Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ce se canta in melodie ?!

Defectare programata electrocasnice

Camera de bord (Buget ~200-250 lei)
 Bubuie economia uslamista: Uslamu...

Compatibilitate router

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...
 Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2
 Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...
 

A95-Poze Neclare

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
RDE

RDE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 07.02.2005
Salut, am si eu o intrebare!
Mi-am luat recent un aparat Canon A95 si sunt surprins neplacut de numarul mare al pozelor miscate care imi ies. Am incercat sa nu umblu la setarile aparatului si sa fac pozele pe "AUTO" dar din pacate 1 din 3 poze iese miscata. S-ar putea sa nu ma pricep eu, dar incerc sa tin cat de nemiscata camera pot.
Puteti sa ma ajutati cu un sfat sau cu un link unde pot sa invat cum sa fac poze corect?
Eu cred ca e de la "user"...  :console:

Multumesc! :)

#2
mr.fred

mr.fred

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,137
  • Înscris: 29.01.2004
pune o poza miscata sa vedem ce si cum. lasa-o nemodificata.

Edited by mr.fred, 19 March 2005 - 22:27.


#3
Iedu

Iedu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 812
  • Înscris: 07.12.2002
Care sunt conditiile de iluminare?

#4
Sato

Sato

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,749
  • Înscris: 01.12.2001
Si in auto mai ai un buton ca sa porneasca blitul cand trebuie sau nu. Parerea mea este ca nu ai activat blitul.

#5
vlad_adrian

vlad_adrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 28.02.2005
pai daca faci poze in camera fara blitz unde ii lumina slaba normal ca o sa iasa miscate pozele :D
fa poze cu blitz si o sa iti iasa bine

#6
Yorks6

Yorks6

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,417
  • Înscris: 07.06.2004
cum faci sa-ti iasa pozele klumea cand e noapte si sunt si lumini pe strada??
Mie imi ies nashpa de tot, n-am pastrat nici una. Lumina zici ca o ia la fuga ... si sunt deformate.

#7
mr.fred

mr.fred

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,137
  • Înscris: 29.01.2004
Acum eu nu vreau sa fiu marsav, mitocan sau nesimtit. Nici macar nu stiu ce varsta aveti unii dintre voi. Dar intrebarile mi se par de un nivel subintelectual.

Daca ies miscate e nevoie sa sprijini aparatul de ceva (un trepied sau daca nu ai bani o piatra, o masina, un cos de gunoi). Ce iti inchipui ca trebuie sa faci? O incantatie sau un dans tribal in jurul aparatului? Gandesti un pic inainte de a pune o intrebare?

Astept intrebari de genul:
- cat de des trebuie sa schimb bateriile?
- daca se umple cardul ce fac?
- cand nu am aparatul la mine cum fotografiez?

Edited by mr.fred, 20 March 2005 - 17:39.


#8
noname

noname

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,881
  • Înscris: 02.06.2003

mr.fred, on Mar 20 2005, 17:00, said:

Acum eu nu vreau sa fiu marsav, mitocan sau nesimtit. Nici macar nu stiu ce varsta aveti unii dintre voi. Dar intrebarile mi se par de un nivel subintelectual.

Daca ies miscate e nevoie sa sprijini aparatul de ceva (un trepied sau daca nu ai bani o piatra, o masina, un cos de gunoi). Ce iti inchipui ca trebuie sa faci? O incantatie sau un dans tribal in jurul aparatului? Gandesti un pic inainte de a pune o intrebare?

Astept intrebari de genul:
- cat de des trebuie sa schimb bateriile?
- daca se umple cardul ce fac?
- cand nu am aparatul la mine cum fotografiez?

<{POST_SNAPBACK}>


eu cred ca RDE o sa se prinda singur. poate venirea verii o sa il ajute daca nu isi da seama pana atunci sau poate cand o sa vrea sa isi pozeze prietena in ipostaze care nu pot fi mentionate aici va aprinde ceva mai multe lumini in camera.

legat de ultima problema enuntata de mr.fred as avea eu un raspuns. de f multe ori vad lucruri din care ar iesi poze wawwww. o singura data am incercat sa fac poza la un lucru observat si rezultatul nu mi-a placut deloc. poate si pentru ca unghiul de abordare a trebuit sa fie diferit fata de cel prin care priveam eu lucrurile. de atunci imi pastrez in minte acele poze reusite si, din cand in cand, le mai sharuiesc cu prietenii buni, ma laud cu albumele mele imaginare si uneori ii surprind in mod placut. daca nu ati facut pana acum asta, recomandarea mea e sa gasiti un loc in care sa stocati pozele care le stiti voi f bune si sa evitati reproducerea lor cu aparatul de fotografiat. e bine sa fie acolo in minte albume intregi si sa fiti fericiti cu ele.

#9
RDE

RDE

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 07.02.2005
Multumesc pentru raspuns.
Nu este vorba de intrebari de un nivel subintelectual ci doar ca mi se parea aiurea ca la o camera Canon, daca nu am blitul pornit sa iasa pozele miscate. Am facut poze in casa cu perdelele date la o parte si cu lumina cat se poate de multa si aparatul tot mi-a dat ca ii trebuie blitz.
Am inteles care e faza, intr-adevar, daca il las sa-si faca damblaua si sa dea cu blitz, atunci ies bine.  :peacefingers:
Am cumparat A95-u' tocmai pentru ca imi permite sa fac un pic mai multe decat sa orientez camera spre subiect si apas pe buton, iar faptul ca nu ies poze clare decat pe modul auto si cu blitz ma dezamageste un pic.  :death:
Rugamintea este de un site unde pot sa aflu mai multe despre fotografia digitala.
Apropo de varsta, am 21 de ani...

P.S. Stiu ca pare aiurea sa-mi iau ceva mai avansat daca nu stiu sa folosesc dar vreau sa invat si am avut ocazia de a cumpara A95'u mai ieftin chiar decat alte modele inferioare de aici.   ^_^

#10
mr.fred

mr.fred

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,137
  • Înscris: 29.01.2004
Man, camera nu te face fotograf si nici nu e ea de vina ca pozele ies neclare. Totul tine de setari si de indemanare. Exista si aici ca in orice domeniu anumite lucruri de care trebuie sa ti cont. Nu poti declansa cu o expunere mai mare de 1/30 din mana pentru ca ies miscate. Daca nu stii cum sa combini diafragma cu sensibilitatea si cu expunerea pentru a gasi combinatia ce se preteaza intr-o anumita conjunctura il lasi pe auto. Celelalte moduri sunt pentru cei care stiu ce sa faca cu setarile manuale. Daca iti sugereaza blitz insemna ca e nevoie de blitz. Daca nu vrei blitz, treci in modul manual, alge o diafragma maxima, un ISO maxim si daca tot ai peste 1/30 subexpui cu o treapta si compensezi la prelucrare?
Lamurit? Nu? Atunci lasa pe auto.

#11
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
voi cum vedeti pe slr-uri ce ati setat? produsul final mai exact, nu valorile.

#12
big_ipaq

big_ipaq

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,466
  • Înscris: 13.05.2004

.ral:cr, on Mar 21 2005, 01:11, said:

voi cum vedeti pe slr-uri ce ati setat? produsul final mai exact, nu valorile.

<{POST_SNAPBACK}>


Huh? Te referi la LCD? Pai si SLR-urile au un LCD... Doar ca acolo vezi ceva doar cand setezi aparatul si cand ai terminat de facut poza.

#13
rasputzin

rasputzin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 29.08.2004
Trepied  .... trebuie sa-ti cumperi oricum ......
aaaaaa Ai citit malualu'???   :notangel:

#14
noname

noname

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,881
  • Înscris: 02.06.2003
si eu tot canon am si tot miscate imi ies multe din ele. uite exemplu:
[ http://dreamz.ro/blog/poze/2005-03-20-03.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

cred ca e o problema cu brandul asta....

#15
.ral:cr

.ral:cr

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,591
  • Înscris: 16.07.2004
hmm, care o fi problema ca si eu tot canon am.

#16
BeDe

BeDe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 02.02.2005

mr.fred, on Mar 20 2005, 23:55, said:

Nu poti declansa cu o expunere mai mare de 1/30 din mana pentru ca ies miscate.

Sau poate sa isi ia asa ca mine o camera cu stabilizator de imagine si atunci mai poate cobori 2-3 trepte (la 1/10-1/15 pozele ies f bine, iar daca le fac in mod burst pot scoate una buna si la 1/4 si asta avand in vedere ca imi cam tremura mainile :fear: ).
De asemenea daca aparatul are posibilitatea, cand faci poze cu durate de expunere din astea, incearca sa folosesti modul burst, rafala sau cum ii mai zice. Macar asa, poti avea noroc sa-ti iasa una buna. Folosirea self-timer-ului ar fi de asemenea binevenita pt a inlatura miscarea cauzata de apasarea declansatorului.

#17
Belupozaru

Belupozaru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 21.03.2005
noname ... acolo este o perdea?

#18
RICARDO

RICARDO

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 769
  • Înscris: 02.05.2004
...as recomanda cartea :
FOTOGRAFIA DIGITALA de Steven Greenberg!(350.000lei pe la DIVERTA)
eu asa am inceput...cu aceasta carte!
Succes!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate