Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

aptamil sau milumil

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#37
badoi

badoi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 17.11.2011
Fetita mea de un an si jumatate a crescut cu Aptamil. din prima zi. O problema medicala serioasa m-a impiedicat sa alaptez. Copilul trebuia sa manance asa ca nu ama vut timp sa imi fac prea multe mustrari de constiinta ca ce mama nashpa sunt ca nu imi alaptez copilul si am recurs la urmatoare varianta: lapte praf. Am oscilat intre Aptamil si Humanna. Pana la urma am mers pe Aptamil si am fost foarte multumita. Copilul a crescut intr-un ritm constant, s-a dezvoltat frumos, diversificarea am inceput-o dupa 5 luni si nu au fost probleme. In prezent ii dau tot Aptamil.
Probleme de sanatate nu are si nu a avut desi a fost crescuta cu lapte d-ala rau si artificial. A racit o singura data, dar nu a fost ceva f grav si a avut 2 episoade de enterocolita. In rest sanatoasa tun si cu pofta de mancare si plina de energie.
Cand a avut problemele cu enterocolita a preferat laptele fara lactoza de la Milumil, nu pe cel de la Aptamil.

#38
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 cuculea, on 06 mai 2014 - 09:23, said:

Nu mai spune...si cei ai vrea sa ii dai la un copil sa suga, un copil la mai putin de 1 an fara prea multi dinti in gura si aia foarte fragili....sa nu mai spun de unul de cateva luni la care mama nu mai are lapte matern...

Arata-mi un copil care a supt lapte praf si a avut probleme pe parcursul vietii....eu sincer, nu am intalnit, ba din contra, s-au dezvoltat foarte frumos si doar cu lapte praf
Esti superficial informat. Nimic nu-i mai bun decat laptele matern. Rahaturile alea praf sunt chiar praf pentru organism....Daca nu ai alternativa asta e dar nu te astepta ca copilul sa devina un geniu sau sa nu aiba probleme de imunitate la cate chimicale bagi in el. Oricum trebuie stimulata lactatia...dureaza si e dureroasa de multe ori....La mine a fost exact invers...Piciul nu a vrut surogat din asta din comert si a facut zile bune foamea pana s-a pornit izvorul ...cu pompe de muls ...cu stimulente .....un cosmar pentru sotie. A supt vreo 2 ani si ceva.....credeam ca nu se mai intarca.

#39
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Ai mei au mancat amandoi lapte din biberon.
Nu-s nici retardati, nici urati, nu se imbolnavesc decat 1 data pe an, maxim 2, nu are nicio legatura imbolnaveala cu suptul de la san.
Nu mai trebuie sa repet ca Mara scria la 2 ani si ceva, la 5, citea cursiv.
Fi-miu citeste cifre cu mii si sute si unitati, face calcule matematice, acum s-a apuca de tabla inmultirii o data cu sor-sa.

Sor-mea asta de dupa mine, a alaptat prima data, 2 ani. Copilul era mereu bolnavicios si este si acum.
Asta mic, alaptat 1 an si ceva, e anul asta la a 2-a pneumonie, face aerosoli mai mereu, ia toate gripele de pe unde exista si de pe unde nu exista.
Si mai am 100 000 de exemple.

Edited by -Diana-, 14 December 2014 - 16:39.


#40
casablanca1000

casablanca1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 25.08.2011
ce tot va bagati in seama voi barbatii la subiecte precum alaptatul?

aveti dreptul sa predicati pe tema "laptele matern e cel mai bun" atunci cand o sa alaptati voi cu tzatzele voastre proprii.

#41
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007

Quote

Daca nu ai alternativa asta e dar nu te astepta ca copilul sa devina un geniu sau sa nu aiba probleme de imunitate la cate chimicale bagi in el.

Fata mea de cind s-a nascuta a fost pe forumula.Normal ca laptele matern este cel mai bun dar nu am avut avut alta alternativa.Intre laptele praf care i l-am dat si cel matern este 1% diferenta(Ce inseamna 1% diferenta=colostrul)
Nu exista nicio teorie definita care sa demonstreze ca cei hraniti cu latpe praf au probleme in dezvoltare.
Ce parinte normal la cap isi doreste sa aiba copil geniu?Majoritatea geniilor au avut adhd/add/sindromul asperger/autism etc.

Edited by Ulpiatraiana, 15 December 2014 - 04:02.


#42
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,862
  • Înscris: 06.10.2003

 Ulpiatraiana, on 15 decembrie 2014 - 04:01, said:

[...]Intre laptele praf care i l-am dat si cel matern este 1% diferenta(Ce inseamna 1% diferenta=colostrul)[...]
Aaaaa.... da da' nu prea... Laptele matern contine enzime, anticorpi, hormoni si restul de vitamine si minerale asimilabile la max. de catre copil si-si schimba compozitia in functie de perioada zilei. Am mai citit si ca-si schimba compozitia in functie de semnalele chimice pe care le da copilul si care-s receptate de aureola mamara da' n-am studiat in detaliu aceasta chestie (mai ales ca-mi da' cu virgula cand ma gandesc la alaptatul in tandem).

Este si un razboi rece intre mamele ce au alaptat si cele ce au dat lapte praf. Primele ridica in slavi LM, pun la colt LP, dau sfaturi, insista pe alaptat iar a 2-a categorie se simte prost si intra in defensiva. Am citit zeci si sute de comentarii si povesti reale despre alaptare. Si cred ca cauzele pentru care alaptarea e grea pentru multe proaspete mamici sunt:
1. ideea adanc inradacinata ca alaptarea e grea si e un noroc daca ai lapte
2. transformarea sanilor in obiecte sexuale astfel incat marea majoritate se scandalizeaza daca vad o mama alaptandu-si copilul discret in public
3. informatiile gresite despre alaptare, din nou, adanc inradacinate in mentalul colectiv (gen alaptare la 3 ore, lapte gras/slab, n-ai lapte, copilul nu se satura d-aia cere des, copilul musai in patul lui din camera lui, trebuie dat apa si ceai la copil inainte de diversificare, dupa 1 an laptele-i apa chioara, etc, etc) sustinute si de o maaare parte a cadrelor medicale (asistente, medici - inclusiv pediatrii, farmaciste)
4. conditii ostile alaptarii in spital (lipsa room-in, alaptat la program, cadre medicale nepregatite in domeniul alaptarii sau/si prea grabite/ocupate ca sa explice proaspetelor mamici cum functioneaza intreg sistemul mama-sani-copil, rata mare de cezariene si mai ales a celor la rece - facute fara declansarea naturala a travaliului, etc, etc)
5. lipsa de vizibilitate in media (nu cea online) a consilierilor in alaptare
6. probabil ca o consecinta a #1 si #3 - lipsa curiozitatii viitoarelor mamici despre alaptare in epoca internetului si/sau neacceptarea informatiilor corecte despre alaptare
7. presiunea familiei din cauza #1 si #3
8. reintoarcerea devreme la servici din motive legale sau financiare (la noi in tara e boierie cu cei 2 ani, dar prin tarile vestice au doar cateva luni iar in SUA am inteles ca doar 3 sapt pot sta acasa cu nou-nascutul)
9. suzeta si ideea ca copilul suzeteaza (de fapt, suzeta a fost inventata ca inlocuitor de san, nu invers)

Io alaptez de 2 ani jumate. N-am avut niciodata ragade; nu stiu ce-s alea. N-am facut nici mastita. Am avut lapte de la inceput; copiii mi-au dormit bine noaptea de la inceput si au supt bine de la inceput. Nu am trait nimic din povestile horror citite sau auzite legate de nastere si alaptare. Si pun asta pe seama atitudinii pozitive avute fata de nasterea  naturala nemedicalizata si alaptare. In momentul in care te desprinzi de conditionarile sociale "nasterea si alaptarea sunt grele" ele devin usoare (pt. ca constientul nu mai blocheaza subconstientul, instinctul primar care orchestreaza acestea 2).

Edited by shiva, 15 December 2014 - 21:46.


#43
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007

Quote

Aaaaa.... da da' nu prea... Laptele matern contine enzime, anticorpi, hormoni si restul de vitamine si minerale asimilabile la max. de catre copil si-si schimba compozitia in functie de perioada zilei
Titlul topicului este despre aptamil/milumil dar pe alocuri s-a divagat si de asta mi-am permis sa intru in discutie.Fetei nu i-am dat aptamil sau milumil ci ultima formula de lapte aparuta atunci(intre timp au aparut altele)care contine hormoni/anitcorpi etc.Diferenta de 1% este garantata si este de la 0 luni(e facut din lapte de tzatza).

Quote

Este si un razboi rece intre mamele ce au alaptat si cele ce au dat lapte praf. Primele ridica in slavi LM, pun la colt LP, dau sfaturi, insista pe alaptat iar a 2-a categorie se simte prost si intra in defensiva. Am citit zeci si sute de comentarii si povesti reale despre alaptare.
Eu nu am putut sa alaptez pentru ca luam medicamente.Personal ridic in slavi mamicile care au posibilitatea sa alapteze dar asta nu inseamna ca cei alimentati cu formula vor avea in probleme in dezvoltare.

Quote

Io alaptez de 2 ani jumate. N-am avut niciodata ragade; nu stiu ce-s alea. N-am facut nici mastita. Am avut lapte de la inceput; copiii mi-au dormit bine noaptea de la inceput si au supt bine de la inceput. Nu am trait nimic din povestile horror citite sau auzite legate de nastere si alaptare. Si pun asta pe seama atitudinii pozitive avute fata de nasterea  naturala nemedicalizata si alaptare. In momentul in care te desprinzi de conditionarile sociale "nasterea si alaptarea sunt grele" ele devin usoare (pt. ca constientul nu mai blocheaza subconstientul, instinctul primar care orchestreaza acestea
Ai fost si esti o norocoasa,dar nu toti oamenii sint le fel.Medicina a evoluat pentru oamenii cu probleme.

Edited by Ulpiatraiana, 16 December 2014 - 06:30.


#44
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 680
  • Înscris: 21.04.2012

 shiva, on 15 decembrie 2014 - 21:33, said:

Io alaptez de 2 ani jumate. N-am avut niciodata ragade; nu stiu ce-s alea. N-am facut nici mastita. Am avut lapte de la inceput; copiii mi-au dormit bine noaptea de la inceput si au supt bine de la inceput. Nu am trait nimic din povestile horror citite sau auzite legate de nastere si alaptare. Si pun asta pe seama atitudinii pozitive avute fata de nasterea  naturala nemedicalizata si alaptare. In momentul in care te desprinzi de conditionarile sociale "nasterea si alaptarea sunt grele" ele devin usoare (pt. ca constientul nu mai blocheaza subconstientul, instinctul primar care orchestreaza acestea 2).

Ai inceput bine, ai terminat prost Posted Image Eu am alaptat 3 ani (si tero ar mai fi vrut, dar am zis eu "pas"), am nascut natural, fara epidurala, dar de-al naibii daca venea laptele ala pe o "tzeava". Inainte sa m-apuc sa fac mastita aiurea (da, stiam ce e aia Posted Image) am chemat consultanta in alaptare si m-a rezolvat, sa-i dea Dzeu sanatate. Ragade insa am facut, ca la un moment dat (aparitia dintilor) nici un gel de pe piata nu era mai calmant decat mama - nu-i nimic, s-au rezolvat si alea cu Garmastan.

Ideea e ca nu totul merge snur intotdeauna, oricata bunavointa ai avea. Important e sa fii incapatanat (mai ales daca stii ca e spre binele copilului) si sa nu tii cont decat de flerul tau de parinte.

Later edit : ca sa nu mai zic de comoditate  - sa te apuci in crucea noptii sa cobori la bucatarie sa incalzesti laptele, grrr...

Edited by Alka10, 16 December 2014 - 14:58.


#45
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Eu zic mai repede Aptamil. Cica ar fi cm apropiat de laptele matern. Asta mi-au dat si mie in/de la spital ( recom). E cam scump 65 lei,  si cutia mare, in conditiile in care vri sa-i dai mai m ( sorult san,, ca nu e ok decat o luna cutia desfacuta, dc dai exclusiv, e avantajos asa, logic...

Milumil i-a dat sor-mea acum 18 ani ( dupa 2 luni), cu timpul s-a " spurcat" la biberon, cum se spune, si s-a facut un porcusor. Acum are 18 ani, 118 kg, tensiunea 18 si e suspect de Cushing :(... si nu mananca intr-una, doar ca e prea sedentar.. Bine, posibil sa nu aiba nicio legatura cu laptele praf.... normal candera mic era grasun, apoi a inceput sa slabeasca pe la 5-6 ani, a luat si martieni, ca toti copiii pe vremea aia, apoi a inceput iar sa se implineasca. A mai slabit la 14-15 ani cand s-a inaltat (>180) dar in ultimii ani  s-a pufosit rau :(...

Apropo, pls help,n-am timp chiar acum ca se trezeste urlatoarea: a facut alb in gura, de cate ori i dau cu gl boraxata + stamicin( ( nu mi-a inscris-o pediatra ca n-are inca cnp) ??? Sor-mea e generalista (+ eco), n-are cmi inca ( desi ar putea), zice ca doar 1 data/zi. As suna pediatra ca mi-a lasat tel dar inca nu m-am hotarat dc ma inscriu ls ea.
Ref la alaptare pediatrii insista sa nu tinem la san mm de 15+15 min apoi supliment; sor-mea insista sa nu ii dau supliment si sa chem consiliera; al meu e tenta mai degraba sa asculte de pediatru, nu prea " crede" in acea consiliere; am sunat ieri nu am dat de ei si m-am apucat sa sciu exact la ce ora si cat suge, ct doarme, cand face kk..side ieri pana azi incepe sa se incadreze: suge cca 15+ 15, apoi adoarme/se joaca, se trezeste peste putin timp iar cere, si dupa cca o ora si ceva ( mm reprize) adoarme cam 3 ore profund.

Edited by delores, 02 September 2015 - 10:32.


#46
adds

adds

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 08.10.2007
Insista cu alaptatul, lasa laptele praf deoparte. Lasa-l si pe ''al tau'', acum tu simti ce e mai bine pentru copilul tau. Daca se satura din san, pentru ce sa-i dai biberon? si vad ca se satura, din cate spui.
Cat despre ''albul din gura'', trebuie sa-si speli si tu sanii inainte de fiecare alaptare, s-o ajunti sa se vindece.
Sa-ti traisca bebelusul!

#47
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Daca seara sau noaptea dupa 3-4 ore de " calarit" sanul, tot nu se satura, si, spre rusinea mea, simt ca imi cad bratele si o scap, sau adorm cu ea la san ( se pare ca nu-s o mama chiar asa buna cum speram :( ), ii fac si un biberon , e chiar asa de grav??? Acum vreau sa zic ca nu mai vrea el, zice ca daca se amesteca laptele si o doare burta ??? Adevarul e ca i-am mai facut, vreo 2 seri ( se golisera sanii si ea tot plangea si cauta țața, nu altceva), si pe langa ca m-am simtit vinovata, mi s-a parut si ca fornaie pe nas ( si chiar o face), si ca a dormit prea mult a doua zi, a supt mai putin, a regurgutat, mi s-a intarit pieptul, dar asta doar in prima parte a zilei, pe urma s-a intors " fomila"..nu stiu ce sa fac, spre rusinea mea, uneori ma simt epuizata, mai ales seara si noaptea, mi se pare ca n am putere s-o mai iau nici in brate :(... intr-o noapte nici nu am fost atenta la ea, i-au alunecat pantalonasii si cred ca i-au tras si pampersul la vale, a facut pisu si cred ca a stat in el, iar eu inca dormeam :(...
Am renuntat de cateva zile sa mai o alaptez stand pe scaun sau in fund in pat, i-am dat mai mult culcata pe o parte..nu sttiu nici asa cat ii de bine, parca adoarme la san mai repede, nu mai vrea in patut, iar eu s-ar putea sa amortesc ( si din cauza asta, nu cum am crezu initial ca poate fac cadere de calciu) si sa nu mai fiu in stare de nimic...nici nu prea ajung sa mananc cand suntem singure, nici nu prea am pofta de mancare, am dat jos 10 kg de la nastere (20 zile).....iau vitamine, ca si mg, si galafor forte, dar seara tot sunt obosita...si din cate am nteles,  mamanu are voie sa oboseasca si sa o ia somnul naintea copilului...

#48
Dev

Dev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,612
  • Înscris: 28.04.2005
Copilu' la inceput nu vrea san doar de foame! Vrea san pentru confort, vrea sa stea pe tine pentru ca e cald si bine si familiar, iti simte inima si se poate relaxa. Nu mai confuza fata ba cu tata, ba cu biberon. Vrei sa alaptezi, alapteaz-o si lasa prostiile din sticla :lol:.

"Fornaie" pe nas pentru ca asa respira bebelusii, pe nas si cu zgomot.
Si nu, nu-i absolut nici o problema ca adormi cu ea in brate presupunand ca nici nu te droghezi nici nu bei alcool.

#49
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,862
  • Înscris: 06.10.2003
Delores, o data ce introduci biberonul laptele iti va scadea si-l vei pierde. Laptele matern se produce daca e o gurita mica care sa stimuleze sanul iar efortul pentru copil de a suge la san e mai mare decat din biberon asa ca te poti trezi ca-ti refuza sanul.
Din ce zici, iti prieste alaptatul la orizontala - continua asa, dar gaseste-ti o pozitie comfortabila si pentru tine sa poti trage un pui de somn. Nu se intampla nimic daca dormi in timp ce copilul e la san doar sa nu-l pui pe marginea patului, evident). Si noaptea va dormi mai bine langa tine plus ca, de cate ori se trezeste rapid faci un "plug & play" si-ti poti continua somnul.

Nu e bine sa fii stresata sau obosita sau nemancata. Cumva te forteaza familia sa-l alaptezi in brate si sa o culci neaparat in patutul ei? Da-le cu flit! Fii leoaica pt. puiul tau!

#50
Judith

Judith

    Iubita mileniului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,477
  • Înscris: 17.12.2008
Delores, iti trebuie niste ajutor. Nu te supara ca intreb, dar sotul tau ce pazeste cand te vede in halul asta de epuizata?  Nu are concediu paternal cateva saptamani? Al meu ma trimitea seara la culcare si dimineata imi lasa bilet la ce ore a mancat si a fost schimbat, ca sa mi fac o idee.

Daca incerci sa alaptezi exclusiv, mai greu, dar bebelusii asa mici plang din orice, nu doar de foame. Ar trebui sa ai pe cineva care macar in ture de 2 ore sa iti permita sa dormi si ei sa tina in brate copilul etc. Nu ai vreo ruda pe care o poti intreba?

Nu ti mai baga in cap prostia aia cu daca nu arunc cu galeti de lapte in copil is o mama rea. Tu faci CUM TU crezi ca ti e mai bine si mai usor si trebuie sa faci ce crezi tu ca e mai bine pentru mediul copilei. Daca asta inseamna sa o alaptezi cu aptamil de ala pentru infometati, ca sa nu ceara la san din jumatate in jumatate de ora ca dupa 3 saptamani te tipi de la etaj, atunci ai incredere ca e cea mai buna alegere pentru tine si fii sigura ca si pentru ea.

Edited by Judith, 15 September 2015 - 10:29.


#51
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Delores,

din postarile tale se vede ca esti rupta de oboseala, ceea ce nu este indicat nici pt copil, nici pt tine, nici pt domnul tata.
Nepotul tau de 118 kg are alta cauza a obezitatii, nu laptele praf.
Eu i-am hranit exclusiv cu lapte praf pe amandoi (am avut o tentativa de alaptare cca 1 luna la fii-mea, in zadar si aia dupa ce am inghitit toata medicatia, ceaiuri, licori si alte aberatii care ar stimula lactatia) nu-s obezi si nici nu cred ca vor fi: fii-mea la 9 ani jumatate are 24 de kile, fi-miu la 7 ani jumatate are 28 de kile.

E tampita ideea ca trebuie alaptat exclusiv cu lapte matern. Da, e superok daca ai, dar daca nu, da-i lapte praf, epuizarea, nervii, oboseala si subalimentatia copilului nu ajuta la nimic. La nimic.

#52
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
pentru cine sta mai bine cu bugetul poate incerca Topfer.... E facut in Germania si nu se gaseste decat in farmacii (la Dona e cel mai ieftin).
bebelui nr. 3 nu prea i-au priit astea mai "industriale"  gen Nan / Nestle si doctora l-a trecut pe Topfer si a dat rezultate f f bune....
primii 2 bebelusi au crescut preponderent cu Nan si Nestle (primul) si lapte matern (al doilea)

#53
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Topfer i-am dat si eu Marei (nascuta in anul 2006). Era scump ca naiba si abia il gaseam, atunci.
Lui Matei i-am dat ceva de la Nestle, nu Nan, nu mai stiu acum cum ii zice..

#54
bubalus

bubalus

    Membru chel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,206
  • Înscris: 15.02.2005
Da,  nu stiu cat costa atunci raportat la altele dar acum dam 52-53 lei pe cutia de 600 gr.  Nan-ul e cam 50  cutia de 800gr.
De fapt am dat,  ca la de vreo luna l-am trecut pe Nestle Junior (are 1 an si 2 luni acum) ca si-a revenit....
Dar in primul an nu i-am mers cu nimic altceva decat Topfer,  restul nu le digera bine deloc si avea scaune f naspa.
E f bun pt.  bebitii mai sensibilosi....

Edited by bubalus, 16 September 2015 - 13:41.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate