Sa ne hranim sanatos
Last Updated: Mar 27 2016 19:08, Started by
Nicanor
, Aug 14 2008 08:56
·
0
#1
Posted 14 August 2008 - 08:56
...este o problema cu ce gasim prin magazine astazi, marea majoritate sunt pline de conservanti, afanatori, coloranti sintetici, etc a devenit o adevarata vanatoare pentru mine cand merg la supermarket sa gasesc niste produse mai sanatoase. ma gandeam ca poate ne putem ajuta unii pe altii cu niste "ponturi", niste recomandari de alimente.
incep eu: -in magazinele CrisTim am gasit relativ constant paine feliata taraneasca facuta undeva langa Sibiu, nu are nici un aditiv (in general painea taraneasca de Alba si Sibiu este doar din faina, drojdie si apa dar nu strica sa va uitati pe eticheta. paine buna se mai face langa Piata Muncii, este o patiseririe vis-a-vis de biserica catolica. -cred ca in Cora dar si in alte parti (Billa), pate vegetal cu verdeata Helvet de la Inedit, produs ecologic 100% -branza de Sibiu, o gasiti in piata Obor -niste biscuiti din faina integrala si gem, o sa ma interesez de firma, ii gasiti la Plafarul de langa Hanul manuc sau la Angst -fulgi de ovaz Fortin, ii gasiti peste tot mai revin... |
#2
Posted 14 August 2008 - 09:23
tot problema asta o am si eu! stau sa citesc zeci de etichete pana gasesc ceva rezonabil.
-cea mai buna paine eu o iau de la hypermarketurile Auchan, carrefour, pic de la pitesti. are doar 4 ingrediente: faina , apa, drojdie si sare. cam 2.5 ron/kg -carne cumpar doar congelata fiindca aia refrigerata am inteles ca se da cu ceva ca sa nu-si schimbe culoarea. -sucuri bune si ieftine se gasesc la Kaufland, marca lor:sungold -mezeluri si alte preparate din astea nu cumpar..... |
#3
Posted 14 August 2008 - 09:36
#4
Posted 14 August 2008 - 11:05
...trecand peste ironia ta, cred ca m-as putea transforma cu succes intr-un detector de chestii artificiale din alimente. am facut exces de alimente de genul asta in facultate si acum am colonul si duodenul prastie, abia refacute. partea buna este ca simt cand ceva este in neregula intr-un aliment. adevarul este cainainte nu prea imi pasa, sper sa nu beneficiezi de experienta mea...
|
#5
Posted 14 August 2008 - 11:11
Nicanor, on Aug 14 2008, 10:05, said: ...trecand peste ironia ta, cred ca m-as putea transforma cu succes intr-un detector de chestii artificiale din alimente. am facut exces de alimente de genul asta in facultate si acum am colonul si duodenul prastie, abia refacute. partea buna este ca simt cand ceva este in neregula intr-un aliment. adevarul este cainainte nu prea imi pasa, sper sa nu beneficiezi de experienta mea... Păi dacă e așa cum zici, cred că ai bipăi continuu. Unde și chiar crezi că există alimente 100% ecologice? Fructe și legume, eventual la soacră-mea la țară, undeva departe.... Roșiile ei arată diferit una față de alta. Majoritatea nu sunt rotunde, cresc în voia lor, și când muști dintr-una mmmmm..... N-am văzut nici o astfel de roșie pe la zarzavagii din piețe. Chiar dacă sunt țărani producători. Folosesc soiuri diferite și sigur alte minuni de îngrășăminte chimice și diverse. Așa că.... baftă la găsit produse ecologice 100% :lol: |
#6
Posted 14 August 2008 - 11:14
Nicanor, on Aug 14 2008, 12:05, said: ...trecand peste ironia ta, cred ca m-as putea transforma cu succes intr-un detector de chestii artificiale din alimente. am facut exces de alimente de genul asta in facultate si acum am colonul si duodenul prastie, abia refacute. partea buna este ca simt cand ceva este in neregula intr-un aliment. adevarul este cainainte nu prea imi pasa, sper sa nu beneficiezi de experienta mea... |
#7
Posted 14 August 2008 - 12:09
Gtk, problema ta si numai a ta ce alimentatie aleg. Acest topic are o relevanta pentru cei care opteaza pentru o alimntatie sanatoasa. Si tu, si rich sunteti oameni liberi, nimeni nu va impune un comportament alimentar. Dar eu vreau sa fiu informata in legatura cu E-urile si aditivivii alimentari.
|
#8
Posted 14 August 2008 - 12:15
mda, evident ca si voi sunteti liberi sa va pacaliti singuri... :)
|
#9
Posted 14 August 2008 - 12:54
#10
Posted 14 August 2008 - 12:56
Ca sa ne hranim sanatos 100% ar trebui sa luam pamant la tara si sa ne apucam de agricultura.
Lasand gluma deoparte,singurele locuri unde mai poti gasi ceva cat de cat mai aproape de natural sunt pietele! Pt cei care mananca,carne alba,recomand Metro Baneasa pt peste si specialitati marine si piept de curcan,lactate,cascaval etc. Pt cei si cu carne rosie,recomand mag de pe Mosilor de langa Fly Emirates parca,patron egiptean,mancare buna. Sanatate maxima! |
|
#11
Posted 14 August 2008 - 13:05
adybmw, on Aug 14 2008, 10:56, said: Ca sa ne hranim sanatos 100% ar trebui sa luam pamant la tara si sa ne apucam de agricultura. Lasand gluma deoparte,singurele locuri unde mai poti gasi ceva cat de cat mai aproape de natural sunt pietele! Pt cei care mananca,carne alba,recomand Metro Baneasa pt peste si specialitati marine si piept de curcan,lactate,cascaval etc. Pt cei si cu carne rosie,recomand mag de pe Mosilor de langa Fly Emirates parca,patron egiptean,mancare buna. Sanatate maxima! Fără să vreau să fac mișto spun următoarele: :lol: piețe :lol: metro Aveți neamuri la țară care fac agricultură doar pentru nevoile lor? Acolo veți găsi produse naturale și păsăret crescut cu boabe și făină, nu cu alte cele. Cine a gustat carne de pasăre (gâscă, rață, curcă, găină ș.a.m.d) crescute în ograda lui tanti Leana simte diferența. Pe bune. |
#12
Posted 14 August 2008 - 14:26
O idee ar fi și oferta asta
Produse ECO În principiu se pot cumpăra doar cantități mari, cu baxul sau cum or fi avînd ei acolo. -------------------------- Nici la piață nu mai poți fi sigur. Toată prostimea s-a lăsat pradă trendului generalizat de a folosi din belșug îngrășăminte, ierbicide, pesticide, rodenticide. Soluția ar fi agricultura monitorizată de un for autorizat și recunoscut. Deja sunt unele încercări timide și am văzut deja miere ECO CERTIFIED produsă în România. Există și restaurante Mandala Club Casa SATYA |
#13
Posted 14 August 2008 - 17:49
bai oameni buni! vad ca am dat- o in diverse! aici nu vorbim de agricultura ecologica sau neecologica. aici ne referim la produsele care au prea multe e-uri in ele versus probusele mai simple. hai sa dau niste exemple:
painea facuta din faina, apa, sare si drojdie versus painea care mai contine propionat de calciu, amelioratori, emulgatori, etc.... sucul de fructe pasteurizat versus fanta, frutti fresh , etc...... carnea congelata versus carnea proaspata cu nitriti..... unt versus margarina si exemplele pot continua....... nu discutam aici cum e facuta rosia sau ardeiul. oricum, un suc de rosii e mai bun decat orice suc din asta cu conservanti si coloranti. daca tu vezi ca pe eticheta unui produs sunt nu stiu cate ingrediente chimice pune-l frate inapoi in raft! cauta altceva cu ingrediente mai putine.....si fara coloranti si conservanti. |
#14
Posted 15 August 2008 - 08:41
...exact rich, asta este ideea, sa vorbim despre produsele care sunt mai aproape de starea lor fireasca si unde le intalnim prin magazine, sa ne usuram oarecum detectarea lor.
super linkul lui mirovaia dar unde le gasim in magazine, in bucuresti de exemplu? ady , o solutie de a nu ne apuca efectiv de agricultura ecologica, avand in vedere ca joburile noastre (poate) nu ne permit, este sa ne facem "pile" pe la tara. este un surplus de alimente acolo si unele dintre ele sunt produse ok. este suficient sa vorbim cu badea gicu sa ne dea jumatate din productia de cartofi, dupa ce am verificat discret cum ii produce. este si el super multumit ca are asigurat clientul iar tu si familia ta beneficiaza de hrana buna. |
#15
Posted 15 August 2008 - 08:59
cum anume doriti voi sa mancati sanatos, daca nici macar nu stiti ce inseamna asta?
din pacate, lumea e dezinformata in mod exagerat si nici nu cauta informatii corecte, din surse credibile, reputate... se pare ca e o isterie generala cu E-urile astea - intretinuta de tot felul de analfabeti autointitulati "specialisti", "nutritionisti", dar cata lume intelege efectele acestora si cata lume cauta studii stiintifice care sa confirme sau nu efectele negative ale acestora? aproape risti sa fii injurat daca le spui ca E-urile nu au nici un efect negativ asupra organismului, desi cele mai repuatate surse, cum ar fi WHO sau diversele jurnale stiitifice confirma acest lucru... mai avusesem o discutie aici despre sucurile acidulate cu diversi aditivi, unde am demonstrat prezentand studii stiintifice, ca acestea nu sunt daunatoare, ba chiar au efecte pozitive in destule cazuri... si mai gav e faptul ca fenomenul analfabetismului in materie de alimentatie sanatoasa si de efecte ale aditivilor in alimente, tinde sa derapeze pericolos, spre promovarea si implementarea de politici publice care ajung sa restritioneze/taxeze/interzica diverse alimente, doar din cauza ca niste analfabeti care nu au nici cele mai de baza cunostinte stiinfice in materie, isi dau cu parerea... cel mai recent exemplu e restrictionarea diveselor alimentelor in scoli, in baza unore liste alcatuite de "tipografi" si alte personaje complet in afara subiectului... mai mult - si aici fac si referire la subiectul de fata - concentrarea atentiei pe aceste E-uri s-ar putea sa induca in eroare persoanele cu diverse probleme de sanatate, si in loc sa se fereasca de anumite alimente specifice (chiar si fara chimicale) in functie de afectiune, pierd vremea ferindu-se de E-uri, iar in final fac mai mult rau decat bine, in realitate consumand alimente nepotrivite pt. afectiunea/organismul lor - chiar daca acestea nu au chimicale... ps. parca prevad niste reactii irationale si agresive, la acest post de bun simt Edited by gtk, 15 August 2008 - 09:01. |
|
#16
Posted 15 August 2008 - 10:25
...sa-l ardem pe rug, taiem in bucati, banam pe gtk :madanimated: !!! sigur nu ai actiuni la vreo fabrica de mezeluri sau de sucuri la pet :P ?
serios vrobind, stiu ca exista E-uri care nu sunt daunatoare. dar poti spune sincer despre toate ca sunt ok? afanatorii, guma de guarana, caragenul (la sobolani au provocat inflamatii in intestin), benzoatul de sodiu in exces, legumele modificate genetic, etc crezi ca iti pot asigura o digestie perfecta pe termen lung? pentru copilul meu as spune pas... |
#17
Posted 15 August 2008 - 10:36
Nicanor, on Aug 15 2008, 11:25, said: ...sa-l ardem pe rug, taiem in bucati, banam pe gtk :madanimated: !!! sigur nu ai actiuni la vreo fabrica de mezeluri sau de sucuri la pet :P ? serios vrobind, stiu ca exista E-uri care nu sunt daunatoare. dar poti spune sincer despre toate ca sunt ok? afanatorii, guma de guarana, caragenul (la sobolani au provocat inflamatii in intestin), benzoatul de sodiu in exces, legumele modificate genetic, etc crezi ca iti pot asigura o digestie perfecta pe termen lung? pentru copilul meu as spune pas... |
#18
Posted 15 August 2008 - 11:17
nu vreau aici sa discut despre plantele modificate genetic, stiu despre ce e vorba fiindca sunt inginer agronom si mai stiu ceva genetica! totul este un razboi comercial intre sua si ue. asta e alta discutie. TOATE souirile si hibrizii cultivati la ora actuala sunt populatii modificate genetic. nimic nu mai e ca in stare salbatica. insasi evolutia reprezinta modificare genetica........nu va mai faceti iluzii!
despre E-uri cred ca e cel mai bine sa fie evitate pentru ca nu cunoaste nimeni implicatiile lor pe termen lung! cine le-a testat timp de 20-30 de ani. ce faci daca se descopera peste 20 de ani ca E-ul ala e daunator? vomiti tot ce ai mancat pana atunci? |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users