![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Licentiere pe procesor
Last Updated: Nov 29 2004 19:48, Started by
z0z
, Nov 27 2004 14:42
·
0

Posted 27 November 2004 - 14:42

Salut, am si eu o problema ... mai delicata:
vreau sa cumpar un software a carui licentiere este pe procesor. Intrebarea este: daca am o masina cu P4 HT imi trebuie licenta pentru dual processor ? Din cate stiu eu P4 HT are doar un singur core si, ca atare, nu imi trebuie licenta pentru dual.... gresesc ? Multumesc |
Posted 27 November 2004 - 14:53

iti trebe 2 liceente doar pt serverele dual! nu poate sa iti ia de 2 ori mai multi bani ca ai HT.. :) BTW ce aplicatie cumperi tu cu licenta pe procesor?
|
Posted 27 November 2004 - 14:58

Procesoarele P4 HT sunt "vazute" de catre OS ca fiind dual, de aceea intreb.
Aplicatia ... este Oracle, iar vanzatorii de Oracle sunt cel putin batuti in cap, de aceea vreau sa ma asigur INAINTE de a cumpara. |
Posted 27 November 2004 - 15:01

poti sa dai un mail sa intrebi, asta ca sa fii sigur!
|
Posted 28 November 2004 - 00:09

mersi, asta am si facut :) nu vrei sa stii raspunsu' nu ? :)
|
Posted 29 November 2004 - 14:02

pentru P4 HT nu-ti trebuie decat o licenta pentru un singur procesor .. daca desteptii de la oracle ti-au spus altceva trimite-i la scoala (sa mai citeasca odata licenta software-ului pe care il vand). licenta se da per procesor fizic nu virtual. daca ai o masina dual proc dar un singur procesor montat poti sa-ti iei licenta doar pentru unul singur. in cazul in care il bagi si pe al doilea atunci esti nevoit sa cumperi licenta si pentru al doilea procesor. dar cum am spus numai in cazul in care procesorul este fizic.
|
Posted 29 November 2004 - 14:18

hmm .. cred ca m-am inselat .. uite ce scrie in licenta oracle:
Quote Processor: shall be defined as all processors where the Oracle programs are installed and/or running. Programs licensed on a Processor basis may be accessed by your internal users (including agents and contractors) and by your third party users. For the purposes of counting the number of processors which require licensing, a multicore chip with "n" processor cores shall be counted as "n" processors. acum trebuie sa vezi daca HT inseamna doua "processor cores" sau unul .. :) am impresia ca depinde de la vendor la vendor. Edited by urban, 29 November 2004 - 14:19. |
Posted 29 November 2004 - 17:41

Culmea e ca si IBM crede la fel .. insa se pare ca Oracle are alta parere .. nu mai stiu astia cum sa scoata bani :) .. faza naspa e ca si eu tocmai am recomandat unui client un Oracle pentru o masina care are un HT pe el si chiar nu mi-am pus problema asta. hmm .. se pare ca va trebui revizuit bugetul.
|
Posted 29 November 2004 - 18:41

SIGUR are un singur core... dar daca dezactivezi HT ce are? eventual un Linux pt. care e mai bine sa fie dezactivat HT in majoritatea cazurilor, in restul diferenta fiind nesemnificativa intre HT activat/dezactivate.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users