Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum dezactivez bara de navigare?

sistem afore aton,eroare citire c...

Renunțam la tot pentru linis...
 BSOD help - Windows 11 22H2

Șuierat scurt Volvo V50 2.0 ...

The Mother (2023)

The Last Of Us (2023)
 Problema masina de spalat Gorenje...

Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...

Sfaturi curatare incalzire pardos...

CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM
 Montare sau nu vana cu 3 cai!?

Sugestie salariu arhitect

Aftershave care trebuie diluat ca...

Noul Chromecast cu Google TV (HD)
 

Gentoo

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
Ciurica

Ciurica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 08.12.2004
http://www.gentoo.or...enshots/index.x
Gentoo areinterfata la instalare  :D A mai incercat cineva??? cum ma folosesc de ea? Cum o pornesc :)

#2
dpar

dpar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 603
  • Înscris: 30.01.2005
Nu mergee linkul.

#3
yule

yule

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 13.04.2003

View PostCiurica, on Jun 25 2006, 09:06, said:

http://www.gentoo.or...enshots/index.x
Gentoo areinterfata la instalare  :D A mai incercat cineva??? cum ma folosesc de ea? Cum o pornesc :)

No offense, dar gentoo e mai degraba o distributie pentru aia care stiu ce fac, si au ceva experienta cu linux. Daca nu te descurci sa pornesti instalarea, de ce nu incerci o distributie mai accesibila?

#4
h3llfire

h3llfire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 09.11.2004
http://www.gentoo.or...er/screenshots/

#5
Ciurica

Ciurica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 08.12.2004

View Postyule, on Jun 25 2006, 00:52, said:

No offense, dar gentoo e mai degraba o distributie pentru aia care stiu ce fac, si au ceva experienta cu linux. Daca nu te descurci sa pornesti instalarea, de ce nu incerci o distributie mai accesibila?

Pai... pe CD-ul pe care-l am eu... nu se aminteste nimic despre acea interfata. Am instalat Gentoo ... si merge ok.... insa ma interesa, si acea interfata... Parca e mai usor, decat sa stai cu documentatia in fata, doar pentru instalare dupa care urmeaza adevaratul chin... al compilarii.

Sorry pentru link ... a fost un copy paste din fereastra mea de Firefox... nu inteleg de ce nu mergea .... whatever!

So... totusi, a folosit cineva acea interfata.... eu am Gentoo 2006.0 X64 Universal... si nu aminteste de asa ceva.  :huh: E cumva numai pentru Live CD?

Edited by Ciurica, 25 June 2006 - 23:40.


#6
Ciurica

Ciurica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 08.12.2004
Da..... :(
Se pare ca toata lumea stia, in afara de mine ... ca respectiva interfata nu este inca disponibila pentru varianta pentru 64bit :((

#7
i_m_meen

i_m_meen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 27.03.2005
Gentoo presupune multe compilari. Si-n afara cazului in care esti dispus sa stai cu nasul in documentatie sa studiezi, nu renteaza sa stai sa compilezi ca sa obtii un fel de Mandriva/SUSE/Ubuntu/Debian (adica binare compilate generic), dar facut la tine acasa :)

#8
Ciurica

Ciurica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 08.12.2004

View Posti_m_meen, on Jun 26 2006, 09:08, said:

Gentoo presupune multe compilari. Si-n afara cazului in care esti dispus sa stai cu nasul in documentatie sa studiezi, nu renteaza sa stai sa compilezi ca sa obtii un fel de Mandriva/SUSE/Ubuntu/Debian (adica binare compilate generic), dar facut la tine acasa :)

Ma sacrific :(
Ideea e ca pun ssh, si oricum stau la serv 10 ore pe zi... in timpul ala compilez :)

Am gasit LiveCd si pentru X64... dar e in test... oricum, exista pe ftp :)

Edited by Ciurica, 27 June 2006 - 07:05.


#9
yule

yule

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 13.04.2003
Personal nu am calc cu arhitectura pe 64biti dar am auzit de la altii ca e mai complicat cu pachetele pentru el. Dispar problemele astea cand compilezi singur? Iti trebuie neaparat 64biti?

#10
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,034
  • Înscris: 13.01.2005
Mai bine rămîneţi pe 32 de biţi.

#11
i_m_meen

i_m_meen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 27.03.2005
Problema nu e timpul de compilare, ci timpul pe care-l vei pierde tu documentandu-te ca lumea. Pentru ca in cazul in care nu o faci:
1) sistemul tau nu va fi mai bun pentru tine decat o distributie bazata pe pachete binare
2) sistemul va fi foarte fragil
Daca ai chef de joaca sau ai un scop foarte precis prin compilari, go ahead! :)

Cat despre 64bit, mai bine 32bit momentan.

#12
Ciurica

Ciurica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 08.12.2004
Sincer.... mie mi se pare ca se misca mult mai bine. De aia ma si chinui cu Gentoo. Eu sunt utilizator de Slackware de multi ani .. si cum acestia nu s-au sinchisit sa-l compileze si pe 64 biti ... "ma mut" :), am vazut ca e un proiect, lansat de nu stiu cine... pentru mutarea lu Slack pe 64 Bit ... insa prefer ceva mai sigur.
Cat despre Gentoo ... nu va inteleg problemele. Un sistem compilat pentru calculatorul tau pe calculatorul tau ... se misca mult mai bine... nu aveti cum sa comparati, un sistem pentru care ai compilat fiecare pachet manual si ti-ai pus tu ce parametri ai vrut in linia lu' gcc, cu un sistem de binare.
Si... care e beleaua cu 64 biti?????... rulati ce vreti fie pe 32 fie pe 64 ... numai ca cele pe 64 se misca mult mai bine si e vizibil.

#13
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,769
  • Înscris: 05.12.2002
slamd64 functioneaza f. bine, si se simte diferenta fata de 32bit. ciudat, dar se simte.

#14
i_m_meen

i_m_meen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 27.03.2005

Quote

Sincer.... mie mi se pare ca se misca mult mai bine. De aia ma si chinui cu Gentoo. Eu sunt utilizator de Slackware de multi ani .. si cum acestia nu s-au sinchisit sa-l compileze si pe 64 biti ... "ma mut" , am vazut ca e un proiect, lansat de nu stiu cine... pentru mutarea lu Slack pe 64 Bit ... insa prefer ceva mai sigur.
Cat despre Gentoo ... nu va inteleg problemele. Un sistem compilat pentru calculatorul tau pe calculatorul tau ... se misca mult mai bine... nu aveti cum sa comparati, un sistem pentru care ai compilat fiecare pachet manual si ti-ai pus tu ce parametri ai vrut in linia lu' gcc, cu un sistem de binare.
A, no problem. Daca stai sa configurezi tot ce faci, e chiar ok. O varianta, totusi nerecomandata, e sa folosesti package.use (sper ca mai e valabil, eu am instalat Gentoo acum un an ultima oara :) ). Prin asta ar trebui ca, teoretic macar, sa pastrezi setarile indicate de tine per-pachet si la upgrade.

#15
Ciurica

Ciurica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 08.12.2004
gata :) a patra zi cu Gentoo :) Am KDE, am kernel care merge perfect... de mult nu mai mi-a iesit asa bine ... a stat si a compilat 2 zile :). A mers si calcul de la serv in continuu si cel de acasa... de la serv prin ssh am pornit compilarile, de aia au mers amandoua.
    Sunt foarte multumit de sistem, se misca bine, imi place cum rezolva problema dependintelor... practic nici nu e o problema :P, eu vin de la Slack si parca sunt in al noualea cer acum :).
   Este o distributie pe care o recomand oricui, chiar si incepatorilor... vor invata repede ce inseamna Linux.. daca se citesc cu atentie tutorialele iese un sistem stabil in vre-o 3-4 zile.
   Si ca informatii ... interfata grafica pentru instalare (asta era topicul) este disponibila doar pe Live CD, din pacate pentru 64bit nu este inca disponibila o versiune LiveCD (se afla inca in varianta de test... eu nu am riscat s-o folosesc, ca nu vroiam s-o iau iar de la inceput). Pentru 64bit exista momentan doar 2006.0 Universal CD si pachete ... oricum sunt suficiente.

daca nu se supara moderatorii.. :) mai stiti ceva de slamd64? Alice, dezvolta putin subiectul ca ma intereseaza ... eu nu am avut curaj sa-l folosesc... am zis ca e bataie de cap aiurea. Cum e sistemul?

#16
yule

yule

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 13.04.2003

View PostCiurica, on Jun 29 2006, 00:12, said:

A mers si calcul de la serv in continuu si cel de acasa... de la serv prin ssh am pornit compilarile, de aia au mers amandoua.

Poti folosi 'screen' care parca suporta detasarea sesiunilor. Si mai sunt si alte metode sa lasi programe sa mearga, desi inchizi sesiunea de ssh. Asta ca sa nu ai probleme la servici :)

In rest, felicitari, poate am sa incerc si eu odata gentoo. Dar 3-4 zile totusi e un efort...

#17
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,034
  • Înscris: 13.01.2005

View Postyule, on Jun 29 2006, 00:17, said:

Poti folosi 'screen' care parca suporta detasarea sesiunilor. Si mai sunt si alte metode sa lasi programe sa mearga, desi inchizi sesiunea de ssh. Asta ca sa nu ai probleme la servici :)
screen sau at

#18
i_m_meen

i_m_meen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 27.03.2005
Ar mai fi Bluewhite (tot pe Slack bazat), creat de un roman, Arny.

3-4 zile stai la inceput, cand nu prea stii exact pasii, si doar daca vrei un sistem plin (adica KDE, ceva similar). Exista kde-light, gnome-light, OpenOffice ca binar, Firefox ca binar, sa nu te chinui sa compilezi chiar tot...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate