Cum e cu portul paralel
Last Updated: Jan 09 2008 21:02, Started by
NickRvl
, Jan 03 2008 21:39
·
0

Posted 03 January 2008 - 21:39

Un pic de ajutor daca se poate.
Vreau si eu sa stiu cum e cu portul paralel asa ca am facut rost de o mufa tata am bagat-o in calculator (cunosc riscurile la care ma supun) si am doua fire, pinul 2 si pinul25 (masa). Sapind pe net am gasit mici programele cu ajutorul carora pot sa aplic semnal (tensiune) la pinul 2 sau sa-l opresc. Respectiva tensiune o citesc cu un aparat de masura. Ce rugaminte a-si avea, cum pot sa fac in Visual Basic 5 (e singurul care il am si singurul limbaj de programare despre care am un pic de habar) daca se poate bineinteles, atunci cind apas tasta "a" sa am tensiune la pinul 2 iar atunci cind apas tasta "b" sa o opreasca? Cu respect. |
Posted 04 January 2008 - 09:34

asta m-ar interesa si pe mine .. dar am gasit ceva pe net insa imi da eroare .am bagat inpout32.dll si am folosit functia
Out &H378, 0 dar tot degeaba ![]() |
Posted 04 January 2008 - 10:07

Un pic de ajutor daca se poate. Vreau si eu sa stiu cum e cu portul paralel asa ca am facut rost de o mufa tata am bagat-o in calculator (cunosc riscurile la care ma supun) si am doua fire, pinul 2 si pinul25 (masa). Sapind pe net am gasit mici programele cu ajutorul carora pot sa aplic semnal (tensiune) la pinul 2 sau sa-l opresc. Respectiva tensiune o citesc cu un aparat de masura. Ce rugaminte a-si avea, cum pot sa fac in Visual Basic 5 (e singurul care il am si singurul limbaj de programare despre care am un pic de habar) daca se poate bineinteles, atunci cind apas tasta "a" sa am tensiune la pinul 2 iar atunci cind apas tasta "b" sa o opreasca? Cu respect. Daca ai reusit sa faci sa varieze tensiunea, restul e usor (faza cu apasatul pe tasta), depinde cum vrei: sa apesi tasta in programul facut de tine sau oriunde in Windows Vezi la www.planetsourcecode.com (cauta ceva cu 'key press' sau 'keylogger' - iei de acolo doar partea de tastatura). Poti sa folosesti si VB6 este 99% identic.
asta m-ar interesa si pe mine .. dar am gasit ceva pe net insa imi da eroare .am bagat inpout32.dll si am folosit functia Out &H378, 0 dar tot degeaba ![]() Am mai atatsat si un alt DLL ce permite accesul la portul paralel Attached Files |
Posted 04 January 2008 - 12:39

Posted 04 January 2008 - 12:56

Nu am timp acum sa testez indeaproape, plec la banga sa-mi iau creditu' !!
Cauta pe http://planetsourcecode.com/, sectiunea Visual Basic, au zeci de mii de exemple. Uite si un keylogger atasat, cred ca asta este... Attached Files |
Posted 04 January 2008 - 13:30

De ce sa te complici sa faci un keylogger cand banuiesc ca doar cand esti in aplicatia ta vrei sa faca treburile acelea cand apesi a sau b. Pui un simplu form si codul asta. Introduci apoi partea cu portul paralel
Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer) Select Case KeyCode Case 65 's-a apasat a 'scri aici mai departe Case 66 's-a apasat b 'scri aici mai departe End Select End Sub |
Posted 04 January 2008 - 14:02

De ce sa te complici sa faci un keylogger cand banuiesc ca doar cand esti in aplicatia ta vrei sa faca treburile acelea cand apesi a sau b. Pui un simplu form si codul asta. Introduci apoi partea cu portul paralel Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer) Select Case KeyCode Case 65 's-a apasat a 'scri aici mai departe Case 66 's-a apasat b 'scri aici mai departe End Select End Sub Cred ca o sa ma sinucid... Am Form-ul asta: ![]() In linia ta de program sub "Case 65" am scris "Text1.text = "a", asta nu ar trebui sa scrie in TextBox atunci cind apas tasta "a" toar "a", mie imi scrie orice tastez... |
Posted 04 January 2008 - 20:58

Am reusit sa fac ceva, un Form cu Label in loc de TextBox care imi afisaza atunci cind apas tasta A "Sa apasat tasta -- a --"
Astea ar fi liniile de program Private Declare Function GetAsyncKeyState Lib "user32" (ByVal vKey As Long) As Integer Private Sub Form_KeyPress(KeyAscii As Integer) If GetAsyncKeyState(vbKeyA) Then Label1.Caption = "Sa apasat tasta -- a --" Else Label1.Caption = "Sa apasat alta tasta" End If End Sub ![]() Stie cineva cum se face asta cu un TextBox? Acum sa mergem mai departe, deci cum ziceam , avind mufa port paralel bagata in calculator si doua fire din ea, pinul 2 si masa pinul 25 cum fac cu programul de mai sus atunci cind apas tasta "a" sa am tensiune pe pinul 2 iar atunci cind apas alta tasta sa nu mai am? |
Posted 05 January 2008 - 13:39

Haideti oameni buni, nu e nimeni care sa stie cum se da din VB pe portul paralel comanda la pinul 2 sa aiba sau nu tensiune sau cum s-o fi chemind aia?
Eu m-am "strofocat" tot ca sa pot atunci cind apas tasta A sa apara pe ecran ca sa apasat respectiva tasta, vreti sa ramina proiectul neterminat? ![]() |
Posted 05 January 2008 - 23:26

Haideti oameni buni, nu e nimeni care sa stie cum se da din VB pe portul paralel comanda la pinul 2 sa aiba sau nu tensiune sau cum s-o fi chemind aia? Eu m-am "strofocat" tot ca sa pot atunci cind apas tasta A sa apara pe ecran ca sa apasat respectiva tasta, vreti sa ramina proiectul neterminat? ![]() dupa ce ai facut pe acolo butoanele si toate alea trebuie sa adaugi un modul proiectului (vezi in poza ) dupa care s-a creat un fisier "module1" in care scrii Public Declare Function Inp Lib "inpout32.dll" _ Alias "Inp32" (ByVal PortAddress As Integer) As Integer Public Declare Sub Out Lib "inpout32.dll" _ Alias "Out32" (ByVal PortAddress As Integer, ByVal Value As Integer) ![]() uite un exemplu facut de mine ,care merge ,e facut recent si testat pe xp(contine si detalii pt pinul 2 )si repet e pt vb 6 p.s.:intai trebuie dezarhivat proiectu` Attached FilesEdited by vlad_dnd, 05 January 2008 - 23:36. |
Posted 06 January 2008 - 11:50

uite cum se face ..dupa ce ai copiat inpout32.dll incepi sa faci un proiect nou in vb 6 dupa ce ai facut pe acolo butoanele si toate alea trebuie sa adaugi un modul proiectului (vezi in poza ) dupa care s-a creat un fisier "module1" in care scrii Public Declare Function Inp Lib "inpout32.dll" _ Alias "Inp32" (ByVal PortAddress As Integer) As Integer Public Declare Sub Out Lib "inpout32.dll" _ Alias "Out32" (ByVal PortAddress As Integer, ByVal Value As Integer) ![]() uite un exemplu facut de mine ,care merge ,e facut recent si testat pe xp(contine si detalii pt pinul 2 )si repet e pt vb 6 p.s.:intai trebuie dezarhivat proiectu` Omule, esti tare ![]() ![]() Bineinteles, urmeaza intrebarea, de ce se blocheaza VB la rulare aplicatie atunci cind se lucreaza cu portul? E un pic incomod sa tot faci aplicatia executabil pentru a o testa dar ma rog ma descurc si asa. Si a doua problema, am inteles ca pentru toate iesirile "open" se pune 255, pentru toate iesirile "close" se pune 0, pentru pin 2 "open" se pune 1, ce se pune pentru ceilalti pini pe rind? Adica sa zicem ca vreau numai pinul 7 open , sau vreau toti pinii open si unul close sa zicem pinul 4 ? Vorbesc cam mult dar nu am ajutor din alta parte asa ca o sa va tot stresesez cu intrebari. Multumesc la toata lumea ![]() ![]() Pentru moderatori: atunci cind vreau sa postez emoticon (parca asa se cheama) " ![]() ![]() ![]() |
|
Posted 06 January 2008 - 11:58

in primul rand trebuie sa stii ca pinul 2 este de fapt pinul unu din data(poza) asa ca de acum vom incepe numerotarea de la pinul 2
daca vrei pt pinul 7 (adik pinul 6 din data ) trebuie sa faci un calcul ..2 la puterea 6-1 =32 asa ca vei scrie Out &H378, 32 si pinul 6 este singurul sctivat (brb cu explicatii intr-o ora ) Attached FilesEdited by vlad_dnd, 06 January 2008 - 12:03. |
Posted 06 January 2008 - 13:26

in primul rand trebuie sa stii ca pinul 2 este de fapt pinul unu din data(poza) asa ca de acum vom incepe numerotarea de la pinul 2 daca vrei pt pinul 7 (adik pinul 6 din data ) trebuie sa faci un calcul ..2 la puterea 6-1 =32 asa ca vei scrie Out &H378, 32 si pinul 6 este singurul sctivat (brb cu explicatii intr-o ora ) Incep sa inteleg... Deci: D0 = 1 D1 = 2 D2 = 4 D3 = 8 D4 = 16 D5 = 32 D6 = 64 D7 = 128 Corect? Adica daca vreau sa am tensiune la pinul nr. 4 de pe mufa portului, corespunzator iesirii D2(din imagine) voi scrie OUT &H378, 4. Corect? Dar daca vreau sa am D3 si D5 activ si restul inactiv, cum trebuie scris, OUT &H378, 40? Dar daca vreau D3 si D5 inactiv si restul activ trabuie scris OUT &H378,215? Sau spun prosti... |
Posted 06 January 2008 - 16:59

Incep sa inteleg... Deci: D0 = 1 D1 = 2 D2 = 4 D3 = 8 D4 = 16 D5 = 32 D6 = 64 D7 = 128 Corect? Adica daca vreau sa am tensiune la pinul nr. 4 de pe mufa portului, corespunzator iesirii D2(din imagine) voi scrie OUT &H378, 4. Corect? Dar daca vreau sa am D3 si D5 activ si restul inactiv, cum trebuie scris, OUT &H378, 40? Dar daca vreau D3 si D5 inactiv si restul activ trabuie scris OUT &H378,215? Sau spun prosti... ![]() Attached FilesEdited by vlad_dnd, 06 January 2008 - 17:07. |
Posted 06 January 2008 - 22:49

uite am facut apliactia asta care spune multe..(cam tot ![]() Multumesc mult de tot am inteles cum e treaba.... Am imbunatatit un pic aplicatia ta mai mult ca sa-mi raspund mie singur si a iesit asta. Scuze pentru ce apare acolo in Label nu vrea sa scrie "&H378" ![]() ![]() ![]() Tu daca rulezi aplicati direct din interfata VB i-ti da eroare? la mine asa se intimpla, daca o rulez din executabil merge perfect. Multumesc inca odata si am sa ma intorc daca o sa reusesc sa fac interfata la un motor pas cu pas pentru a dezvolta aplicatia |
Posted 08 January 2008 - 19:45

Multumesc mult de tot am inteles cum e treaba.... Am imbunatatit un pic aplicatia ta mai mult ca sa-mi raspund mie singur si a iesit asta. Scuze pentru ce apare acolo in Label nu vrea sa scrie "&H378" ![]() ![]() ![]() Tu daca rulezi aplicati direct din interfata VB i-ti da eroare? la mine asa se intimpla, daca o rulez din executabil merge perfect. Multumesc inca odata si am sa ma intorc daca o sa reusesc sa fac interfata la un motor pas cu pas pentru a dezvolta aplicatia ![]() |
Posted 09 January 2008 - 21:02

Imi cer scuze, stiu ca nu este cel mai bun loc unde sa postez acest lucru.
Caut o varianta de a controla portul SERIAL. Aveti idee unde as putea gasi informatii pe aceasta tema? PS Lucrez in VB.NET Multumesc!!! |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users