Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tulsa King (2022 - )

Tv box android fara "servicii...

Factura platita la Supercom si ne...

Nu mai primesc sms pentru locker ...
 Apeluri efectuate dar nu apar in ...

Apa de puț in Berceni-Ilfov

Recomandare alegere - R7 7800X3D/...

OCEANIA NATIONS CUP 2024
 Recomandare router portabil wifi

Plata internaționala

Problema cheie/inchidere centrali...

Casa pe structura de lemn (timber...
 In ce an ati facut scoala de sofe...

Problema masina de spalat

Achiziție lentile ochelari o...

Alegere rucsac 20 litri
 

probleme named dupa upgrade

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
iulian_dragomir

iulian_dragomir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.01.2004
Am un Slackware 9.0 pe care l-am "upgradat" la versiunea slackware-current cu ajutorul unui programel numit swaret (www.swaret.org).
N-au fost probleme la upgrade, insa dupa reboot au inceput belelele.
Cea mai importanta ar fi cea legata de named... porneste, insa nu pot sa fac query la domeniul pe care il detin... zice ceva de timeout...sau ca nu poate contacta serverul de nume... desi este pornit.
Hmm... daca fac query la orice altceva (de ex. www.hotmail.com, sau orice alt domeniu in afara de domeniul meu) MERGE.
Nu inteleg ce se intampla... inainte sa fac nenororicirea asta de upgrade mergea totul ok... :mad:
Are cineva vreo idee? Multumesc anticipat. :cya:


P.S. nu s-a schimbat nimic prin firewall, deci nu asta ar fi problema...plus ca daca incerc sa "execut" vreo aplicatie (am testat doar pine si startx) ramane agatat... ca si cum s-ar gandi....nu stiu ce naiba are...  :rolleyes:


/update

se pare ca mai multe programe nu functioneaza cum trebuie...printre care imap... se conecteaza lumea... clientul ramane agatat, iar pe server zice ca e ok... hmmm

#2
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003
S-ar putea sa poestez dupa ureche, dar poate in versiunile mai noi exista un fel de ACL-uri care sa permita query doar la anumite domenii nu si la cel local. Sa 'spuna' pt domeniul asta raspund la query numai daca requestul vine de la IP-ul asta.

Vorbesc despre ce stia safaca DJBDNS-ul deja de prin 2001/2002. Ce versiune de bind folosesti?

Sau poate, cel mai posibil, named-ul nou este 'obisnuit' ca named.conful sa arata altfel, alta structura and so on. Cand ii dai start | reload ce zice? Iti incarca zona cum trebuie? Uita-te inloguri. named-ul nu rezolva queryuri pe domenii aflate in db-ul lui doar cand acestea dau o eroare la load (un comentariu gresit etc)

De la ce versiune la ce versiune ai upgradat?

#3
iulian_dragomir

iulian_dragomir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.01.2004
nu sunt probleme la pornire... m-am uitat prin loguri de zeci de ori...nimic nu-mi indica vreo eroare.pur si simplu named-ul porneste,insa degeaba.
upgrade de la 9.2.2 parca...la 9.2.3

#4
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003
Acum sincer n-am mai lucrat cu Slackware de la versiunea 3.4 dar ugradeul de ce l-ai facut cu 'programul ala'?

Banuiesc ca ti-a trecut si tie prin cap sa faci un downgrade asa ca nu trebuie sa-ti dau acest sfat util. Nu-ti pot da alte sfaturi.

Eventual da un paste din /var/log/messages cand dai un named restart ca poate sare cuiva ceva in ochi. Tot raman la parerea ce cel ami probabil ar putea sa fie o interpretare gresita a unor parametri dar e doar o parere, nu o certitudine.

#5
iulian_dragomir

iulian_dragomir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.01.2004
Feb 20 22:57:47 mail named[5098]: listening on IPv4 interface eth1, 192.168.100.1#53
Feb 20 22:57:47 mail named[5098]: command channel listening on 127.0.0.1#953
Feb 20 22:57:53 mail named[5102]: starting BIND 9.2.2 -u daemon
Feb 20 22:57:53 mail named[5102]: using 1 CPU
Feb 20 22:57:53 mail named[5102]: loading configuration from '/etc/named.conf'
Feb 20 22:57:53 mail named[5102]: no IPv6 interfaces found
Feb 20 22:57:53 mail named[5102]: listening on IPv4 interface eth0, xxx.xxx.xxx.xxx#53
Feb 20 22:57:53 mail named[5102]: listening on IPv4 interface lo, 127.0.0.1#53
Feb 20 22:57:53 mail named[5102]: listening on IPv4 interface eth1, 192.168.100.1#53
Feb 20 22:57:53 mail named[5102]: command channel listening on 127.0.0.1#953

#6
iulian_dragomir

iulian_dragomir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.01.2004
nimeni n-are nici o idee?
asta sa ma invete minte sa nu mai fac asa ceva....
cred ca va trebui sa reinstalez sistemul

#7
iulian_dragomir

iulian_dragomir

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 10.01.2004
s-a rezolvat... prin reinstalare :eek:  :yeah baby

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate