Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Arzator dublu aragaz.

Presiune Centrala Ariston.

DVR 4 canale functioneaza cu un ...
 Redactare CV

Limite maxime amenzi contraven...

Folie protectoare pentru ecrane (...

Spalare masina sau nu
 Alternative la "we are sunset...

Īncheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...
 CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...
 

Despre VB 2005 Express Edition

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Motvel

Motvel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 12.02.2007
De doua zile am instalat VB 2005 Express Edition.
Am catat tutoriale da... nimic concret. Totul se referea la un oarecare Basic, mai vechi.
Care e diferenta dintre Expr. Ed si celelalte versiuni... si.... de unde as putea eu lua niste tutoriale anume pentru
EXPRESS EDITION ?

(ms)

Edited by Motvel, 16 February 2007 - 23:38.


#2
teddycarebears

teddycarebears

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 18.02.2003
mai sincer nu e chiar mare diferenta intre VB ca sintaxa ... doar platforma e cu adevarat importanta ... insa iti zic sincer ca intre un control facut in VB6 si altul in VB .NET 2005 e munca probabil de cateva zile ca sa iti faci si tu clasa respectiva ... bine ma refer aici la un label sau un textbox mai avansate nitel si nu la un grid care e mult mai complex decat flexgridul din VB6 ... in privinta la diferente parca a mai fost pe forum discutia ... iti lipseste in primul rand un project installer dar daca tu vrei sa te joci pe acasa nici macar nu iti trebuie....

asta e chiar pe siteul lui VB 2005 EE ... nu stiu cum de l-ai ratat ... ai si fisiere video ca sa vezi ce fac aia si cum ... http://msdn.microsof...vb/easytolearn/

bafta!

#3
tudor_turcu

tudor_turcu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,373
  • Înscris: 12.09.2003

View PostMotvel, on Feb 16 2007, 23:38, said:

Care e diferenta dintre Expr. Ed si celelalte versiuni...
La http://msdn2.microso...s/aa700921.aspx
gasesti diferentele intre VS Express Editions si celelalte editii (Standard, Professional, for Office si Team System...)
Daca la diferentele intre versiuni te referi la diferentele intre versiunile limbajului (deci intre VB 8(2005), VB.NET 7.1, 7.0 si VB <= 6.0), practic VB(.NET) >= 7.0 e practic alt limbaj fata de VB <= 6.0, doar sintaxa de baza e asemanatoare.

#4
teddycarebears

teddycarebears

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 18.02.2003
tudor asta doream sa zic si eu in legatura cu sintaxa :) programez de mult timp in VB si am facut Basic, QBasic cand eram mic pe HC :) si in ultimii 3 ani VBA, VBScript, VB6, VB .NET 1.1 si 2.0 si DTS-uri din SQL Server care au tot un soi de VB implementat ... practic o data ce ai stat cateva luni pe o tehnologie din cele enumerate mai sus (de preferinta cat mai jos ca versiune) o sa iti fie extrem de usor sa faci ceva si in celelalte ... asta e frumusetea la VB parerea mea ... va ramane acelasi limbaj la baza desi e permanent updatat cu cele mai noi optiuni posibile ... practic VB de asta e si asa usor ... pentru ca e BASIC :) :) :) I'm loving it !!!

#5
Motvel

Motvel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 12.02.2007
A-a-ha ! Am inteles !
M-am mai  consultat si eu cu google, si parca am inceput sai dau ceva de hac !
Da niste tutoriale pentru Epress Edition, asta, nu gasesc si gata !

Edited by Motvel, 17 February 2007 - 12:14.


#6
teddycarebears

teddycarebears

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 247
  • Înscris: 18.02.2003

View PostMotvel, on Feb 17 2007, 12:13, said:

Da niste tutoriale pentru Epress Edition, asta, nu gasesc si gata !

:cursing: faci misto sau ce?  :cursing: e un link misto in primul raspuns care ti l-am dat. daca tot nu te descurci vezi ca la profile la mine e o adresa de messenger. te ajut cu placere. inca o chestie, ca programator trebuie sa citesti de n ori un text unde n > 2 si sa programezi totusi o singura data. :console:  tu nu ai citit nici macar o data bine ce ti-am scris in primul raspuns. :nonobad:

#7
Motvel

Motvel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 12.02.2007
> ca programator trebuie sa citesti de n ori un text unde n > 2

Imi place cum zici. Ok, incerc sa ma conduc dupa regula asta !

#8
tudor_turcu

tudor_turcu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,373
  • Înscris: 12.09.2003

View Postteddycarebears, on Feb 17 2007, 10:42, said:

va ramane acelasi limbaj la baza desi e permanent updatat cu cele mai noi optiuni posibile ... practic VB de asta e si asa usor ... pentru ca e BASIC
Da, in masura in care ai inceput cu un dialect de BASIC "clasic" (GW-BASIC, HC-85 BASIC, Quick Baisc etc.), cum am inceput si eu si altii, dar acum 15 ani sau mai demult...
Daca te referi la VB.Net (cu care eventual incepe cineva care invata sa programeze in ultimii 4 - 5 ani), deja e un limbaj la fel de simplu (sau complex) ca C#, Java sau chiar Delphi, deci vechiul avantaj (de a fi un limbaj simplu pentru incepatori) a cam disparut (si e ceva normal asta..) ...

#9
Motvel

Motvel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 12.02.2007
OK. Am ales VB Express Edition
Tutoriale asa si nam gasit, si mam apucat sa descifrez helpul.

Vreau sa fac un mic programel, care sa afise orarul lectiilor pentru zilele saptaminii in dependenta de saptamina para sau impara care se alege cu ajutorul butoanelor radio.
Zilele saptaminii se vor selecta dintr-un combotext.

si intrebarea:
Cum fac ca orarul sa mi se afiseza in aceasi Fereastra mai jos de combotext, de exemplu.
Sau ca orarul sa fie afisat intr-o alta fereastra ?
(specific: nu cu ajutorul "MsgBox")

Cel putin, ce trebuie sa folosesc ?

#10
Motvel

Motvel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 12.02.2007

View PostMotvel, on Feb 24 2007, 14:12, said:

.....in aceasi Fereastra mai jos de combotext, de exemplu...

Cer scruze, nu Combotext ci ComboBox

Edited by Motvel, 24 February 2007 - 14:49.


#11
Motvel

Motvel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 12.02.2007
A ! M-am descurcat eu singur.
Dar acum asa o intrebare

Cum sa  trec in rind nou o propozitie ?
Stiu ca in C++ este: \n, dar aici ?
(ca daca ai de exemplu 10 propozitii si toate se incep din rind nou, n-ai sa chemi 10 label-uri, nu-i asa ?)

Edited by Motvel, 24 February 2007 - 20:55.


#12
Motvel

Motvel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 295
  • Înscris: 12.02.2007
Gata, am gasit eu cum se face:
Label1="Rind 1" & vbCrLf & "Rind 2" & vbCrLf & _
          "Rind 3"

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate