Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Prețul, prețurile

Anulare contract vanzare cumparar...

scoala postliceala sanitara si hi...
 Copiere 2 sau mai multe valuri cu...

La multi ani @AlexFCSB4!

La multi ani @silcar!

La multi ani @Cipry7!
 Intretinere F30 vs Audi A4 vs Mer...

drept de autor pentru o poezie

Inlocuire lichid cooler procesor ...

Baterie atv
 Proroblema cu centre de greutate

Gasire cheie in iarba

Contract nou cablu/internet fix

aparat auditiv
 

Live CD Knopix

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
daviodan

daviodan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 31.10.2006
Am rulat Live cd Knopix 5 si mi-a placut foarte mult.Insa am intampinat urmatoarele probleme:nu am reusit sa-l   instalez pe hard,nu am reusit sa ma conectez la net de pe el (pe windows aleg Ip si subnet mask si totul functioneaza foarte bine, am incercat si Mandrinva si am reusit foarte repede sa ma conectez la net ca si pe windows) , nu am reusit sa folosesc tv tunerul(nu am vazut nicaieri daca tv tunerul a fost recunoscut) , nu am reusit sa ma loghez ca root (nestiind parola initiala).Cei care au folosit aceasta distributie ii rog sa-mi dea sfaturi in rezolvarea problemelor intampinate. Multumesc pentru raspunsuri.

#2
Grunt

Grunt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 21.10.2006
De obicei o distributie live nu e recomandata pentru uzul frecvent. Dureaza mult sa se incarce, ruleaza de pe CD (deci viteza mai mica) etc. In plus, nu are driverele pe care le gasesti la o distributie completa (gen Mandriva, SuSE etc). In Knoppix, cred ca parola pentru root e chiar "knoppix".

Acum, tu pui o niste intrebari. "De ce nu merge sa il instalez?", "De ce nu merge sa ma conectez la internet?" si "De ce nu imi recunoaste TV tunerul?". Insa nu pui intrebarile cum trebuie. Pentru fiecare dintre ele pot fi zeci (daca nu chiar sute) de raspunsuri, si nu am chef sa stau sa le enumar pe fiecare in parte.

Obtii un raspuns corect cand pui o intrebare corecta. De exemplu: "Am distributia asta, instalata asa. Am IP static de la provider. Cand incerc sa ma conectez la internet se intampla <<ceva>> si nu mai merge. De ce?" La o astfel de intrebare, mai mult ca sigur o sa obtii raspunsul pe care il vrei.

#3
daviodan

daviodan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 31.10.2006
Am rezolvat toate problemele cu care ma confruntam.Mai am o singura intrebare :Knoppix poate scrie partitii Ntfs?
Multumesc lui Grunt pentru raspuns.

#4
linuxake

linuxake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 15.12.2005

View Postdaviodan, on Dec 1 2006, 14:42, said:

Am rezolvat toate problemele cu care ma confruntam.Mai am o singura intrebare :Knoppix poate scrie partitii Ntfs?
Multumesc lui Grunt pentru raspuns.
Knoppix 4.0 din câte rețin nu scria pe ntfs, dar eu consider o mare prostie încercarea de a scrie pe ntfs. Cine vrea linux și windows împreună e suficient să aibă o partiție tampon fat32. Mai e varianta de a renunța la windows, atunci nu mai e cazul de a păstra ntfs.

#5
AZOMISS

AZOMISS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 23.05.2006
uite ce am gasit eu la ei pe site :)

CLICK AICI

P.S.

Ubuntu 6.10 se misca mult mai repede ca linspire 5

Edited by AZOMISS, 01 December 2006 - 22:42.


#6
daviodan

daviodan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 31.10.2006
Multumesc pentru raspunsuri.

#7
Makavelli

Makavelli

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 24.08.2006
Buna,

     Am si eu aceiasi problema la Knoppix rulat direct de pe cd, nu reusesc sa ma conectez la internet, am conexiune fiber link rds si ip dinamic ... tin sa precizez ca la conexiuni de retea si configurari retele nu ma pricep mai deloc. Am incercat sa sun la provider dar ei "nu ofera suport pt acest tip de sistem de operare si imi recomanda winXP"...

Daca ma poate ajuta cineva, ii multumesc mult!

p.s. : Sau macar daca imi puteti recomanda un linux cu interfata grafica care sa fie bootabil de pe cd/dvd, si care sa aiba un pachet cat mai mare de utilitare si ceva mai usor de configurat.
Multumesc!

Edited by Makavelli, 06 January 2007 - 14:38.


#8
Blackholesun

Blackholesun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 06.10.2006
dar cum pot copia (folosind Knoppix live cd) niste documente de pe o partitie din windows pe una fat32? ca nu-mi da voie...

#9
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

View PostMakavelli, on Jan 6 2007, 14:36, said:

Am si eu aceiasi problema la Knoppix rulat direct de pe cd, nu reusesc sa ma conectez la internet, am conexiune fiber link rds si ip dinamic ... tin sa precizez ca la conexiuni de retea si configurari retele nu ma pricep mai deloc. Am incercat sa sun la provider dar ei "nu ofera suport pt acest tip de sistem de operare si imi recomanda winXP"...
am avut zilele trecute ocazia să mă conectez cu un knoppix la ppoe-ul lui rds, conectarea s-a făcut repede și fără probleme prin utilitarul grafic din knoppix, dădeam doar next-next :)

View PostBlackholesun, on Feb 1 2007, 21:18, said:

dar cum pot copia (folosind knoppix live cd) niste documente de pe o partitie din windows pe una fat32? ca nu-mi da voie...
#mount -o rw -t vfat /dev/partitie /mnt/partitie

#10
Blackholesun

Blackholesun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 06.10.2006

View Postretele, on Feb 1 2007, 12:09, said:

am avut zilele trecute ocazia să mă conectez cu un Knoppix la ppoe-ul lui rds, conectarea s-a făcut repede și fără probleme prin utilitarul grafic din knoppix, dădeam doar next-next :)
#mount -o rw -t vfat /dev/partitie /mnt/partitie

thnx

#11
adryantm

adryantm

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 26.02.2004
Va salut. Am o intrebare referitoare la Knoppix 3.6 live cd. Am folosit cu succes aceasta distributie pentru diverse nevoi pe un PC destul de vechi (celeron 600 MHz, 360 MB RAM ...) Acum am computer nou (intel dualcore 1,8MHz, 1GB RAM...), pe care nu pot folosi Knoppix 3.6... Imi apar 2 pinguini in stanga sus (din cauza ca am dual core? ), incepe sa incarce ceva si apoi imi da o eroare cum ca nu gaseste sistemul de fisiere knoppix si ma lasa in "command prompt" .
Mai am versiunea 5.1.1 live DVD care merge fara probleme... Nu inteleg de ce nu mai merge 3.6... Stie cineva ?
Multumesc.

#12
Luchy

Luchy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.04.2007
Sal sunt shi eu un proaspat posesor al uni laptop shi am o mare nelamurire in leg cu Knoppix 4.0 shi anume pot folosi cd-rom din knoppix,pt ca atunci cand ii dau eject imi da eroare.Multumesc anticipat pt raspuns...

#13
chomulake

chomulake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 15.02.2007

View PostLuchy, on Jan 17 2008, 15:20, said:

Sal sunt shi eu un proaspat posesor al uni laptop shi am o mare nelamurire in leg cu Knoppix 4.0 shi anume pot folosi cd-rom din knoppix,pt ca atunci cand ii dau eject imi da eroare.Multumesc anticipat pt raspuns...
nu poti deoarece acel cd furnizeaza datele pentru so (aplicati, fisiere) Daca ai destula memorie (1,2 GB) poti folosi parametrul de boot
toram


#14
dON

dON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 257
  • Înscris: 07.07.2005
sal.

Am facut aseara un cd cu: KNOPPIX_V5.1.1CD-2007-01-04-EN
Pe un cd am scris imaginea (burn image) .iso si azi am incercat sa bootez de pe el.

Precizez ca folosesc cd-ul pe un laptop Asus X51R, Core Duo T2310 1,86Ghz, 2G DDR2, 120 Gb SATA. Este nou si nu este nimic pe hard, nici macar nu l-am formatat. Am pus cd-ul cum am desigilat laptop-ul.

Am citit pe situl Knoppix, de unde am si luat versiunea asta, ca dupa creearea cd-ului ar trebui sa porneasca singur.
Nu ma pricep deloc la linux. Zilele trecute am fost la o firma de calculatoare unde testau un calculator desktop pentru cineva si au folosit un cd live knoppix. A pornit cu interfata kde parca si totul era ok.

Am vrut sa fac acelasi lucru insa dupa ce booteaza dupa cd, sunt 2 optiuni F2 sau F3 unde poti alege interfata si alte lucruri (le-am luat pe rand pe toate), apoi incarca tot ce ii trebuie, nu da erori si la un moment dat scrie:

Sub cei 2 pinguini in partea de sus:
Welcome to the knoppix live gnu/linux on cd
Running linux kernel 2.6.19
detalii ale sistemului....

si mai jos

Executing /etc/init.d/xsession start:
------------------------------------------------------------------------------------------
Starting single X-Window session for user knoppix.
Please stand by a few seconds while the optimal configuration
is beeing determined.
After this session terminates, the system will automatically shut down.
------------------------------------------------------------------------------------------
si dedesubt cu albastru ramane cursorul blinking dupa mesajul: Probing/Loading AGP modules ... _

daca scriu ceva intra consola

root!tty1:/#

unde pot vedea cu dir, ls si altele, ce contine cd-ul
cu ls imi apar directoarele si fisierele printre care si etc
am incercat sa pornesc ceva din

etc/init.d xdm

insa imi apare un ecran cu user si parola (in partea de sus a ferestrei scrie Debian GNU/Linux (Knoppix)
login si pwd

am incercat si cu user knoppix dar nu mai stiu ce sa ii fac. Am revenit inapoi cu ctrl+alt+f1 si nu stiu ce sa ii mai fac.

Normal trebuia sa intre interfata kde de la inceput si sa nu am treaba sa ma incurc in atatea comenzi. Ar fi placut sa stiu sa folosesc la un nivel primar dar am pierdut destul timp si as dori niste pareri daca se poate si niste sfaturi pentru asa ceva (pentru cd-live).

ty!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate