Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Taxi in Bucuresti - pe raspunderea dvs.

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
andrei048

andrei048

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 08.12.2001
In Bucuresti pare a fi graznic din punct de vedere al taxiurilor si nu numai din cate spuneti voi.... mai bine de mine ca stau la 110 KM de capitala si e char frumos aici... chiar daca ar fi sa fac turul orasului tot nu as depari 100.000 cu tot cu bacsis - daca vreau sa il las.
Pretul de 6450/km e respectat.... si exista doar vreo 3 firme mari care se respacta si nu exista probleme.
Aici la partea cu bacsisul sau spaga... depinde cu vreis a ii spuneti voi eu zic ca si clientul greseste.... daca eu nu vreau sa ii las el are obligatia sa imi dea rest, dar de cele mai multe ori pt a evita discutiile gen "ca la usa cortului" clientul cedeaza - dar pierde. Cateodata merita sa te cobori la nivelul lor si sa le raspunzi cu aceeasi moneda.
Inca un mic detaliu: eu merg 5 zile pe saptamana cu taxiul...  si... e convenabil... chiar mai convenabil decat cu maxi-taxi :)

#20
filip

filip

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 27.01.2004
totusi pretul nu ar fi mare 7000km? Nu?
Insa am o vaga impresie ca se taxeaza mai repede(cam pe la 800m)
Ati vazut un taxi in buc caruia sa ii mearga kilometrajul sau e imposibil datorita montarii aparatului de taxat?

De cand asa ceva:
http://www.microsif....me/noutate.html
http://www.baumnet.c...etru_fiscal.htm

#21
stalin

stalin

    Banned

  • Grup: Banned
  • Posts: 268
  • Înscris: 08.11.2003
Eram in intarziere la examen. Am luat taxiul ca sa ajung la facu'.  Conform aparatului cursa costa 30.000 lei, dar soferul cel "corect" mi-a cerut 40.000, ca era pe comanda. I-am dat. Im pare rau ca n-am sunat la firma ca sa-l reclam.
Alta faza. Ma intorc cu tv.-ul cu lampi de la reparat. Cursa facea apropae 73.000. I-am dat 75. Tipu' se uita insa plin de pofta la bancnota de 100.
Faza ca mai exista si unii de gasca. Intr-o zi trebuia sa-i dau unuia 5.000 de lei si nu mai aveam bani la mine. A plecat fara sa-i mai dau ei 5.000.

#22
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
dap ......
umila mea parere e ca va meritati soarta fratilor...........eu las intre 10-20k in plus dar daca ma calca pe bataturi. iau si ultimul leu rest

sa spun si eu una scurta :)
1)trebuia sa ajung din crangasi in dristor ..dau comanda la cobalcescu si vine o rapandula de break ....cu care nu credeam sa ajung la destinatie :) .omu` ma intreaba pe unde sa o ia ...ii spun ca nu ma intereseaza....el o ia pe varianta grant > 1mai > arc > stefan cel mare (care e un pic ocolitoare ...si bucurestenii stiu ce e pe stefan cel mare)...ajung cu bie si cu aparatul la 82-83000 ii intind omului 100 (a vrut sa imi dea rest ...dar i-am zis sa lase asa)

2)peste cateva zile trebuia sa ajung exact in aceelasi loc ....dar nu mai gasesc la cobalcescu ci la taxi 2000.....ma rog vine .plecam....ma intreaba unde merg...cutare ...cutare ....de asemenea ma intreaba pe unde sa o ia ....si eu jmecher ii zic pe splai > mall > vitan (cursa care este mai scurta decat cea de la pct. 1 ) ajung la destinatie si ce imi spune aparatul?!!?!!?! 130
de mii ....mi-a picat fata ..... scot portofelul ii dau 100 si dau sa cobor......
-soferul zice :pai.....nu vedeti ce scrie pe aparat???
ii spun frumos
-nene saptamana trecuta am mers pana aici cu 80 de mii ....deci inseamna ca ti-am lasat si spaga.......
el:
-pai sa vezi ca am stat la semafor ...ca una ...ca alta...
eu i-am urat o zii buna si am plecat mai departe

P.S: ar mai fi de notat o chestie... la prima cursa aveam adresa scrisa pe hartie.....deci habar nu aveam unde e blocul cu pricina.....dar omul cand i-am citit biletul a reactionat promt :aha stiu exact unde e si blocul si care e scara ...stati linistit...la a doua cursa stiam deja zona dar soferul habar nu avea unde e strada :)....si ca sa nu va tin in suspans strada se numeste rm.valcea ...care e destul de mare si cunoscuta...zic eu

#23
DjAdi

DjAdi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,535
  • Înscris: 17.03.2003
Am fost si eu prin multe orase prin tara, zilele astea am fost in Bucuresti si am circulat de 3 ori cu taxiul si nu au fost probleme, m`au dus exact cat am vrut si le`am platit cat a aratat aparatul, de doua ori 30 de mii si a treia oara a iesit 25.000 dar i`am lasat 30.000 , chiar cauta 5mii sa imi dea rest dar i`am zis "multumesc si am iesit"

In Cluj mi se pare cel mai scump, e vreo 9900 KM si daca nu stii putin orasul te duce pe unde e mai lung drumul, nu am avut probleme pentru ca stiu orasul cat de cat .

In Targu-Mures am mers la fel fara probleme si am platit la fel cat scria la aparat in plus mi`a dat si chitanta din aia care iasa din aparat, e singurul oras unde am vazut ca se da si chitanta.

#24
raiiar

raiiar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 30.11.2002
Si in Ramnicu Valcea se da chitanta dar numai la VW BORA (costa mai mult, bagam mai mult :))
Si acolo taximetristi de treaba, ca oricum sunt 2 pe cap de locuitor.

#25
Zazie

Zazie

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 20.09.2003
Incepand de astazi numarul licentelor pentru taximetrie s-a redus de la 22.000 la 10.000. Anunt facut la Pro TV la 8:59 dimineata. Bine ? Rau? ...Nu stim..vom vedea.

#26
filip

filip

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 27.01.2004
Evitati masinile de lux daca mergeti in zone proaste.
Am fost cu un Mercedes in zona Baneasa la o vila, drumurile foarte proaste pline cu apa dar circulabile adica am mai mers pe acolo si cu taxiuri dacia, cielo.
Desi il atentinoasem cand am pornit cursa a zis ca nu e problema
taximetristul asta cu mercedess s-a plans tot drumul ca isi strica masina , ca o murdareste ca da 100.000 la spalatorie si a si mers f f incet, am facut 40 de minute de Kristal in Baneasa.

#27
Alexadi

Alexadi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 417
  • Înscris: 16.11.2002

Quote

Originally posted by Jarrive
Incepand de astazi numarul licentelor pentru taximetrie s-a redus de la 22.000 la 10.000. Anunt facut la Pro TV la 8:59 dimineata. Bine ? Rau? ...Nu stim..vom vedea.


Cu taxa de 9 milioane si spaga inca pe atata...
O sa fie mai rau, doh.
Jumatate din taxiuri, acelasi numar de clienti,  le vor folosi cei care isi permit sa dea cel mai mult.

#28
bam

bam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 17.09.2003
Eu nu merg prea des cu taxiul, dar am avut doua experiente interesante in urma cu vreun an. Odata m-a dus un taxi din Tei pana in Voluntari cu vreo 25.000, drumul facea ceva de genul 25.100 da' omu' nu mi-a luat spaga, chair a iesit in pierdere cu suta de lei (chiar daca era tigan a fost foarte amabil). Dupa vreo saptamana m-a dus unul pe acelasi drum si drumul facea vreo 30.000 (atat indica aparatul de taxat). Cand a trebuit sa-i platesc, a inceput sa se oftice cum ca drumul trebuia taxat dublu pt ca ieseam din Bucuresti, dar i-am aratat aparatul de taxat si i-am spus ca platesc atat cat indica aparatul, i-am dat banul (aveam pregatit fix cat face :D ) si am intins-o...

#29
Lee_magnificul

Lee_magnificul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.03.2007
Salut baieti! Numele meu nu este Lee,dar ce importanta are asta,important este ca sunt taximetrist,nu in bucuresti,
si am pentru Alexis cateva cuvinte,nu de lauda evident.
1) Intradevar modul de tarifare practicat in Bucuresti lasa pe multi cu gura cascata,chiar si eu am furat-o odata,binenteles pe atunci ma ocupam cu altceva
    ,dar tot cea ce ai scris despre taximetristi (si aici ma refer la adevaratii TAXIMETRISTI) nu este adevarat,sa sti ca mai sunt si printre noi oameni cinstiti
    si ca si pe noi ne supara comportamentul(atentie)unor anumiti clienti care :
-Mananca in masina  seminte,hot-dog,etc .Unii sunt nespalati(aici nu ma refer numai la tigani) se apuca sa-si aprinda tzigara fara sa intrebe daca au voie sau nu,confunda masina cu caminul cultural al satului cerand dedicatii muzicale,etc ,lista e lunga,Problema voastra a celor care luati sau ati luat tzepe este ca nu cereti amaratul ala de bon fiscal,cu care puteti face legal o reclamatie,sau va puteti recupera unele bunuri pierdute in taxi,pentru ca pe acel bon sunt trecute date,cum ar fi:
Nume sofer,Numar masina,tarif aplicat in acel moment,kilometri parcursi,stationare.
Voi de ce credeti ca pe usa masini exista o placuta sau inscris cu tarife,ha?credeti ca e doar pentru estetica masini?sau sunt puse acolo pentru a va aduce la cunostinta ca in oras respectivul aplica un tarif de x pe kilometru,la coborarea din taxi se cere acel bon fiscal,se plateste cat scrie pe el si nu cat vrea taximetristul.Iar cele mai nesuferite intrebari pentru un taxi driver sunt:
-Cat face pana la?
-de ce?
Voi nu ati auzit de zicala "cine nu casca ochii casca punga"!?
In loc sa stati pe internet si sa bateti campii cu tot felul de acuze la adresa unora, cautati si voi legea taximetriei,vedeti ce drepturi au ei si ce drepturi aveti voi,ce sanctiuni se aplica celor care incalca legea si cum ii puteti face sa le para rau.
veti mai vedea ca nu e o taxa fixa impusa per kilometru la taxi ca de aia nu li se spune autobuze,microbuze ,etc
revin ca ma-m enervat

#30
mynameismada

mynameismada

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,743
  • Înscris: 05.09.2005
@lee     ultimul post, in afara de al tau a fost acum mai mult de 3 ani......

Edited by mynameismada, 15 March 2007 - 20:10.


#31
Africanul

Africanul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,739
  • Înscris: 24.10.2003
Eu circul destul de regulat cu Taxi-ul: nici o problema!
Probabil se mai uita si la fata clientului...

#32
kosfunny

kosfunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 07.02.2006

 Africanul, on Mar 15 2007, 21:21, said:

Eu circul destul de regulat cu Taxi-ul: nici o problema!
Probabil se mai uita si la fata clientului...
Pai nu stii ca nu ar exista escroci daca nu ar fi si fraieri?

#33
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
e cam deplasata afirmatia asta kosfunny. Adica eu trebuie sa ma cert cu ala daca incearca sa ma faca sa platesc mai mult decat face drumul (prin diverse metode)?

#34
kosfunny

kosfunny

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 07.02.2006

 romaximusro, on Mar 26 2007, 13:52, said:

e cam deplasata afirmatia asta kosfunny. Adica eu trebuie sa ma cert cu ala daca incearca sa ma faca sa platesc mai mult decat face drumul (prin diverse metode)?
Nu trebuie sa te certi cu nimeni! Trebuie sa faci comanda prin dispecerat!

#35
kio

kio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 23.03.2007
asta vara am "avut ocazia" sa circul destul de mult cu taxiul. Un taximetrist marturisea ca sa il citez: "Bai clientii se impart in doua: aia care merg deobicei cu taxiul si aia care nu merg deobicei cu taxiul. Aia de merg se cunoaste ca stiu exact unde sa ii duci si exact cat sa iti dea si pe aia nu poti sa ii pacalesti". Am intalnit o gramada de cazuri cu taximetristi care te luau la p*** daca le ziceai ca mergi in rahova pentru ca era drum de 50 de mii de lei dar as fi ipocrit daca as zice ca sunt toti asa. E la Sfantul Gheorghe pe partea cu statia de tramvai un nenea cu o dacie 1310 foarte foarte de treaba...am mers de mai multe ori cu el si spre obor si spre rahova. Cand am mers spre rahova cursa facea 75 de mii si i-am dat 90 si cand sa cobor m-a oprit si mi-a spus ca i-am dat prea mult, lucru care efectiv m-a socat. Am mai intalnit un tigan metalist :D, si un rapperas vorbaret. Deci cand va urcati in taxi nu va balbaiti si spuneti-i exact unde sa va duca si fiti cu ochii pe aparat si cereti bonul la final si daca e vreo problema luati numarul masinii si faceti apel la institutiile superioare. A si inca o intamplare: la unirii un taxi scria tarif cu comanda 1,8 lei si sub asta foarte mic aproape ilizibil tarif fara comanda 4 sau 5 ron. Mi-a luat 3 ron sa ma traverseze strada, bine ca n-a vrut sa ia banii cand mi-am dat seama.

later edit: feriti-va de un taxi de la sfantul gheorghe de pe partea opuse celei cu tramvaiul...e un matiz cu un nene care are un mini altar pe bord si o sa incerce sa va convinga ca vine sfarsitul lumii si ca dumnezeu e atotputernic;)

Edited by kio, 02 April 2007 - 19:15.


#36
Danon

Danon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 02.11.2009
13 ani mai tarziu si singura schimbare pozitiva a fost aparitia Uber.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate