Carte de bucate!
Last Updated: Jun 18 2008 14:25, Started by
nano_thrust
, Aug 30 2007 17:17
·
0
#19
Posted 29 October 2007 - 07:49
Rulada cu banane
Blatul: 4 oua, 4 linguri apa rece, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja rasa de lamaie Se amesteca galbenusurile cu apa, zaharul, vanilia si coaja de lamaie, pana devine spumos si zaharul s-a topit. Se incorporeaza api albusurile batute spuma si faina amestecata cu praful de copt. Se coace intr-o tava in care se pune hartie de copt. Dupa aproximativ 30 min e gata, se scoate si se ruleaza cu hartie cu tot. Crema: 1 budinca de vanilie, doua galbenusuri, 2 linguri faina, 5 linguri zahar, vanilie, apa de flori de portocale, 1/2 l lapte Se amesteca praful de budinca cu faina, zaharul, aromele, galbenusurile si laptele si se fierbe la foc mic . Cand e inca fierbinte crema, se amesteca cu cele doua albuse batute spuma. Se desface hartia de pe blat, se unge blatul cu crema calda, se pun pe mijloc doua banane, si se ruleaza. Deasupra se unge cu restul de crema si se pune la frigider aproximativ o ora, pana se raceste crema . Apoi se orneaza cu frisca si ciocolata rasa. ' Arata asa. Attached Files |
#20
Posted 07 November 2007 - 19:21
@cristina_pop
o cratita de marimea unui platou, nu inalta...iti imaginezi cum ar tb sa arate un tort normal si merele nu tb sa fie exagerat de mari...eu pun cam 10... tb s-o mai intreb pe mami...cum e cu galbenusurile... revin cu completari :) Edited by alina85, 07 November 2007 - 19:21. |
#21
Posted 11 November 2007 - 08:01
Tort Diplomat
Ingrediente: 20 g gelatina 5 oua 1 cutie compot ananas, orice alte fructe ce aveti prin casa, capsunile ar fi ideale insa cum nu e sezon acum, eu am mai pus si visine din compot 1/2 l lapte 1 lingura faina 300 g zahar 400 g frisca piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare) Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora. Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare. Intre timp pregatiti o cratita. (Imi pare rau ca nu am pozat etapa aceasta.) Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Asadar se trec prin zeama si se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate cum le-am pus eu sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe, eu am pus ananas din compot si visine (fara samburi) tot din compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil paba a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati. A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata. Asa arata tortul meu facut ieri. Attached Files |
#22
Posted 11 November 2007 - 14:54
:dribbledrool: :dribbledrool: :dribbledrool: :dribbledrool: :helpsmilie:
|
#24
Posted 13 November 2007 - 12:46
alina85, on Nov 7 2007, 18:21, said: @cristina_pop o cratita de marimea unui platou, nu inalta...iti imaginezi cum ar tb sa arate un tort normal si merele nu tb sa fie exagerat de mari...eu pun cam 10... tb s-o mai intreb pe mami...cum e cu galbenusurile... revin cu completari :) Te pup, Cristina |
#25
Posted 13 November 2007 - 12:55
Cristina75, on Nov 11 2007, 07:01, said: Tort Diplomat Ingrediente: 20 g gelatina 5 oua 1 cutie compot ananas, orice alte fructe ce aveti prin casa, capsunile ar fi ideale insa cum nu e sezon acum, eu am mai pus si visine din compot 1/2 l lapte 1 lingura faina 300 g zahar 400 g frisca piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare) Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte. Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora. Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare. Intre timp pregatiti o cratita. (Imi pare rau ca nu am pozat etapa aceasta.) Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Asadar se trec prin zeama si se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate cum le-am pus eu sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe, eu am pus ananas din compot si visine (fara samburi) tot din compot. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider preferabil paba a doua zi, sa nu aveti surprize cand il rasturnati. A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata. Asa arata tortul meu facut ieri. Arata de imi vine sa mananc monitorul dupa ce am inghitit in sec nu stiu de cate ori. Poti sa imi spui ce gelatina folosesti? Am o reteta foarte asemanatoare de la o prietena (ea amesteca fructele bine scurse in crema si face si un blat) si uneori imi reuseste uneori nu. Problema e ca am dat-o in bara tocmai atunci cand soacra mea ma rugase sa fac tortul asta pentru ziua ei. Spun ca nu se incheie cu succes din cauza ca uneori crema nu se intareste. Cred ca e gelatina de vina. Prima pe care o folosisem, din comert cumparata, a fost super. (nu am mai gasit-o ulterior) Apoi am avut niste gelatina de la o prietena care lucreaza la cofetarie. A fost super si aia dar cand am mai avut din nou nevoie si a trebuit sa aleg o alta varianta nu mi-a mai iesit. Am incercat ulterior cu alte de 2 marci. Am primit sfatul ca e de preferat gelatina sa fie mai grunjoasa si in felul asta e mai buna. Dar in comert gasesti numai fina. Multumesc mult, Cristina |
#26
Posted 13 November 2007 - 12:57
TORT CU BRÂNZA SI FRISCA
Se face un piscot din 5 oua: Crema: 3 galbenusuri. 250g yahar praf. zeama de la 2 lamai. 2 pachete de zahar vanilat. 1/2 kg. brânza dulce. 1 plic de gelatina. 1/4 Frisca batuta. Brânza se amesteca cu zaharul si galbenusurile + zeama de lamâie. Gelatina se dizolva în apa si se pune treptat la brânza dupa care, se adauga frisca batuta iar în final se bat si cele 3 albusuri cu 3 linguri de zahar si se pune la restul compozitiei Amestecul obtinut se pune pe piscot iar deasupra se mai poate pune înca un strat de frisca si se poate orna cu câteva visine. Si ca sa va indulciti Downloadati Videoul asta :)) http://www.filebox.r...ecb589962cd4312 |
#27
Posted 13 November 2007 - 13:11
cristina_pop, on Nov 13 2007, 12:55, said: Arata de imi vine sa mananc monitorul dupa ce am inghitit in sec nu stiu de cate ori. Poti sa imi spui ce gelatina folosesti? Am o reteta foarte asemanatoare de la o prietena (ea amesteca fructele bine scurse in crema si face si un blat) si uneori imi reuseste uneori nu. Problema e ca am dat-o in bara tocmai atunci cand soacra mea ma rugase sa fac tortul asta pentru ziua ei. Spun ca nu se incheie cu succes din cauza ca uneori crema nu se intareste. Cred ca e gelatina de vina. Prima pe care o folosisem, din comert cumparata, a fost super. (nu am mai gasit-o ulterior) Apoi am avut niste gelatina de la o prietena care lucreaza la cofetarie. A fost super si aia dar cand am mai avut din nou nevoie si a trebuit sa aleg o alta varianta nu mi-a mai iesit. Am incercat ulterior cu alte de 2 marci. Am primit sfatul ca e de preferat gelatina sa fie mai grunjoasa si in felul asta e mai buna. Dar in comert gasesti numai fina. Multumesc mult, Cristina Merci pentru aprecieri. Gelatine pe care o folosesc este de la Dr. Oetker. De fapt toti aditivii de patiserie pe care ii folosesc sunt de la Dr. Oetker. (praf de copt, zahar vanilat, intaritor pt. frisca, etc.). |
#28
Posted 13 November 2007 - 14:44
cromelody, on Nov 13 2007, 12:57, said: TORT CU BRÂNZA SI FRISCA Se face un piscot din 5 oua: Crema: 3 galbenusuri. 250g yahar praf. zeama de la 2 lamai. 2 pachete de zahar vanilat. 1/2 kg. brânza dulce. 1 plic de gelatina. 1/4 Frisca batuta. Brânza se amesteca cu zaharul si galbenusurile + zeama de lamâie. Gelatina se dizolva în apa si se pune treptat la brânza dupa care, se adauga frisca batuta iar în final se bat si cele 3 albusuri cu 3 linguri de zahar si se pune la restul compozitiei Amestecul obtinut se pune pe piscot iar deasupra se mai poate pune înca un strat de frisca si se poate orna cu câteva visine. Si ca sa va indulciti Downloadati Videoul asta :)) http://www.filebox.r...ecb589962cd4312 Am si eu o reteta asemanatoare. Tot un blat din 5 oua, crema insa se face putin altfel. 1/2 kg branza de vaca. 200 g. zahar, 1 vanilie, coaja rasa de lamaie 400 ml lapte, 1 budinca de frisca sau de vanile 200 g unt. Se fierbe budinca cu laptele si se lasa la racit. Untul se amesteca cu mixerul pana devine spumos, apoi se adauga zaharul pudra si aromele, se amesteca bine pana se topeste zaharul, apoi se pune budinca si in final branza de vaca. Blatul se taie in doua si se insiropeaza, de preferat cu suc din compot de ananas sau cu sucul de la o portocala stoarsa. Se pune jumatate din crema, fructe daca doriti, apoi blatul al doilea si se acopera in final cu restul de crema. Se orneaza cu frisca (200 ml), si cu fructe. Arata asa. (am doua variante ale aceluiasi tort, ornat diferit) Scuzati calitatea pozelor. :rolleyes: Attached FilesEdited by Cristina75, 13 November 2007 - 14:45. |
|
#29
Posted 01 December 2007 - 14:41
Savarine,
Usor de facut, delicioase si de efect. 6 oua, 6 linguri de zahar si 6-7 linguri de pesmet, 1 vanilie. se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi se adauga pesmetul si albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forme (cele de tabla trebuie unse cu unt si tapetate cu faina, cele teflonate nu trebuie unse). Se coace la foc potrivit, cca 20 min, pana devin aurii. Cand s-au racit se dau prin urmatorul sirop: 1 pahar apa, 150g zahar, 1 sticluta esenta de rom. Se aseaza pe o tava, se taie un capac, daca vreti il taiati de tot, eu nu l-am taiat decat pe jumatate. Se umplu si se orneaza cu frisca. Eu in frisca (naturala) am pus 2 linguri zahar, 1 vanilie, si o lingurita gelatina pe care am inmuiat-o intr-o lingura apa. Astfel frisca sta foarte bine si nu risc sa am surprize. Asa arata savarinele mele, Attached FilesEdited by Cristina75, 01 December 2007 - 14:43. |
#30
Posted 09 December 2007 - 11:00
Cristina.. nu stiam eu pe unde te-am mai vazut.. si acum mi-am dat seama.. pe culinar.. :P
|
#31
Posted 14 December 2007 - 15:45
Ce zicei de retete de post pt.ca suntem in timpul postului?
daca sunteti interesati/e va rog sa va uitari pe http://www.restvegan.lx.ro/ o zi buna tuturor |
#32
Posted 30 December 2007 - 12:23
Pune-ti va rog aci ceva reteta de dobos buna. Ca imi trebuie pentru revelion.
|
#33
Posted 16 January 2008 - 13:38
dobos nu stiu , dar va propun ceva picant:
Mancare mexicana " a la RAUL" Necesar de materiale ptr. 5 portii: 1 kg carne (piept de pui, sau carne slaba de vita sau porc) 100..200 gr. Kaiser(slanina) 1punga (500gr.) amestec de legume mexicane 1 conserva de rosii cubulete 2 borcane de sos mexican (de la Bunica sau Uncle Ben?s) Optional : 1 conserva de ton maruntit Sare,piper dupa gust. Executie : Carnea se fierbe pana e aproape comestibila, se raceste putin si se taie cubulete cam de 1cm. Legumele mexicane se fierb un pic,un clocot. Se pastreaza apa de la fiertul carnii. Intr-o cratita incapatoare se pune carnea cubulete, kaiserul cubulete, si un pic de ulei. Se prajeste la foc mic/mijlociu pana se rumeneste carnea (5..10min), avand grija sa se amestece des in cratita ca sa nu se lipeasca.. Se adauga legumele mexicane si rosiile cubulete. Se lasa sa se caleasca un pic(5minute),mestecand des. Se adauga 2..3 linguri din apa in care a fiert carnea. Se adauga tonul. In tot acest timp se mesteca ca sa se omogenizeze. Se adauga sosul si se amesteca. Daca e nevoie,se poate pune o lingura de bulion. Se lasa sa clocoteasca. Daca e prea gros,se mai adauga apa de la carne. Se mai pune sare si piper dupa gust. Se serveste fierbinte, cu tuica/tequila inainte , si bere(multa) dupa. Pofta ! Edited by "BandiT", 16 January 2008 - 13:39. |
|
#34
Posted 04 April 2008 - 13:55
Postez si eu cateva poze cu ce mai "mesteresc" prin bucatarie:
- Paste Penne cu sos cu masline verzi si branzica - Frigarui cu piure si branzica - Peste la tava cu legume - Friptura de porc la tava cu legume - Salau la tava cu sos si lamaie - Cordon Bleu cu garnitura de orez si piure - Gratar de porc cu piure si salata - Orez cu ciuperci si piept de pui cu sos(ciuperci maruntite cu ardei taiat marunt prajite un pic in unt, dupa care s-a adaugat pieptul de pui fiert, bucatit, rumenit, dupa care se toarna o conserva de rosii cubulete, se pun condimente si se lasa sa fiarba un pic) - Un platou cu fructe(asa pentru digestie :P) Edited by gabrolio, 04 April 2008 - 13:58. |
#35
Posted 04 April 2008 - 15:35
mmmmm.... arata bine .... ca la mama acasa.... ma intereseaza salaul la cuptor, daca poti detalia reteta
eu propun o reteta de garnitura la un gratar: cartofi cu branza de burduf: fierbi cartofii in coaja, ii cureti frumusel, tai cubulete sau felii, adaugi sare si marar, un strop de ulei de masline, la sfarsit pui bucatele maruntite de branza de burduf; amesteci usor si ... gata. |
#36
Posted 11 April 2008 - 09:39
amonra_71, on Apr 4 2008, 16:35, said: mmmmm.... arata bine .... ca la mama acasa.... ma intereseaza salaul la cuptor, daca poti detalia reteta eu propun o reteta de garnitura la un gratar: cartofi cu branza de burduf: fierbi cartofii in coaja, ii cureti frumusel, tai cubulete sau felii, adaugi sare si marar, un strop de ulei de masline, la sfarsit pui bucatele maruntite de branza de burduf; amesteci usor si ... gata. :) da, nu numai ca arata, dar sunt si gustoase(asa zice lumea :P) Salau la cuptor: pestele se curata, se spala bine, se cresteaza si se aseaza in tava unsa cu unt. Pentru sos eu am folosit un praz potrivit(nici prea mic, nici prea mare), ciuperci si rosii(ambele din conserva), ceva mirodenii sa-i de-a un gust mai bun si niste feliute de lamaie deasupra. Se lasa la cuptor pana se patrunde bine si bon apetit! Interesanta garnitura :) |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users