Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 

Sa construim o casa 2007 - Finisaje

- - - - -
  • Please log in to reply
1551 replies to this topic

#55
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
ok, mersi; si eu inclin sa termin totul intr-un an daca pot

#56
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

 overseas, on Mar 15 2007, 18:13, said:

Hai sa pun intrebarea mea altfel, poate raspunde cineva: care din voi si-a facut casa intr-un singur an 'la cheie' si cum se comporta in timp tencuiala interioara ? Crapa mai mult sau mai putin, din cauza 'asezarii' casei si a uscarii peretilor ? Multumesc.
sefa mea, si'a facut o casa la busteni in 5 luni. Totu' la cheie inclusiv mobila, prize si periuta de dinti in baie :)....casa se comporta perfect!. Nu a existat nici cel mai mic defect, doar un utilaj dragut de la jacuzzi i'a dozat cloru' cu vre'o 1000% mai mult de i s'a incretit pielea cind a iesit din el  :P

#57
draccian

draccian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 26.10.2006
Am o camera zugravita in calciu .Sub calciu dupa ce lam ras a ramas o pelicula asemanatoare vopselei de ulei pe care nu o pot rade(exlud indepartarea ei prin ardere).Ce tip de amorsa imi recomandati:ARACET sau ACRIL.Vreu sa pun plasa de fibra si 3 straturi de glet inainte de a da lavabil.

#58
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
multumesc punkt, deci cu curaj inainte :)

#59
crocop

crocop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 07.11.2005
Dragi forumisti, am cateva intrebari, referitoare la usi de interior si placarea treptelor la scari interioare. Cunosc de mult trecutele discutii din topicul cel vechi de 100+ de pagini, in care se recomanda fag si stejar pentru scari. Insa unele informatii suplimentare nu mi-ar strica de loc, nici mie si nici astora, probabil.
Iata intrebarile:
1. Placare trepte scari interioare: stejar sau frasin sau nuc (plinta si trepte) - cei care executa pot face si combinatii. Pret prima strigare 1.500 de iepuroi - doua nivele, scara semi-rotunda (forma de U). Recomandari, avertismente?
2. Scarile / treptele sunt de beton, foarte drepte, insa pe alocuri mai au cate o adancitura (gaurica in beton) pe trepte. Mesterul zice ca "ar consuma prea multa solutie de adeziv daca le-ar umple", asa ca ar lipi ceva OSB intre placile de lemn si beton. Recomandari, avertismente?
3. Ce adeziv recomandati pentru placarea treptelor?
4. Usi interioare de frasin (citat mester: "nu lucreaza in timp, e alb si po' sa-i dau orice culoare"). Pret prima strigare 120 RON / bucata. Recomandari, avertismente?

Toata stima cititorilor acestui forum, si in special acelor oameni care, cu inima lor buna, isi iau din timpul personal intru a-i ajuta pe cei multi care intreaba. :arigato:

#60
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Am vazut usa de intrare in casa din frasin, fara cea mai mica problema in 5 ani de functionare. Dar lemnul fusese uscat natural 8 ani !!! Frasinul arata superb. Eu vreau podele de frasin. Pretul unei usi mi se pare ok.

#61
ecou

ecou

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 877
  • Înscris: 30.07.2004

 crocop, on Mar 19 2007, 10:05, said:

2. Scarile / treptele sunt de beton, foarte drepte, insa pe alocuri mai au cate o adancitura (gaurica in beton) pe trepte. Mesterul zice ca "ar consuma prea multa solutie de adeziv daca le-ar umple", asa ca ar lipi ceva OSB intre placile de lemn si beton. Recomandari, avertismente?
intrebare de nepriceput: da' intre OSB si treapta nu pune adeziv? sau are alte solutii tehnice pentru lipirea OSB-ului de beton?

#62
as xxl

as xxl

    Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 13.02.2003
tokyoboy:
ti-am mutat posturile AICI

#63
tokyoboy

tokyoboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 07.03.2007
multumesc frumos.......... ;)

#64
tokyoboy

tokyoboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 07.03.2007
Panouri sandwich:

http://www.salviabox...CFRxHXgoduWMPqw

www.dialust.ro/

http://www.topanel.ro/

http://www.alubel.ro...p?categorieID=1

http://www.2c.ro/

http://www.da-vinci.ro/1.php?lang=ro

www.panourifrigo.netfirms.com

www.alubel.ro/

www.romatermit.ro

PS- cam atat, pe moment!

#65
Stefanello

Stefanello

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 22.08.2006
Cat costa mp de glet finisat (fra vopsea lavabila?) - ma refer la manopera.
Eu am gasit cu 5.5 lei / mp! E bine?


Steff

#66
tokyoboy

tokyoboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 07.03.2007
Despre parchet:

" De cativa ani a aparut posibilitatea de a alege, pe langa parchetul din lemn masiv - autohton sau exotic - intre alte doua produse: parchetul din lemn stratificat si cel laminat.

Parchetul din lemn stratificat:Parchetul masiv, in topul elegantei.

Durabil si sanatos, parchetul masiv poate fi utilizat, din punct de vedere estetic, intr-o multitudine de nuante, in functie de esenta lemnului, fag, pin, etc. Primul in topul preferintelor pare a fi stejarul, datorita culorii sale galbene, calde si atratgatoare, esenta fiind foarte rezistenta.

Din punctul de vedere al elegantei, nici fagul nu se lasa mai prejos, pacatul sau fiind insa acela al sensibilitatii la apa. Castanul este la fel de dur ca si stejarul, avand si o calitate interesanta in plus: alunga paianjenii.

In functie de toate acestea putem alege esente diferite pentru diverse incaperi.


Tehnici de asamblare:

Parchetul traditional este materialul care, din punctul de vedere al asamblarii sale, va pune la lucru imaginatia. Pot fi create tot felul de modele sofisticate, precum si unele mult mai simple de tip mozaic sau flotante.

Traditional:
-La acest tip de parchet, lamele masive din lemn, sunt asamblate prin nut si feder. Sunt fixate prin lipire sau cuie intr-un sistem de grinzi incastrate in placa de beton.

Putem vorbi aici de asamblarea englezeasca (doua tipuri: elemente de lungimi inegale, dispuse cap la cap sau egale dipuse in acelasi mod), in zig-zag (elemente scurte dispuse intr-un unghi de 45 de grade) sau in puncte unguresti (lamele scurte in unghi lipite pe traverse).

Mozaic:
-Un tip compus din elemente mici dispuse alaturat, preasamblate pe placi patrate cu laturi cuprinse intre 10 si 30 cm.

Flotant :
-Este format din dale subtiri, asamblate si instalate pe planseu fara a avea un alt sistem de fixare.



Fiecare instalator are stilul sau in ceea ce priveste montajul parchetului. Recomandarile de instalare pentru parchet, fie el indigen - fag, stejar, cires, paltin, nuc - sau exotic - Merban, Kempas, Bambus, Ipe, Jatoba, Tanari, Iroko, Bubinga, Teak, Guatambu, Ovengkel, Sapelli, Doussie, Wenge - sunt aceleasi.

Una dintre cele mai importante parti ale structurii unei constructii este planseul. Acesta poarta greutatea pere]ilor, a acoperisului, a mobilei, a oamenilor etc.

1-Inainte de a incepe instalarea oricarui parchet din lemn masiv, instalatorul trebuie sa se asigure ca mediul in care se va efectua instalarea parchetului, condi]iile in care se efectueaza lucrarea si tipul de podea sunt acceptabile, asigurandu-se ca acestea sunt in conformitate cu cerintele producatorilor.

2-Intr-o constructie noua, parchetul se monteaza la final. Este normal sa fie asa, pentru ca astfel se evita patarea sa, zgârierea sau lovirea.

3-Orice lucrare care implica apa sau umezeala (instalatii sanitare, tavane acustice, lucrari la pereti) trebuie sa fie incheiata inainte de a instala parchetul.

4-De asemenea, pe langa faptul ca trebuie sa fie uscate si netede, podelele pe care se monteaza parchetul trebuie sa fie si curate (razuite, fara ceara, grasime, ulei si alte molozuri) si solide.

5-In alta ordine de idei, este obligatorie scoaterea lui din folie si banda, cu minimum 10 zile inainte, pentru a se aclimatiza cu spatiul destinat.
Pentru lamelele mai lungi de 700 mm, este obligatorie instalarea prin prindere.

Exista mai multe metode de montare si finisare a parchetului masiv.

A-Cel mai des uzitata este lipirea lamelelor de parchet direct pe stratul suport, cel mai frecvent pe sapa, dupa ce in prealabil aceasta a fost tratata contra friabilitatii sau umezelii, daca este cazul.

B-Parchetul, in functie de grosime si tehnologie de tratare, poate fi utilizat atat in spatii inchise, cat si in cele deschise.
Prinderea lui in cuie sau holsuruburi speciale de lemn pe un strat osb tratat contra umiditatii - acesta din urma poate realiza o pardoseala ventilata fono si termoizolanta daca este distantata de placa de beton.

Metodele de finisare au avansat foarte mult.
Exista multiple sisteme de lacuri si uleiuri pentru pardoseli, fiecare punand lemnul in evidenta diferit, in functie de dorinta fiecaruia. Suprafata pe care se monteaza trebuie sa aiba planeitatea si umiditatea adecvate, sa fie curata, fara impuritati.

Foarte important este ca, atunci cand instalarea parchetului se face pe sapa, aceasta sa fie tratata corespunzator, pentru ca umiditatea sa fie in procent mai mic de 2%.

De asemenea, aceasta trebuie sa fie plana, pentru ca instalarea parchetului sa se faca in conditii optime.
Astfel i se acorda parchetului o viata lunga, fara a necesita o finisare ulterioara."

Acesta se gaseste intr-o varietate de esente si poate fi instalat in aproape orice inca pere. Este format din cateva straturi care, prin presare, formeaza o lamela.

Stratul superior este din lemn masiv - si poate fi diferit ca esenta fata de celelalte straturi -, finisat cu un lac poliuretanic. Celelalte sunt asezate unul peste celalalt in directii opuse pentru a impiedica lemnul sa-si modifice dimensiunile in conditii de umezeala.

Acest tip de parchet are stabilitate sporita fata de cel din lemn masiv si poate fi instalat direct pe sapa. Poate fi fixat cu ajutorul cuielor, adezivului sau montat pe diferite tipuri de podea.

Parchetul laminat:

O alta varianta este aceea a parchetului laminat. Este gandit atat pentru trafic obisnuit, cat si pentru trafic intens.

Format din trei straturi -cel superior, rezistent la uzura, din rasini melaminate; cel intermediar, format din aschii aglomerate; cel inferior, cu rol de protectie impotriva umiditatii - se monteaza doar in incaperi uscate.

Montajul se face dupa regulile impuse de firmele producatoare, in general, fara adeziv, prin sistemul click. Unele variante mai noi prezinta efect antifonic.

Parchetul laminat se intretine foarte usor, rezista la caldura si substante chimice, e stabil la lumina UV. Se poate monta si in conditiile in care incalzirea se face prin pardoseala.

Parchet exotic in casa de bambus:

Lemnul exotic, imbinare de suplete, eleganta si duritate. Parchetul din acest lemn va poate rezolva multe dintre probleme. E rezistent la umiditate (datorita tehnologiei de productie), e durabil (poate fi folosit inclusiv la exterior), finisajul nu afecteaza aspectul natural.

Diversele esente provin din Asia, Africa si America de Sud si pot fi utilizate atat pentru producerea parchetului din lemn masiv, cat si a celui din lemn stratificat.

Cel din lemn masiv finisat ne scuteste de ore de munca si curatenie. Poate fi ales din trei clase:rustic, select si royal. Cel din clasa royal nu prezinta noduri, defecte, alburn sau diferente de nuante pe lamela.

Exista peste 150 de specii exotice care difera in functie de origine, culoare, duritate, stabilitate dimensionala, flexibilitate si elasticitate. Ca regula, cu cat este mai inchisa la culoare esenta, cu atat lemnul este mai stabil si mai dur.

Esentele cele mai stabile din punct de vedere dimensional sunt: Merbau, Teak, Doussie, Iroko si Bubinga. Umiditatea atmosferica influenteaza si ea durata de viata a parchetului. Umiditatea ideala dintr- o incspere este intre 40 si 60%.

Daca dorim o apreciere a duritatii esentelor exotice, aceasta este superioara celor indigene, le confera si rezistenta in timp. Cele mai dure si, in acelasi timp, durabile sunt: Lapacho (Ipe) -“lemnul de fier“, Merbau, Iroko, Doussie, Kempas, Jatoba, Wenge."

=================================================================

Lucruri esentiale: cand cumparati parchet, amintiti-va ca este un produs de termen lung de o frumusete naturala si de durabilitate. Un alt aspect pozitiv al parchetului este posibilitate de cumparare, usor de intretinut, fara sa mai mentionam varietatea larga de selectie. De la rezistenta sa pana la calitatile sanatoase din interiorul casei, parchetul este o alegere potrivita pentru mediu cat si pentru casa dvs.

Parchetul este:

-accesibil ca pret, parchetul adauga valoare casei dvs. la momentul revanzarii, fara sa mai mentionam ca este un produs de lunga durata. Creste in valoare asa cum creste si casa dvs.. Parchetul din lemn de esenta tare este cel mai cautat, atat in reconditionarea caselor cat si in constructia lor de noi.

-usor de intretinut: Rutina intretinerii este mai simpla decat a matura sau a aspira, intotdeauna asigurandu-va ca podeaua este protejata de umezeala si de incaltaminte dura care poate crea zgarieturi. Nu trebuie neglijata intretinerea preventiva, precum si suprafetele acoperite cu covor, intreaga mobila de pe parchetul dvs., ca de altfel  si intretinerea de rutina, cu produse de curatat adecvate. Folosirea produselor nerecomandate pot duce la uzarea timpurie, la pierderea garantiei si  poate cauza atunci cand doriti repararea parchetului.

Din punct de vedere ecologic: Ceea ce se poate dovedi, spre deosebire de alte  podele, parchetul provine dintr-o sursa naturala si regenerabila.

Din punct de vedere al mediului de locuit: Intr-o mare  masura calitatea aerului din interiorul casei este una din amenintarile aduse asupra sanatatii noastra. Pus in casa  parchetul contribuie la sanatatea mediului in care traim. Suprafetele dure precum podeaua nu ascund/adapostesc gaze, praf. Asta inseamna o calitate mai buna a aerului pentru toti locuitorii, dar in special pentru cei care sufera de alergii. Podeaua sau parchetul ajuta deasemenea la eliminarea pericolului  acumularii sub suprafetele acoperite a mucegaiurilor.

Selectia si varietatea: Cu tehnologia fabricatiei de azi privind culoarea si lacuirea, care este destul de dezvoltata, parchetul are multe culori, tipuri, dimensiuni, finisari si forme. Aceasta varietate aduce o nota de rafinament pentru case si pentru birouri . "


======================================================================

#67
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
de unde naiba faci copy paste?  :o , ca e faina documentatia!

#68
mariuslica

mariuslica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.04.2007

 zen, on Jan 22 2007, 11:03, said:

nu, doar al doilea strat.
important e sa tesi placile, adica sa nu le pui rost pe rost.
Am ajuns absolut din intamplare pe forumul asta, cautand informatii despre cum se monteaza gresia, deci am o "vasta" experienta in finisaje interioare. intrebarea mea este nu cum se monteaza , ca pana nu fac eu nu pot sa inteleg exact toate explicatiile de pe aici dar ce anume sa urmaresc cu atentie sa faca mesterul ?ma refer la materiale, tehnologie, etape de lucru si, binenteles, preturi.stiu ca acestea din urma variaza dar mentionez ca sunt din falticeni, suceava.
si a doua intrebare: as vrea sa inlocuiesc tamplaria la 2 camere de bloc, una din ele pe directia NE.tamplaria din lemn, veche de 25 de ani, deci....acum, am vazut la mine la serviciu, au inlocuit intr-un elan gen hei-rup, in decembrie 2006, tamplaria veche de 40 de ani cu una pvc cu geam termopan si au termoizolat fatada cu polistiren expandat. dupa 2 luni, s-a innegrit peretele holului, un miros cumplit de mucegai iar in clase, e vb de o scoala, igrasie din belsug, mai ales cele de pe colturile cladirii.as vrea sa evit asa ceva dar nu stiu exact cum, mai ales daca as pune termopan cu izolatie interioara din polistiren cum am auzit ca au facut altii .multi lauda termopanul, multi il hulesc dar si de vopsit aproape in fiecare an ferestrele m-am cam saturat. am citit vreo 5 ore pe forum pana cand sa ma hotarasc cui de aici sa ma adresez. nu-mi place sa arunc banii pe fereastra, de oricare tip ar fi ea...stiu ca sunt niste intrebari simple in comparatie cu cele adresate de multi altii dar daca aveti timp sa raspundeti, as fi extrem de multumit.

#69
zanna

zanna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 02.02.2007

 Stefanello, on Mar 25 2007, 20:49, said:

Cat costa mp de glet finisat (fra vopsea lavabila?) - ma refer la manopera.
Eu am gasit cu 5.5 lei / mp! E bine?
Steff


Depinde la ce e referi. Sunt mai multe straturi de glet care se dau pe perete, iar la finisajul final sunt doua: unul care permite indreptarea denivelarilor in limita 1-2cm si unul de cativa mm care nu permite nici o indreptare, stratul final, dar face peretele "sticla". Apoi se slefuieste inainte de lavabila. Tot ansamblu asta se costa undeva intre 6-12 roni. Eu din experienta te-as sfatui sa alegi si dupa criteriul calitatii nu doar al pretului, ca e munca migaloasa si cere mana buna.

#70
nick_dita

nick_dita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.04.2007
As avea si eu o intrebare vitala....asadar este o mare rugaminte la cei cunoscatori: M-am hotarat sa renovez o casa taraneasca, nu foarte veche si nici noua ( in jurul anului 1965).  Ceea ce trebuie renovat in primul rand este tavanul intregii case (3 camere , o bucatarie si 2 holuri), asta pentru ca grinzile de sustinere au putrezit si tavanul s-a curbat. mentionez ca acesta este facut  dintr-un sistem de sipci aplicate pe grinzi si tencuiala, iar prin pod este lipit un strat de pamant ( asa cum era "moda"). Casa are o fundatie ( nu stiu cat de zdravana!) si este construita din caramida, fara pereti de rezistenta. Problema este urmatoarea: daca daram tavanul acesta, ce sistem de tavan pot face???
Intrebarea e fireasca pentru ca nu pot construi deasupra o placa de beton pentru ca nu am sustinere. M-am gandit la niste grinzi solide ( din brad sau alt lemn) pe care sa le pun in locul celor vechi si ...de aici incepe o noua dilema: ce aplic pe aceste grinzi pentru a reconstrui tavanul?? cineva mi-a sugerat placi de rigips, apoi deasupra ( spre pod) ceva termoizolant si pe urma un sitem de "dusumea'" prin pod..... nu stiu cat de eficienta e solutia, oare placile de rigips sunt indicate pentru tavan?? ce sitem de izolatie sa folosesc??
   Oare e nevoie sa fac o structura de rezistenta noua  casei sau e suficient sa intaresc fundatia si sa retencuiesc peretii din caramida ai casei..?
daca cineva m-ar putea ajuat cu un sfat util as fi recunoscator.....
In speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc anticipat,
cu respect,
Nick_Dita

#71
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,924
  • Înscris: 09.12.2004
esti sigur ca sint putrezite grinzile? pe ele sta si structura acoperisului, asa ca in cazul in care astea au putrezit ( ma cam indoiesc ca sint putrede grinzile) ai grija cu inlocuirea lor; poate de vina e numai tavanul/sipcile/pamintul.
recomandarea acelui cineva e buna

#72
radu_tatic

radu_tatic

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 15.04.2007
nu ti-e rusine sa dai astfel de linkuri!!!!!!!!!! :death:

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate