act de proprietate
Last Updated: Mar 07 2008 14:44, Started by
***MIHAI***
, Feb 24 2008 22:26
·
0

Posted 24 February 2008 - 22:26

Buna ziua,
detin un act de proprietate pentru o casa intr-o comuna. Casa e cam 10m la sosea, insa are anexat si un teren ce se intinde pana la o apa. Problema e ca pe actul de proprietate scrie doar 180mp. Insa terenul e paaana in spate, in tufe. Asa au toti vecinii, dat in folosinta de stat. Ce pot face in acest caz. Doresc sa vand casa si terenul insa nu am acte pe terenul tot. Exista o lege in acest scop ? Am vorbit deja cu notarul din comuna insa fara raspuns, el nu stie. Va multumesc mult pentru ajutor. |
Posted 25 February 2008 - 12:59

Tu vrei sa vinzi un teren care nu este al tau, sa-nteleg?
|
Posted 25 February 2008 - 14:32

Tu vrei sa vinzi un teren care nu este al tau, sa-nteleg? sunt pomi pusi de bunica-mea acolo. insa pe act scrie doar cat am spus, adica un sfert din el pai vreau sa vand. si acum m-am uitat ca actele sunt foarte vechi. toti vecinii au asa. e dat doar in folosinta ? il pot cumpara de la stat? e 2/3 din gradina mea. |
Posted 26 February 2008 - 12:31

de 50 de ani se stie ca l-au lucrat. e gradina. sunt pomi pusi de bunica-mea acolo. insa pe act scrie doar cat am spus, adica un sfert din el pai vreau sa vand. si acum m-am uitat ca actele sunt foarte vechi. toti vecinii au asa. e dat doar in folosinta ? il pot cumpara de la stat? e 2/3 din gradina mea. Intai de toate, ca sa demonstrezi ca bunica il lucreaza de 50 de ani, trebuie sa ai cu ce dovedi asta, de exemplu cu chitantele cu care s-au platit taxele si impozitele pentru teren. LE: Nu la notar trebuie sa mergi, ci la Primarie unde sa ceri o adeverinta de registru agricol. Edited by Bebeluska, 26 February 2008 - 12:37. |
Posted 26 February 2008 - 14:22

Intai de toate, ca sa demonstrezi ca bunica il lucreaza de 50 de ani, trebuie sa ai cu ce dovedi asta, de exemplu cu chitantele cu care s-au platit taxele si impozitele pentru teren. LE: Nu la notar trebuie sa mergi, ci la Primarie unde sa ceri o adeverinta de registru agricol. multumesc mult, se pare ca aria/problema aceasta nu e prea frecventa ![]() Pot dovedi ca am platit impozitul, de fapt bunica mea a primit casa si pamantul de la sotul ei, mort in '87. Mai multi se bat pentru cumpararea acelui loc, printre care Primarul, secretarul si vecinii. Sunt cam stresat deoarece eu nu prea cunosc legea, am fost la secretar (care e si "cel cu legile" comunei) si mi-e frica sa nu faca ei demersuri prin care sa imi ia "cumva" terenul pe care eu nu-l am pe actul de proprietate (care apare pe numele bunicii mele). |
Posted 26 February 2008 - 14:38

Cu adeverinta aceea, cu actul bunicii, cu masuratorile de cadastru si cu chitantele de plata a impozitului, mergeti la ANCPI (in raza caruia este situat terenul) si acolo va vor spune tot ce aveti de facut...
|
Posted 26 February 2008 - 16:42

Cu adeverinta aceea, cu actul bunicii, cu masuratorile de cadastru si cu chitantele de plata a impozitului, mergeti la ANCPI (in raza caruia este situat terenul) si acolo va vor spune tot ce aveti de facut... -adeverinta de registru agricol pe terenul acela si pentru casa ? ce ar trebui sa scrie acolo ? -masuratorile de cadastru - ar trebui sa apelez la o societate care sa-mi masoare terenul total plus casa ? multumesc mult pentru timpul dvs. si raspunsuri. |
Posted 26 February 2008 - 16:50

Da, masuratorile de cadastru trebuie facute de un tehnician sau de o firma specializata. Mergeti la ANCPI si povestiti exact situatia, vi se va spune acolo ce este necesar. Succes si te asteptam sa ne povestestipe parcurs care au fost exact pasii pe care i-ai urmat, venind astfel in ajutorul celor care vor intampina probleme asemanatoare.
![]() |
Posted 04 March 2008 - 14:04

Posted 07 March 2008 - 10:20

mi se pare ca raspunsul nu e complet.
eu am inteles ca omul are acte doar pe o parte din pamant si pe celalalt il foloseste comportandu/se ca un bun proprietar. in acest caz poate fi invocata uzucapiunea de 30 de ani. face o actiune in constatare si se emite hotarare care tine loc de titlu. in baza ei, face documentatia cadastrala. cu acestea merge si inscrie la cartea funciara. apoi merge la notar si vinde. am inteles bine? |
|
Posted 07 March 2008 - 14:44

mi se pare ca raspunsul nu e complet. eu am inteles ca omul are acte doar pe o parte din pamant si pe celalalt il foloseste comportandu/se ca un bun proprietar. in acest caz poate fi invocata uzucapiunea de 30 de ani. face o actiune in constatare si se emite hotarare care tine loc de titlu. in baza ei, face documentatia cadastrala. cu acestea merge si inscrie la cartea funciara. apoi merge la notar si vinde. am inteles bine? ![]() in cazul in care acea casa a fost mostenita de bunica de pe urma sotului (acesta mai avand o fiica din alta casatorie), iar pe titlul de proprietate apare doar numele bunicii mele, si se stia ca inainte de moarte (a bunicului) a cedat casa+teren (acesta fiind lucrat doar de bunica in timp de 20-25 ani) bunicii mele, as mai putea avea probleme cu fiica (ea a primit o alta casa + teren in alta parte) ? am gasit o lege - uzucapiune (dupa 10 ani de detinere) - uzucapiune prin convalescenta titluluiArt.27 din Legea 115/1938 (AM VAZUT CA E ABROGATA) pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare prevede ca in cazul in care s-au inscris fara cauza legitima, adica pe baza unui titlu nevalabil, drepturi reale care pot fi dobandite prin uzucapiune, ele vor ramane valabil dobandite daca titularul dreptului le-a posedat cu buna-credinta, potrivit legii, timp de 10 ani. Exista alta lege ? adoptata ? multumesc |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users