Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

[Unde] gasesc paie pentru tub spray

Pane crocant

Nu functioneaza functia Sleep
 Masina de spalat rufe perfecta (o...

Ajutor turatie ventilatoare rgb c...

Ce riscuri sunt daca folosesc vop...

Trafo microunde
 Tethering Telefon -Xbox series S ...

Boxa Portabila - buget ~1.500 RON

Sisteme second hand

Laser circular basculant cu glisare
 Permis suspendat - intrebare

Care a fost primul film din istor...

Inlocuire bloc pedalier

Sa-i actionez in judecata?
 

Cum sunt facute contoarele acelea gen "acum sunt online X oameni"?

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001
Cum sunt facute contoarele acelea de pe site-uri care arata numarul utilizatorilor on-line, gen "acum sunt online X oameni"?

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
Pot folosi un fisier text sau un tabel din MySQL
Il setezi la ce durata sa faca refresh la tabela (1-10 minute) si adauga data, ora si IP-ul fiecarui vizitator.
La urmatoarea vizita verifica lista si daca a trecut timpul stabilit sterge intrarile expirate si o adauga pe ca noua.

Unele pot pune un cookie care expira dupa un anumit timp, dar este mai greu de explicat.

#3
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001
Cred ca nu am explicat eu bine... sau nu am inteles ce mi-ai spus...
Nu vreau o lista cu toti cei care au vazut site-ul meu. Asta o fac cu un contor de la statistici.ro sau trafic.ro.
Vroiam ceva care sa-mi spuna cati oameni, sau cate adrese IP sunt conectate la adresa mea (a site-ului) de IP.

#4
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
Ba vrei o lista cu toti cei care au vazut site-ul tau, dar doar din ultimele n minute. Si faci asta din n in n minute. Valoarea lui n o setezi tu.
Acum ai inteles ?

#5
PET

PET

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,351
  • Înscris: 24.02.2002
Uite aici..e pe CGI.

Attached Files



#6
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001

Quote

Originally posted by djlyon
Ba vrei o lista cu toti cei care au vazut site-ul tau, dar doar din ultimele n minute. Si faci asta din n in n minute. Valoarea lui n o setezi tu.
Acum ai inteles ?

Scuze :( , nu te supara!
Cam asta vroiam. Acum am inteles. Multumesc.

#7
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001
Am uitat ceva important: nu am cgi pe server. Nu e la mine pe calculator site-u', ci la myx, care nu are cgi.

#8
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001

Quote

Originally posted by Andrei
Scuze :( , nu te supara!
Cam asta vroiam. Acum am inteles. Multumesc.
Nu m-am suparat, si nu ala era tonul postului meu. De fapt am uitat chiar sa pun un smilie la sfarsit. Deci: :)

#9
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
Pai fara CGI nu se poate ...

#10
PET

PET

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,351
  • Înscris: 24.02.2002
De PHP nu exista ? TREBUIE sa existe !

#11
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
ce ai d-le cu perlu ?
In general daca ai PERL ai si PHP, nu invers.

Sunt si countere in PHP, dar se folosesc de MySQL si nu prea merita :)

#12
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
Daca ai la Myx cu 3 $ nu ai nici o sansa ca sa faci un asemenea script sa mearga.. sau ai, mai ales cel pus de PET va merge.

Scriptul este chemat prin Java, astfel incat poti avea scriptul instalat pe un server si pagina pe altul :P

Fa-ti un cont la http://free.prohosting.com sau alt server free cu cgi si instaleaza acolo scriptul :P

#13
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001

Quote

Originally posted by Courage
1*Daca ai la Myx cu 3 $ nu ai nici o sansa ca sa faci un asemenea script sa mearga.. sau ai, mai ales cel pus de PET va merge.

2*Scriptul este chemat prin Java, astfel incat poti avea scriptul instalat pe un server si pagina pe altul :P

3*Fa-ti un cont la http://free.prohosting.com sau alt server free cu cgi si instaleaza acolo scriptul :P

1*Acum incerc sa-l fac sa mearga!
2*La chestia asta m-am gandit si eu.
3*M-am inscris. Sa vad ce pot sa fac...
Multumesc

#14
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001
Foloseste cineva serviciile ProHosting-ului?
Cum pot sa sterg un fisier?
De ce nu ma lasa sa uplodez un *.txt?
Care e adresa de ftp? Adica adresa de ftp, unde pot sa vad ce am pus deja pe server, nu aia pe care o dau ei in help.

#15
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001
CANCEL ACCOUNT    :@
Vreun server "adevarat" nu stiti?

#16
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,192
  • Înscris: 26.11.2001
Mie imi merge foarte bine :D
Daupa ce iti faci contul iti arata datele de login
va fi de genul http://snow.ptohosting.com/nick

#17
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001

Quote

Originally posted by Courage
Mie imi merge foarte bine :D
Daupa ce iti faci contul iti arata datele de login
va fi de genul http://snow.ptohosting.com/nick

Asa este. Pun mana pe SmartFTP scriu adresa mea se conecteaza, dar nu am vazut directorul cgi, fisierele puse de mine etc. M-am enervat si am sters contul.
NU E NORMAL CA SI CU UN FTP MANAGER SA POT VEDEA CE AM PE SERVER? Ce dracu ca asta nu e primul site pe care il fac si pe care il administrez cu SmartFTP. :rolleyes:
Mai incerc odata....

#18
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001
readme.txt zice asa:
"$log - Set this to the absolute path to the online.txt"
Ce inseamna asta (si nu vreau traducerea in romana).
Cum o definesc? Daca e in acelasi director scriu onile.txt si atat?

Alt ceva:
"In online.cgi set this following variable:
$where - Set this to the URL of show.cgi"
In online.cgi zice "$where="/cgi-bin/Stats/show.cgi"
Schumb /cgi-bin/Stats/show.cgi cu /cgi-bin/show.cgi? (Voi pune toate trei fisierele in directorul cgi-bin)

Inca ceva (scuze pt. insistenta)
Ce inseamna CHMOD si online.cgi - 755, show.cgi - 755, online.txt - 777 (numerele alea)

Vizitatorii pe care vreau sa-i contorizez sunt pt. www.autorate.ro iar scriptul este la www.autorate.tripod.com . Se poate face asta, nu?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate