Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 

AIG sau ING ?

- - - - -
  • Please log in to reply
355 replies to this topic

#343
goesalajan

goesalajan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 10.06.2004
@Mihai o sa incerc sa iti raspund la intrebari:
Referitor la prima si discount-uri. In fct de cum alegi sa platesti o sa observi ca prima anuala poate varia in sus sa in jos. Cel mai avantajos este frecventa anuala deoarece contine un anumit discount, dupa care semestriala, trimestriala, lunara (in cazul asta nefiind nici un discount prima va fi cea mai mare).

Referitor la articolul 25, presupun ca este vba de excluderi sau de conditia preexistenta. In primul caz cel cu excluderi se specifica de la inceput ce anume NU se asigura. Sau se face referinta la conditia preexistenta adica daca la momentul la care ai incheiat asigurarea ai declarat ca nu suferi de nici o boala, iar mai tarziu (in caz de despagubire) se dovedeste cu acte de la medic ca ai ascuns acest lucru sau ca sufereai de aceasta boala inainte sa semnezi compania de asigurari nu va plati indemnizatia.
Sau este vorba despre altceva?

In general, in functie de anul de asigurare in care esti cu polita exista o anumita taxa de rascumparare care se aplica. Cu cat inaintezi cu polita in timp cu atat o sa ai o valoare mai mare de rascumparare. Te poti adresa celor de la compania de asigurari sa iti comunice care va fi valoarea ta de rascumparare (adica ce primesti) daca reziliezi polita dupa aniversarea de 6 ani.

Daca merg mai departe si mor de cancer, pierd tot, corect? In general nu, depinde de conditii. Daca boala se manifesta pe perioada politei esti acoperit. Nu pierzi nimic.
Beneficiarul politei poate primi valoarea de rascumparare DUPA decesul asiguratului (al meu)? Cred ca nu. Aici faci o mica confuzie, valuarea de rascumparare o ia contractantul/asiguratul adica tu, iar beneficiarul desemnat de tine primeste indemnizatia in cazul in care tu patesti ceva.
Daca ma imbolnavesc de cancer/sida, pot alege atunci sa rascumpar polita, inainte de deces? Cel mai probabil ca da. Este dreptul tau sa rascumperi polita. Dar acelasi lucru ca mai sus, poti intreba direct la ei.

Multe din raspunsuri le vei afla din conditiile generale de asigurare pe care le detii. Problema a fost ca trebuia sa le primesti/citesti inainte de a semna cu ei.

Ce ma sfatuiti sa fac in acest moment, care ar fi cea mai buna solutie? Recomandarea mea ar fi sa o pastrezi. In Romania, nu se practica acest tip de serviciu financiar, dar este unul bun. Decizia este a ta. Oricand poti rascumpara polita.
Iti recomand sa te intalnesti cu prietenul tau, agenul AIG si sa porti o discutie cu el. Ar trebui sa fie in masura sa iti raspunda la toate intrebarile, iar daca nu stie se va interesa si va reveni cu un raspuns.

 dana&ovi, on 16th April 2010, 11:47, said:

Salut,

Sunt in aceeasi situatie ca tine, doar ca am incheiat polita in 2000, tot pana la 65 ani, si tot cu capitalizare, doar ca se numeste Capital, care are partea de investitie mai consistenta.
Mai mult, am incheiat si pentru copii doua polite pana la maturitate (junior). La toate politele am platit indexarile. [...]

dana&ovi Sunt mai multe tipuri de polite pe piata. Polita ta daca este cu o parte mai mare in investitie din aceasta cauza exista riscuri mai mari. O poti asocia cu o investitie la bursa. Adica oricand, in functie de ce se intampla in piata poti pierde o buna parte din bani, sau de ce nu iti poti inmulti banii daca sti cum si cand sa ii muti dintr-un fond in altul.

Amicul tau care si-a reziliat polita anul trecut a pierdut foarte mult deoarece a reziliat-o cand toate fondurile erau la pamand (in plina criza). Daca mai astepta pana astazi probabil ca situatia a fost alta. O polita cu investitie produce performanta pe termen lung. Asa a fost gandit produsul. Tu decizi cand vrei sa te opresti sau daca vrei sa continui. Oricum cea mai neinspirata decizie este sa reziliezi cand vezi ca o ia de tot in jos. Aceste tipuri de produse sunt pentru oameni care stiu cu ce se mananca. Trebuie constant sa urmaresti ce se intampla in piata, sa ai grija cum si unde investesti. Daca nu ai timp sau nu te intereseaza cel mai probabil ai ales un produs care nu ti se potriveste. Exista si produse, asa zise traditionale, cu performante garantate (dar evident mai mici) unde sti de la inceput cat investesti si cat o sa iei la maturitate.

Decizia este a ta, vrei sa risti: si poti sa pierzi multi bani sau sa castigi? sau vrei un castig mai mic dar sigur?

#344
mihai_omega

mihai_omega

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 19.04.2005
@goesalajan: Multumesc pentru raspunsuri. Totusi, transcriu articolul 25 - excluderi, ca sa ne lamurim apoi pe text.

"Articolul 25- SINDROMUL IMUNODEFICIENTEI DOBINDITE (SIDA)
Nu se va plati nici un beneficiu pe baza acestei Polite sau a oricaror Contracte Suplimentare, anexe sau modificari atasate la acestea, în cazul în care cauza decesului Asiguratului este o infectie oportunista, ori un neoplasm malign, ori daca la momentul decesului Asiguratul sufera de SIDA.
1. Pentru aceasta clauza, termenul "Sindromul Imunodeficientei Dobandite" va avea intelesul dat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. O copie a definitiei se afla la sediul Societatii din Bucuresti.
2. Infectiile oportuniste vor include, fara a se limita doar la acestea: pneumonia cu pneumocistis carinii, enterita cronica, infectii cu virusi si/sau ciuperci.
3. Neoplasmul malign include fara a se limita doar la acesta: sarcomul lui Kaposi, limfomul sistemului nervos central si/sau alte malignitati cunoscute acum sau care ar putea fi identificate drept cauze imediate ale decesului in prezenta Sindromului imunodeficientei dobandite.
4. Sindromul imunodeficientei dobandite va include encefalopatia HIV (Virusul Imunodeficitar Uman) si sindromul debilitant HIV.
In cazul in care, in virtutea acestor exlcuderi, nu sunt platibile niciun fel de beneficii, toate Primele platite pentru aceasta Asigurare de baza, minus avansurile si rascumpararile in legatura cu acest Contract, vor fi rambursate Beneficiarului sau suuccesorilor Asiguratului, daca nu exista un Beneficiar inregistrat la Societate, conform prevederilor Contractului la momentul decesului Asiguratului."


Daca mor de cancer, se aplica articolul 25 si nu se platesc beneficii, eu asa inteleg "ori neoplasm malign". Nu trebuie sa fie in prezenta SIDA.
"Neoplasmul malign include [lista de malignitati cunoscute acum] sau care ar putea fi identificate drept cauze imediate ale decesului in prezenta SIDA." Eu inteleg astfel: decesul din orice malignitate cunoscuta, fara a fi necesara prezenta SIDA, nu este acoperit. Orice malignitate necunoscuta care duce la deces in prezenta SIDA nu este acoperita. Daca formularea ar fi fost "malignitati cunoscute sau nu, care sunt identificate drept cauze ale desecului in prezenta SIDA", atunci intelegeam ca e vorba de orice malignitate numai in prezenta SIDA, dar acel "sau" nu necesita prezenta SIDA la malignitatile cunoscute.

@goesalajan, tu cum interpretezi problema neoplasmului malign? Dar AIG cum o interpreteaza oare? Am intrebat direct o reprezentanta Alico din Cluj, si mi-a doar ce scrie pe prima pagina a politei: daca nu mai esti in viata la expirarea politei, beneficiarul ia suma asigurata. Si incerca sa ma convinga ca asta inseamna "decesul din orice cauza". Din acest punct nu mai am incredere in ea.

Amicul meu a agent la AIG timp de vreo 6 luni, apoi s-a retras. Nu are experienta si sunt sigur ca acum stiu mai multe decat el, deci nu e o optiune sa-l contactez.

La ce te-ai referit cand ai spus ca "In Romania, nu se practica acest tip de serviciu financiar, dar este unul bun"? La ce serviciu faceai referire?
Cam ce valoare va avea pensia lunara viagera daca, dupa expirarea politei, optez pentru aceasta forma?

Multumesc

Edited by mihai_omega, 16 April 2010 - 12:27.


#345
dana&ovi

dana&ovi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 07.01.2007
@goesalajan, vorbesti in necunostinta de cauza, cel putin in cazul meu.
Polita Capital nu are nici un risc in plus fata de polita Life+. Pur si simplu o mai mare parte din prima se duce la investitii si mai putin la protectie.
An de an cei de la AIG imi trimit prin posta o informatie privind randamentul si acesta este intre 7 si 10 %.
Deci banii nu sunt cei scontati deoarece sunt comisioane si alte cheltuieli AIG si nu au treaba cu bursa in declin.
Cand am incheiat aceasta polita, am tatonat si cu cei de la ING, si acolo intradevar mi-au fost prezentate niste optiuni (unit linkuri) cu investitii bursiere.

Eu chiar stiu cu ce se mananca aceste tipuri de produse, iar cand am scris mai sus de varietatea de investire din ziua de azi, nu am vorbit prostii.

Inafara de clasicele depozite bancare, sunt fonduri deschise sau inchise de investitii, (cu grade de risc pentru toata lumea), este bursa. Si crede-ma ca am trecut prin toate.

Dar la nivel de an 2000, eram limitat, ca si oferta, in ceea ce priveste investirea banilor.  Eu m-am dus singur la ei sa discut polita, n-am fost conditionat de banci sau altele.

De aceea privind retrospectiv, la multitudinea de oferte din ziua de azi (cu randamente ok), oferta lor nu ar mai fi interesanta pentru mine.

Eu de fapt intaream ce zicea Mihai, si anume ca la maturitatea politei, risti sa nu-ti recuperezi nici macar banii depusi.
Si tin minte ca la discutiile avute cu consultantul, la incheierea politei, mi-a citit in contract un articol care specifica ca abia dupa 5 ani (60 luni) poti sa-ti retragi banii in integralitate fara alte penalizari daca nu doresti sa duci la capat contractul. Din ce a patit amicul meu, si din ce spune si MIhai se pare ca nu e asa.

#346
mihai_omega

mihai_omega

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 19.04.2005

 dana&ovi, on 16th April 2010, 14:24, said:

Eu de fapt intaream ce zicea Mihai, si anume ca la maturitatea politei, risti sa nu-ti recuperezi nici macar banii depusi.
Si tin minte ca la discutiile avute cu consultantul, la incheierea politei, mi-a citit in contract un articol care specifica ca abia dupa 5 ani (60 luni) poti sa-ti retragi banii in integralitate fara alte penalizari daca nu doresti sa duci la capat contractul. Din ce a patit amicul meu, si din ce spune si MIhai se pare ca nu e asa.

Am o mica observatie de facut:

Eu am prima anuala de 1600 ron (cred ca mi se aplica o reducere pentru ca e anuala si nu trimestrials), durata de 39 de ani si suma asigurata de 80.000 RON. In total voi plati 62.400 RON si voi primi 80.000 RON la 65 de ani.
La prima trimestriala aveam 480 ron la 3 luni, deci in total as fi platit 74.880 RON, la suma asigurata de 80.000 RON.
La maturitate inteleg ca voi primi INTEGRAL suma asigurata, care este mai mare decat suma tuturor primelor platite indiferent de frecventa, deci am un oarecare castig financiar daca am atata rabdare sa traiesc pana atunci :)
Valoarea garantata la maturitate e precizata in tabelul de la AIG si este egala cu suma asigurata, 80.000 RON.

Eu nu ma tem pentru atunci, ma tem ca sotia mea nu va vedea niciun beneficiu daca mor PANA atunci de cancer, SIDA, infectie pe fond imunitar slabit (oportunista), accident de motocicleta peste 125 cmc, zbor cu cursa charter sau cu aparate usoare, ma dezechilibrez cand sunt beat si cad jos si dau cu capul etc.

#347
dana&ovi

dana&ovi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 07.01.2007
Eu pot sa mai am rabdare cativa ani pana cand polita primului copil va ajunge la maturitate, astfel incat sa vad care este suma returnata, raportat la cea depusa.
Dar, asa cum mentionam mai sus, in urma cu o luna, m-am intalnit cu doamna care s-a hotarat sa aiba grija de politele mele si la intrebarile mele punctuale, mi-a spus clar ca nu voi lua la maturitate suma depusa.
Mi-a dat si explicatia si anume ca, din suma depusa, o parte 20-30 % merge la protectie si restul se capitalizeaza, iar in aceste conditii suma care este investita de ei este totdeauna mai mica decat prima anuala platita de mine.
Tot nu m-a lamurit ca pana la 65 ani suma investita si reinvestita an de an nu o poate egala pe cea depusa, de aceea am mari dubii referitoare la aceste polite.

In cazul tau, Mihai, avand polita Life + , suma alocata protectiei este mai mare iar cea alocata investitiei este mai mica.
Dar, raportand suma depusa de tine, 62.400 ron, la suma asigurata, 80.000 ron, un randament de 30 % pe parcursul a 39 ani tie ti se pare normal ? Acum cand sunt investitii care-ti aduc anual 50-60%, iar depozitele garantate de stat iti aduc 8-10 % pe an. Bineinteles excluzand partea de protectie.

Poti pune la randul tau intrebari clare si punctuale consultantului actual.

Edited by dana&ovi, 16 April 2010 - 16:26.


#348
goesalajan

goesalajan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 364
  • Înscris: 10.06.2004
@mihai_omega cel mai bine te poti adresa cu un mail/scrisoare catre Alico - sediul central. Sunt obligati sa iti raspunda si sa te lamureasca. Eu nu stiu sa iti dau un raspuns deoarece nu cunosc toate conditiile iar unele se pot interpreta intr-un anume fel. Referitor la neoplasmul malign nu stiu sa iti dau un raspuns, din pacate nu am o pregatire medicala. Intreaba direct la Alico sediul central (vezi la ei pe site modalitati de contact). In cazul in care nu primesti un raspuns te poti adresa linistit celor de la CSA.

In mod normal, beneficiarul ia suma asiguarata in urma unui eveniment nevericit, si nu la expirarea politei. Acum depinde si de produs.

Mai sus m-am referit la faptul ca in Romania asigurarile de viata sunt considerate inutile, nu li se acorda o mare importanta. Romanul mai degraba isi asigura masina decat viata personala. Desi o comparatie intre ele este inutila. O asigurare de viata este un lucru bun.

Optiunea cu pensia lunara viagera din cate stiu este ceva de genul: suma asigurata (beneficiul la maturitate) se imparte lunar pe o anumita perioada de ani. O proiectie in acest sens poti cere tot la asiguratorul tau. Pentru orice intrebare sau neintelegere te poti adresa lor. Cu cat intelegi toate problemele si detii toate informatiile o sa fie mai bine.

Mihai, da, la 65 de ani daca vei duce contractul pana la capat vei primii valoarea garantata din contract. In celalalt caz nefericit, sotia ta va primi suma asigurata in cazul in care sunt respectati termenii contractului. Nu trebuie sa ai nelamuriri de orice fel, deoarece este un contract foarte important. Ia legatura cu asiguratorul si intreaba-l toate aceste lucruri. Dupa care, dupa ce vei cantarii toate aspectele, daca o sa realizezi ca nu esti multumit (sau nu reprezinta ce credeai) de contract reziliaza si fa-ti altul. Nu mai plati o polita de asigurare care nu te multumeste.

@dana&ovi nu cunosc toate produsele de asigurare existente pe piata. Din descrierea ta, am tras concluzia ca polita ta este un produs cu investitie tip unit-linked. Comentariile mele pentru un astfel de produs le consider in cunostiinta de cauza. Majoritatea companiilor de asigurari ofera acest tip de produs (si Alico dealtfel). In general in primii 2-3 ani valoarea de rascumparare este foarte mica in comparatie cu suma depusa. Dar dupa acesti ani valoarea ar trebui sa fie mai mare deoarece taxa de rascumparare ar trebui sa fie una fixa pe diferenta de ani ramasi pana la maturitate (de obicei 5%). Toate taxele si comisioanele le gasesti in conditiile primite la incheierea contractului. Daca nu ai un produs cu investitie (unde mai depinde si de preturile de vanzare/cumparare a uniturilor) poti sa iti faci calculul singur, de principiu. Desi este un calcul destul de anevoios.


Pentru amandoi: Daca raspunsurile consultantilor financiari nu va clarifica toate aspectele nu va opriti aici. Adresati-va celor din sediul central cu oricate intrebari veti avea pana totul va fi clar si veti sti pentru ce platiti.

Edited by goesalajan, 19 April 2010 - 10:29.


#349
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Am o cunostinta care afirma ca ALICO (AIG) nu isi onoreaza contractele. Aveti cunostinte in domeniu sau v-ati lovit de problema neseriozitatii asiguratorilor de viata?  In caz de accident sau deces sa nu isi respecte obligatiile sau sa treneze plata lor?

#350
nicuvasile2008

nicuvasile2008

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 23.11.2010

 MembruAnonim, on 29th October 2010, 19:21, said:

Am o cunostinta care afirma ca ALICO (AIG) nu isi onoreaza contractele. Aveti cunostinte in domeniu sau v-ati lovit de problema neseriozitatii asiguratorilor de viata?  In caz de accident sau deces sa nu isi respecte obligatiile sau sa treneze plata lor?


are cineva vreun caz?ma intereseaza in mod deosebit

#351
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006
@ mihai_omega Ce-ai mai făcut de-atunci și până în prezent? Ce explicații ai primit?

#352
dana&ovi

dana&ovi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 07.01.2007
N-a ajuns nici o polita la maturitate, pentru a putea face un raport al sumei restituite, la suma depusa ?

#353
stefannar

stefannar

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 29.06.2011
Salut tuturor,
Ma numar si eu printre cei tepuiti de cei de la Ing.
De ce spun tepuit? Motivul e simplu : nu am fost informat la semnarea politei Regal ca atunci cand as dori sa renunt valoarea de rascumparare a politei este intre 50 si 70% , in functie de cat vor cei de la ING.
Daca m-ar fi informat cred ca nici un om normal la cap nu ar mai fi semnat asa ceva, in conditiile in care eu am ales acest produs tocmai pentru faptul ca iti da posibilitatea si sa economistesti.
Nu va mai dau cifre , ideea e ca am pierdut multi bani fiindca acest aspect a fost omis sau tratat foarte superficial la semnarea contractului. E si vina mea findca nu am deschis ochii inainte sa semnez. Asa ca aviz amatorilor de polite.

Va recomand tuturor cu caldura politele de asigurare ING, sau mai exact cum sa fii furat legal.

Cu stima.

#354
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006

 stefannar, on 19th February 2012, 10:10, said:

Salut tuturor,
Ma numar si eu printre cei tepuiti de cei de la Ing.
De ce spun tepuit? Motivul e simplu : nu am fost informat la semnarea politei Regal ca atunci cand as dori sa renunt valoarea de rascumparare a politei este intre 50 si 70% , in functie de cat vor cei de la ING.
Daca m-ar fi informat cred ca nici un om normal la cap nu ar mai fi semnat asa ceva, in conditiile in care eu am ales acest produs tocmai pentru faptul ca iti da posibilitatea si sa economistesti.
Nu va mai dau cifre , ideea e ca am pierdut multi bani fiindca acest aspect a fost omis sau tratat foarte superficial la semnarea contractului. E si vina mea findca nu am deschis ochii inainte sa semnez. Asa ca aviz amatorilor de polite.

Va recomand tuturor cu caldura politele de asigurare ING, sau mai exact cum sa fii furat legal.

Cu stima.
Maestre, nu cred că un om normal la cap (ca să te citez exact) își permite să semneze ca primarul un contract financiar cu atât mai mult cu cât este vorba de unul pe termen lung. Dacă ai fi acordat o minimă atenție acestuia ai fi văzut că în ofertă este un tabel (culmea, semnat de tine pe fiecare pagină!!!) care cuprinde inclusiv valoarea de răscumpărare în fiecare an contractual. Și vorbim, pe de-o parte, de valori garantate, și pe de altă parte, de valoarea de răscumpărare totală (care include și creșterile realizate în toată această perioadă de către ING).
Polița Regal este o asigurare mixtă de viață care are două componente: protecția și economisirea. Văd că vorbești doar de a doua de parcă prima nici n-ar exista și, implicit n-ar costa nimic. Bine, nu c-ai fi singurul care gândește așa (dacă te încălzește asta).
Deci, stimabile, în toată perioada cât ai fost sub contract cu ING având această asigurare, TU AI FOST ASIGURAT. Iar serviciul ăsta are un cost.
În consecință, o astfel de asigurare îi recompensează pe cei responsabili, serioși, care se țin de promisiune (de a duce contractul până la final) și-i penalizează pe ceilalți. Nu c-ar fi o noutate în domeniul financiar. La bancă, dacă faci un depozit pe un an (de exemplu) și scoți banii cu două zile înainte, ce și cât primești?
PS Și ne mai mirăm că o țară (Ungaria) cu o populație de două ori mai mică decât a României are o piață de 4 ori mai mare decât a noastră. De ce oare? Pentru că au o educație financiară (și nu numai, completez eu), seriozitate, responsabilitate și sunt oameni de cuvânt.

#355
roge

roge

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.06.2012
eu am inceput asigurare pe viata cu AIG Life acum s-a trnsformat in Alico ,am ajuns la maturitate , ceva-ceva s-a pus deoparete dar nu la asteptarile mele ,asteptari care le-au declarat ei ,INDEXAREA a plecat toata in servicii nu in capitalizare. voi ce parere aveti ? Intodeauna au ei dreptate ?!?! A ajuns cineva la maturitate cu acest tip de asigurare ? Sunteti multumiti ?

#356
senator

senator

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,423
  • Înscris: 02.03.2006

 roge, on 24th June 2012, 21:39, said:

eu am inceput asigurare pe viata cu AIG Life acum s-a trnsformat in Alico ,am ajuns la maturitate , ceva-ceva s-a pus deoparete dar nu la asteptarile mele ,asteptari care le-au declarat ei ,INDEXAREA a plecat toata in servicii nu in capitalizare. voi ce parere aveti ? Intodeauna au ei dreptate ?!?! A ajuns cineva la maturitate cu acest tip de asigurare ? Sunteti multumiti ?
La ce servicii te referi?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate