Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...

Garantie apartament dezvoltator

Aplicație GPS cu zoom automa...
 

Capcanele noilor cartiere

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,799
  • Înscris: 13.01.2005

Quote

» Frig si igrasie iarna, apa baltita si inundatii, vara.» Piscine si terenuri de tenis in pliante, blocuri inalte in realitate. » Cheltuieli suplimentare exorbitante dupa inceperea constructiei.» Constructorii nu neaga problemele, dar nu se simt vinovati.

Casele din noile cartiere rezidentiale din jurul Bucurestiului starnesc invidia celor mai multi dintre noi. Au preturi foarte mari si ni se pare firesc sa credem ca proprietarii lor au scapat de toate problemele locuitorilor de la bloc. In multe situatii, insa, acestia nu sunt
nici pe departe atat de fericiti pe cat incearca sa ni-i prezinte firmele de constructii in pliantele promotionale. Unii se plang de frig, altii de calitatea proasta a apei menajere, a canalizarii, sau, pur si simplu, ca li se cer bani suplimentari pentru servicii care ar fi fost firesc sa fie incluse in pretul initial platit. Proprietarii nemultumiti isi spun ofurile uneori cu un sentiment de jena, mai ales daca vorbim despre oameni care conduc firme de succes, sau administreaza institutii publice. Le vine greu sa recunoasca faptul ca, tocmai in ceea ce priveste propria locuinta, au
cumparat, de fapt, gogosi la pret de caviar.
Adina Coca si-a achizitionat impreuna cu sotul o casa de la firma Impact, in cartierul Class din Pipera. S-a mutat in noua locuinta – pe care a platit 130 de mii de euro – in iunie 2005, cu speranta ca o sa aiba parte de un confort pe masura banilor scosi din buzunar. Nu a trecut mult timp si Adina Coca si-a dat seama ca lucrurile nu sunt deloc asa.

"Trei parculete minuscule, fix patru trandafiri si 28 de fire de tuia"
"Ni s-a promis un parc pe faleza lacului, de 2.460 de metri patrati. stiti ce am primit? Trei parculete minuscule, dotate cu trei leganase pentru copii, fix patru trandafiri si 28 de fire de tuia. Asta la un cartier de 202 case", spune Adina, aleasa anul trecut presedintele asociatiei de proprietari din Class. Lipsa parcurilor este, poate, cel mai mic dintre inconveniente. "Sunt multe lucruri care ne-au adus, practic, in situatia de a intra in conflict cu firma Impact. Drumurile din interiorul cartierului apartin in continuare firmei de constructii. Impact se ocupa, chipurile, si de intretinerea stalpilor de iluminat, pentru care platim in total 18 milioane lei lunar, si de intretinerea pompelor de apa - alte 18 milioane lei. Nu inteleg de ce dam acesti bani. Mai mult, trebuie sa stiti ca noi platim curentul electric la pretul stabilit pentru persoane juridice, aproape dublu fata de cel perceput de Electrica persoanelor fizice. Partea proasta este ca acest tip de contract a fost incheiat de Impact si noi nu putem sa-l mai schimbam", explica Adina Coca.
Lista nemultumirilor proprietarilor din Class seamana izbitor cu aceea a unei asociatii de proprietari dintr-un bloc obisnuit din Bucuresti. Ba chiar am putea spune ca este mai diversificata. "Apa de la robinet nu este potabila si nu ni s-a spus asta de la inceput. In plus, in zilele calduroase de vara, canalizarea miroase groaznic. stiti ce mi-au spus instalatorii chemati sa vada care-i problema? Ca e normal sa miroasa urat, deoarece canalizarea nu are panta si reziduurile baltesc in conducte", afirma Adina Coca.

"Am igrasie! Au uitat sa izoleze un perete exterior"
M.G. este un alt locuitor al cartierului Class care si-a cumparat casa cu credit de la banca. Problema familiei sale este una de-a dreptul naucitoare pentru un cartier de lux. In prima iarna petrecuta in noua casa, a tremurat de frig, iar pe unul din pereti a aparut igrasie. A fost greu pana oamenii si-au dat seama care este motivul: constructorii uitasera sa-i izoleze peretii exteriori. "Va spun ca in lunile respective consumam gaze – cam 5 milioane lei pe luna – ca sa incalzesc o casa cu trei camere. Am remediat pana la urma defectiunea, dar nu sunt convins ca am rezolvat si problema", spune M.G., care ne-a rugat sa nu-i publicam numele. Prefera anonimatul, fiindca se pregateste sa dea in judecata firma Impact pentru plata unor penalizari la contract si nu vrea ca articolul sa fie folosit ca proba in proces. "stiti care-i ironia situatiei? Daca ma duc sa chem un meserias din oras sa-mi repare ceva prin casa, dupa ce aude ca stau in Pipera imediat dubleaza pretul. Omul se gandeste ca suntem plini de bani, ca doar stam intr-un cartier de lux. Poti sa-i contrazici?", zice M.G.

Impact: "Cand ai 1.600 de clienti, e firesc sa-i auzi si pe nemultumiti"
Antonio Zarnescu, director de comunicare la Impact, sustine ca dracul n-ar fi asa de negru: "Avand in vedere numarul mare de clienti ai societatii – in jur de 1.600 – este firesc ca si vocea nemultumitilor sa fie auzita. Intotdeauna au fost si clienti multumiti si clienti mai putin multumiti. Cert este ca noi facem eforturi sa eliminam toate neajunsurile, de aceea avem si o perioada de garantie de doi ani pentru viciile ascunse ale casei". Iulia Parvu, PR-ul societatii Impact, califica drept neintemeiate obiectiile locuitorilor din Class. Referitor la plata curentului electric la pret dublu, Iulia Parvu spune ca "acest lucru se datoreaza modului cum a fost avizata executarea retelelor de catre Electrica Muntenia Sud. Beneficiarii pot solicita Electrica incheierea de contracte individuale, iar Impact este in discutii cu Electrica pentru predarea retelelor interioare catre aceasta institutie". Reprezentantul Impact sustine ca "toate retelele de infrastructura din cartierul Class au fost proiectate, executate si verificate conform Ministerului Lucrarilor Publice". De asemenea, Iulia Parvu afirma ca orice problema de igrasie se rezolva de catre compania Impact pe baza solicitarilor individuale.

7.000 de euro peste pretul casei
Cartierul "Blue Village" – sau "Doi Cocosi", cum mai este cunoscut – este ridicat pe soseaua Bucuresti-Targoviste, intr-o zona rezidentiala atractiva, fiind printre primele ansambluri rezidentiale realizate de Triumf Construct. O locuinta aici s-a vandut in 2004 cu preturi cuprinse intre 80 de mii si 140 de mii de euro, dar in ultimii doi ani unele case s-au dat cu peste 200 de mii de euro. Nici Blue Village nu este chiar un taram al armoniei. Proprietarii sunt nemultumiti ca trebuie sa achite 7.000 de euro in plus fata de pretul casei, bani care reprezinta contravaloarea spatiilor comune din cartier (strazi, retele de infrastructura). "Este o forma de santaj perceperea acestei sume", spun proprietarii. "La data semnarii contractului de vanzare-cumparare a imobilului, proprietarii neavand disponibila suma respectiva, societatea a aratat intelegere fata de acestia si a esalonat plata cotei indivize. Toti proprietarii au fost de acord", vine si replica firmei Triumf.

Canalizari cu probleme
Catalin G., unul dintre locuitorii cartierului – director la o cunoscuta companie bucuresteana – povesteste ce emotii i-au dat ploile de toamna trecuta, cand asociatia de proprietari a cartierului l-a insarcinat sa pazeasca pompa de evacuare a apelor uzate. "Instalatia este creata pentru mai putine case, iar aici sunt 110 locuinte. Este, practic, subdimensionata. Cand au fost ploile a fost cat pe ce ca apa reziduala sa dea pe afara, pentru ca pompa nu mai facea fata si puteam sa ne trezim cu mizeria in cartier". Dar problemele continua. "Drumurile nu sunt prevazute cu scurgere pluviala, ceea ce inseamna ca atunci cand ploua trebuie sa trecem prin adevarate lacuri de acumulare." "Exista greseli copilaresti aici, in opinia mea. De pilda, ne-am trezit fara lumina in cartier deoarece cablurile electrice sunt ingropate sub drumuri. S-au tasat de la greutatea camioanelor si au apasat pe cabluri, iar acestea s-au «impuscat»", spune si O.B., un alt locuitor din zona. Apa urat mirositoare de la robinet si faptul ca – desi le-au fost promise – terenurile de tenis si piscinele au disparut din proiectul final al cartierului, sunt alte motive pentru care locuitorii din "Blue Village" nu-i au la inima pe constructorii de la Triumf. Acestia sustin ca nu inteleg de ce se plang proprietarii: "Terenurile de tenis au fost incluse in cataloage cu oferte cu titlu doar informativ, apa menajera respecta conditiile de calitate impuse de lege, iar canalizarea are probleme pentru ca a fost gresit administrata", sunt argumentele Triumf Construct, din comunicatul trimis redactiei noastre.

"S-a rezolvat si cu soarecii"
Nemultumitii din cartierele "de lux", satui ca nu-i asculta nimeni, au ajuns sa se planga pe unde apuca, chiar si pe site-uri adresate mamelor si copiilor. De exemplu, pe forumul de pe portalul www.desprecopii.com, "nothic" scrie despre cartierul Junior, construit de Impact: "Am trecut peste problema apei infestate. Mormolocii zburdau voiosi in filtrele vecinilor. Suntem cumva intr-un loc uitat de lume? Nu, suntem in Pipera. De la Impact ni se spune ca apa este OK. Noi de ce naiba avem namol si mormoloci in filtre?".
"Huba" completeaza: "Stai linistit, domnule Impact! Ca toti au probleme cu «minunatele» case. Unora le curg acoperisurile, altora le-au mucegait peretii, faianta e pusa aiurea".
Pe site-ul masini.ro sunt dezbatute probleme legate de cartierele aceluiasi constructor.

Pe forumul softpedia.com se vorbeste despre cartierul Domus Still, situat tot in Pipera. Aici, problemele nu se refera neaparat la calitatea caselor, ci la asezarea lor. "Casele sunt lipite unele de altele, strazi inguste, fara loc de parcare sau garaje, aglomeratie, mizerie si, mai ales, umezeala, pentru ca lumina soarelui nu are pe unde sa intre pe strada! Ideea este ca stai la bloc, dar in forma de dreptunghi, ai curte proprie de 50 mp si un spatiu de joaca si piscina comuna. Sa vezi fumigene cand vor incepe romanii sa faca gratare in cei 50 mp disponibili. Sunt exact tipul de locuinte pentru saraci din SUA, dar acolo e alt grad de civilizatie si nu costa atat de mult!", se plange "courage". Abuf incheie. "Eu stau in Domus si nu e dracul asa negru. Nu e nici raiul pe pamant, dar, una peste alta, sunt multumit. De bine, de rau, am un petic de pamant, asa mic cum e, casa pare facuta bine, problemele care au mai fost pe ici, pe colo, s-au rezolvat pe garantie. si s-a rezolvat si cu soarecii".

Sinistratii din Pipera
Casele de lux din Pipera au fost inundate ca orice alta casa de chirpici de prin Moldova sau Oltenia, in timpul ploilor din 2005. Motivul pentru care Mercedesurile au ajuns sa pluteasca in garaje e simplu: multe dintre cartierele de case nu sunt racordate la reteaua de canalizare, avand improvizate tot felul de fose septice, care nu au facut fata. O alta cauza, conform specialistilor citati atunci in presa, a fost ca unii proprietari au construit pana la marginea lacurilor din zona, incalcand legea si expunandu-se in acest fel unui risc foarte mare.

Impact, in conflict cu propriii clienti
Firma Impact a fost implicata intr-un conflict cu propriii clienti in 2005. Atunci, constructorul le-a cerut de la 5.000 pana la 15.000 de euro in plus fata de pretul initial al caselor contractate, motivand ca trebuie sa acopere pierderile cauzate de caderea cursului valutar si de cresterea pretului materialelor de constructie. Impact le-a impus clientilor un curs fix, de 38.500 lei/euro, desi, conform declaratiilor publice, in contract se mentiona ca achitarea ratelor se va face la cursul BNR din ziua platii. Clientii s-au aratat nemultumiti, mai ales ca anuntul de marire a tarifelor ar fi fost facut verbal sau prin e-mail, iar decizia a fost unilaterala, cu incalcarea contractului.


"Constructorii isi permit sa faca orice"
Mihai Butoi s-a hotarat anul trecut sa-si schimbe viata si sa se mute intr-un ansamblu rezidential nou. Ca sa faca cea mai buna afacere, a studiat ofertele de pe piata si a vizitat majoritatea cartierelor nou-aparute. "M-am dus initial sa vorbesc cu cei care construiesc cartierul Incity, de langa mall-ul Vitan. Se fac niste apartamente acolo destul de spatioase, dar si foarte scumpe. Mi-au cerut un avans de 5.000 de euro pentru rezervarea apartamentului, bani pe care i-as fi pierdut daca ma razgandeam si nu mai vroiam ulterior sa semnez contractul cu ei. Asta a fost una. Apoi mi-au mai pus in vedere faptul ca, dupa ce ma mut, va trebui sa platesc pentru administrarea locuintei cam 200 de euro pe luna. Am incercat apoi in cartierul Domus din Pipera. Aici m-am speriat de cat de ingramadite sunt locuintele, de faptul ca drumurile sunt inguste si, practic, nu as avea nici o intimitate.

Am vorbit apoi si cu patronul firmei de constructii care face cartierul Madrid, tot din Pipera, care mi-a dat si el o veste proasta.

Sala de fitness prevazuta aici s-a scos din proiect pentru ca nu si-ar fi acoperit investitia. In concluzie, pot sa spun ca nu sunt multumit de ce oferte am vazut. si stiti de ce cred ca lucrurile stau atat de prost? Atata vreme cat cererea de locuinte este mare, firmele de constructii isi permit sa faca orice", spune Mihai Butoi.

Sursa

#2
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,682
  • Înscris: 26.11.2001
Tare mie teama de cateva lucruri si  in coltisorul nostru Madrid...

1. Sper sa nu plutim la primul sezon ploios :(
2. Daca va mai ninge vreodata vom fi sinistrati; noroc ca 50% din cartier detine 4x4, dar depinde cat ninge.
3. Va fi santier continuu in urmatorii min 5 ani.
4. Sper sa mearga bine reteaua de ape pluviale si reziduale cand cartierul va fi plin...

De pe forumul desprecopii.com (nu ma pot abtine)

Noul proiect este ca la castelele medievale....cu apa in jurul casei si voi treceti pe o punte. 
Crocodilii ii cumparati pe banii vostri.


#3
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006
fi interesant articolul si plin de adevar. pe bune, problemele descrise la impact si triumf sunt exact ce am auzit de la locatari de pe acolo.

si astia sunt chipurile dezvoltatorii mai mari care ar trebui sa respecte clientul.  :cursing:

incet-incet si publicul roman constata ca nu tot ce se cheama ansamblu rezidential chiar este ansamblu rezidential. dar cu un articol nu se face primavara  :death:

#4
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 turbo trabannt, on Apr 10 2007, 09:27, said:

fi interesant articolul si plin de adevar. pe bune, problemele descrise la impact si triumf sunt exact ce am auzit de la locatari de pe acolo.

si astia sunt chipurile dezvoltatorii mai mari care ar trebui sa respecte clientul.  :cursing:

incet-incet si publicul roman constata ca nu tot ce se cheama ansamblu rezidential chiar este ansamblu rezidential. dar cu un articol nu se face primavara  :death:

Dezvoltatorii seriosi nici macar nu au sosit in Romania , darmite sa se apuce de construit . Mai discutam prin 2010 , cand piata se va diversifica :)

#5
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

 AMDG, on Apr 10 2007, 19:33, said:

Dezvoltatorii seriosi nici macar nu au sosit in Romania , darmite sa se apuce de construit . Mai discutam prin 2010 , cand piata se va diversifica :)
au aparut dar nu sunt asa de cunoscuti ca astia locali care au fost primii pe piata . dar in 2-3 ani situatia se va schimba.

#6
Meister

Meister

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,519
  • Înscris: 25.01.2007
Dezvoltatori sau firme de constructii, eu cred ca tot mai bine e "do it yourself"! Tzepe de genul asta cu constructorii/dezvoltatorii se iau si in Germania (ma uit frecvent la televiziunile lor si le citesc presa), si aia chiar dau banii pe case. Si acolo mai "uita" constructorul sa izoleze un acoperis sau mai lasa spatiu intre imbinari destul pentru un soarece sa intre, si ei se tiganesc prin tribunale ca si noi. Dar cei mai multi nemti, prefera sa ridice casa la rosu prin firma iar de restul sa se ocupe ei.

In Romania, daca tot ai bani de dat pe o casa si vrei sa fie ok chiar daca vrei sa o scoti "cat mai ieftin", incearca sa pui si tu umarul si mintea. Presupun ca cei ce scriu aici pe forum nu sint pensionari care nu mai pot urca pe scara sa bata un cui si nici persoane care nu stiu sa citeasca si sa se ia dupa nishte manuale de utilizare in domeniu constructiilor. Gasesti destula informatie pe net astfel incat sa-ti finisezi singur (sau cu inca cineva) casa. Cunosc 3 exemple concrete in Ro care au preluat casa de la roshu si au finisat-o singuri (un filolog, un economist si un politist) si sint super multumiti de treaba facuta. pas cu pas cu informatii si sfaturi culese de peste tot. Daca constata nereguli atunci se injura numai pe ei! :)

Asa ca pana una alta... nu ne ramane decat sa punem umarul la treaba si sa nu mai credem ca daca platim ceva, automat beneficiem si de servicii de calitate!

#7
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 Meister, on Apr 10 2007, 12:21, said:

Dezvoltatori sau firme de constructii, eu cred ca tot mai bine e "do it yourself"!

Cel mai bine e sa faci o casa in etape , cu un evaluator international  pus sa verifice fiecare etapa a constructiei .

#8
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
@ Meister: partial de acord, gandeste-te totusi ca exista oameni cu profesii care nu le lasa timp de activitati de genul asta. Finisarea unei case nu mi se pare o activitate de seara si week-end...

@AMDG : Sa nu exageram, o casa / vila nu e o investitie care sa merite totusi evaluator international. :) A inceput si la noi sa apara project managementul in constructii, pacat insa ca multi sufera exact de aceleasi tare pe care le acuza la altii: infatuare, neseriozitate si lipsa de cuvant. Tot romani suntem ...

Edited by Dana_H, 10 April 2007 - 11:33.


#9
Meister

Meister

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,519
  • Înscris: 25.01.2007
Asta cu finisarea cam asa este, trebuie ceva timp investit daca o faci singur. Unul din cei langa care am locuit eu si-a facut mai intai parterul unde statea, peste un an s-a ocupat de izolarea acoperisului, un an a tencuit la zidarie si in ultimu an a venit cu vopseaua! Ca sa mearga mai repede, de acum inainte propun ca sa ne adunam mai multi forum-isti dornici de munca la unu care-si face casa vreo 3-4 weekend-uri sa-l ajutam. Iar atunci cand ne facem noi casa, stim pe cine sa contam!  :lol:

#10
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,682
  • Înscris: 26.11.2001
Din pacate toate componentele acestor "cartiere" tin de neseriozitate.

De la proiectare, contractare -> pana la finalizare sunt treceri cu vederea.

Din cate am observat pe propria piele.. casele se ridica relativ repede, insa cand vine vb de finisaje parca dispare imediat energia din Duracell !
Par sa uite de finisari, se misca in reluare, sunt N echipe, care mai de care mai specializata si mai ales haotica in activitate.

In ceea ce priveste termenul de livrare.. NU cred ca exista proiect la noi (in afara de Bucuresti Mall), care sa fie gata la data estimata, insa daca tu nu platesti cf contractului.. vai si amar de pielea ta !

Aproape toate constructiile au in medie un an intarziere din diverse motive, desi vremea a tinut cu constructorii.

In ceea ce priveste "facilitatile" mi se pare o extrem de mare magarie, pt ca iti arata machete spatioase, randari idilice cu veverite etc, iar la sfarsit ti se zice: "Tu chiar ne-ai crezut? Alea-s pt prosti !!!"

E ca si cum ai cumpara un ambalaj pe care scrie prajitura cu gem de kiwi si inauntru grasesti prajitura cu magiun de prune.
Chestia ca macar in cazul de fata pe ambalaj scrie ceva, deci ai de ce sa te iei juridic, insa in cazul pozelor si promisiunilor dezvoltatorilor.. NU este nimic scris !
Cu fiecare proprietar in parte se face contract de constructie/vanzare-cumparare si NUs crie nicaieri de facilitatile cartierului, administrare etc..

E frustrant cand vezi ca ti-ai amanetat juma de viata pt casa si ti s-a dat teapa !

#11
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 Dana_H, on Apr 10 2007, 12:33, said:

@AMDG : Sa nu exageram, o casa / vila nu e o investitie care sa merite totusi evaluator international. :)

Beneficiez de faptul ca fratele meu e director in sistemul bancar si poate sa-mi rezolve asa ceva :)

#12
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 Courage, on Apr 10 2007, 13:41, said:

In ceea ce priveste "facilitatile" mi se pare o extrem de mare magarie, pt ca iti arata machete spatioase, randari idilice cu veverite etc, iar la sfarsit ti se zice: "Tu chiar ne-ai crezut? Alea-s pt prosti !!!"

Asta e cel mai amuzant aspect - oameni care se pretind experimentati dand navala la achizitia de iluzii :)

#13
Meister

Meister

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,519
  • Înscris: 25.01.2007
Doreste cineva sa deschida si un topic "Frumusetile, partile bune ale noilor cartiere" sa vedem si cealalta latura?

Eu lucrez de vreo 3 ani la un helpdesk si tot ce aud sint numai reclamatii si probleme. Rareori mai aud pe cineva care suna sau scrie "mama, ce super produs am cumparat, sint super multumit, va multumesc pentru acest produs" si te simti bine cand auzi si chestii din astea. Stiu ca pe internet de obicei gasesti doar critica negativa la adresa produselor/serviciilor. Exista cumva critica pozitiva si in radul caselor/apartamentelor din noile cartiere? :)

#14
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 Meister, on Apr 10 2007, 14:03, said:

Exista cumva critica pozitiva si in radul caselor/apartamentelor din noile cartiere? :)

Sunt mai bune decat unele apartamente comuniste care pica pe tine ( literal ) . Te multumesti cu asa ceva ? :)

#15
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,682
  • Înscris: 26.11.2001

 Meister, on Apr 10 2007, 14:03, said:

Doreste cineva sa deschida si un topic "Frumusetile, partile bune ale noilor cartiere" sa vedem si cealalta latura?

Eu lucrez de vreo 3 ani la un helpdesk si tot ce aud sint numai reclamatii si probleme. Rareori mai aud pe cineva care suna sau scrie "mama, ce super produs am cumparat, sint super multumit, va multumesc pentru acest produs" si te simti bine cand auzi si chestii din astea. Stiu ca pe internet de obicei gasesti doar critica negativa la adresa produselor/serviciilor. Exista cumva critica pozitiva si in radul caselor/apartamentelor din noile cartiere? :)

O incercare aici:

http://forum.softped...howtopic=230873

Din pacate sunt destui de putini cei care deja s-au mutat in noile case.
Masa critica saliveaza (ca si mine) sa se mute la tara...

#16
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
@  AMDG : din doua una: ori locuinta ta e considerata parte din programul investitional al bancii si atunci tarifele evaluatorului nu te privesc :D , ori (si nu stiu de ce, dar nu mi se pare imposibil), astfel de evaluatori au tarife mai mici decat PM din Romania... :rolleyes:

@ Meister: buna ideea cu echipele de forumisti :lol: cu o singura conditie: nu se baga la aia cu case / apartamente in complexe rezidentiale, avand in vedere si luand in considerare ca fericitii proprietari au platit deja pentru serviciile de finisare, nu ? :rolleyes:

#17
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 Dana_H, on Apr 10 2007, 14:09, said:

@  AMDG : din doua una: ori locuinta ta e considerata parte din programul investitional al bancii si atunci tarifele evaluatorului nu te privesc :D , ori (si nu stiu de ce, dar nu mi se pare imposibil), astfel de evaluatori au tarife mai mici decat PM din Romania... :rolleyes:

Sa zicem ca exista si cai neoficiale de rezolvare a problemei :)

#18
Meister

Meister

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,519
  • Înscris: 25.01.2007
Pe bune, pai daca noi speriem lumea care mai citeste una-alta de pe forum cu lamentarile noastre fara sa mai bagam si una buna la doua rele... n-o sa-si mai faca nimeni casa sau sa se mute in bloc nou!
Alor mei cel putin li s-a incetzoshat/otravit mintea atat de mult din cauza articolelor negative din presa/tv pe tema asta incat nu s-ar baga in vecii vecilor la constructia unei care sau achizitia unui apartament nou.  Ce bine ca noi sintem mai tineri si ne plac "noutatile"! :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate