Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Venetia

- - - - -
  • Please log in to reply
2412 replies to this topic

#1837
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,974
  • Înscris: 06.01.2006
voi ajunge in trecere prin venetia timp de cateva ore, intr-o dupamiaza in care va ploua
ce-mi recomandati?
eu ma gandesc sa las masina la Garage San Marco din Piazzale Roma si apoi sa iau vaporetto pana in Piazza San Marco de unde sa ma intorc pe jos spre masina
e un plan realizabil si corect pt. cateva ore intr-o dupamiaza cu ploaie?
cand ploua se inunda strazile in mod frecvent sau e rar? am vazut ca multi aveau un fel e pungi peste papuci, se gasesc de cumparat prin zona? sunt rezistente pungile alea sau dupa 200 de metri se perforeaza si intra apa?

#1838
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010

View PostKroghy, on 25 aprilie 2014 - 13:54, said:

... eu ma gandesc sa las masina la Garage San Marco din Piazzale Roma si apoi sa iau vaporetto pana in Piazza San Marco de unde sa ma intorc pe jos spre masina
e un plan realizabil si corect pt. cateva ore intr-o dupamiaza cu ploaie? ...

Sigur că e realizabil şi e cel mai corect.
Acuma, acea parcare e printre cele mai scumpe, şi nu ştiu dacă te taxează pe oră. Bănuiesc că te taxează pe zi sau pe jumătate de zi, nu ştiu şi n-am timp să studiez detaliile astea. Poţi alege şi alte parcări (pe insula Tronchetto ştiam că e sensibil mai ieftin, şi probabil şi mai ieftină e parcarea de la Stazzione Marittima. Din astea două locuri ajungi uşor în Piazzale Roma folosind People Mover-ul.
Şi ar mai fi o variantă, aceea de a parca în Mestre (există o parcare vis-a-vis de gară, unde în 2010 te taxa cu 2eur/oră - dar cred că mai sunt şi altele în Mestre), şi ajungi în Venezia cu autobuzul sau cu trenul (asta mi se pare cea mai ieftină variantă dacă sunteţi doar 1-2 persoane).
Dacă sunteţi mai mulţi, atunci varianta propusă de tine e cea mai comodă şi nu mai e scumpă.


View PostKroghy, on 25 aprilie 2014 - 13:54, said:

... cand ploua se inunda strazile in mod frecvent sau e rar? ...

În Veneţia, inundaţiile nu apar niciodată de la ploaie, ci datorită mareelor care sunt mai semnificative iarna. Între lunile aprilie - octombrie (inclusiv), nu am auzit să existe inundaţii în Venezia, aşa că uită de ele.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 25 April 2014 - 18:03.


#1839
letis

letis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 10.04.2007
Tocmai am revenit dintr-o extraordinara mini-vacanta la Venetia.
In mare parte a fost meritul vostru, celor care ati postat aici impresii si indrumari.
Am simtit imperativ dorinta de a va multumi.
E randul meu sa va povestesc pe scurt despre timpul petrecut in Venetia. Ne-am cazat in Mestre cu o oarecare indoiala dar, la fata locului, ne-am felicitat pentru alegere. Hotelul impecabil, serviciile ireprosabile. Calatoria de 30-35 minute cu autobuzul pana in Venezia era chiar placuta. In Venezia am ratacit pe strazi, am admirat mastile, am savurat proseco, fructe de mare, paste si inghetata.
Pastele de la Alfredo sunt un must. Chiar daca la prima impresie, localul si mirosul din local nu va inspira, incercati aceste paste. Noi am fost 4 persoane, am luat 4 feluri diferite si toate erau excelente, nimeni nu a dat gres. Eu totusi recomand fetucine al pesto :) Inghetata puteti sa serviti din orice gelaterie unde vedeti aglomeratie :)
Nu recomand nici eu servirea mesei la restaurantele de pe malul "canalului grande" sau in piaza San Marco. Farfuriile nu aratau deloc imbietor, iar preturile nici atat. Cautati restaurantele/terasele mai retrase, de pe strazi mai laturalnice. Veti avea parte de o mancare delicioasa, portii suficient de mari si preturi rezonabile. Ospatarii va vor face recomandari in functie de ce e mai proaspat in meniu si nu in functie de ce e mai scump.
Am vizitat si insulele Murano si Burano. Inedite.
Trebuie sa precizez ca, in perioada aceasta a anului nu era foarte aglomerat si canalele miroseau frumos a apa de mare :)
Am profitat la maxim de cardul de transport actv(35 eur/pers/72h) si ne-am plimbat in sus si in jos pe canale cu vaporetto.
Celor care au in plan o excursie la Venezia, recomand cu caldura transportul actv si de asemenea, mare atentie la controlori. In cele 4 zile cat am stat la venezia, am fost verificati de cel putin 6 ori. Si pentru ca erau pareri diferite aici pe forum, am intrebat la fata locului si, da, cardul de calatorie trebuie validat la fiecare urcare in mijlocul de transport (autobuz sau vaporetto).
Ca o concluzie, Venezia e o destinatie ce trebuie vazuta macar o data in viata. Am lasat destul de multe obiective nevizitate tocmai pentru a avea motiv sa ne intoarcem.

#1840
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010

View Postletis, on 15 mai 2014 - 21:55, said:

... Am lasat destul de multe obiective nevizitate tocmai pentru a avea motiv sa ne intoarcem.

Felicitări pentru mini-vacanţă şi pentru ponturi !

Totuşi, dacă zici că aţi "lăsat destul de multe obiective nevizitate", asta mă face să înţeleg că aţi şi vizitat câteva.
Ai putea să ne spui ce aţi vizitat ? Şi ar fi utile şi ceva detalii proaspete, ca să nu mai zic de pozeeeeeeeeeeeeeeeee Posted Image  !


Sănătate şi mulţumiri anticipate !

Edited by OvidiuNS, 16 May 2014 - 18:02.


#1841
newgirl

newgirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 17.06.2009
Salut tuturor!
Vom ajunge si noi in acest weekend la venetia si as avea cateva intrebari :
Voi cum ati procedat cu cumpararea biletelor pentru muzee/ transport, le-ati cumparat online sau direct de la fata locului? Din ce am vazut nu mai exista veniceconected(gasisem destul de multe informatii despre acest site aici pe forum) dar am gasit pe venetia unica bilete atat pentru muzee(in mai multe combinatii) cat si pt transport.
Am inteles ca pentru cele de transport exita automate ACTV de unde se pot ridica, dar beneficiez de vreo reducere daca le platesc de acasa si merg sa le ridic acolo, sau e acelasi pret daca le cumpar direct la fata locului?
Iar in legatura cu biletele pentru muzee, acestea de unde s-ar putea cumpara direct in Venetia? Sunt mai ieftine daca le cumpar online, sau am alte beneficii(ma gandesc sa nu stau la coada sa pierd prea mult timp)?
Am citit topicul dar pentru aceste chestiuni nu am gasit prea multe raspunsuri.

Multumesc si la cat mai multe vacante va doresc :) !

#1842
rexyanton

rexyanton

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.03.2014
RASPUNS PT. NEWGIRL:

Revin cu impresiile, pe scurt, pentru cei care vor merge si nu au timpul necesar sa citeasca tot ce s-a scris pana acum:
- abonamentele pe ACTV (bus+ vaporetto) merita din plin, cel putin noi le-am folosit la maximum;(le-am cumparat din Mestre, ca acolo ne-am cazat, de la o cafenea, dar cred ca poti cumpara si de la chioscurile de ziare), preturile si valabilitatile le gasiti pe site-ul celor de la ACTV;
- NU UITATI SA VALIDATI ABONAMENTELE INAINTE DE FIECARE URCARE, ALTFEL, ANAMENDA E DE 50 EURO, CHIAR DC. AVETI AVONAMENTE VALABILE;
- pentru a evita cozile de la obiective noi ne-am luat Venetia pass pentru muzeele civice de la ghiseul Hellovenetia din Piazzale Roma (am cerut bilete pentru familie si am platit 24 euro pentru primul adult si apoi cate 18 euro pentru fiecare membru al familiei :1 adult si 1 copil), mai multe informatii pe site-ul CELOR DE LA HELLOVENETIA;
- pastele lui Alfredo sunt geniale, asa ca nu le ratati;
- daca mergeti cu copii mai maricei (fetita noastra are 13 ani) si va luati Venetia pass va recomand sa va alocati timp sa vedeti Muzeul de Istorie Naturala. Merita!
- daca aveti timp si v-ati programat sa ajungeti pe Burano, puteti cobori la Mazzorbo si chiar manca acolo. Noi asa am facut si a fost super (chiar in statia de vaporetto de pe Mazzorbo e pensiunea La Madalena, parca, oricum e singura pensiune, asa ca nu aveti cum sa o ratati) .
- si daca tot ati ajuns pe Burano, dati o fuga si pana pe Torcelo. Faceti doar 5 minute cu vaporetto.  Noi nu am mai prins deschise  bisericile (ultima intrare era la 17.30) , dar tot a meritat vizita. Ne-am simtit in alta lume.
-- in rest, noi nu am apucat sa vedem nici macar jumatate din ce ne propusesem in cele 3 zile, asa ca, daca puteti,  stati mai mult
decat noi.
vreme buna, distractie placuta si te asteptam cu impresii!

#1843
newgirl

newgirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 17.06.2009
eu nu gasesc nici un site al celor de la HelloVenetia, cand dau cautare ajung la site-ul Venetia Unica ... fac eu oare ceva gresit?

#1844
rexyanton

rexyanton

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.03.2014
pt newgirl:
da, intr-adevar, site-ul hellovenetia te duce pe ventia unica. noi ne-am luat pass doar pt muzee, cel cu 10 muzee de 24 euro/pers. iti poti face o idee de pe site-ul respectiv. poti sa iei si bilete doar pt muzeele din piata san marco sau bilete combinate muzee cu biserici, totul depinde de ce vrei sa faci si cat timp ai la dispozitie. oricum , in 3 - 4 zile cred ca  nu ai timp fizic sa le faci pe toate.

#1845
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
poate ar trebui sa citesi si asta
cel mai bine cumperi de acolo din statie , cand ajungi in Venetia. au si info desk si tot ce trebuie .

#1846
newgirl

newgirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 17.06.2009
Multumesc pentru raspunsuri!
O sa cumparam biletele  direct de la fata locului.

#1847
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Abonamentul ACTV acopera si autobuz Mestre - Santa Lucia?

#1848
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010
Dacă vorbeşti de biletul pe "multiplu de 12 ore", atunci categoric DA.

Sănătate şi vacanţă plăcută !

Edited by OvidiuNS, 30 July 2014 - 02:11.


#1849
soryn20

soryn20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 30.05.2014
ma poate ajuta cineva cu sfaturi de cazare pentru Venetia ( mestre )voi ajunge saptamana viitoare ???

ce-mi recomandati?

Edited by soryn20, 19 August 2014 - 09:48.


#1850
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006
Hotel Garibaldi (se afla in Mestre)

Are si parcare proprie, cu garaje individuale, garaje care pot fi inchiriate cu ziua (10 euro/zi; se inchide usa garajului si ti se inmaneaza cheia) chiar si de cei care nu stau la hotel.
Initial am vrut sa stau aici, apoi am ales sa fac Venetia din... Slovenia Posted Image, o zi intreaga, de la 9:00 la 21:00.

Edited by florinbad, 19 August 2014 - 11:52.


#1851
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,856
  • Înscris: 04.07.2010

View Postsoryn20, on 19 august 2014 - 09:44, said:

... ma poate ajuta cineva cu sfaturi de cazare pentru Venetia ( mestre ) ... ??? ...

Recomand hotelul Trieste, este vis-a-vis de gara Mestre şi de staţia de autobuz (linia 2, care merge până în Piazzale Roma), şi are parcare gratuită (e drept, încap doar 6 maşini, dar îi anunţi dacă eşti cu maşina, şi-ţi păstrează loc).

Alături, lipit de hotel, există un chioşc-tutungerie (de unde poţi să-ţi cumperi biletul ATAC - ăla "multiplu de 12 ore"). În felul acesta, deja ai rezolvat problema transportului cu autobuzul şi cu vaporetto.

E adevărat că e ceva mai scumpă cazarea, dar am stat de 2 ori la acest hotel şi a meritat banii.


View Postflorinbad, on 19 august 2014 - 11:45, said:

... am ales sa fac Venetia din... Slovenia Posted Image, o zi intreaga, de la 9:00 la 21:00.

Pfffff, nasol, m-ai omorât !
Mai bine aţi mai fi vizitat ceva frumos din Slovenia, sau Grotta Gigante, sau castelul Miramare (ambele lângă Trieste).


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 19 August 2014 - 23:36.


#1852
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006
Pai, moncher, ne-am dat seama ca ajungem mai repede din Rakek-Slovenia (localitate aflata la 1 km de autostrada si la cativa km de pesterile Postojna si Skocjan) decat din Rovinj-Croatia.
Am plecat pe la 7:20 din Rakek, am facut vreo ora si jumatate pe autostrada, si in jurul orei 10:00 parcam masinile in fata garii din Mestre. Am mers pe jos (festina lente) de la Piazzale Roma pana la Piata San Marco. Dupa vizitele de rigoare (biserica si palatul Dogilor - in turn nu am urcat deoarece era o coada imensa), de aici am mers pe jos pana la Podul Rialto, apoi pana la statia Fondamente Nuova, de unde am luat vaporetto spre Insula Murano. Nu am ajuns si la Insula Burano din cauza de fete si din cauza de shopping (am fost 4 barbati si 4 fete). Cineva a trebuit sa cedeze pana la urma, asa ca au cedat cei mai destepti, adica baietii Posted Image . La intoarcerea de pe insula Murano am vizitat si Biserica Iezuitilor (Gesuiti), superba si impresionanta! Pe la 23:10 infulecam disperati cateva pizza gigant facuta ad-hoc in pensiunea-pizzerie din Rakek (Furman Guest House Pizzeria), asortate cu halbe de bere rece, fara numar, fara numar!
Stiu ca mi-am batut joc de Venetia. Aici iti trebuie 4-5 zile pentru a gusta orasul. Dar uite ca atat am putut si atat ne-au permis finantele (atat eu cat si sotia mea castigam foarte putin).

Attached Files


Edited by florinbad, 20 August 2014 - 08:01.


#1853
newgirl

newgirl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 17.06.2009
Chiar daca ati avut o singura zi, ati reusit sa bifati destul de multe atractii din Venetia ... cele nevazute sau insufient  vizitate sunt cel mai bun motiv pentru a te reintoarce :)
Foarte frumoase pozele!
Am si eu o intrebare, la ce ora ati facut pozele in Pta  San Marco? Pare cam goala piata pentru ora afisata pe poza(14:17), sau chiar asa sa fie in august?

#1854
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006
Am setat aparatul foto cu data din Romania si odata intrat in Croatia am uitat sa dau o ora inapoi.
Deci 14:17 este de fapt 13:17. Da, chiar asa arata piata in august (oricum, era o caldura insuportabila!).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate