Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Salariu prea mare - ordin de mini...

Servodirectie Massey Ferguson 35x...

Izolare pod casa
 Masina buget 5000 euro

Reparare lustra led

Essilor vs. Hoya

Acces blocat / Website T5
 Medieval (2022)

Secolul XXI suna (1964)

Software pentru calculat suprafet...

Program copiere date Samsung J5 l...
 Contestatie amenda anulata in ins...

Folosire filezilla

Alegere panouri fotovoltaice

Intrare gratuita la Antipa daca a...
 

Problema cu fundalul unui IFRAME la incarcarea siteului

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
manu_diaconu

manu_diaconu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 03.01.2005
Am facut un site de curand si am o problema: in unele pagini ale acestui site am folosit cate un IFRAME. Ex: http://www.marianghe...glish/index.php . Atunci cand cineva intra pe aceasta pagina cu Firefox e ok, dar cand intra cu IE, imediat cand apare siteul apare IFRAMEUL cu un fundal alb foarte deranjant. Doar pt o fractiune de secunde, dar deajuns cat sa strice aspectul.
    Codul arata asa: <iframe frameborder='0' width='750' height='550' id='iframe' SCROLLING=NO src='show_pagina.php?id_pagina=$id_pagina'></iframe>

iar fisierul show_pagina.php arata asa:

<html>
<head>
<link rel='stylesheet' href='./files/style2.css' type='text/css'>
</head>
<body topmargin='0' leftmargin='0' bgcolor="#080808">

<?
include_once("env.php");


extract(mysql_fetch_array(mysql_query("Select * from `pagini` where `id`='$id_pagina'")));
$text_en = unhtmlentities($text_en);

echo"
<center>
<table border='0' cellpadding='0' cellspacing='0' width='100%' height='100%'>
<tr>
<td align='center' valign='center'>
<table border='0' cellpadding='0' cellpsacing='0'>
<tr>
<td>
$text_en
</td>
</tr>
</table>
</td>
</tr>";

if(strlen(@$img_file)){
echo"
<tr>
<td align='center'>
<img src='./images/big_$img_file'>
</td>
</tr>";
}
echo"
</table>
</center>
</body>
</html>";

?>

Am citi pe net ca IE nu suporta style-uri pt IFRAME.
Stie cineva cum sa fac sa nu mai apara fundalul acela alb deloc, sau sa apara dar negru?

Edited by manu_diaconu, 19 June 2008 - 20:00.


#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
ai vorbit cu proprietarul acelui site?

#3
manu_diaconu

manu_diaconu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 03.01.2005

 OriginalCopy, on Jun 19 2008, 21:17, said:

ai vorbit cu proprietarul acelui site?

E clientul meu proprietarul domeniului, site-ul e facut de mine, am acces la FTP, dar oricum nu vad importanta. Ideea este daca stie cineva cum pot face sa nu mai apara fundalul acela alb al IFRAME-ului pe IE in timpul incarcarii siteului.

Edited by manu_diaconu, 19 June 2008 - 23:57.


#4
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

 manu_diaconu, on Jun 19 2008, 23:55, said:

E clientul meu proprietarul domeniului, site-ul e facut de mine, am acces la FTP, dar oricum nu vad importanta. Ideea este daca stie cineva cum pot face sa nu mai apara fundalul acela alb al IFRAME-ului pe IE in timpul incarcarii siteului.
eu unul nu stiu, IE e buggy :D

#5
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

 manu_diaconu, on Jun 19 2008, 19:57, said:

Am facut un site de curand si am o problema: in unele pagini ale acestui site am folosit cate un IFRAME. Ex: http://www.marianghe...glish/index.php .

Trecem peste faptul ca in 2008 cineva care zice despre sine ca este designer face un site cu tabele.

1. In primul rind tu acolo nu ai nici un fel de doctype. Ceea ce inseamna ca ie-ul tau functioneaza ca ie5.5, indiferent ce varianta ai tu acolo, inclusiv 7. Asta inseamna ca functioneaza foarte diferit fata de Firefox.
2. In al doilea rind, nu pricep de ce ai folosit un iframe acolo. Inteleg din codul paginii ca sursa pozei se afla in acelasi server cu restul site-ului, nu este externa. iframe-ul este folosit pentru a integra intr-o pagina html o alta pagina (completa, cu head si body), din alta sursa. De altfel, vad ca iframe-ul este comentat, si imaginea este afisata intr-un mod mai conventional.
3. Ca sa raspund la intrebarea ta totusi: daca ai pune la ce ai tu acolo in iframe background-color:#000 ar merge. In ie iti apare background-ul iframe-ului inainte de a se incarca poza ta. In firefox background-ul este transparent by default, in ie este alb.

Edited by Jumping Jack, 20 June 2008 - 15:58.


#6
manu_diaconu

manu_diaconu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 03.01.2005

 Jumping Jack, on Jun 20 2008, 16:57, said:

Trecem peste faptul ca in 2008 cineva care zice despre sine ca este designer face un site cu tabele.

1. In primul rind tu acolo nu ai nici un fel de doctype. Ceea ce inseamna ca ie-ul tau functioneaza ca ie5.5, indiferent ce varianta ai tu acolo, inclusiv 7. Asta inseamna ca functioneaza foarte diferit fata de Firefox.
2. In al doilea rind, nu pricep de ce ai folosit un iframe acolo. Inteleg din codul paginii ca sursa pozei se afla in acelasi server cu restul site-ului, nu este externa. iframe-ul este folosit pentru a integra intr-o pagina html o alta pagina (completa, cu head si body), din alta sursa. De altfel, vad ca iframe-ul este comentat, si imaginea este afisata intr-un mod mai conventional.
3. Ca sa raspund la intrebarea ta totusi: daca ai pune la ce ai tu acolo in iframe background-color:#000 ar merge. In ie iti apare background-ul iframe-ului inainte de a se incarca poza ta. In firefox background-ul este transparent by default, in ie este alb.

1. Treci te rog peste factul amintit pt ca este absolut normal ca web designeri sa lucreze cu tabele atata timp cat rezulatul este ok.
2. Ai dreptate in legatura cu doctype-ul, am omis sa-l pun, oricum ideea e ca trebuie sa fac site-ul sa mearga pe orice browser la fel.
3. Am folosit Iframe-uri pt ca cerintele clientului pt acest site au fost altele la inceput si sau schimbat foarte tare pe parcurs. Am facut tot posibilul sa fac cat mai putine modificari pt a scoate site-ul la un pret cat mai bun.
4. Am incercat sa pun la iframe background-color:#000000, dar, dupa cum am mai spus mai sus, IE ignora style-urile pt Iframe-uri, indiferent de versiune.
5. In cele din urma, deoarece nu am gasit nici o solutie, am renuntat la iframe-uri si am refacut cateva fisiere. Oricum, daca cineva are o solutie reala pt a schimba culoarea de fundal a iframe-urilor in timp ce se incarca il rog sa o puna aici, poate va fi de folos cuiva.

Multumesc anticipat!

Edited by manu_diaconu, 21 June 2008 - 00:16.


#7
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

 manu_diaconu, on Jun 21 2008, 00:15, said:

1. Treci te rog peste factul amintit pt ca este absolut normal ca web designeri sa lucreze cu tabele atata timp cat rezulatul este ok.
2. Ai dreptate in legatura cu doctype-ul, am omis sa-l pun, oricum ideea e ca trebuie sa fac site-ul sa mearga pe orice browser la fel.
3. Am folosit Iframe-uri pt ca cerintele clientului pt acest site au fost altele la inceput si sau schimbat foarte tare pe parcurs. Am facut tot posibilul sa fac cat mai putine modificari pt a scoate site-ul la un pret cat mai bun.
4. Am incercat sa pun la iframe background-color:#000000, dar, dupa cum am mai spus mai sus, IE ignora style-urile pt Iframe-uri, indiferent de versiune.
5. In cele din urma, deoarece nu am gasit nici o solutie, am renuntat la iframe-uri si am refacut cateva fisiere. Oricum, daca cineva are o solutie reala pt a schimba culoarea de fundal a iframe-urilor in timp ce se incarca il rog sa o puna aici, poate va fi de folos cuiva.

Multumesc anticipat!

1. E treaba ta, insa e complet gresit. Sorry, daca nu ai chef/timp/inclinatie sa inveti sa faci altfel, o sa ajungi mai devreme sau mai tirziu intr-o infundatura de unde nu mai iesi.
2. pai tocmai asta e: ca NU merge la fel, ie6 si 7 functioneaza in quirksmode ca ie5.5, insa diferit in orice caz de Firefox.
4,5. Nu ti-am spus sa pui la iframe background-color, ci la ce pui in iframe. Pagina sursa trebuie sa aibe background negru, nu iframe-ul. Daca nu merge cu css, incearca cu bgcolor, desi nu ar trebui sa nu mearga, doar e vorba de alta pagina.. Dar inca odata, nu la iframe, ci la continutul lui, respectiv la body-ul paginii importate. Daca nu ai access la ea, asta e, nu poti schimba fundalul si va trebui sa schimbi designul.
Nota: chiar si asa, poti sa ai flash-uri de alb, daca pagina inglobata nu este descarcata destul de repede.

Concluzie: mai bine forget it!

#8
manu_diaconu

manu_diaconu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 03.01.2005

 Jumping Jack, on Jun 21 2008, 16:07, said:

1. E treaba ta, insa e complet gresit. Sorry, daca nu ai chef/timp/inclinatie sa inveti sa faci altfel, o sa ajungi mai devreme sau mai tirziu intr-o infundatura de unde nu mai iesi.
2. pai tocmai asta e: ca NU merge la fel, ie6 si 7 functioneaza in quirksmode ca ie5.5, insa diferit in orice caz de Firefox.
4,5. Nu ti-am spus sa pui la iframe background-color, ci la ce pui in iframe. Pagina sursa trebuie sa aibe background negru, nu iframe-ul. Daca nu merge cu css, incearca cu bgcolor, desi nu ar trebui sa nu mearga, doar e vorba de alta pagina.. Dar inca odata, nu la iframe, ci la continutul lui, respectiv la body-ul paginii importate. Daca nu ai access la ea, asta e, nu poti schimba fundalul si va trebui sa schimbi designul.
Nota: chiar si asa, poti sa ai flash-uri de alb, daca pagina inglobata nu este descarcata destul de repede.

Concluzie: mai bine forget it!

In primul rand iti multumesc pentru interesul acordat problemei mele.

1. Dupa cum se poate vedea mai sus in codul sursa al pagini din iframe (show_pagina.php) am e pus la body bgcolor='#080808' care e aproape negru. Am pus si in css dar tot nimic. Flasurile de alb raman, desi in pagina din iframe am pus numai un text. Oricum am renuntat pana la urma la iframeuri deci am rezolvat si problema.

2. Stii tu vorba aia, omu cat traieste invata. Spune-mi te rog concret, de ce nu e bine sa folosesc tabele?

#9
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

 manu_diaconu, on Jun 21 2008, 17:27, said:

In primul rand iti multumesc pentru interesul acordat problemei mele.

1. Dupa cum se poate vedea mai sus in codul sursa al pagini din iframe (show_pagina.php) am e pus la body bgcolor='#080808' care e aproape negru. Am pus si in css dar tot nimic. Flasurile de alb raman, desi in pagina din iframe am pus numai un text. Oricum am renuntat pana la urma la iframeuri deci am rezolvat si problema.

2. Stii tu vorba aia, omu cat traieste invata. Spune-mi te rog concret, de ce nu e bine sa folosesc tabele?

1. Da, nu vazusem asta, ai dreptate. E, oricum iframe nu e o solutie prea buna, bine ca ai scapat de ele.

2. Pai hai sa iti dau motive:

1 - Designul cu table nu este flexibil - daca vrei sa schimbi pozitionarea unui element pe pagina trebuie sa modifici structura html, iar daca ai template-uri care formeaza impreuna o pagina, eventual cu bucati de cod care incep intr-unul si se termina in altul, e si mai complicat. Lucrind cu div + css, lucrul asta se poate face foarte usor, neatingindu-te de html, modific exclusiv css. De ex., poti modifica o structura de 3 coloane de forma sidebar-content-sidebar, facind-o content-sidebar-sidebar, sau sidebar-sidebar-content, sau cum te-o taia capul, in mai putin de 5 minute. Mai mult decat atat, poti muta complet navigatia de sus la sfirsitul paginii (dar sa apara pe ecran tot sus), lasind pagina sa inceapa cu lucruri chiar importante, respectiv heading si continut. Arata-mi cum poti face asa ceva cu tabele si le maninc.

2 - O pagina facuta cu tabele nu este accesibila tuturor. Daca eu ma uit la un site de pe un tel mobil sau pda, ecranul meu imi limiteaza foarte mult partea vizibila. Daca pagina este facuta cu div-uri, ori este afisata pagina fara nici un fel de css, insa este perfect vizibil tot continutul, ori pot (inca nu pentru orice browser si nu orice pda) selecta un css special pentru  pda (media="handheld"). Tot la categoria accesibilitate se incadreaza si cei cu diferite handicapuri - de la orbi si pina la cei cu mici handicapuri locomotoare, toti au nevoie de conditii speciale pentru a putea naviga p eun site. Cititoarele de text (Jaws sau de tip Braille), sint obligate sa parcurga codul in ordinea in care se afla pe pagina. lucru care poate duce la confuzii daca pagina este realizata cu tabele care au in primul rind rol de design si mai putin de continut. Mai mult decat atat, exista legi care stipuleaza ca orice pagina de  internet trebuie sa fie accesibila oricui, si poate ca in Romania ne doare fix in pix de legea asta - desi ea exista si acolo, referindu-se la site-urile guvernamentale - insa in SUA s-au cistigat procese scumpe impotriva celor care nu aveau site-ri accesibile.

3. O pagina facuta cu tabele contine o cantitate extrem de mare de cod redundant - tabele in tabele in tabele in tabele, celule de tabel goale etc etc... Asta face ca cantitatea de date transmisa sa fie mult mai mare decit ar fi necesar. Poate il intereseaza pe proprietarul unui magazin online ca plateste citeva mii de dolari in plus pe luna pentru trafic de server aiurea. Ca sa prezinti o anumita portiune de pe pagina ai nevoie in cazul tabelelelor  de citeva tabele "incuibate" care se ocupa strict de prezentare, care trebuie downloadate de fiecare data cind se vizualizeaza pagina. Daca folosesti cod semantic si css, toata informatia legata de design este descarcata o singura data si ramine in cash, iar partea de html este foarte mica.

3. SEO - Motoarele de cautate au o mare problema cu designul facut cu tabele. La fel ca cititorul de text descris mai sus - de fapt, google este cel mai mare utilizator cu handicap care poate exista - un bot parcurge codul in "ordinea sosirii" si poti avea surpriza ca continutul tau sa nu ajunga sa fie parcurs si ca atare vei avea un ranking de doi lei.

4. Tabelele au o problema in a coopera cu css, ceea ce inseamna ca mai si probleme de compatibilitate cross-browser.

5. Intretinerea unei pagini facute cu tabele este greoaie. Folosind cod semantic si css, codul sursa arata fix la fel, practic ca o pagina de carte, cu titluri, paragrafe, diferite feluri de liste, si tabele pentru prezentarea de date tabulare, iar modificarea modului in care sint aranjate sau aspectul lor este o chestiune de minute, modificind un singur fisier css. De fapt, schimbind numai fisierul css, poti schimba complet aspectul unui site, fara a te atinge de html.

Si tot asa, motive am putea gasi in fiecare zi. Poate imi dai tu acum niste motive PENTRU a folosi tabele pentru design. As fi foarte surprins sa gasesti ceva care sa stea in picioare!
Daca tu a invatat webdesign acum 10 ani as putea spune ca inteleg de ce folosesti tabele pentru layout. Insa daca ar fi asa, nu as putea sa inteleg nicicum de ce dracu nu ai schimbat pina acum - doar css nu e o chestie chiar noua. Iar daca ai invatat webdesign in ultimii 3-4 ani, scuze, dar ai inceput complet gresit si ar fi timpul sa schimbi!

Atentie: nu ma refer aici la tabele de date, calendare si altele, care sint menite sa sa stea in tabele - nu am spus niciodata ca tabelele sint rele din principiu, sint foarte bune pentru scopul pentru care au fost facute, si anume acela de a prezenta date tabelare. Doar ca la un moment dat, cu niste ani in urma, s-au trezit oamenii cu ideea asta minunata - sa foloseasca tabelele pentru layout, si au ajuns in scurt timp sa nu mai stie nimic altceva.
Admit ca exista citeva chestii pe care le rezolvi mai usor cu tabele decit cu css, de ex. culoarea diferita de fundal pentru trei coloane este mai rapid de facut cu 3 celule de tabel, insa nu inseamna ca este si corect.

#10
manu_diaconu

manu_diaconu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 03.01.2005

 Jumping Jack, on Jun 23 2008, 14:43, said:

1. Da, nu vazusem asta, ai dreptate. E, oricum iframe nu e o solutie prea buna, bine ca ai scapat de ele.

2. Pai hai sa iti dau motive:

1 - Designul cu table nu este flexibil - daca vrei sa schimbi pozitionarea unui element pe pagina trebuie sa modifici structura html, iar daca ai template-uri care formeaza impreuna o pagina, eventual cu bucati de cod care incep intr-unul si se termina in altul, e si mai complicat. Lucrind cu div + css, lucrul asta se poate face foarte usor, neatingindu-te de html, modific exclusiv css. De ex., poti modifica o structura de 3 coloane de forma sidebar-content-sidebar, facind-o content-sidebar-sidebar, sau sidebar-sidebar-content, sau cum te-o taia capul, in mai putin de 5 minute. Mai mult decat atat, poti muta complet navigatia de sus la sfirsitul paginii (dar sa apara pe ecran tot sus), lasind pagina sa inceapa cu lucruri chiar importante, respectiv heading si continut. Arata-mi cum poti face asa ceva cu tabele si le maninc.

2 - O pagina facuta cu tabele nu este accesibila tuturor. Daca eu ma uit la un site de pe un tel mobil sau pda, ecranul meu imi limiteaza foarte mult partea vizibila. Daca pagina este facuta cu div-uri, ori este afisata pagina fara nici un fel de css, insa este perfect vizibil tot continutul, ori pot (inca nu pentru orice browser si nu orice pda) selecta un css special pentru  pda (media="handheld"). Tot la categoria accesibilitate se incadreaza si cei cu diferite handicapuri - de la orbi si pina la cei cu mici handicapuri locomotoare, toti au nevoie de conditii speciale pentru a putea naviga p eun site. Cititoarele de text (Jaws sau de tip Braille), sint obligate sa parcurga codul in ordinea in care se afla pe pagina. lucru care poate duce la confuzii daca pagina este realizata cu tabele care au in primul rind rol de design si mai putin de continut. Mai mult decat atat, exista legi care stipuleaza ca orice pagina de  internet trebuie sa fie accesibila oricui, si poate ca in Romania ne doare fix in pix de legea asta - desi ea exista si acolo, referindu-se la site-urile guvernamentale - insa in SUA s-au cistigat procese scumpe impotriva celor care nu aveau site-ri accesibile.

3. O pagina facuta cu tabele contine o cantitate extrem de mare de cod redundant - tabele in tabele in tabele in tabele, celule de tabel goale etc etc... Asta face ca cantitatea de date transmisa sa fie mult mai mare decit ar fi necesar. Poate il intereseaza pe proprietarul unui magazin online ca plateste citeva mii de dolari in plus pe luna pentru trafic de server aiurea. Ca sa prezinti o anumita portiune de pe pagina ai nevoie in cazul tabelelelor  de citeva tabele "incuibate" care se ocupa strict de prezentare, care trebuie downloadate de fiecare data cind se vizualizeaza pagina. Daca folosesti cod semantic si css, toata informatia legata de design este descarcata o singura data si ramine in cash, iar partea de html este foarte mica.

3. SEO - Motoarele de cautate au o mare problema cu designul facut cu tabele. La fel ca cititorul de text descris mai sus - de fapt, google este cel mai mare utilizator cu handicap care poate exista - un bot parcurge codul in "ordinea sosirii" si poti avea surpriza ca continutul tau sa nu ajunga sa fie parcurs si ca atare vei avea un ranking de doi lei.

4. Tabelele au o problema in a coopera cu css, ceea ce inseamna ca mai si probleme de compatibilitate cross-browser.

5. Intretinerea unei pagini facute cu tabele este greoaie. Folosind cod semantic si css, codul sursa arata fix la fel, practic ca o pagina de carte, cu titluri, paragrafe, diferite feluri de liste, si tabele pentru prezentarea de date tabulare, iar modificarea modului in care sint aranjate sau aspectul lor este o chestiune de minute, modificind un singur fisier css. De fapt, schimbind numai fisierul css, poti schimba complet aspectul unui site, fara a te atinge de html.

Si tot asa, motive am putea gasi in fiecare zi. Poate imi dai tu acum niste motive PENTRU a folosi tabele pentru design. As fi foarte surprins sa gasesti ceva care sa stea in picioare!
Daca tu a invatat webdesign acum 10 ani as putea spune ca inteleg de ce folosesti tabele pentru layout. Insa daca ar fi asa, nu as putea sa inteleg nicicum de ce dracu nu ai schimbat pina acum - doar css nu e o chestie chiar noua. Iar daca ai invatat webdesign in ultimii 3-4 ani, scuze, dar ai inceput complet gresit si ar fi timpul sa schimbi!

Atentie: nu ma refer aici la tabele de date, calendare si altele, care sint menite sa sa stea in tabele - nu am spus niciodata ca tabelele sint rele din principiu, sint foarte bune pentru scopul pentru care au fost facute, si anume acela de a prezenta date tabelare. Doar ca la un moment dat, cu niste ani in urma, s-au trezit oamenii cu ideea asta minunata - sa foloseasca tabelele pentru layout, si au ajuns in scurt timp sa nu mai stie nimic altceva.
Admit ca exista citeva chestii pe care le rezolvi mai usor cu tabele decit cu css, de ex. culoarea diferita de fundal pentru trei coloane este mai rapid de facut cu 3 celule de tabel, insa nu inseamna ca este si corect.


Foarte interesant ce zici. Ai toat aprecierea mea.
Poti te rog sa-mi dai cateva exemple de site-uri sa le testez cu telefonul? DIV vs TABLE? Sa pot face o comparatie exacta si sa vad practic avantajele si dezavantajele.

Multumesc anticipat!

#11
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

 manu_diaconu, on Jun 23 2008, 13:50, said:

Foarte interesant ce zici. Ai toat aprecierea mea.
Poti te rog sa-mi dai cateva exemple de site-uri sa le testez cu telefonul? DIV vs TABLE? Sa pot face o comparatie exacta si sa vad practic avantajele si dezavantajele.

Multumesc anticipat!


Pai pentru inceput ai putea sa te uiti la propriul tau site! Dupa aia, incearca sa accesezi un site cu foarta multa informatie, facut ca lumea, de exemplu slashdot.org., sau espn.com. Sau orice blog facut in wordpress. In fine, e plin web-ul de exemple, trebuie doar sa vrei sa tii cont de ele. Mi-e greu sa imi imaginez cum naiba esti webdesigner daca nu ai inteles pina acum dezavantajele layouturilor cu tabele.
Ca sa vezi exact ce inseamna flexibilitatea css, du-te la http://csszengarden.com/ si uita-te la toate design-urile de pe-acolo. Toate au fix acelasi html- nu difera nici macar un singur caracter. Singurul lucru diferit la toate este fisierul css. Explica-mi cum ai putea sa faci asa ceva cu tabele.

#12
manu_diaconu

manu_diaconu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 03.01.2005

 Jumping Jack, on Jun 23 2008, 15:41, said:

Pai pentru inceput ai putea sa te uiti la propriul tau site! Dupa aia, incearca sa accesezi un site cu foarta multa informatie, facut ca lumea, de exemplu slashdot.org., sau espn.com. Sau orice blog facut in wordpress. In fine, e plin web-ul de exemple, trebuie doar sa vrei sa tii cont de ele. Mi-e greu sa imi imaginez cum naiba esti webdesigner daca nu ai inteles pina acum dezavantajele layouturilor cu tabele.
Ca sa vezi exact ce inseamna flexibilitatea css, du-te la <a href="http://csszengarden.com/" target="_blank">http://csszengarden.com/</a> si uita-te la toate design-urile de pe-acolo. Toate au fix acelasi html- nu difera nici macar un singur caracter. Singurul lucru diferit la toate este fisierul css. Explica-mi cum ai putea sa faci asa ceva cu tabele.

Da... ti-am dat un deget si mi-ai luat toata mana.
Uite cum sta treba: de la a vorbii despre avantajele si dezavantajele folosirii de tabele si css-uri in web design pana la a te mira cum naiba de sunt web designer e drum lung. Nu am contestat argumentele spuse de tine, dar un pic mai multa modestie nu ti-ar trica.

Uite, in 2008, cum spuneai tu, exista un site, facut cu tabele, care e cel mai vizitat din Romania. Este vorba chiar de www.softpedia.com. Ma refer in principal la site, nu la forum. Ce zici de asta? Crezi ca e facut de niste amatori? Poti trece peste faptul ca si ei isi zic webdesigneri in 2008 dar totusi fac site-uri cu tabele? Si mai exista un magazin online, cel mai de succes din Romania. Este vorba de www.emag.ro, care deasemena e facut cu tabele. Iti dau exemplu acum si de un site facut de mine, magazin virtual, care are comenzi de cateva mii de euro pe zi, fara nici un fel de reclama si e terminat de doar cateva luni: www.magazinuldemuzica.ro. Sa fim seriosi, exagerezi. Daca vrei sa ajuti pe cineva ajuta-l, daca nu lasa-l in pace.
Ti-am mai zis mai sus, omul cat traieste invata. Cum nici unul nu le stim pe toate, hai te rog sa ne ajutam reciproc  fara sa recurgem la cuvinte care nu isi au rostul.

#13
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

 manu_diaconu, on Jun 23 2008, 17:21, said:

Da... ti-am dat un deget si mi-ai luat toata mana.
Uite cum sta treba: de la a vorbii despre avantajele si dezavantajele folosirii de tabele si css-uri in web design pana la a te mira cum naiba de sunt web designer e drum lung. Nu am contestat argumentele spuse de tine, dar un pic mai multa modestie nu ti-ar trica.

Uite, in 2008, cum spuneai tu, exista un site, facut cu tabele, care e cel mai vizitat din Romania. Este vorba chiar de www.softpedia.com. Ma refer in principal la site, nu la forum. Ce zici de asta? Crezi ca e facut de niste amatori? Poti trece peste faptul ca si ei isi zic webdesigneri in 2008 dar totusi fac site-uri cu tabele? Si mai exista un magazin online, cel mai de succes din Romania. Este vorba de www.emag.ro, care deasemena e facut cu tabele. Iti dau exemplu acum si de un site facut de mine, magazin virtual, care are comenzi de cateva mii de euro pe zi, fara nici un fel de reclama si e terminat de doar cateva luni: www.magazinuldemuzica.ro. Sa fim seriosi, exagerezi. Daca vrei sa ajuti pe cineva ajuta-l, daca nu lasa-l in pace.
Ti-am mai zis mai sus, omul cat traieste invata. Cum nici unul nu le stim pe toate, hai te rog sa ne ajutam reciproc  fara sa recurgem la cuvinte care nu isi au rostul.

Nu ti-am luat mina. Ti-am raspuns fix pe acelasi ton cu replica ta "Treci te rog peste factul amintit pt ca este absolut normal ca web designeri sa lucreze cu tabele atata timp cat rezulatul este ok". Adica sa fiu mai bine inteles: Eu am fost ironic initial (my bad, ok, sorry, nu stiam ca sintem asa de sensibili), tu ai dat dovada de fudulie, ca nu pot sa ii spun altfel, iar eu nu am rezistat si te-am intepat. Cit despre modestia mea, hai s-o lasam moale, eu nu m-am laudat cu nimic, mai degraba senzatia era ca exista asa ceva de la tine, dar in fine. Nu am pretins niciodata ca sint vreun guru, sint si pe aici citiva de la care pot sa mai invat.  Ok, imi cer scuze daca te-ai simtit lezat, si sa inchidem capitolul asta asa.


Da, in 2008 exista site-uri facute cu tabele insa cele mai multe sint facute cu ceva timp in urma, iar costurile si timpul necesar transpunerii lor in css sint destul de mari - pentru ca sint site-uri mari, si e chiar greu sa o faci. Dar nu e imposibil. Eu am facut asa ceva, tot la un magazin online - si mi-a luat 6 luni, singur fiind.  Ca beneficiarii acum lucreaza de capul lor - ca au departament IT, mincati-as!- si fac codul praf e alta treaba, si nici ca ma intereseaza.

Stai linisitit, toate site-urile care folosesc layout cu tabele vor schimba. Cele doua site-uri pe care ti le-am dat ca xemplu - slashdot si espn au fost transformate cu 2, respectiv 3 ani in urma. Inainte de asta si alea tot cu tabele erau. Si la fel, mi-e greu sa cred ca peste 2-3 ani vei mai gasi tabele la emag sau softpedia! Daca softpedia a fost facut de la zero in 2008 cu tabele, atunci da, cei care l-au facut sint niste amatori. Eu ma referam la "a face in 2008 site-uri noi cu tabele". E o diferenta in a incepe acum de la zero in mod gresit si in a avea ceva facut demult. Faptul ca tu reusesti sa vinzi un site facut asa in 2008 nu e altceva decat lipsa de informare a clientului. Si e jalnic, scuze. Aici as putea sa mai bag la greu, insa iar mi-e teama ca te superi.

Si te mai intreb un lucru: tu faci acum un site care functioneaza ok in browserele cunoscute. Peste nu foarte mult timp, browserele nu vor mai dori sa functioneze si in quirksmode, si site-ul tau va pusca! Clientul o sa urle, iar tu o sa te apuci sa il modifici la greu, nu? Si poate ca atunci o sa vina el la tine sa iti ceara sa faci designul conform standardelor. Ce-o sa ii zici? ca nu stii? Pai ai disparut!
D-asta iti dau un sfat, pe care poti sa il urmezi sau nu - si sa fii fortat sa il urmezi peste un timp cind o sa fie cam tirziu: apuca-te acum sa studiezi problema asta, si fa tranzitia cit de repede poti.
Acum sincer, chiar sint siderat ca un designer care traieste din asta - nu vorbesc de un pusti oarecare care pune mina pe dreamweaver si se minuneaza de ce minuni ii ies - poate sa ramina asa de mult in urma cu tehnica. Tu nu ai nici un fel de doctype, folosesti la greu atribute de formatare html, si lista ar fi nesfirsita. Ca sa iti dau un exemplu: lista ta de categorii cintareste fix 2.81Kb, si arata cam asa:

<table border='0' cellpadding='0' cellspacing='2'>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Instrumente-cu-clape-_-c3.html' class='menu'>Instrumente cu clape</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Instrumente-traditionale-_-c4.html' class='menu'>Instrumente traditionale</a>

		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Chitare-_-c13.html' class='menu'>Chitare</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>

		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Tobe-si-percutii-_-c14.html' class='menu'>Tobe si percutii</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Sisteme-profesionale-RCF-_-c43.html' class='menu'>Sisteme profesionale RCF</a>
		</td>

		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Incinte-acustice-_-c63.html' class='menu'>Incinte acustice</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>

		<td><a href='Mixere-_-c64.html' class='menu'>Mixere</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Amplificatoare-de-putere-_-c65.html' class='menu'>Amplificatoare de putere</a>
		</td>
		</tr>

		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Microfoane-_-c66.html' class='menu'>Microfoane</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Procesoare--_-c67.html' class='menu'>Procesoare </a>

		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Echipamente-DJ-_-c68.html' class='menu'>Echipamente DJ</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>

		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Lumini-_-c69.html' class='menu'>Lumini</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Echipamente-pentru-inregistrari-_-c70.html' class='menu'>Echipamente pentru inregistrari</a>
		</td>

		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Huse-case-rack-_-c72.html' class='menu'>Huse,case,rack</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>

		<td><a href='Cabluri-si-conectica-_-c161.html' class='menu'>Cabluri si conectica</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Stative-_-c162.html' class='menu'>Stative</a>
		</td>
		</tr>

		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='SITEUL-ESTE-IN-CONSTRUCTIE-_-c218.html' class='menu'>SITEUL ESTE IN CONSTRUCTIE</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='java script: alert("Pentru a avea acces la oferta de aur trebuie mai intai sa va logati!")' class='menu'>OFERTA DE AUR</a>

		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Linkuri-foarte-utile-_-c356.html' class='menu'>Linkuri foarte utile</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>

		<td>&raquo</td>
		<td><a href='Forum-prieteni-_-c357.html' class='menu'>Forum,prieteni</a>
		</td>
		</tr>
		<tr>
		<td>?</td>
		<td><a href='java script: alert("Pentru a avea acces la pachetele promotionale trebuie mai intai sa va logati."); document.getElementById("1111").focus();' class='menu'>PACHETE PROMOTIONALE</a></td>
		</tr>

</table>
Ca sa faci o lista de linkuri? Ai putea foarte bine s-o faci asa:

<ul id="categorii">
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
<li><a href="">? Loerm ipsum</a></li>
</ul>
Iar aspectul ei sa il definesti in css. Dar cine sint eu sa te invat pe tine cum sa faci? Toate cele bune.

Edited by Jumping Jack, 23 June 2008 - 19:11.


#14
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
@Jumping Jack: corect, cine stie cunoaste. calmeaza-te. Iar acum sa ne gandim :)

cauza: entry barrier este foarte joasa in web development. Astfel, oricine poate reusi sa faca site-uri "care sa arate ok" (ca sa nu mai vorbesc de site-urile script kiddies cu multe gifuri animate, fundal albastru si scris rosu de te dor ochii). Dintre aceia, doar putini vor/tind sa devina profesionisti. Daca le spui cum sa modularizeze un site te cred nebun - modularizare? separare continut de vizualizare? hmmm - mai bine le spui ce vor sa auda: "fa-o asa ca o faci bine" - ironic.

solutie: nu exista. Ignoranta a existat mereu, exista, si va continua sa existe.

@manu_diaconu: daca faceai site-ul cu fotografiile corect, modularizat (read: cu css), atunci stateai mai bine. Acum e prea tarziu.

LE

Nu este atac la persoana, ci la realitate. Nu esti primul si nici ultimul, deci nu o lua personal. Mai bine urmeaza pios sfaturile date de oameni care-si sacrifica propriul timp liber pt asta - facand "investitia" lor sa nu fi fost in zadar. Doar faptul ca nu-ti convine ce ti se spune nu te indreptateste sa arunci cu pietre in oamenii binevoitori cu tine. Think about it ;)

Edited by OriginalCopy, 23 June 2008 - 23:13.


#15
manu_diaconu

manu_diaconu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 03.01.2005
Dupa cum am mai spus mai sus, sunt recunoscator pentru timpul acordat acestui topic si problemei mele. Deasemenea am mai spus ca Jumping Jack are toata aprecierea mea pt sfaturile pe care mi le-a dat, doar ca nu am fost de acord cu cealalta afirmatie a lui. In limitele timpului liber, care din pacate nu e prea mult, incerc tot timpul sa invat cat mai multe. Stiu ca mai am destule de invatat si sunt recunoscator pt orice sfat. Nu am fost insa de acord cu afirmatia ca nu poti fi web designer daca.........., asta e opinia mea, Jumping Jack are alta.
    
    Pana la urma treaba ar trebui sa fie foarte simpla: mai devreme sau mai tarziu, o sa fiu constrans sa lucrez cu css in loc de TABLE, oricum nu e nimic dificil in asta daca faci un site de la inceput asa.  Momentan imi este mult mai usor sa lucrez cu tabele, fac asta de ceva timp si ma misc mult mai repede asa.

  P.S. Cred ca ar fi interesant un topic cu aceasta tema, in care web designerii sa spuna cum fac. Sau macar un pool. Chiar as fi curios.

Edited by manu_diaconu, 24 June 2008 - 14:14.


#16
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

 manu_diaconu, on Jun 24 2008, 14:13, said:

Dupa cum am mai spus mai sus, sunt recunoscator pentru timpul acordat acestui topic si problemei mele. Deasemenea am mai spus ca Jumping Jack are toata aprecierea mea pt sfaturile pe care mi le-a dat, doar ca nu am fost de acord cu cealalta afirmatie a lui. In limitele timpului liber, care din pacate nu e prea mult, incerc tot timpul sa invat cat mai multe. Stiu ca mai am destule de invatat si sunt recunoscator pt orice sfat. Nu am fost insa de acord cu afirmatia ca nu poti fi web designer daca.........., asta e opinia mea, Jumping Jack are alta.
    
    Pana la urma treaba ar trebui sa fie foarte simpla: mai devreme sau mai tarziu, o sa fiu constrans sa lucrez cu css in loc de TABLE, oricum nu e nimic dificil in asta daca faci un site de la inceput asa.  Momentan imi este mult mai usor sa lucrez cu tabele, fac asta de ceva timp si ma misc mult mai repede asa.

  P.S. Cred ca ar fi interesant un topic cu aceasta tema, in care web designerii sa spuna cum fac. Sau macar un pool. Chiar as fi curios.

Nu are rost sa te superi. Vad ca singur iti dai seama care este calea de urmat, faptul ca eu ti-am spus-o mai verde-n fata nu ar trebui sa fie decit echivalentul lui "sut in cur = pas inainte". Sfatul meu este sa acorzi totusi problemei asteia ceva mai mult timp, ia o pauza si invata, o sa recuperezi dupa aia.

#17
manu_diaconu

manu_diaconu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 03.01.2005

 Jumping Jack, on Jun 24 2008, 23:08, said:

Nu are rost sa te superi. Vad ca singur iti dai seama care este calea de urmat, faptul ca eu ti-am spus-o mai verde-n fata nu ar trebui sa fie decit echivalentul lui "sut in cur = pas inainte". Sfatul meu este sa acorzi totusi problemei asteia ceva mai mult timp, ia o pauza si invata, o sa recuperezi dupa aia.

Momentan si sa vreau nu am cum, am contracte care nu ma lasa si inca ma descurc si asa. Totusi, daca tot te pricepi, chiar as fi curios sa vad un topic pe tema asta si cu un pool pe el. Daca il faci sa-mi dai un pm cu linkul.

#18
ManusX

ManusX

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 02.08.2009
Am ajuns pe aici cautand pe google problema tabelelor si a div-urilor discutate si pe la noi in tara.
M-am bucurat sa vad ca s-a pomenit si de accesibilitatea web. Eu sunt webmaster al cateva site-uri si sunt complet nevazator.
Intr-adevar, la crearea design-ului cu tabele pot fi intampinate probleme pentru cititoarele de ecran, iar unealta de test a accesibilitatii web semnaleaza oricum ca orice tabel fara <th></th> este greseala, astfel ca... rezulta din start ca este exclus tabelul, nu avem de ce sa punem <th>-uri aiurea asa prin pagina, daca nu e vorba de un tabel de date.
Exista o unealta pentru testare pagini foarte utila, deschide in Notepad un raport cu toate problemele care ar putea fi in cazul accesibilitatii, de asemenea si erorile W3C in codul HTML 4.01 Transitional sau XHTML 1.1.
Link-ul urmator duce direct la fisierul de instalare:
http://EmpowermentZo...om/tpgsetup.exe

Am inceput sa lucrez la un ghid pentru accesibilizarea site-urilor, probleme frecvente care exista pe net, dar sunt usor rezolvabile cu simple tag-uri HTML.
La urmatorul link este forma actuala a ghidului de accesibilizare siteuri:
http://www.pontes.ro...sibil/index.php
Important este ca acest ghid este lucrat de cineva care chiar foloseste cititorul de ecran Jaws, deci poate spune cel mai bine de ce anume este nevoie, fara a exagera in cerinte, fara sa fie nevoie de modificarea design-ului, solutii simple care nu vor avea efect vizual, ci doar auditiv.
Daca cineva doreste, putem efectua oricand o vizita pe un anume site si putem semnala cat de accesibil este, ce ar mai trebui pentru a fi ok. In site-ul unde se afla ghidul de mai sus, exista la sectiunea "Servicii", un serviciu gratuit in acest sens.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate