Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...
 Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua
 sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...
 

RDS down

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
alp

alp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 30.01.2003
RDS e cazut se pare in toata tara. Nici de afara nu se poate ajunge la adresele din tara nici interior nu merge nimic.

#2
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Fiber-cut, e picata Moldova si ruta spre Constanta!
Accident in Ploiesti.

Repunere in functiune intr-o 1-1,5h from now on.

Greets,
Speedo

#3
curiosul

curiosul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 07.07.2003
Eu nu sunt de specialitate, dar nu existau niste inele de fibra, pt. redundansa ?!
Si cind vor oferi telefonie peste fibra asta predispusa sa fie taiata des, cum va functiona? Sau local va functiona, doar interurbanul nu ?

#4
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
Imi si inchipui ce fel de telefonie va avea RDS: "Ne pare rau, nu puteti suna la salvare pentru ca suntem floodati sau pentru ca nea Gheorghe camionagiul s-a imbatat si a confundat stalpul cu parcarea". Din postura unuia care a injurat Romtelecom ani de zile si care continua, cred ca tot Romtelecom ramane singura solutie. In ultimii 10 ani nu stiu cate zile nu mi-a mers telefonul. Probabil ca vreo 2-3....

#5
addicted

addicted

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,723
  • Înscris: 18.07.2003
si eu acum am dial up rds si mi se conecteaza la server dar nu merge nik nik nik. nici macar ceva .ro nici macar propriul server de irc.

sux. le fac scandal sa imi dea banii inapoi.

#6
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,910
  • Înscris: 24.06.2002
dejayfx, atunci cum ai intrat pe forum, de pe Zapp?

#7
FireEyes

FireEyes

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,098
  • Înscris: 02.12.2002
dejayfx, despre ce server vorbesti tu ?

#8
alp

alp

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 30.01.2003
Iarasi sunt probleme ... Ce sa spun provider national fara macar sa aiba un backup ... Tipic romanesc

#9
Ninja

Ninja

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,355
  • Înscris: 07.12.2002

Quote

Originally posted by curiosul
Eu nu sunt de specialitate, dar nu existau niste inele de fibra, pt. redundansa ?!

Nu, nu exista. Au decit un singur inel mare, care face ocolul Romaniei. Ruta cu Constanta trece prin Ploiesti si Buzau. Incompetenti mai sint Doamne...

#10
addicted

addicted

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,723
  • Înscris: 18.07.2003
da M*boy, de pe zapp. lucky ca tocmai imi intrasera minutele (btw, am draci, am uitat sa consum ultima suta de minute de net pe luna dinainte!!!!). rds am dial up, deci era vorba de serverul de la capatul celalalt, unde asculta modemul cine dial in. la ala se conecteaza (nesimtire, inca imi iau banii pe impulsuri) dar serviciul nu merge.

cat despre fibra.. este dual ring redundanta, dar inelele sunt de obicei unul langa altul (cele 2 trasee) deci e usor sa le sectioneze oricine impreuna. ce trebuiau sa aiba si nu au, un traseu alternativ, macar de capacitate mica..

#11
fdf

fdf

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 30.07.2003
Dupa gandirea lor ar veni cam asa:
Sa punem copiilor de gat 2 chei pe snur. Daca pierd una nu raman pe dinafara...

#12
addicted

addicted

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,723
  • Înscris: 18.07.2003
exact. foarte plastic zis. oricum si-a revenit.

#13
AndreiTk

AndreiTk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 23.10.2003
deci
IN Legatura cu fibra optica
exista un inel care face inconjurul la toata Romania
Dar Fibra a fost taiata in 2 locuri de fapt, si daca tai un cerc de 2 ori se desface in 2 bucatzi independente...

Asta este, oricum cine a facut-o avea experienta deoarece fibra este suspendata pe linia de curent de 14KV a lu Electrica deci a fost o mana criminala nicidecum alceva..

#14
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Chestia de care vorbesti tu s-a intamplat acum jumate de an, exista si poze, etc, dar acum a fost un banal accident iar fibra spre Iasi si CT nu e protejata...deocamdata...shit happens.

Greets,
Speedo

#15
AndreiTk

AndreiTk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 23.10.2003
atunci draq stie cu tot cu legatura lor

Stie careva vreun provider mai mic da serios?

fara astral , pcnet, RDS, totalnet

#16
FireEyes

FireEyes

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,098
  • Înscris: 02.12.2002
iti zic eu unul mare si tare: SNR

#17
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
SNR vinde si la utilizatori obisnuiti ? credeam ca vinde doar la ISP.

#18
cmidp

cmidp

    medicine for the brain

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,078
  • Înscris: 02.03.2003
SNR e mai mult carrier, au un deal extrem de avantajos cu kpnQwestul (pt kpnQwest desigur) care la inceput a sunat la modul (kpnQwest a zis): va folosim noi ca si carrier dar voi sa luati de la noi 34 de mbiti (asta a fost in 2002) in continuare Dumnezeu stie.

Redundanta internationala au cam toata (mai putin PCNetul care are si el dar BGP-ul este facut cu atata 'devotament' incat cred ca tot la route statice puse de mana se ajunge... asta dupa ce 2-3 ore vezi doar bucle)

Redundanta nationala ce si functioneaza au doar operatorii de telefonie (Orange, Connex, Romtelecom, Zapp si SNR) restul avand-o doar pe hartie sau in 2do.

Nu stiu la ce sa-si faca redundanta cand un ISP gen RDS are conectivitate internationala mai mica decat o firma mijlocie in Germania cu 60 de agnjati (ce are totusi data center si servere de productie ce sa justifice aceasta conectivitate)

Ma intreb daca liderul national RDS mai foloseste zebra :]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate