Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Inceputul unei afaceri

- - - - -
  • Please log in to reply
147 replies to this topic

#55
raducutzzu

raducutzzu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,917
  • Înscris: 17.02.2006
D.p.m.d.v. pt a derula o afacere in sistem franciza iti trebuie o doza mai mare de responsabilitate decat daca esti pe cont propriu.ma refer la francizele serioase,evident.

#56
w31rd0

w31rd0

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 29.08.2005
Offf atat se bate apa'n piua cu topicul acesta :), mai imi dau si eu o parere ...

Eu zic ca oricum la banii astia este greu sa faci ceva fulltime, asta daca vrei o sansa de reusita financiara decenta, eu zic sa iti cauti echipamente de Ski si sa le inchiriezi iarna iar vara echipamente de Paintball. Investitia este minima, relama este minima, sanse sa dai de lume interesata de ce inchiriezi tu este mare, ce mai vrei? :) Bafta

#57
Hysony

Hysony

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 21.08.2004
deja ma plictiseste topicul si devine si offtopic, treaba e ca tu, ca patron, sa sti ce face muncitorul si sa sti si ce face patronul daca ma intelegi, asa ca pune mana la munca si lasa alte treburi

PS:cum zicea unu de aici, daca nu ai umpic de noroc si maim mult cap nu faci abs nimik

#58
leonidas

leonidas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 11.06.2006
Cred ca cel mai important atunci cand esti la inceput de drum este informatia!
Fie ca este vorba de cunostinte financiare sau de alte ponturi fierbinti, informatia este cruciala pentru incepatori....

#59
mmanolash

mmanolash

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 06.02.2006

View Postleonidas, on Jun 20 2006, 21:15, said:

Cred ca cel mai important atunci cand esti la inceput de drum este informatia!
Fie ca este vorba de cunostinte financiare sau de alte ponturi fierbinti, informatia este cruciala pentru incepatori....
:death: doooohh........tin sa-ti spun ca ai luminat pe toata lumea de aici cu acest post...
cred ca nici tu nu stii ce anume era in capul tau cand ai dat "Add Reply"....

#60
aditzuuu1556

aditzuuu1556

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 215
  • Înscris: 02.06.2006
Attached File  michelin.jpg   31.88K   62 downloadsPe topicu asta se scriu tot felu de tampenii ,dar nimic serios...


Eu zic cu banii care-i ai poti sa cumperi niste porumb...il fierbi bine...si te duci cu el la mare pe plaja si il vinzi de 5 ori mai scump(stiuletele),eventual ca sa fie si mai interesant ...la 3 stiuleti mai dai 1 gratis!

Faci bani garantat!
Te bronzezi!

#61
dramida

dramida

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 05.03.2006
Va salut. Am observat cu bucurie ca exista o comunitate care doreste progresul si vreau sa va ajut cu propia-mi experienta. Inca nu ma consider un invingator, am doar 28 de ani, dar pot spune ca in ultimii doi ani, de cand mi-am pornit propria-mi afacere, am avut cele mai mari satisfactii personale si financiare.

Daca va doriti un peste, eu va invat cum sa aveti sanse la pescuit.

Esti la inceput, nu stii incotro sa mergi, iti recomand un week-end de odihna si meditatie asupra calitatilor tale. Esti aratos/aratoasa, esti inteligent/a, ai studii intr-un anumit domeniu, ai o capacitate de comunicare, empatizezi usor, ai calitati fizice, dispui de un pc sau o masina de transport, de carnet de sofer poate de profesionist, trebuie sa te cunosti ca sa apuci pe un drum. Nu da cu piciorul cunostintelor teoretice pe care le detii numai pentru ca la capsuni se castiga mai bine. Foloseste ceea ce cunosti deja caci altfel a fost o investitie pierduta. Sa faci dreptul si sa te apuci de programare...nu zic ca e imposibil, dar managerial e o eroare, pierdere de neuroni, in cazul in care nu se imbina cele doua domenii.
Ca regula de aur,  leaga-te de ceva ce cunostii, ai mai facuti, esti atras, ai o pasiune,  pentru ca din ceva mai degraba scoti altceva, decat din nimic ceva.

Acum ca stii care sunt atuu-rile tale, iti recomand sa intrii pe o nisa, nu vinde toata gama, specializeaza-te pe ceva anunme in care poti fi CEL MAi BUN. Si asta nu e inca de ajuns. Trebuie sa devi cunoscut, iar in lumea de astazi, calitatea e ceva desuet, toti ne asteptam la calitate, trebuie sa fie altceva care sa atraga. Ca orice obiect de arta ce are nevoie de admiratori pentru a fi valoros, asa si firma ta are nevoie de clienti pentru a functiona, deci inainte de calitate, ai nevoie de cerere...asigura-te ca mesajul tau ajunge la suficienti oameni ca sa conteze!

Am rostit cuvantul firma...poate pentru inceput nu e neaparat necesara, fara contabil, far aalergat dupa acte Pasiunea si profesionalismul se pot exprima si fara o forma juridica,  dar in momentul in care activitatea se dovedeste profitabila si incepe sa ia avant, firma reprezinta un pas mare inainte, reprezinta un nou drum, o piatra de hotar.

Incearca sa mergi pe mai multe directii de actiune, unele in care nu-ti puneai mari sperante s-ar putea sa te rasplateasca mult mai mult decat cele pe care pariasei initial. Cu alte cuvinte, nu te limita doar la o nisa, foloseste pentru inceput cat de multe nise poti si cu timpul vei avea de unde alege pentru a te axa. Esti tare in IT? Fa retele, deviruseaza, recupereaza date, instaleaza software, fa comert cu componente hardware, ofera consultanta IT, fa-te resel-er pentru software...ETC Apoi vezi ce merge si ce nu merge.

Citeste despre managementul afacerilor. Ca sa fi un sef bun si sa ai succes in conducerea echipei tale trebuie sa incepi prin a face tu insuti treaba, ulterior, cand te dezvolti si timpul tau capata alta valoare, deleaga anumite aspecte ale activitatii tale primului angajat. Daca planuiesti sa fi sef peste o echipa a carei activitate nu o cunosti,sunt bani si nervi irositi.

Invata sa delegi, sa negociezi, invata sa indeplinesti anumite scopuri prin altii. Invata-i pe cei din jurul tau tot ce stii pentru a putea tu insuti sa evoluezi lasandu-le lor locul tau.
Fi cinstit cu tine si cu angajatii tai, trateaza-i ca parteneri pentru ca daca angajatii sunt multumiti (se simt mandrii de ceea ce fac , sunt apreciati material si social) atunci vor fi nerabdatori sa iti indeplineasca dorintele.
Fi intraznet, disociaza oamenii de fapte, pe tine te intereseaza rezultatul. Daca te intereseaza activitatile, vei avea multe activitati. Daca vei fi interesat de rezultat, vei avea multe rezultate. Renunta la activitatile ce nu aduc un aport semnificativ rezultat si concentreaza-ti atentia la ceea ce conteaza cu adevarat.

Ai o problema pe care incerci sa o ocolesti, iar ocolirea ei zi de zi presupune eforturi? Treci prin ea! Concentreaza-ti toate eforturile sa o elimini si vei evolua mult mai repede decat incercand sa o ocolesti.

Oricum, nu uita ca omul sfinteste locul, asa ca in loc sa investesti 1000E pe un echipament mai performant, mai bine investesti 100E in pregatirea profesionala a angajatilor tai vei observa ca vei obtine inzecit. Celebreaza succesul in comun, asuma-ti esecul personal, stimuleaza comunicarea echipei, lauda in fatza tuturor si mustreaza intre patru ochi dandu-i posibilitatea unei revanse, stabileste pentru fiecare o tinta precisa, masurabila, rasplateste excelantza. Fi un exemplu pentru angajatii taila modul  de a comunica liber, de a munci.

Nici eu nu reusesc sa fac tot ce am scris, dar ma straduiesc:)

Fi original in ceea ce faci, foloseste publicitatea , pentru inceput gratuita pe internet (personal am observat lipsa birocratiei in mediile electronice, fara TVA, fara impozite, fara taxe) In lumea de azi toti vrem cat mai repede, daca se poate pe loc, la un pret cat mai mic, daca se poate gratis, si de o calitate cat mai buna, daca se poate garantat pe viata.

Cam atat imi trece prin minte a ora asta, mult succes si nu uitati ca sunteti stapanii propriului destin, nu disperati daca nu v-ati nascut printi;)

Edited by dramida, 21 June 2006 - 15:09.


#62
sefdetarla

sefdetarla

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 22.06.2006
ceea ce uiti e faptul ca noi saracii avem decat 10-20k de investit. asta ne duce la gandul ca 3 tarabe sunt mai profitabile intr`o zona  buna decat un condo. Priveste asupra noatra si umileste`te cu un scuipat fata de noi, plebea

#63
budescu

budescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 27.06.2006
Dramida.....cred ca citesti mult de vorbesti asa frumos. totusi, nu uita ca pentru a avea o nisa, nu mai multe iti trebuie capital, ceva de unde sa incepi. daca ai calitatile pe care le-ai enumerat tu mai sus nu poti decat sa speri sa-ti gasesti un job bine platit. pentru o afacere punctul de plecare sunt banii. cultura organizationala, management-ul, marketing-ul, intiativa, s.a. nu sunt decat niste vise daca nu detii esenta: BANII!!
         Din pacate Romania nu este locul propice pentru a naste o afacere si a avea siguranta (in conditiile respectarii principiilor de managament si ce mai vreti voi) ca va si reusi. Exista prea multi factori externi care pot influenta negativ evolutia corecta a unei afaceri. Notele acordate de institutiile de calculare a riscului de tara (Standard&Poor's, Moody's, etc) reprezinta un barometru al posibilului succes intr-o afacere.
         Consider ca pentru a avea sanse intr-o afacere e bine ca in prealabil sa ai o experienta solida in domeniul pe care vrei sa te axezi, deoarece doar asa vei putea specula mai bine oportunitatile si te vei putea feri de potentialele pericole, vei putea face o analiza SWOT castigatoare.

#64
katerink

katerink

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 17.04.2006
Nu ma asteptam sa raspundeti asa multi la topicul asta .... se pare ca multi s-au gandit s-au se gandesc la asa ceva...  :D

#65
katerink

katerink

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 17.04.2006
Cred ca pana la urma am sa fac bani ducandu-ma la  sapa cu ziua.... :D  E cea mai viabila solutie din punct de vedere economic ....iar cu cei 5000 euro o sa-mi o motoprasitoare ceva sau un tractoras   mai mic de stropit buruienile cu el....

Asa e la noi la Romania...!

Sa traiti bine cu toti dragi internauti!!! :D

#66
Cata.

Cata.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 623
  • Înscris: 06.12.2004
Defapt, important e sa incepi. Din orice poti scoate bani :) Multi , putini asta alegi tu :)

#67
Cris79

Cris79

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 14.07.2006
Am inceput acum 2 ani dupa ce am citit o carte de Robert Kiyosaki.

Ce puteam sa fac cand am trecut prin scoala la limita pentru ma jucam incontinuu la pc si nu am muncit in viata mea pt altii decat 3 luni?

Mi-am facut un site de vanzari prin internet - e-shop. L-a facut cineva pentru mine pentru ca eu habar n-am de fapt cum sa  fac unul. Ca sa am produse unice le-am importat, si am chestii pe care le care nu le mai are nimeni in Romania, ceea ce imi aduce cumparatori fideli. Cele mai multe situri de succes din Romania nu isi fac propriile importuri si am discutat cu alti patroni de magazine online ce au fost uimiti ca eu pot sa fac asa ceva. Ar fi fost si mai uimiti daca ar fi vazut cu sunt un tip de 50 de kilograme care sta inca cu parintii. Dar mai bine sa nu vada - oamenii judeca dupa aparente. Toata afacerea am inceput-o cu 3000 Euro.

Cand esti angajat undeva nu inveti nimic despre propria afacere. Poate crezi ca inveti, dar de fapt inveti doar cum sa iti faci job-ul pe segmentul tau.

Patronul nici macar nu gandeste la fel cu angajatii, el isi pune alte intrebari si are alte metode de a rezolva lucrurile decat angajatii sai.

Am incercat sa vand produsele mele peste tot. Am discutat cu reprezentati de la Carrefour, Diverta si Cora ca sa imi primeasca produsele, an schimbat situl de cateva ori, am facut reclama si am adus produse noi si diferite.

Acum stiu o gramada de lucruri pe care le-am invatat pe cont propriu, pe care le-as fi invatat si daca as fi avut numai liceul (dar recomand diploma de facultate). Stiu mai mult mai multe chestii decat cand am inceput, plin de entuziasm, afacerea. Am si mai mult tupeu. Tupeul inseamna mult pentru un tipul sfios si nesigur care eram in liceu.


Am succes? Deocamdata nu. Situl nu prea are succes, dar nici nu pierde bani. Am citit intr-o carte scrisa de cineva care a cistigat bani din afacerile lui ca din 10 afaceri 2-3 castiga bani, 2-3 pierd, iar restul nici nu castiga nici nu pierd.

Am castigat multa experienta si ceva bani din serviciile financiare pe care le-am facut pentru cateva firme prin firma mea.

Diferenta dintre bogati si saraci este ca primii nu renunta la primul esec. Nici eu nu am renuntat cand situl nu a mers asa cum am crezut eu, insa o daca nu merge in cateva luni o sa ma apuc de altceva la care o sa am de mult mai multe ori mai multe sanse de succes pentru ca acum stiu ce sa fac.

Daca vrei sa pornesti pe acest drum urmeaza sfaturile celor care au reusit in afaceri si nu asculta sfaturile negativistilor.

Edited by Cris79, 16 July 2006 - 18:32.


#68
alibaba

alibaba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 02.02.2005
si ca sa ne convingi...despre ce site e vorba...la al tau care se sustine..
in general cam toate ecommerce-urile de la noi sunt pe drojdie.sunt sustinute altcumva.ele in sine nu aduc profit.
casai romania :worthy:

#69
Adi_B

Adi_B

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 04.01.2006

View PostCris79, on Jul 16 2006, 19:31, said:

Cand esti angajat undeva nu inveti nimic despre propria afacere. Poate crezi ca inveti, dar de fapt inveti doar cum sa iti faci job-ul pe segmentul tau.


Depinde si ce anume lucrezi! Daca muti cutii intr-un depozit nu vei invata ce inseamna logistica si distributia, sau daca dai cu sapa in pamant nu vei afla cum se conduce o ferma!

Eu cred ca un job te poate invata multe! E mai bine sa inveti pe banii altuia si apoi sa incepi sa faci ceva pe cont propriu!

#70
pisicutza

pisicutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 21.05.2006
Interesant topicul.... Parerea mea este ca oricum ai lua-o...tot trebuie sa muncesti cativa ani ca si angajat. E clar ca nu trebuie sa faci munca de jos..ca nu prea ai cum sa inveti mare lucru. E bine sa pornesti de pe o pozitie de mijloc si sa incerci sa evoluezi, ca sa poti sa ajungi cat mai aproape de "conducere". Sunt convins ca daca nu majoritatea, dar o buna parte dintre cei care au inceput o afacere, au avut in prealabil contact cu acel domeniu. Cum spune si Adi_B, e mai bine sa inveti pe banii altora.
Este frumos ce spune Dramida, dar mie mi se pare ca ce-i acolo se aplica mai mult dupa ce ai inceput deja afacerea. Mie mi se pare ca a pus accent destul de putin pe partea de dinaintea inceperii afacerii. Acolo sunt chestii destul de generalizate. Este destul de clar ca inainte de a incepe, trebuie sa-ti identifici atuurile.
Parerea mea este ca pentru a incepe o afacere iti trebuie cel putin doua lucruri foarte importante: experienta in acel domeniu (sau cel putin, experienta de munca) si BANII.
Cei care reusesc in afaceri fara pic de experienta, sunt exceptia care confirma regula.

#71
infinitul8

infinitul8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 952
  • Înscris: 04.05.2006

View Postpisicutza, on Jul 22 2006, 19:26, said:

...
Parerea mea este ca pentru a incepe o afacere iti trebuie cel putin doua lucruri foarte importante: experienta in acel domeniu (sau cel putin, experienta de munca) si BANII.
....

NU sunt de acord cu tine.
Primul criteriu este f. important.
Al doilea NU. Daca la primul esti pasionat sau un expert in domeniu al doilea vine de la sine. Pentru asta faci o afacere. Pentru a scoate bani din ce te pricepi TU cel mai bine sa faci. La inceput daca-ti cunosti bine prioritatile si ai un plan, niste obiective clare definite, BANII reusesti sa-i strangi. O sa-i dai la inceput, poate nici macar pe ai tai ci pe ai rudelor, prietenilor, bancilor insa daca primul criteriu, in oricare forma ar fi el, este bine pus la punct BANII vor veni.

SPOR

#72
Diane

Diane

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,799
  • Înscris: 06.12.2003
Si pe mine ma arde gandul sa ma apuc de o afacere. Parintii sunt dispusi sa puna la bataie tot ce au ca sa ma ajute sa pornesc. Cineva, care a ajuns la o varsta la care nu mai este apt de munca, este dispus sa-mi vanda o afacere profitabila, care, dupa toate aparentele, daca ar merge cel putin la fel de bine cum a mers pana acum, ar trebui sa-mi aduca un venit mult peste ceea ce castig acum. Partea rea este ca, in conditiile in care accept, va trebui sa parasesc Bucurestiul si mi se rupe inima, fiindca aici sunt lucrurile care "ma tin vie", daca pot sa spun asa. Mi-ar fi placut sa pot porni o afacere aici, in Bucuresti, dar nu am inca resursele financiare pentru o afacere pe cont propriu. Ma gandesc ca as putea sa fac niste bani in provincie, dupa care sa ma intorc in Bucuresti si sa pornesc ceva "de rutina" aici. De rutina in sensul ca nu trebuie sa fie ceva extrem de creativ si spectaculos din punctul de vedere al obtinerii banilor.

As vrea ca in 10 ani sa am o afacere care sa-mi asigure plata facturilor curente, fara ca eu sa fiu nevoita sa muncesc. Nu este vorba ca as refuza munca, dar mi-ar placea sa ma ocup de lucruri cu adevarat interesante, fara sa ma gandesc neaparat ca vreau sa castig niste bani din asta. Cel putin nu imediat. Spre exemplu, m-ar interesa infiintarea unui institut de cercetari in domeniul plantelor medicinale in afara Bucurestiului, care sa se finanteze cu banii castigati din vanzarea de plante medicinale si din colaborari pe proiecte stiintifice nationale si internationale. Exista in afara Bucurestiului institute de cercetari dezafectate, care dispuneau de importante suprafete de teren cultivabil. Cred ca potentialul curativ al plantelor, antiinfectios, antineoplazic, imunomodulator este insuficient exploatat. A vinde un produs de sinteza este mai profitabil. Exista in intreaga lume oameni sau grupuri financiare, cu foarte multi bani, care ar fi dispusi sa investeasca intr-un proiect de cercetare de acest fel. In intreaga lume exista biotech-uri care supravietuiesc din astfel de activitati. In Romania putem vorbi inca de avantajul unor competente mai ieftine decat in afara. Dar pentru ca un asemenea proiect sa fie posibil, cineva trebuie sa lege toate lucrurile cap la cap si sa aduca intregul angrenaj in stare de functionare.  

Revenind din visare la momentul actual, ma tot gandesc care ar fi lucrurile la care ar trebui sa fiu atenta atunci cand cumpar afacerea cuiva. Sunt convinsa ca aici pe forum exista multe persoane care au avut experiente de acest gen si ar putea sa povesteasca din experienta lor. Pornind de la banii imprumutati din banca, contactul cu autoritatile, schimbarea modului de viata, sacrificii de tot felul, la care nu s-au gandit inainte sa se bage in business-ul respectiv. Regrete, bucurii.

Cand ai o diploma in mana si se intampla sa traiesti acceptabil din banii pe care ii castigi, exista intotdeauna posibilitatea sa nu te mai legi la cap. Pana la urma poti foarte bine sa-ti faci un credit, sa-ti iei o casa, sa-ti vezi de ture linistit, de dupa-amiezele libere, in care poti sa savurezi in tihna o carte sau sa stai la o cafea cu un prieten. Din ce ai, din ce nu ai, mai faci o vacanta, te mai sui pe un munte, mai dai o tura la mare, nu chiar intr-un hotel cu multe stele, dar ce conteaza ?

Sincer, nu stiu ce o sa fac. Exista si posibilitatea de a iesi din tara. Dar din motive pe care si eu am ajuns sa le inteleg foarte putin, in ultima vreme mi s-a taiat pofta de plecare. Desi ani la rand am spus ca asta va fi primul lucru pe care o sa-l fac cand termin cu scolile.

Ce parere aveti ? Ma adresez in special celor care s-au apucat sa-si castige existenta din propria afacere, nu conteaza ce fel de afacere a fost, desi, cu siguranta, lucrurile difera mult de la un tip de activitate la altul. Cum v-a schimbat viata ? A meritat ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate