Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

SSD M2 ieftin pentru un laptop My...

Programator USB-ISP E-LAB

Monitor cu probleme
 Panouri PV - TVA de 5%, dar nu pt...

Inca doua zile libere in ianuarie

vt-x not support acer predator

Furt intre soti
 Casa verde fara injectare in retea

huawei p20 & p20 pro

Comanda de grup Signal Stick

Recomandare becuri LED
 Pot inchide un abonament de telef...

Lista firme austriece in Romania

Toyota bZ3, noul sedan electric

Recomandare melodii in genul asta
 

Licentiere pe procesor

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
z0z

z0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 05.05.2003
Salut, am si eu o problema ... mai delicata:

vreau sa cumpar un software a carui licentiere este pe procesor. Intrebarea este: daca am o masina cu P4 HT imi trebuie licenta pentru dual processor ?
Din cate stiu eu P4 HT are doar un singur core si, ca atare, nu imi trebuie licenta pentru dual.... gresesc ?

Multumesc

#2
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 09.09.2003
iti trebe 2 liceente doar pt serverele dual! nu poate sa iti ia de 2 ori mai multi bani ca ai HT.. :) BTW ce aplicatie cumperi tu cu licenta pe procesor?

#3
z0z

z0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 05.05.2003
Procesoarele P4 HT sunt "vazute" de catre OS ca fiind dual, de aceea intreb.

Aplicatia ... este Oracle, iar vanzatorii de Oracle sunt cel putin batuti in cap, de aceea vreau sa ma asigur INAINTE de a cumpara.

#4
add

add

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,074
  • Înscris: 09.09.2003
poti sa dai un mail sa intrebi, asta ca sa fii sigur!

#5
z0z

z0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 05.05.2003
mersi, asta am si facut :) nu vrei sa stii raspunsu' nu ? :)

#6
urban

urban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,622
  • Înscris: 25.07.2002
pentru P4 HT nu-ti trebuie decat o licenta pentru un singur procesor .. daca desteptii de la oracle ti-au spus altceva trimite-i la scoala (sa mai citeasca odata licenta software-ului pe care il vand). licenta se da per procesor fizic nu virtual. daca ai o masina dual proc dar un singur procesor montat poti sa-ti iei licenta doar pentru unul singur. in cazul in care il bagi si pe al doilea atunci esti nevoit sa cumperi licenta si pentru al doilea procesor. dar cum am spus numai in cazul in care procesorul este fizic.

#7
urban

urban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,622
  • Înscris: 25.07.2002
hmm .. cred ca m-am inselat .. uite ce scrie in licenta oracle:

Quote

Processor: shall be defined as all processors where the Oracle programs are installed and/or running. Programs licensed on a Processor basis may be accessed by your internal users (including agents and contractors) and by your third party users. For the purposes of counting the number of processors which require licensing, a multicore chip with "n" processor cores shall be counted as "n" processors.

acum trebuie sa vezi daca HT inseamna doua "processor cores" sau unul .. :)

am impresia ca depinde de la vendor la vendor.

Edited by urban, 29 November 2004 - 14:19.


#8
z0z

z0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 05.05.2003
pai asta e, eu cred ca HT are un singur core ...

#9
urban

urban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,622
  • Înscris: 25.07.2002
Culmea e ca si IBM crede la fel .. insa se pare ca Oracle are alta parere .. nu mai stiu astia cum sa scoata bani :) .. faza naspa e ca si eu tocmai am recomandat unui client un Oracle pentru o masina care are un HT pe el si chiar nu mi-am pus problema asta. hmm .. se pare ca va trebui revizuit bugetul.

#10
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 05.12.2002
SIGUR are un singur core... dar daca dezactivezi HT ce are? eventual un Linux pt. care e mai bine sa fie dezactivat HT in majoritatea cazurilor, in restul diferenta fiind nesemnificativa intre HT activat/dezactivate.

#11
z0z

z0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 05.05.2003
multumesc, Alice, buna idee, indeed :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate