Retete "inflacarate"
Last Updated: Dec 07 2007 20:44, Started by
rootkit
, Dec 05 2007 22:12
·
0
#1
Posted 05 December 2007 - 22:12
va plac mancarurile cu chili/ardei iute/usturoi/piper/etc
postati aici cele mai picante/iuti retete create vreodata :coolspeak: ma ofer pe post de tester..... preferata mea: salata de ardei iuti ingrediente: ardei iuti verzi si proaspeti..cat mai mici si cat mai multi...rosii, ceapa, branza se spala legumele, se taie si se aseaza intr-ul bol....branza se rade pe deasupra, se adauga sare/piper si ulei de masline...si pofta buna ! :peacefingers: Edited by crysty2k5, 05 December 2007 - 22:13. |
#2
Posted 05 December 2007 - 22:37
Am facut zilele astea tochitura picanta din carne de porc. Prima data am dat mancat asa ceva intr-un restaurant, mi-a placut, am cautat pe net o reteta si am gasit ceva de genul:
Se taie carnea de porc (1 kg sau cat o fi) cubulete si se caleste in putin ulei Dupa ce s-a rumenit, se adauga legumele: ardei gras taiat felii, ceapa, ciuperci si inca, dupa preferinte, plus sare Dupa ce se calesc putin si legumele, se adauga suc de rosii cat sa acopere totul dar nu prea mult si codimente - si aici iti faci de cap; eu am pus piper din greu, boia, usturoi si niste verdeata. Reteta din restaurant era cu mai multe feluri de carne: vita, porc... |
#3
Posted 06 December 2007 - 08:57
Chili con carne (reteta e reprodusa din memorie, dar provine dintr-o carte de retete "de la mama lor")
- 500 g carne tocata de vita (de preferat pulpa) - o cutie mica de porumb dulce - 500 g fasole uscata rosie cu bobul mare - 1 ceapa - 1 ardei gras - 4 rosii proaspete sau o conserva mica de rosii decojite - ardei iute dupa gust : de preferat rosii rotunzi si verde inchis (in Mexic sunt o gramada de varietati, greu de gasit la noi - reteta originala e cu chili si jalapeno) ; in lipsa ardeilor, praf de chili - sare, piper, o jumatate de lingurita de zahar - neaparat o lingurita de chimen zdrobit : da un gust specific Se caleste ceapa cu ardeiul gras, se adauga carnea si se mai caleste 5 minute, apoi porumbul, fasolea fiarta in prealabil si rosiile decojite si taiate cubulete ; se lasa la foc mic cu capac 15 minute ; se adauga apoi ardeii iuti taiati marunt si condimentele si se pune vasul in cuptorul incins in prealabil, aproximativ 30 min. |
#4
Posted 07 December 2007 - 20:44
Tuliman, on Dec 5 2007, 22:37, said: Am facut zilele astea tochitura picanta din carne de porc. Prima data am dat mancat asa ceva intr-un restaurant, mi-a placut, am cautat pe net o reteta si am gasit ceva de genul: Se taie carnea de porc (1 kg sau cat o fi) cubulete si se caleste in putin ulei Dupa ce s-a rumenit, se adauga legumele: ardei gras taiat felii, ceapa, ciuperci si inca, dupa preferinte, plus sare Dupa ce se calesc putin si legumele, se adauga suc de rosii cat sa acopere totul dar nu prea mult si codimente - si aici iti faci de cap; eu am pus piper din greu, boia, usturoi si niste verdeata.Reteta din restaurant era cu mai multe feluri de carne: vita, porc... am facut...mi-a placut :P ;) |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users