Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Hemoroizi

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
871 replies to this topic

#73
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006
Cum pot fi tratati hemoroizii ?[/size]

  Netratati, hemoroizii pot creste foarte mult in dimensiuni, ramanand ca singura atitudine terapeutica interventia chirurgicala, cunoscuta pentru inconvenientele majore perioperatorii. De retinut este faptul ca hemoroizii NU SE VINDECA DE LA SINE, tratamentul medical si masurile igieno-dietetice avand doar un rol de ameliorare.
[/quote]
    
   Interesant e ca fiecare are propria experienta si inca nu s-a stabilit o regula general valabila .
   Probabil eu sunt cel mai norocos din lume , in legatura cu aceasta afectiune . Pe baza experientei proprii am si o teorie , care are cateva puncte originale . As fi extrem de bucuros sa fie utila la cat mai multi din cei care au necazuri , mai ales ca procentul persoanelor cu hemoroizi este de cca. 80% (gasit pe un site ) . Aceasta valoare mi se pare astronomica , in nici un caz n-as fi crezut sa depaseasca 1% .
    Iata care e povestea mea .
    Problema hemoroizilor e nesolutionata corespunzator pentru ca e o boala asa zis "rusinoasa"  si multi din cei ce simt ca o au se jeneaza sa discute cu cei din jur .
    Al doilea aspect  e faptul ca boala se agraveaza treptat , formele initiale sunt mai usoare , iar primele semne nu indica in mod clar inceputul bolii , chiar nu stii ce se intampla cu exactitate , mai ales ca semnele crizelor trec relativ usor , fara tratamente sau consult medical .
    Cu trecerea timpului , crizele devin mai puternice , durerile sunt mai mari si vindecarea mai dificila .
    In faza incipienta a crizelor grave apelezi la produse farmaceutice ( supozitoare , unguent , pastile - recomandate de farmacisti sau apropiati ) , indraznesti sa vorbesti cu cei din jur , mai afli de un tratament naturist si reusesti prin forte proprii sa te vindeci .
    Crizele insa se agraveaza , durerile sunt din ce in ce mai greu de suportat, sangerarile te inspaimanta , zona anusului se umfla si capata forme oribile , esti panicat , nu-ti mai gasesti linistea si increderea .
    Acum stii precis ca nu te mai descurci de unul singur si apelezi la medic .
    Aici experienta mea difera fundamental de a celorlalti .
    Chiar cand eram ferm hotarat sa merg la medic si nu credeam ca scap fara operatie , am zis sa mai incerc ceva care sa ma scuteasca de chin . Intru in baie si ma spal cu apa calda , in speranta ca am linistit "raul" si asa scap de suferinta .
    Cand colo , constat ca am facut exact ce nu trebuia , adica nenorocirile se umfasera mai rau ca inainte .
    Pe loc mi-am zis , daca la sportivii care se lovesc pe teren li se aplica un jet de spray cu gheata , de ce n-ar fi buna in cazul meu apa rece ?
    Intr-o clipa m-am reintors in cada , am folosit dusul cu apa rece , si de atunci pana astazi ( e vorba de ceva ani ) nu am mai avut necazuri mari .
    Teoria mea este urmatoarea .
    Datorita fortarii la defecatie in timpul constipatiei , se produc rupturi ale fibrei musculare si ale vaselor sanguine din zona anusului .  Asociate cu o igiena defectuoasa , aceste elemente produc o infectare puternica , lucru constatat prin temperatura crescuta si umflaturi .
    Pentru a contracara nenorocirea , eu procedez in felul urmator . Intru in cada dupa fiecare scaun si ma spal cu dusul cu apa rece , masand puternic zona anusului atat cat folosesc jetul de apa .
    Daca am o constipatie mai usoara , acesta e singurul tratament pe care il aplic.
    Cand criza este mai puternica , folosesc supozitoare , maxim o cutie , de regula unul seara si unul dupa scaun .
     O data trecuta criza , ma comport absolut normal , nu elimin din alimentatie decat branza telemea , cea care produce constipatia .
     Crizele se produc numai daca gresesc d.p.v.d.alimentar si ajung la constipatie .
     Cineva intreba mai sus , ce faci cu ligheanul la servici ?
     Raspunsul meu e simplu , se poate regla organismul pentru a avea un singur scaun pe zi , imediat dupa desteptare . Daca totusi apare o presiune suplimentara in alt loc decat acasa , folosesc un tampon din hartie igienica si totul e O.K.
     Sanatate multa , tuturor !

#74
Tabu

Tabu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 15.09.2006
arcond, sa inteleg ca la medic n-ai mai ajuns? Inteleg ca nu e o treaba chiar placuta sa mergi la medic cu asa ceva si ca exista tot felul de tratamente "home made", dar nu incurajez evitarea vizitei la medic.

#75
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 Tabu, on Feb 4 2007, 08:50, said:

arcond, sa inteleg ca la medic n-ai mai ajuns? Inteleg ca nu e o treaba chiar placuta sa mergi la medic cu asa ceva si ca exista tot felul de tratamente "home made", dar nu incurajez evitarea vizitei la medic.

   Da , categoric , nu am consultat nici un medic , tocmai de aceea mi-am facut propria teorie , pentru ca eu nu cunosc decat ceea ce s-a intamplat in cazul meu . Oricand  sunt dispus sa discut "pe viu" ( eventual pe YM ) cu oricine despre aceasta afectiune , in cazul in care exista dubii asupra celor afirmate . Nu contest ca ar putea fi si alte variante de aparitie si evolutie a bolii , dar eu nu stiu nimic ( am spus-o deja mai sus, multi se feresc sa discute despre hemoroizi , considerandu-i o boala rusinoasa , si , trebuie sa recunoastem , nu e cel mai placut sa deschizi un astfel de subiect ) .  
    Am discutat intamplator cu o doctorita din vecini , si nu credea ca eu pot sa ma vindec intr-un mod atat de simplu .
   De fapt eu consider ca persoana care a ajuns sa sufere de o astfel de boala , trebuie sa se considere ca fiind predispusa  de a face doar crize ocazionale  ( gen "raceala " ) , in cazul in care a savarsit anumite greseli de alimentatie , insa , daca procedeaza cu mult calm , remediaza totul in cel mai scurt timp , cu efort si cheltuiala minima.
   Pentru mine nu este o boala permanenta sau care conduce la complicatii in timp .
   In ordine, regulile mele sunt :
  1. evitarea constipatiei ;
  2. igiena zilnica , prin spalare cu dusul cu apa rece ( nu chiar ghiata , ar putea produce "branca'- asa am auzit ) si masaj puternic ;
  3. folosirea supozitoarelor si tampoanelor de hartie igienica in cazul producerii unei crize ;
  4. numar minim de scaune zilnic - daca se poate numai unul ;
  5. comportament absolut normal in afara crizelor , fara nici un fel de restrictii alimentare , referitoare in special la condimente . Condimentele doar amplifica suferinta in momente de criza , cand s-au produs fisuri , asa cum se intampla in cazul ochilor - nu putem nici macar sa ne atingem  cu mana afectata de contactul cu un ardei iute .
   In afara de cele spuse deja , am mai folosit autosugestia ( repetarea unei formule adecvate ) , si practic zilnic exercitii fizice , care se termina invariabil cu statul pe cap ( pozitia lumanare ) cca. 2 min. Stiu asta dintr-o carte de yoga ,  "asana" este recomandata ca fiind benefica tuturor functiilor interne .
      Inca o data multa sanatate tuturor , mai ales ca am si alte "surprize " .

#76
androsebi

androsebi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.02.2007
Salut, am si eu aproape 22 de ani si acum 4 zile mi-a inceput o criza, de la alimentatie desigur. Si m-am hotarat sa ma uit si eu pe internet sa aflu ceva despre hemoroizi... pentru prima data. Am ramas socat dupa ce-am citit de pe softpedia. Pana atunci ce stiam despre hemoroizi era ceva foarte vag, de la altii care nu erau in masura sa imi raspunda. Si ma conformam cu raspunsurile astea. Eu de la 12 ani am sangerari, si probabil hemoroizi. Se implinesc 10 ani de cand ma chinui si niciodata nu am fost la vreun medic, sau sa fac ceva in privinta asta. Am crezut ca e ceva normal si trebuie sa treaca de la sine... La inceput ma punea mama sa stau in apa calda cu sezutul, si se calma durerea pe moment. In fine... de atunci nu am mai facut nimic in privinta asta, si tot aveam crize la 3-4 luni, chiar 6. Ma tinea vreo saptamana-doua si dupa aia imi reveneam la normal. Si nu consideram sa fac ceva, pentru ca de atata timp stiam ca imi trece. Dar parca criza asta de acum e prea insuportabila...si as vrea si eu niste indicatii de la adevaratii "pioneri" care au trecut prin asta. Fiecare, vad eu, are metodele lui, medicamentatia lui... nici nu stiu pe care sa o incerc. Iar acum asta cu apa rece m-a derutat. Arcond...masajele alea puternice, cat de puternice sunt, ca e dureros frate ?!?  :)

#77
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
dar te rog mult sa ma ierti, tu la 12 ani...hai ar fi o chestie
dar ce parinti ai (si nu vreau sa ii jignesc in nici un fel) de-n 10 ani nu te-au dus macar o data la doctor
pentru un examen clinic pentru o colonoscopie sau rectoscopie sau whatever...
jesus..cumsa te chinui 10 ani fara sa vezi un medic sau macar un farmacist ?INCEARCA UN DOCTOR !!! CA POATE ESTI PE MOARTE SI NICI NU STII ! :death:

#78
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 androsebi, on Feb 4 2007, 14:13, said:

Iar acum asta cu apa rece m-a derutat. Arcond...masajele alea puternice, cat de puternice sunt, ca e dureros frate ?!?  :)

   Foarte important este faptul ca hemoroizii netratati evolueaza in timp , asa cum am spus mai sus.
   Infectia care se produce in urma fisurilor de fibra si vase sanguine , se amplifica prin cresterea temperaturii locale si igiena deficitara , fapt ce favorizeaza dezvoltarea microbilor , zona se umfla tot mai mult pana apar acele excrescente oribile , de nesuportat intr-un tarziu .
   Am facut deja o trimitere in primul post , ganditi-va ce se intampla cu un fotbalist care a primit o lovitura puternica . Imediat apare medicul si indreapta spre locul umflat un jet de spray care raceste  zona .
    Insist oricat de mult va fi necesar , prima conditie a solutionarii crizelor de hemoroizi o constituie modificarea obiceiurilor alimentare , astfel incat sa fie eliminate cauzele care produc constipatie .
    La mine a fost simplu , am eliminat branza telemea de oaie , si aproape nu se mai intampla nimic , stiu doar ca sunt o persoana predispusa sa fac noi crize , atunci cand vor aparea cauzele favorizante . Ficare trebuie sa-si cunoasca bine propriul organism .
    Un aspect suplimentar , in timpul crizelor puternice insotite de sangerari este bine sa se evite chiar folosirea hartiei igienice . Dupa scaun se intra  in cada (desigur , in costumul lui Adam ) si se trece direct la spalarea cu dusul cu apa . Se poate folosi desigur sapunul pentru o cat mai buna igiena , iar dupa uscare unguiente cu galbenele sau aloe .
     Desigur , acolo unde nu exista dus , se accepta si varianta spalarii in lighean .
    In privinta masajului , in lipsa crizelor nu este de fel dureros si se poate face cu toata forta degetelor , ca la reflexoterapie . In timpul crizelor , bineinteles ca se va doza cat mai atent forta cu care se actioneaza , astfel incat senzatia resimtita sa se incadreze in limite suportabile . Faptul ca zona infectata  este mai intai racita , reduce mult senzatia de durere si face masajul mult mai usor de suportat .
    Periculos este si simplul fapt de a intra in panica , amplificand durerea fizica provocata de infectie cu stressul suplimentar generat de gandurile negre care ne inunda de regula creierul .
    Dupa ce am trecut de punctul culminant al crizelor pe care le-am avut , odata ce am inteles ca pot sa evit  prin forte proprii complicatiile grave , in momentul in care apar crize chiar imi impun o atitudine linistita , optimista , as spune chiar vesela , gandind cam asa ; " Ce bine ca am o noua criza , tocmai bine s-o rezolv prin forta gandului ( autosugestia amintita deja ) si cateva supozitoare acolo..."
   S-auzim numai de bine !

#79
negotzel00

negotzel00

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.09.2005
se pare ca am ajuns si eu sa ma confrunt cu problema hemoroizilor. oricum m-am programat la medic astazi si sa vedem rezultatul. adevarul e ca de 2 saptamani jumate de cand sunt in sesiune am stat pe scaun in medie 10 ore pe zi. si-am putut sa stau pe perne si pe toate alea ca tot aia e ...
oricum situatia e grava pt ca trebuie sa invat la unul dintre cele mai grele examene ever de pana acum si mai am 4 zile and my ass hurts  :death:  
parerea mea ca inainte de toate eu tot in medic am incredere! totusi oamenii astia au de-a facee cu sute de cari daca nu mii in cativa ani de experienta si experienta nu se poate compara cu zvonul.
sanatate multa la toti!

#80
Tabu

Tabu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 15.09.2006

 arcond, on Feb 4 2007, 10:13, said:

Da , categoric , nu am consultat nici un medic
Este alegerea ta, dar te rog sa nu incurajezi asemenea atitudine si aici.

#81
psycos

psycos

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 12.11.2006
hemoroizii nu trec...doar calmezi durerea. Se poate trai si asa.. oricum inafara de tratamentele care le gasesti aici CONSULTA MEDICUL(evita bisturiul)... sunt constient ca multi dintre noi nu ne permitem sa fim bolnavi, da asta e.

#82
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 Tabu, on Feb 5 2007, 11:24, said:

Este alegerea ta, dar te rog sa nu incurajezi asemenea atitudine si aici.

   1. Nici macar nu am indicat ca ar fi bine sa nu se mearga la medic . Eu am reusit sa evit o astfel de deplasare in ultima clipa , intrucat nu a mai fost cazul , iar lucrul acesta nu s-a intamplat de cateva zile , saptamani sau luni , ci de ani buni . Categoric , ramane optiunea mea .
   2. Si daca as fi recomandat asa ceva , nu ar fi fost nicicum obligatoriu ca macar o singura persoana sa urmeze sfatul , sau sa ignore recomandarile celorlalti .
   3. Daca esti neincrezator , lucru firesc de altfel , de ce nu soliciti o confruntare cu un specialist , pentru a constata pe viu cele sustinute de mine si pentru a purta o discutie la obiect . Sper ca iti dai seama in ce situatie jenanta m-as afla daca acel specialist nu ar trage concluzia ca am fost in situatie foarte grava si ca acum totul este O.K.!
    Toate cele bune !

#83
Tabu

Tabu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 15.09.2006

 arcond, on Feb 5 2007, 12:14, said:

1. Nici macar nu am indicat ca ar fi bine sa nu se mearga la medic . Eu am reusit sa evit o astfel de deplasare in ultima clipa , intrucat nu a mai fost cazul , iar lucrul acesta nu s-a intamplat de cateva zile , saptamani sau luni , ci de ani buni . Categoric , ramane optiunea mea .
   2. Si daca as fi recomandat asa ceva , nu ar fi fost nicicum obligatoriu ca macar o singura persoana sa urmeze sfatul , sau sa ignore recomandarile celorlalti .
   3. Daca esti neincrezator , lucru firesc de altfel , de ce nu soliciti o confruntare cu un specialist , pentru a constata pe viu cele sustinute de mine si pentru a purta o discutie la obiect . Sper ca iti dai seama in ce situatie jenanta m-as afla daca acel specialist nu ar trage concluzia ca am fost in situatie foarte grava si ca acum totul este O.K.!
    Toate cele bune !
1. Eh, exact ce nu incurajez eu.
2. Ma bucur ca te simti bine si da, sunt neincrezatoare. Medicul stie mai bine si nu ar trebui sa dai vizita la medic daca esti intr-o situatie grava pentru remedii home made.

#84
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 Tabu, on Feb 5 2007, 13:06, said:

1. Eh, exact ce nu incurajez eu.
2. Ma bucur ca te simti bine si da, sunt neincrezatoare. Medicul stie mai bine si nu ar trebui sa dai vizita la medic daca esti intr-o situatie grava pentru remedii home made.

   Te rog frumos schimba scopul si continutul  forumului .
   Sa existe doar 2 variante :
   1.
   A. Am o problema .
   Answer Tabu : Ce cauti aici , mergi la medic , el stie mai bine !
   2.
   B. Nu am nici o problema .
   Answer Tabu : Ce cauti aici , mergi la medic , el stie mai bine !
   In felul acesta dispar orice suspiciuni , neincrederi , framantari , etc. , etc. , fiecare forumist primeste un raspuns clar , fara echivoc  si , musai , 100% util si f. f. exact .
   Sa se invete minte orisicine , ca d'aia s-au inventat forumurile , nu pentru schimburi libere de opinii sau idei , ci pentru trimiteri expeditive , simple ( adicatelea pe intelesul tuturor ) la sursa infailibila care rezolva in doi timpi si trei miscari orice problema .
    Necazul cel mai mare sa fie determinat doar de dilema , greu de solutionat in prezent , daca fiecare individ in parte trebuie sa traiasca in sanatate totala  (asigurata de medici , bineinteles ) pana moare , sau sa depaseasca acest prag si sa nu mai stie  pe ce lume se afla , adica a celor vii sau a celor morti .
   Dilema din care , cu siguranta , il va scoate Tabu , chiar inainte ca omul sa doreasca acest lucru .
   Chiar asa fratilor , de ce nu se inchid odata toate topicurile din forumuri , daca tot nu au nici un sens ?
    Sa fiti fericiti , cu Tabu in frunte !

#85
diorama

diorama

    We are stardust

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,360
  • Înscris: 15.10.2006
cand tabu trimite lumea la doctor, are dreptate:
1. pentru ca numai el stie ce boala ar putea fi
2. pentru ca pe forum ne dam cu presupusul si nimic mai mult
3. pentru ca apar topicuri gen m-am culcat cu prietenul meu, nu a ejaculat in mine, pot fi insarcinata??? (si asta e varianta soft), sau gen ma ustura la urinare, ma gandesc sa iau niste antibiotice just in case... TOTUSI CE POATE SA FIE????????  si atunci iti vine sa fugi. forumul nu e nici laborator, nici doctor telepatic. m-am crucit de cate ineptii am citit pe medical stuff si sunt convinsa ca se poate si mai rau.
in alta ordine de idei, nu cred ca tabu sau mianna a expediat pe cineva care a descris cu lux de amanunte ce simptome are si mai ales care a fost mai intai la doctor si nu a rezolvat nimic. pe scurt, intai doctor, dupa care forum unde ne dam cu pararea, sfatuim, impartasim experiente. sanatatea e mult prea importanta. :peacefingers:

scuze de offtopicul asta mare, dar simteam nevoia sa adaug!

#86
androsebi

androsebi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.02.2007
Eu sunt de parere ca pe forum sunt doua feluri de oameni : cu probleme si cu pareri :) Acum majoritatea celor cu pareri sunt trecuti si ei prin problemele astea. Si asta e tot rostul forumului...cei initiati ajuta pe cei neinitiati. Eu nici nu m-am gandit sa merg la doctor pana acum. Dar cred ca am sa merg la o consultatie cat de curand. Si asta datorita celor care mi-au impartasit din experienta lor....dar pana atunci am sa incerc cateva din metodele astea home-made :) care le-au incercat initiatii si "au functionat" :) Si am sa va spun la randul meu cum a decurs...

#87
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 androsebi, on Feb 5 2007, 23:55, said:

Eu sunt de parere ca pe forum sunt doua feluri de oameni : cu probleme si cu pareri :) Acum majoritatea celor cu pareri sunt trecuti si ei prin problemele astea. Si asta e tot rostul forumului...cei initiati ajuta pe cei neinitiati. Eu nici nu m-am gandit sa merg la doctor pana acum. Dar cred ca am sa merg la o consultatie cat de curand. Si asta datorita celor care mi-au impartasit din experienta lor....dar pana atunci am sa incerc cateva din metodele astea home-made :) care le-au incercat initiatii si "au functionat" :) Si am sa va spun la randul meu cum a decurs...

   Foarte frumos ai zis.
   Te astept cat de curand cu concluzii practice . Cu cat mai multe opinii , chiar daca sunt contradictorii , cu atat mai bine !

#88
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 androsebi, on Feb 5 2007, 23:55, said:

Eu sunt de parere ca pe forum sunt doua feluri de oameni : cu probleme si cu pareri :) Acum majoritatea celor cu pareri sunt trecuti si ei prin problemele astea. Si asta e tot rostul forumului...cei initiati ajuta pe cei neinitiati. Eu nici nu m-am gandit sa merg la doctor pana acum. Dar cred ca am sa merg la o consultatie cat de curand. Si asta datorita celor care mi-au impartasit din experienta lor....dar pana atunci am sa incerc cateva din metodele astea home-made :) care le-au incercat initiatii si "au functionat" :) Si am sa va spun la randul meu cum a decurs...


sa speram ca mai apuci  :D


(incepusem un post mai elaborat, dar m-am razgandit).


da, nu o singura data m-am intrebat care e utilitatea "medical stuff"-ului, cand si impulsul meu e sa zic "fugi la medic".


pare inutil cu aceasta abordare? nu e.

- in primul rand se pot elimina unele afectiuni imaginare - nu ma puneti sa caut la ora asta, dar sunt sigura ca au existat si usoare manifestari de ipohondrie pe-aici :)

- se pot invata multe din experientele gen "asa nu" - sau cel putin sper, ca folosesc cuiva experientele negative de pe-aici

- sfaturile de aici, coroborate cu o vizita la medic, pot ajuta un pacient sa fie atent sau sa puna anumite intrebari la care nu se gandise

- nu in ultimul rand, sper ca lumea afla cum se pot preveni anumite afectiuni


insa NICIODATA  un forum nu va inlocui cu succes vizita la medic. nici cele la care raspund doar medici, si cu atat mai putin unul unde poate raspunde orice persoana lipsita uneori de minime cunostinte de medicina.


(astept sugestii, cum v-a mai ajutat medical stuff-ul, si promit sa editez enumerarea asta :) sper ca-s mai multe motive decat am reusit sa expun eu acum)

#89
Tabu

Tabu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 15.09.2006

 arcond, on Feb 5 2007, 20:08, said:

Te rog frumos schimba scopul si continutul  forumului .
   Sa existe doar 2 variante :
   1.
   A. Am o problema .
   Answer Tabu : Ce cauti aici , mergi la medic , el stie mai bine !
   2.
   B. Nu am nici o problema .
   Answer Tabu : Ce cauti aici , mergi la medic , el stie mai bine !
   In felul acesta dispar orice suspiciuni , neincrederi , framantari , etc. , etc. , fiecare forumist primeste un raspuns clar , fara echivoc  si , musai , 100% util si f. f. exact .
   Sa se invete minte orisicine , ca d'aia s-au inventat forumurile , nu pentru schimburi libere de opinii sau idei , ci pentru trimiteri expeditive , simple ( adicatelea pe intelesul tuturor ) la sursa infailibila care rezolva in doi timpi si trei miscari orice problema .
    Necazul cel mai mare sa fie determinat doar de dilema , greu de solutionat in prezent , daca fiecare individ in parte trebuie sa traiasca in sanatate totala  (asigurata de medici , bineinteles ) pana moare , sau sa depaseasca acest prag si sa nu mai stie  pe ce lume se afla , adica a celor vii sau a celor morti .
   Dilema din care , cu siguranta , il va scoate Tabu , chiar inainte ca omul sa doreasca acest lucru .
   Chiar asa fratilor , de ce nu se inchid odata toate topicurile din forumuri , daca tot nu au nici un sens ?
    Sa fiti fericiti , cu Tabu in frunte !

Poate ar trebui sa mai cauti prin posturile mele si sa te lamuresti. Da, voi incuraja mereu vizita la medic. daca vrei sa te aduni sa faci voodoo acasa, poate asa scapi de probleme, n-ai decat, dar unii chiar au probleme grave, iar pe forum nu se pun diagnostice si nu se scriu nici retete.
Sa vezi cate topicuri exista deschise de fete ce isi inchipuie ca sunt insarcinate si vin si intreaba daca e asa sau nu. Pai stati sa ne luam globurile de cristal si le dam un raspuns exact.

#90
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

 Tabu, on Feb 6 2007, 07:46, said:

... Da, voi incuraja mereu vizita la medic... dar unii chiar au probleme grave...

   Stiu  ca intr-adevar se spune  " Astazi medicina a evoluat atat de mult incat nimeni nu mai e sanatos!"
   Dar stiu la fel de bine ca sunt adevarate si acestea:
   1. Fiecare individ trebuie sa fie constient ca sanatatea lui depinde mai intai de el si dupa aceea de medic .
   2. Nimic nu este mai eficient si nimic nu costa mai putin decat preventia ( Nicolae Opopol ) .
   Partea trsista a prezentei discutii , nu e faptul ca s-au aprins putin spiritele , lucru care nu  poate fi decat constructiv , ci doar ca numarul celor care ar putea beneficia in interes propriu de sfaturile sau recomandarile cu adevarat valoroase rezultate in urma dezbaterilor , este insignifiant .
    O fi unu , poate doi sau niciunul ?
    La fel de trist este si faptul ca la nivel mondial aproape nimeni nu se preocupa de medicina preventiva , decat intamplator si cat mai discret ( sa nu faca zgomot ).
    In ceea ce priveste indrumarea noilor veniti catre medic , mi se pare ca este contra dorintei celor ce posteaza pe forum , din mai multe motive :
    - stiu precis acest lucru inainte de a aparea aici si nu asa ceva asteapta de la ceilalti .
    - poate nu au bani sa mearga la medic . Sunt persoane care au murit pentru ca au fost in aceasta situatie .
    - au o teama cumplita sa mearga la medic .
    - nu toti medicii sunt de maxima competenta , chiar si pe acest forum sunt solicitari pentru un medic bun , intr-un domeniu sau altul .
     Si da, confirm inca o data , nu am mers la medic , nici macar nu stiu precis la ce medic de familie sunt inscris !
    Pur si simplu sunt pasionat de prevenire in materie de boli .

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate