Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Lesin. ameteli.

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#37
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Cate bordeie atatea obiceie...Votez pentru anemie

#38
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

View PostK-hole, on Sep 11 2008, 12:22, said:

Ieri am leșinat .... când vă ridicați brusc ...


Pare mai degraba hipotensiune ortostatica (incapacitatea organismului de a se adapta rapid la schimbarea brusca a pozitie datorata insuficientei reflexelor vasoconstrictoare) .

Nu te mai ridica asa brusc. Si niste analize de sange ti-ar prinde bine, poate ai si vreo anemie.

#39
K-hole

K-hole

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 06.03.2008
Bun, atunci mă duc la analize. Thanks for the help.

#40
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Intai te duci la un doctor sa te consulte si sa iti recomande analize. Nu exista un set universal de analize, bun la toate si gratis. Multe din rezultatele unor analize pot fi anticipate clinic daca te vede doctorul, din pacate tehnologia nu a permis inca examenul clinic online.

#41
twism007

twism007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 929
  • Înscris: 14.09.2007
si eu patesc chestia cu vazutul negru in fata ochilor atunci cand ma ridic din pat (de obicei) rapid. am fost mai demult la doctor si zicea ca nu e nimic grav, doar sa nu ma ridic asa rapid. sa ma uit putin in jur inainte de a ma ridica

#42
mishiky

mishiky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 04.07.2007
prin clasa a 9-a ne-a facut la scoala un vaccin,nu mai tin minte pt ce..dar stiu ca peste o ora mi s-a facut rau,vedeam negru in fata ochilor,nici nu stiu cum am ajuns pana la baie..unde am dat la rate..sau boboci,cum preferati
in fine..problema e ca de atunci mi-e o frica de toata treaba asta..vaccinuri,ace...
anu trecut cand am mers sa-mi fac niste analize de sange,dupa cateva secunde dupa ce m-am ridicat de pe scaun,mi s-a facut un rau,totul s-a intunecat in fata mea,si aveam senzatia ca o sa lesin..bine ca am apucat sa-i zic asistentei care m-a asesat pe pat si m-a tinut cateva minute cu picioarele sus
cred ca toata treaba asta se intampla din cauza fricii pe care am dobandit-o pt ace
si mai rau este ca anul acesta,la scoala se vor face un sir de vaccinuri,cum se fac in clasa a 12-a...si mi-e frica sa nu patesc la fel :rolleyes: nu pot sa cred ca am ajuns in clasa a 12-a sa-mi fie frica de injectii..in clasele mici n-aveam nimic..toti se ascundeau pe sub banci,plangeau..si eu radeam de ei ca le e frica de un ac...
cred ca mai mult mi-e frica de reactia mea de dupa injectie decat de injectia in sine
am auzit ca daca mananci ceva dulce inainte te ajuta,dar in cazul meu nu stiu ce sa zic
daca ar fi dupa mine n-as mai face vaccinurile astea,dar am auzit ca sunt importante :huh:

#43
Vidike

Vidike

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 31.07.2006
Faza cu ametitul cand ma ridic brusc am patit-o de multe ori. O singura data a fost mai nasol, am picat si am dat cu capul de usa. Nu aveam deloc putere in picioare.

#44
Adyna25

Adyna25

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 20.05.2008
Buna, parerea mea este ca nu e de glumit cu aceste lipotimii (lesinuri). Fie ca e lipsa de calciu, hipotensiune sau altceva este bine de facut un set de analize. Spun asta deoarece acum cateva zile am trecut prin niste clipe foarte nasoale.
In decembrie prietenul meu si-a facut banalele analize pentru permisul de conducere; ma suna si-mi spune ca a lesinat dupa ce le-a facut. Si-a pierdut pur si simplu cunostinta si s-a trezit cu doctorul si asistentele peste el care ii dadeau palme. Am crezut ca nu e nimik serios, doar ca nu mancase inainte si poate era slabit sau s-a ridicat prea brusc. Acum 3 saptamani a fost la stomatologie sa-si faca o extractie de masea. Cand a venit acasa era palid, ud tot si mi-a zis ca iar a lesinat, acceasi poveste. Am zis sa faca niste analize sa vedem daca este totul ok. Am profitat de ocazie ca la serviciu (lucram impreuna) marti ni s-au facut un set de analize. El a fost printre ultimii care a intrat la recoltare. I-a povestit d-nei asistente ce s-a intamplat ultima data si a zis ca nu-i nimic, daca lesina ii da 2 palme si putina apa si e ok. Eu ma plimbam pe langa biroul unde ni se lua sange si mai aruncam cate o privire. Dupa ce i s-a luat sange am intrat. El statea pe scaun si era palid la fata. Deodata imi spune sa-i dau apa ca se simte rau. In secunda imediat urmatoare a lesinat. Si tin sa va spun ca nu a fost un simplu lesin. Si-a pierdut total cunostinta, i-am dat cu apa, cu otet, spirt pe fata, palme peste palme si nimic, nu-si revenea deloc. Apoi a inceput sa dea ochii peste cap, erau intredeschisi si i se vedea doar albul ochilor, si-a inclestat gura si a inceput sa faca convulsii. A facut si pipi pe el. Se zbatea in bratele mele, dadea din picioare incontinuu si scotea sunete ciudate (horcanea). Am crezut ca moare in bratele mele, am inceput sa tip, sa-i dau palme sa urlu la asistenta sa-i faca ceva dar nimik. Imi venea sa o omor si p-aia ca statea ca proasta acolo si nu-i facea nimik. A venit un coleg i-a dat 2 palme mai serioase si parca s-a mai calmat. A inceput sa se linisteasca, sa inchida ochii si sa respire normal, apoi a deschis ochii si mi-a zis ca nu vedea nimic, doar auzea voci si usor si-a capatat si cunostiinta. Nu-si amintea nimic decat ca a simtit ca ii vine rau si atat. La vreo jumatate de ora s-a mai linistit, a mancat si a baut un ceai. Am fost cu el la Urgente apoi, la un medic neurolog care l-a consultat si l-a trimis la tomograf. Tomografia i-a iesit ok, valori normale; am rugat asistenta sa-i faca si un EKG care la fel a iesit ok. Medicul neurolog i-a zis ca e posibil sa fie o criza unica de lipotimie, cu convulsii si sa incerce sa renunte la cafea, alcool, tutun si altele. Cauzele exacte nu se stiu si nici nu i-a dat nici un tratament. L-am programat luni si pentru o electroencefalograma (EEG). Astept si rezultatul analizelor sa vedem poate pana la urma se depisteaza cauza acestui lesin foarte grav.
Daca cineva a trecut prin asa ceva sau stie pe cineva care a patit la fel sa ne spuna si noua practic de ce s-a intamplat asa ceva si ce putem face pentru a evita astfel de crize.
Va multumesc pentru sprijinul acordat.

#45
Mig VWFan

Mig VWFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,336
  • Înscris: 01.12.2005
Lesina de frica/fobie de doctori si spitale.
Data viitoare (pentru ca va exista si data viitoare) pune-l direct intins pe o canapea si ridica-i picioarele cat mai mult in sus.

#46
mariuswiz

mariuswiz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 29.02.2008
Buna

care au fost rezultatele consultului de la medici , care a fost diagnosticul si ce tratament s-a dat? si sotia mea a patit la fel . apreciez orice raspuns.


View PostAdyna25, on 28th March 2009, 13:19, said:

Buna, parerea mea este ca nu e de glumit cu aceste lipotimii (lesinuri). Fie ca e lipsa de calciu, hipotensiune sau altceva este bine de facut un set de analize. Spun asta deoarece acum cateva zile am trecut prin niste clipe foarte nasoale.
In decembrie prietenul meu si-a facut banalele analize pentru permisul de conducere; ma suna si-mi spune ca a lesinat dupa ce le-a facut. Si-a pierdut pur si simplu cunostinta si s-a trezit cu doctorul si asistentele peste el care ii dadeau palme. Am crezut ca nu e nimik serios, doar ca nu mancase inainte si poate era slabit sau s-a ridicat prea brusc. Acum 3 saptamani a fost la stomatologie sa-si faca o extractie de masea. Cand a venit acasa era palid, ud tot si mi-a zis ca iar a lesinat, acceasi poveste. Am zis sa faca niste analize sa vedem daca este totul ok. Am profitat de ocazie ca la serviciu (lucram impreuna) marti ni s-au facut un set de analize. El a fost printre ultimii care a intrat la recoltare. I-a povestit d-nei asistente ce s-a intamplat ultima data si a zis ca nu-i nimic, daca lesina ii da 2 palme si putina apa si e ok. Eu ma plimbam pe langa biroul unde ni se lua sange si mai aruncam cate o privire. Dupa ce i s-a luat sange am intrat. El statea pe scaun si era palid la fata. Deodata imi spune sa-i dau apa ca se simte rau. In secunda imediat urmatoare a lesinat. Si tin sa va spun ca nu a fost un simplu lesin. Si-a pierdut total cunostinta, i-am dat cu apa, cu otet, spirt pe fata, palme peste palme si nimic, nu-si revenea deloc. Apoi a inceput sa dea ochii peste cap, erau intredeschisi si i se vedea doar albul ochilor, si-a inclestat gura si a inceput sa faca convulsii. A facut si pipi pe el. Se zbatea in bratele mele, dadea din picioare incontinuu si scotea sunete ciudate (horcanea). Am crezut ca moare in bratele mele, am inceput sa tip, sa-i dau palme sa urlu la asistenta sa-i faca ceva dar nimik. Imi venea sa o omor si p-aia ca statea ca proasta acolo si nu-i facea nimik. A venit un coleg i-a dat 2 palme mai serioase si parca s-a mai calmat. A inceput sa se linisteasca, sa inchida ochii si sa respire normal, apoi a deschis ochii si mi-a zis ca nu vedea nimic, doar auzea voci si usor si-a capatat si cunostiinta. Nu-si amintea nimic decat ca a simtit ca ii vine rau si atat. La vreo jumatate de ora s-a mai linistit, a mancat si a baut un ceai. Am fost cu el la Urgente apoi, la un medic neurolog care l-a consultat si l-a trimis la tomograf. Tomografia i-a iesit ok, valori normale; am rugat asistenta sa-i faca si un EKG care la fel a iesit ok. Medicul neurolog i-a zis ca e posibil sa fie o criza unica de lipotimie, cu convulsii si sa incerce sa renunte la cafea, alcool, tutun si altele. Cauzele exacte nu se stiu si nici nu i-a dat nici un tratament. L-am programat luni si pentru o electroencefalograma (EEG). Astept si rezultatul analizelor sa vedem poate pana la urma se depisteaza cauza acestui lesin foarte grav.
Daca cineva a trecut prin asa ceva sau stie pe cineva care a patit la fel sa ne spuna si noua practic de ce s-a intamplat asa ceva si ce putem face pentru a evita astfel de crize.
Va multumesc pentru sprijinul acordat.

Edited by mariuswiz, 01 October 2010 - 19:33.


#47
silviu_n

silviu_n

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 11.12.2008
Este corect ceea ce a răspuns Mig_VWFan, am pățit-o și eu acum vreo 20 de ani, prima oară când am mers la stomatolog.

Aveam o carie nu foarte profundă, eram în vacanță și m-am hotărât să o tratez. M-am pregătit psihic pentru eventualele senzații neplăcute, în special pentru polizor (de ăsta le e frică tuturor pacienților), mi-am spus că nu va fi nicio problemă, n-o să doară că nu e profundă... Totul a decurs foarte bine, m-a polizat dentistul cum a vrut el fără nicio reacție din partea mea, până când a pus mâna pe un fel de croșetă (ulterior am aflat că se chema excavator) pe care l-a introdus în cavitatea rezultată și a început să scormonească pe-acolo. A fost o senzație pentru care nu mă pregătisem și în 5 secunde eram KO.

A fost singura dată când am leșinat, se poate ca la asta să fi contribuit și faptul că eram nemâncat și că era o zi caniculară. Eram și fumător și cam anemic.

#48
mada1234

mada1234

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 25.07.2007

View Postdjclocky, on 7th September 2006, 09:56, said:

radup> keep quiet daca nu te pricepi.
Aia e ,clar, ce ti-a spus medicul : LIPSA DE CALCIU. Ti dieta cumva?
Lipsa de calciu poate duce  si la manifestari acute - spasmofilie - deci cine i-a spus ca are convulsii bine a spus.
Baga mare acolo cu calciul (ori injectabil ori pe cale orala) ca ori nu il asimilezi bine ori...
Mie mi se intampla asa in primele zile de menstruatie. Lesin, stari de voma, transpiratie, dureri mari in partea inferioara a abdomenului, maini inclestate. De fiecare data am ajuns la spital, mi- au facut analizele, m-au consultat si la ginecologie si la urgenta.. nu am nimic doar o anemie usoara.
Mi am facut analizele si totul iese perfect inclusiv calciu. Am fost si la neurologie si nu am nimic de acest gen.
Este atat de rau in criza ca de fiecare data cand mi se pare ca apare un simptom ma apuca un soi de atac de panica.
Am gasit un medicament care m- a ajuta foarte mult si de cand il iau nu mai am avut probleme. Menstrofit de la steaua divina . Se ia inainte de menstruatie, nu in timpul acesteia si il recomand tuturor care au problema mea.

#49
adelinar

adelinar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 15.07.2006
Buna,

Am citit toate cele 3 pagini ca sa fiu sigura ca nu am sa repet intrebarea unui alt utilizator, dar nu am dat de o situatie cu care sa pot identifica problema mea.

De mai bine de cativa ani prietenul meu sufera de dureri de cap. In ultimii ani a fost la medici, a facut numeroase analize ale sangelui, RMN, dar toate rezultatele il indicau ca fiind slab anemic, insa nimic mai mult. In ultimele luni (cam din Aprilie, o data cu inceperea unui nou job, destul de stresant) durerile au revenit. La recomandarea medicilor sau farmacistilor (dupa caz) ia cate 1 sau 2 solphadine (rareori altceva ce contine insa doar ibuprofen) si in general isi revine.

Aseara a avut din nou o astfel de migrena puternica, a luat un ibuprofen, ne-am uitat la un film dupa care s-a dus la toaleta si a ametit. A fost un lesin foarte scurt, si-a revenit repede. A stat intins cam 5 minute dupa care a spus ca se simte ok si merge sa se spele din nou pe fata. De data aceasta am mers cu el la baie si a lesinat din nou, insa am fost pe faza si l-am tinut in brate, cat de bine am putut. Nu si-a revenit decat dupa 2/3 minute si era alb la fata.

Desi zice ca se simte bine, e doar stresat, vreau sa mergem neaparat la doctor si poate chiar sa incepem un regim alimentar. Ca o mica paranteza, in cazul in care e relevant, tind sa cred ca stresul sau provine de la serviciul ft solicitant pe care il are (lucreaza in vanzari, domeniul bursier) si desi nu recunoaste este amplificat de faptul ca traim dintr-un singur salar. Eu am fost disponibilizata in luna august si de atunci nu am mai gasit nimic. Concluzia e ca ultimele luni au fost mai dificile pentru noi din punct de vedere financiar.

Problema e ca locuim in Cipru, iar aici nu avem un "dr. de familie" care sa ne consulte si sa ne trimita la un specialist. Ar putea cineva sa imi spuna daca sa ma adresez unui neurolog, sau ce alt fel de doctor ar trebui sa il consulte?

Mi-ar prinde bine o parere a unei persoane cu mai multa experienta decat mine.

Va multumesc si imi cer scuze daca am lungit povestea prea tare

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate