Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Curațare PC-uri vechi multin...

La multi ani @Robert201!

La multi ani Romania!
 La multi ani @Forumului Softpedia...

Majoratu lu' Bebe de acum 23 ...

Skoda Octavia 2, temperatura apa ...

Samsung A33 5G sau Motorola G42 4G
 Christine McVie nu mai este... vie

Cocaine Bear (2023)

Test presiune cu apa traseu condu...

Cum schimb anvelopele - prima data
 ITP in alta tara

BMW AFR

Iesire cu familia pe 2 decembrie....

Defecțiune servodirectie ATV
 

Visual basic

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
White

White

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 25.06.2004
Problema mea e ca in timpul rularii visual basic-ului, cand dau RUN totul e ok.
Insa daca exportez executabilul si il rulez imi apar o tona de erori:
"Object variable or With block variable not set"

Erorile sunt de la controlul WebBrowser care nu este existent in executabil (apare doar o pata alba in locul respectiv), cu toate ca atunci cand rulez in debug mode (din Visual Basic) este acolo si totul e ok cum ziceam..

Edited by cretze, 11 November 2004 - 09:52.


#2
White

White

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 25.06.2004
Chiar nu e nimeni care sa stie care-i problema ?

#3
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
executabilul il rulezi pe acelasi calculator? ruleaza-l din VB cu full compile.

apropo, daca iti da eroarea Object not set, inseamna ca folosesti o variabila de tip Object neinitializata, care n-ar avea legatura cu controlul ActiveX.

Edited by herr, 12 November 2004 - 14:07.


#4
White

White

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 25.06.2004
da, rulez executabilul de pe acelasi calculator, in acelasi director.
sa-l rulez cu full compile? gandeste-te ca daca nu ar fi mers full compile-ul nu ar fi exportat exe-ul. Asta 1. si 2: am rulat cu full compile-ul si nu da nici o eroare.

Daca prin absurd foloseam o variabila object neinitializata nu mergea nici in runtime in VB. Ori mie imi functioneaza perfect in debug-mode. Problema asta apare doar cand rulez executabilul exportat, dupa cum ziceam.

#5
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
apropo de "scula" profesionala numita VB, ruleaza aici codul asta, si compara rezultatele:

If Not 1 Then
  Debug.Print "true!"
Else
  Debug.Print "false!"
End If

If 1 Then
  Debug.Print "true!"
Else
  Debug.Print "false!"
End If

ti se pare normal???

ca sa excludem problemele pe rind, creaza un proiect gol cu o forma goala, pune acel control, adauga o actiune simpla sa te convigi ca funcioneaza si compileaza-l. daca-ti da eroare, atunci e de la ActiveX, care ori nu e bine instalat, ori ai probleme de licenta. mi s-a intimplat si mie sa-mi mearga in VB in debug mode, dar sa nu mearga in exe, datorita licentei.

#6
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Pt. cunostintele tale de programator ... in secventa de cod  :coolspeak:

If Not 1 Then
Debug.Print "true!"
Else
Debug.Print "false!"
End If

VB nu convertete in conditia 'Not 1 '  -> 1 la boolean si apoi face negatia ...
ci procedeaza in modul urmator: 1 este un nr. , NOT este operator pe biti ,
NOT 1 este -2 ... fratele lu' peste ...

Pe de ala parte  FALSE este 0 in VB  iar TRUE orice nr. diferit de 0 ...

De aia

If Not 1 Then
Debug.Print "true!"
Else
Debug.Print "false!"
End If

afiseaza acelasi lucru ca si in

If Not 1 Then
Debug.Print "true!"
Else
Debug.Print "false!"
End If

Adica TRUE !

Edited by cretze, 16 November 2004 - 09:11.


#7
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Si nici
Dim i,j,k AS INTEGER
nu face acelasi lucru cu
int i,j,k;

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 15 November 2004 - 22:42.


#8
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Asha cum iarna nu-i ca vara ... nici VB-ul nu e ca C-ul ...  :nonobad:

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 16 November 2004 - 09:27.


#9
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
dar de asta ce ziceti: in vb in debug mode am o erorare care e ignorata de "on error resume next" si programul merge mai departe. in run-time totul e ok pe toate sistemele in afara de NT. pe NT vine Dr. Watson si face galagie, iar programul dupa aceea crapa. nu a mers in fel si chip cu on error resume next, a trebuit sa tratez eroarea explicit.

#10
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Asha ... si nu ti-ai rezolvat problema ... ?

Bai moshule ... nu mai cauta 'nod in papură' VB-ului ... vezi de ai grijă ce spui și ce cod scrii ... Mai consultă și matale msdn-ul ăla ...

Toate cele bune stimabile !

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 16 November 2004 - 18:32.


#11
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
uite aici ce scrie in MSDN la Not:

Not Operator
     

Used to perform logical negation on an expression.

Syntax

result = Not expression

The Not operator syntax has these parts:

Part               Description 
---------------------------------------------------
result             Required; any numeric variable. 
expression         Required; any expression. 


Remarks

The following table illustrates how result is determined:

If expression is   Then result is 
-------------------------------------------------------
True               False 
False              True 
Null               Null 


In addition, the Not operator inverts the bit values of any 
variable and sets the corresponding bit in result according 
to the following table:

If bit in expression is        Then bit in result is 
-------------------------------------------------------
o                              1 
1                              0

cum e cu ultimul tabel?

#12
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Ha, ha, ha ... :coolspeak:
Nene ... nu ai mai intalnit documentatii cu erori de redactare ?! Tabelul cu care ma tot freci la melodie e gresit. In loc de 1 este -1 !
Adica corect e:

If bit in expression is        Then bit in result is
-------------------------------------------------------
0                              -1
-1                              0

In ultimul paragraf scrie clar "Not operator inverts the bit" .... Si daca ai fi fost atent Not 0 este -1 si nu 1 cum este in documentatie si

Not -1 este binenteles 0 și
Not 1 este -2 și nu 0 cum este in tabel.

Salutari ...

:raygun:

#13
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
La faza asta VB-ul nu are nici o vină. Cei care au întocmit documentatia au scris prostii.

:raygun:

#14
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
ce sa-i fac, m-a indobitocit C-ul, unde !1 == 0.

daca te uiti mai bine in tabelul meu, in loc de 0 (zero) este litera "o", exact cum apare in textul original din MSDN. m-am uitat si la M$ pe site si acolo apare tot un "o". care este! :D

de aici tragem concluzia privind profesionalismul echipei (a unora dintre ei, daca vrei tu) care a dezvoltat VB.

#15
sp_attach_db

sp_attach_db

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 20.06.2004
Da ... am vazut ca in loc de 0 zero era o litera o. Eroarea asta poate fi generata de faptul ca tasta o este imediat sub 0. Da' asta e altă poveste.
In ceea ce privește profesionalismul celor care au deyv VB+ul problema e pusă totalmente greșit ... zic eu. Refuz să cred ca cei care dezvoltă VB+ul sunt aceleași persoane care scriu și documentația din MSDN. Pentru acest lucru sunt angajați speciali ...

De altfel am vazut că în echipa de la VB.NET e și un român.

:raygun:

Edited by sp_attach_db, 17 November 2004 - 11:19.


#16
Bitch_in_Red

Bitch_in_Red

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,271
  • Înscris: 07.05.2004

sp_attach_db, on Nov 17 2004, 04:18, said:

De altfel am vazut că în echipa de la VB.NET e și un român.

:raygun:

<{POST_SNAPBACK}>


...asta explica totul.
Tx :)

:vampire:

#17
White

White

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 25.06.2004
ti-am inteles punctul de vedere herr.
sunt complet de acord cu el.

incercasem si chestia cu form-ul nou. totul e ok (inclusiv licenta).
deci sa inteleg ca vina trebuie sa o dau pe vb si gata, nu?

#18
hErr

hErr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 16.12.2003
@white: uita-te in proiectul VBP la UUID-ul ocx-ului (sau dll-ului). apoi cauta in registry dupa acel UUID si vezi spre ce fisier arata. apoi uita-te din nou in Project-> References si vezi si acolo unde arata referintele. refa legaturile daca e nevoie.

sau: sterge toate controalele ActiveX din proiect si pune-le din nou dupa ce ai restartat VB-ul.

o alta mare problema la VB, aici nu are sp_attach_db ce sa mai comenteze, este ca atunci cind ai o eroare de sintaxa undeva prin proiect VB iti arata o alta eroare inexistenta in complet alta parte a proiectului, inclusiv erori de genul celei mentionate de white.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate