresionant.
- Subtitrarile se pot micsora/mari, schimba pozitie pe verticala in timpul filmului in incrementi ff mici. De asemenea se pot sincroniza cu filmul in incrementi de cate 100 msec (foarte folositor). Un minus pt cei ce doresc subtitrare in limba romana ar fi faptul ca atat UTF-8 cat si setarile "Subtitle:" Romanian, Central European, Southeast European nu au facut sa imi afiseze corect toate diacriticele. Pe mine nu ma intereseaza cele in romana dar fac un apel la cei ce si le doresc sa imi trimita doua modele de *.srt, una cu encoding UTF-8 si una Windows CP-1250, eu din pacate nu am subtitrari in limba romana cu diacritice prea multe (am doar una de fapt) si nici nu stiu sa fac diferenta intre cele doua tipuri de encodare.

#46
Hogfather

Hogfather

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 477
  • Înscris: 02.02.2008
hellrider, dar materialul 720p sau 1080p l-ai incercat pe retea? Pe wireless adica. Eu am router draft n, deci ma astept la viteza buna.
functioneaza ok? sacadeaza? calitatea imaginii?

Eu nu ma cramponez de diacritice, le inlocuiesc cu s si t-uri normale.

Pentru poze se misca bine? Cum functioneaza acel video preview, se incarca greu?

L-ai conectat la sistem audio? Pe optic? HDMI-ul functioneaza ok?
Pe mine ma tenteaza NAS-ul lor proaspat anuntat, si reducerea e serioasa... m-as baga si la streamer daca functioneaza bine si nu mai crapa.

#47
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.005
  • Înscris: 25.09.2003

View PostHogfather, on 31st August 2009, 11:28, said:

hellrider, dar materialul 720p sau 1080p l-ai incercat pe retea? Pe wireless adica. Eu am router draft n, deci ma astept la viteza buna.
functioneaza ok? sacadeaza? calitatea imaginii?

Eu nu ma cramponez de diacritice, le inlocuiesc cu s si t-uri normale.

Pentru poze se misca bine? Cum functioneaza acel video preview, se incarca greu?

L-ai conectat la sistem audio? Pe optic? HDMI-ul functioneaza ok?
Pe mine ma tenteaza NAS-ul lor proaspat anuntat, si reducerea e serioasa... m-as baga si la streamer daca functioneaza bine si nu mai crapa.


Dupa cum poti citi mai sus, viteza constanta pe wireless-n nu depaseste 4 - 4.5 MB/sec in conditiile in care intre laptopuri nu am reusit niciodata mai mult de 3.5MB/sec. Daca ai un router draft-n ieftin asa cum am eu, atunci viteza pe wireless va fi chiar mai mica decat cu un router 802.11g de calitate si cu o retea bine configurata...vitezele alea scrise pe cutie sunt atinse in conditii de laborator cu placi de retea bine alese si in mediu fara interferente de la retelele vecinilor sau de la telefoane cordless si ce mai are omul orin casa.

1080p si 720p nu am testat prin retea pt ca scopul meu este sa nu mai am nici un calculator pornit de care sa depinda contentul rulat. Ma gandesc ca daca iti iei si solutia lor de NAs (care arata ff interesant la numai 250 de lei) nu ar trebui sa fie probleme daca o conectezi la xtreamer pe USB.
Am testat in schimb fisiere HD de pe HDD-ul intern si de pe unul extern si nu am consatat nici o problema, absolut nici una, ba chiar pot spune ca asa culori naturale mai rar si imaginea nu arata absolut deloc oversharpened sau overprocessed, chiar pastreaza mult din senzatia de pelicula rulata la cinema.

De asemenea pt cine e interesat cutia nu stie 24p (deocamdata zic ei, dar nu m-as baza prea mult pe ce spun) . Pe mine nu ma intereseaza 24p din cauza ca retentia imaginii la mine dureaza mai putin decat in mod normal, astfel pot sesiza fiecare frame in parte si ma ia durerea de cap si lacrimatul ochilor, de aceea am calcat la cinema doar de cateva ori de cand ma stiu...trist, probabil ca pierd mult pe chestia asta dar nu am ce sa fac.

La poze se misca mai bine decat laptopul meu dual core cu 2 GB de ram (vorbesc de poze la 10mpix cu marime intre 2 si 6 MB). De asemenea, spre deosebire de alte cutii testate, zoom-ul e real, vizualizarea 1:1 (zoom 100%) a pozelor fiind exact ca pe computer si nu resize.

L-am conectat numai pe optic la audio, nu ma inereseaza iesirea analogica si nu am nici o problema, streamurile audio sunt detectate corect de receiver.
Aici as vrea sa fac o paranteza la muzica in format losless (pt pasionati, mp3-uri nu am si nu ascult asa ceva) . chiar daca cutia face upsampling la 48kHz de la 44.1 pot spune ca este excelent ca transport, puristii imi vorda poate in cap din cauza upsamplingului dar chiar nu ma intereseaza ce si cum face la cat de bine suna ca transport cu dac extern, eu nu ascult specificatii :naughty: .

HDMI-ul functioneaza ok, dar, cum am spus mai sus, atentie mare la cabluri (sa se incadreze in specificatiile HDMI 1.3) si la TV-urile mai vechi cu care, conform rapoartelor altor useri din lume, ar avea probleme de handshake si stabilitate (banuiesc ca nu sunt tocmai HDMI 1.3 compliant). Eu am avut norc cu Samsungul meu.

Editat de hellrider, 31 august 2009 - 11:58.


#48
Hogfather

Hogfather

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 477
  • Înscris: 02.02.2008
Cred ca e suficient, daca se misca rezonabil la deschiderea fisierelor si interfata e de inteles il tin pana ma mut pe xbox.
Eu am deja un animal mare de 2tb plin de filme si chestii misto si vreau sa devina sursa de video, dupa ce ii mut hardurile intr-un enclosure cu suport de retea (ca sa fie accesibil de la orice calc din casa, planuiesc vreo 2 laptopuri)

Mai tre' sa-mi iau si televizorul dar eu sunt rabdator si le iau pe rand.
Pana la urma chiar si considerand ca dupa 1 nov te obliga sa le iei la 200 de euro, e o oferta bunicica pentru asa ceva, un NAS de la D-link este 600 de ron gol si fara streaming.

Routerul meu e tot D-link, ieftin adica sub 200 de ron, dar isi face treaba si da semnal la tot cartierul.

Multumesc mult de review.

#49
SNORECLEAR

SNORECLEAR

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 10
  • Înscris: 23.07.2009
Mister hellrider te rog ajuta-ma cu aceasta dilema.
Majoritatea "providerilor" mei propun aceste caracteristici:
                                            
SiZE..........: 3.6 GB                                                    
ViDEO CODEC...: x264, L4.1                                                
FRAMERATE.....: 23.976 fps                                                 
BiTRATE.......: 6247kbps                                                  
RESOLUTiON....: 1280x714                                                  
AUDiO.........: English AC3 384kbps    

Sa inteleg ca Xtreamul are probleme cu redarea la 24 cadre pe secunda ? Dar celelalte cutiute testate de tine (wd hdtv , egreat - mare - mic - samd ) nu au aceasta problema ?  e diferenta intre cele cu chip RealteK si Sigma Designs ?  Televizorul are posibilitati 24p Real Cinema (24p 5:5 Pull down)

#50
hellrider

hellrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.005
  • Înscris: 25.09.2003

View PostSNORECLEAR, on 31st August 2009, 21:38, said:

Mister hellrider te rog ajuta-ma cu aceasta dilema.
Majoritatea "providerilor" mei propun aceste caracteristici:

SiZE..........: 3.6 GB
ViDEO CODEC...: x264, L4.1
FRAMERATE.....: 23.976 fps
BiTRATE.......: 6247kbps
RESOLUTiON....: 1280x714
AUDiO.........: English AC3 384kbps

Sa inteleg ca Xtreamul are probleme cu redarea la 24 cadre pe secunda ? Dar celelalte cutiute testate de tine (wd hdtv , egreat - mare - mic - samd ) nu au aceasta problema ? e diferenta intre cele cu chip RealteK si Sigma Designs ? Televizorul are posibilitati 24p Real Cinema (24p 5:5 Pull down)


Acest fisier va fi rulat fara probleme, dar nu la 23.976 cadre pe secunda (sau macar 24 cum fac altele) ci la o rata de 50 sau 60 de cadre in functie de cum ai setat cutia sa scoata (cel mai bine e sa setezi la 50 pt 24p aka 23.976 si la 60 pt 29.97 fps) ei promit ca intr-un viitor apropiat se va putea, eu nu cred nici o iota dupa experientele pe care le-am avut, pana nu vad cu ochii mei.

Mai multe despre modurile de afisare vezi pe wiki http://en.wikipedia.org/wiki/24p

Editat de hellrider, 31 august 2009 - 22:01.


#51
shadowc

shadowc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 207
  • Înscris: 13.12.2004
Salutari. Astazi  a fost o zi mare, Xtreamer marked as shipped..  Comandat pe 24 iulie <_<

In fine, luminati-ma si pe mine... La ce foloseste eTRAYz - ul in conditiile in care "xtreamarului" i se poate atasa un hdd intern sau extern? Care e diferenta? :mellow: Ce face in plus acest eTRAYz ?

#52
SNORECLEAR

SNORECLEAR

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 10
  • Înscris: 23.07.2009
Fara a intra in detalii tehnice ( pe care nu le cunosc ) , noua jucarie oferita de Xtreamer, este o carcasa din aluminiu, cu sertarase in care poti baga 2-3 H.D.D. -uri. Banuiesc ca are sursa proprie de alimentare si o gramada de intrari si iesiri, wireless sau nu. Denumirea produsului este sugestiva, TRAY se poate traduce prin "sertar/tava". Specialistii pot confirma/nega/completa, cele scrise aici.

#53
shadowc

shadowc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 207
  • Înscris: 13.12.2004
ok..dar ce face in plus?  si xtreamer -ul are loc pt hdd intern...    Stie cineva? :huh:

#54
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 16.545
  • Înscris: 01.12.2002
Daca ai foarte multe materiale video la care vrei sa te uiti cand ai chef, acestea sunt stocate pe mai multe HDD si nu vrei sa scoti tot timpul HDD din Xtreamer, iti iei un NAS sau eTRAYz din asta si dupa ce l-ai conectat, ai acces la oricare din cele 5 HDD cand vrea muschiul tau. Daca de exemplu ai avea 1500 de filme mkv de marime medie de 6 GB ti-ar incapea toate pe cele 5 HDD.

enjoy,
Mtz

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate