![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Problema: semnal video notebook->TV imaginea este alb-negru
Last Updated: Sep 01 2003 17:39, Started by
Draconrad
, Aug 28 2003 09:24
·
0

Posted 28 August 2003 - 09:24

Ma confrunt cu urmatoarea problema:
La trecerea semnalul video/audio din notebook in TV (pentru vizionare filme) imaginea care apare pe TV este intotdeauna alb-negru. Notebook-ul are un conector S-Video, iar TV-ul o mufa SCART. Pentru conexiune folosesc: - adaptor audio/video bidirectional RCA/S-Video<->SCART cu 3 mufe RCA (video + audio stereo) si 1 mufa S-Video ;(EDNET cod 84007) - cablu audio jack 3,5 mm - 2 cinch; (EDNET cod 84030) - Cablu video S-VHS; (VIVANCO cod V4177) Precizez ca notebookul este Compaq Presario 2700 cu placa video ATI RADEON Mobility, iar TV-ul Blaupunkt. Intrebarea este de ce se vede imaginea alb-negru pe TV ?? (precizez ca am incercat pe mai multe televizoare cu mufa SCART si pe toate se intampla la fel). Eu banuiesc ca de vinovatul este cablul video. Va atasez si imaginile cu adaptorul si cablurile folosite Va rog frumos, ajutati-ma. Attached Files |
Posted 28 August 2003 - 09:43

conexiunea pare foarte ok, calburile folosite sunt cele care trebuie !
vezi sa nu ai setat la play NTSC pe TV PAL sau sa fie intrerupt cablul de svideo, pinul de crominanta (masoara-l si testeaza daca nu are nici o problema) |
Posted 28 August 2003 - 10:06

am setat la play si NTSC si PAL (toate optiunile care erau disponibile) insa se vede alb-negru.
nu stiu care este exact pinul de crominanta (il gasesc eu pana la urma daca ma documentez) si nici nu stiu cum sa-l testez. in catalogul Vivanco am gasit 2 produse diferite: - cablu video S-VHS (cod V4177) -> pe asta il am eu - cablu video S-Video (cod V4940) care este diferenta intre ele si nu cumva aici e buba ??? |
Posted 28 August 2003 - 10:15

Eu am Presario 2800 si merge stas (e drept ca nu pe SCART, ci pe un RCA). Sa nu ai setat refresh rate mai mare de 60 si rezolutie mai mare de 1024/760 (incearca chiar 800/600).
De asemenea, sa nu ai imagine pe ambele iesiri (TV + monitor) ci doar pe TV. La mine cred ca setarea se face automat NTSC/PAL. |
Posted 28 August 2003 - 19:35

Aaaaaaaaaah... acum am citit a doua oara.
Poate televizorul tau nu suporta S-VHS? (Eu am vazut unul singur SONY model destul de nou) Al meu, de exemplu, nu suporta S-Video/S-VHS, dar merge perfect pe RCA (am un compaq armada e500 cu RCA video-out) |
Posted 31 August 2003 - 06:24

si eu ma confrunt cu aceiasi problema.
am un hp compaq nx9010, un cablu Svideo Vivanco ( http://www.flamingo....dus.asp?id=4812 ), si televizorul este Sony KV-21LS30. Am incercat tot ce ati spus pe aici dar imaginea pe TV este tot alb-negru. alte sfaturi mai aveti? mercic |
Posted 31 August 2003 - 17:36

Probabil intrarea in TV trebuie sa fie RCA in loc de Euroscart. Daca ai avea un prieten de la care sa imprumuti un cablu de la o placa video cu TV out ar fii ideal. Oricum e naspa ca Compaq-ul nu da cabluri de TV out.
|
Posted 01 September 2003 - 12:04

cred ca problema ta este una de mufe. daca esti sigur ca adaptorul tau svhs<->scart e bun (am mai vazut si din astea vindute din magazin cu fire rupte in interior), s-ar putea sa nu se potriveasca pinii. poti incerca initial cu un video svhs, pentru ca astea dau tot timpul semnal pe aceasta mufa. incearca sa faci rost de o schema a semnalelor de la mufa svhs
|
Posted 01 September 2003 - 16:12

am bagat cablul si prin video si tot degeaba. si la televizor si la video am cate 2 SCART-uri. am incercat toate combinatiile posibile si nu merge decat alb negru.
acum mi-am luat cablu S-video >RCA si o sa ma duc sa vad ce reusesc sa fac. anyway pentru ca nu prea am ce sa fac cu cablul s-video>SCART am facut un nou thread: http://forum.softnew...&threadid=15527 |
Posted 01 September 2003 - 17:39

mda , asa patisem si eu la un prieten cand bagam mufa sVIDEO in Euroscart care era infipt in TV se vedea alb-negru(si la ine cu aceeasi combinatie se vedea color, singuar chestie care se schimbase era TV-ul). cand am schimbat si am bagat direct in RCA se vedea color!
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users