Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?
 Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...
 Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice

Amintiri despre satelit si retran...
 Care este cel mai bun mod de a pr...

Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea

Telefon de budget pentru filme 10...
 

Spital stomatologic sector 4 gratuit?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
ioni68939

ioni68939

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 06.05.2019
sariti muica e propagandaPosted Image
Bai baiatule intamplator spitalul asta este in sectorul 4
Azi o sa dau o fuga acolo sa ma interesez ce si cum e daca se vor face implanturi.

#20
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 16.02.2005
Implantologia e privata de multa vreme, ma rog, cam toata stomatologia, deci slabe sanse sa poti face asa ceva la stat.
Nici macar nu exista decontari pentru asa ceva -implanturi- de la CNAS, iar la protetica ai cel mult o proteza din aia care se tine cu Corega sau Fixodent, in nici un caz dinti individuali, proteze metalo-ceramice, zirconiu, aditii de os, membrane si restul chestiilor de care e nevoie. Si aia nici nu au bani, sunt in rahat si fara stoma, si nici n-am auzit de vreun stomatolog care sa lucreze cu Casa. Nici ortodontie (sa vezi si acolo preturi), nici altceva.

Spitalele de stomatologie de stat, cel putin ala de vechi, de pe Plevnei, se numea "clinica de chirurgie oro-maxilo-faciala", accidente si diverse alte chestii, compartiment ATI, etc. Mai era si la SMC o sectie la fel, dar nici aia nu puneau implanturi din cate stiu (sunt ceva ani de cand m-am interesat). Am auzit si eu ca a fost la un moment dat o faza la ala din Plevnei cu niste voluntari care au primit implanturi fiindca invatau studentii pe ei (ca aia e o clinica, un spital sau o sectie unde vin studentii sa invete) sa puna implanturi, dar nu stiu sa fi continuat, e complicata treaba, de la alegerea pacientilor pana la lucrul in sine, pe care nu-l vrei facut de un incepator, cu toate ca de undeva trebuie sa invete si studentii.

View Posteiffel, on 16 aprilie 2024 - 08:24, said:

Da, cam pe-acolo se duce cu totul.
Cu 1000 de euro gasesti ambele implanturi - doar sa le cumperi. De pus le pui singur.
Cel mai ieftin implant e pe la 500 euro/buc. Nu se fac in Romania, deci se importa.
La pretul asta trebuie sa mai puna si dentistul ceva, manopera, consumabile...
Pe urma trebuie montat in el pivotul, maseaua - alte cheltuieli...

Un implant ok, din titan si tot ce vrei, israelian, AlfaBio (60% din piata lor) era prin 2021 cam 400-500 de lei la distribuitor, adica acolo unde suna stomatologul ca sa-i aduca.
Restul, pana la 400-500 de euro, cu cat il gaseai la cabinete, e mana de lucru. 400% mai exact inseamna medicul, ala e adaosul lui.

Ai super bani, vrei gaura in os astazi si incarcare imediata tot astazi (coroana, proteza, sau cine stie ce altceva), iti iei implant de la elvetienii Straumann, 1000 de euro implantul la cabinet, dar nu stiu cat costa el la distribuitor. Insa poti aplica proportia de mai sus, iar banuiala mea e ca in cazul Straumann medicul castiga mai mult decat in cazul AlfaBio, la unul castigi 3-400 de euro, la altul poate 6-700 de euro.

Chestia e ca succesul operatiei nu e dat de pretul implantului, ci mai mult de experienta medicului si de organismul si obiceiurile pacientului. Si nici n-am auzit de vreun caz in care sa se rupa implantul, oricat de name sau no-name ar fi el. De fapt asta cu name vs. no-name e o discutie lunga, iar uneori are legatura cu cati bani baga respectiva companie in marketing, congrese, seminarii, bla, nu neaparat cu cati pacienti ok dupa 20 de ani exista. Se poate sa fi iesit din os, iar asta are mai mult de-a face cu organismul si obiceiurile pacientului, igiena, ce mesteca, vizite periodice la medic, alte boli existente sau aparute pe parcurs, bla. Nu este exclus nici ca medicul sa fi gresit atunci cand a dat gaura in os si nu se aliniaza ca lumea dintii dupa aia, muscatura dand nastere unor forte greu de sustinut de catre implant, dar de un implant, de un surub rupt, n-am auzit pana acum.

#21
ioni68939

ioni68939

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 06.05.2019
Nici nu ma gandeam ca ar exista implant decontat de asigurari.
Dar fiind de stat ar fi ceva mai ieftin.
De exemplu consultatie la dermatolog la stat e 70 lei la privat 500 lei.
Sau un ekg la stat era cam 150 lei la privat 400 lei
Sau un ct la stat 250 la privat 750 lei.

Contrar ce spun unii eu o sa ma interesez totusi

#22
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 16.02.2005
Consultatiile sau radiografiile nu conteaza foarte mult la preturi, acolo unde ma duc eu e 80 de lei un rx panoramic de cand ma stiu. Consultatiile...gasesti diferite promotii, ca asa te agata. Deci n-ar fi nici astea mare lucru, nici pretul unui implant ok sa zicem ca n-ar fi (bine, daca e nevoie de mai multe si se aduna...plus ca peste implant mai e nevoie si de altceva, si costa si alea), problema e ca adaosul ala pe care si-l pune stomatologul este imposibil de a fi sustinut de catre stat.

Doar daca spitalul respectiv e gandit ca un fel de practica pentru studenti si proaspat absolventii care isi fac mana si accepta un adaos mai mic pana cand isi deschid propriul cabinet sau se duc in alta parte.

#23
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,704
  • Înscris: 15.06.2004

Citat

Spitalele de stomatologie de stat, cel putin ala de vechi, de pe Plevnei, se numea "clinica de chirurgie oro-maxilo-faciala", accidente si diverse alte chestii, compartiment ATI, etc.
La ala vechi de pe Plevnei am fost acum cativa ani ptr o urgenta - stomatologul meu era in concediu.
M-au taxat de nu se poate. Mai rau decat la privat.

Studentii lucrau pe Progresului - la vreo 100 de metrii de spital - cladirea e inchisa de vreo 6-7 ani si abandonata. Deja cade tencuiala de pe ea.
Dupa ce au inchis-o i-au mutat pe Eforie. Nu stiu daca mai sunt acolo.

Dar nu mi-as face implant la un student. Intai sa iasa medic, sa se specializeze...

#24
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,373
  • Înscris: 21.04.2005

View Postworldwide, on 17 aprilie 2024 - 07:17, said:


Doar daca spitalul respectiv e gandit ca un fel de practica pentru studenti si proaspat absolventii care isi fac mana si accepta un adaos mai mic pana cand isi deschid propriul cabinet sau se duc in alta parte.

Denumirea lui este de spital , nu policlinica , nu cabinete....
Deci statutul e din start altul . Pe de alta parte ai impresia ca toti studentii care devin medici dupa rezidentiat isi deschid instant cabinete ?
Daca ar fi asa ar trebui sa avem cate un cabinet la fiecare colt de bloc . In unele zone chiar sunt asa si foarte multe nu au clienti pentru ca oferta e mai mare decat cererea iar preturile sunt invers proportionale .
Deci generatiile de studenti , viitori medici trebuie sa profeseze si ei undeva ....eventual la stat intr-un spital .
Stau destul de aproape de spitalul in cauza si cu ani in urma la poarta santierului era o pancarda care anunta pompos ca  "Aici va fi primul spital de stomatologie care va oferi servicii gratuite cetatenilor sectorului 4"  Se intelegea ca doar celor care au domiciliul in S4 li se vor oferi servicii gratuite.
Acum a disparut pancarda respectiva . Vom vedea ce va fi cand il termina .
Daca va include si servicii de urgenta ar fi foarte bine.Din cate stiu in momentul asta doar cel de pe Plevnei ofera servicii de urgenta non stop .

#25
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 16.02.2005
Nu prea imi scriu impresiile pe forum, le tin pentru mine.
Exista destule cabinete stomatologice, aproape la fiecare colt de strada, sau de bloc, dar nu asta e problema. Problema e ca toti se arunca la preturile astea intr-o tara in care salariile sunt cum sunt.

Problema e pe ce bani o sa lucreze stomatologii aia de la spital, fiindca preturile, la nivel 2021, ti le-am dat mai sus. Daca vrei iti pun si capturi de ecran facute la vremea respectiva, fiindca m-am uitat de curiozitate si astazi pe site-ul respectiv si nu mai apar preturile la implanturi, zice 0 lei-detalii/cumpara, probabil s-au basicat ca sunt preturi la vedere si invata lumea cam ce adaos isi pun medicii la un implant sau altceva. Posted Image  La vremea la care am cautat am gasit, in cache pe google, preturi "foarte mici" si la un cabinet din Viena, dar cand am dat pe link aparea pe pagina respectiva ca la cererea colegiului medicilor stomatologi de acolo au fost nevoiti sa scoata preturile de pe site, si probabil ca asa o sa fie la noi in curand. Posted Image

Daca tu zici ca statul sau primaria o sa suporte 400% adaos la un implant, plus restul lucrurilor de care e nevoie, atunci eu iti garantez ca ori Casa, ori primaria, da faliment pe bune in 3 luni. Ca o gargara, ca poate o plomba, sau o igienizare, un detartraj, ok, astea poate ca merg, dar mai mult in nici un caz. Si e foarte bine daca ar fi si astea, macar pe copiii din sector sa-i treaca macar o data pe acolo. Dar ala deja nu prea mai e spital.

Si nu ca nu as vrea, sau ca nu ar fi nevoie, dar problema raman banii, ca in orice alt domeniu. Pe mine o chestie de genul 14 implanturi/aditie de os/membrane si doua arcade metalo-ceramice m-a dus la vremea respectiva la aproape 82.000 de lei. Imparte la cat era euro in 2020/2021 si-o sa afli rezultatul. Fara Strauman, fara fitze. Nu cred ca materialele au facut mai mult de 15, hai 20.000 de lei, asta exagerand (cred eu). Nu exista bani la primarie sau la stat pentru diferenta asta, pentru un singur pacient.

Si ca sa fiu sincer pana la capat, o chestie de genul asta ar fi costat afara, de la Jermania pana dincolo de ocean, vreo 80-100k de euro/dolari, si chiar daca la noi e mai ieftin, tot nu e indeajuns de ieftin pentru marea majoritate a populatiei.

#26
ioni68939

ioni68939

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 343
  • Înscris: 06.05.2019
Deci tu ai implanturi?
Cand se face anestezie este anestezie normala ca pt extratie sa spun asa?
Doare cand se da gaura cu freza aia in os?

#27
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,704
  • Înscris: 15.06.2004
E anestezie ca ptr extractie.
De principiu nu ar trebui sa doara, ca nu atinge niciun nerv in zona aia. Acu depinde de la om la om.

Unii se umfla dupa...

#28
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 16.02.2005
Din aia "normala", ca pentru extractii. Exista si inhalosedare.
De durut nu m-a durut deloc, dar am simtit ca se lucreaza acolo, simti cum gaureste freza, mai intai subtire si dupa din ce in ce mai gros, pana ajunge la diametrul necesar, ca nu fiecare are aceeasi grosime a osului si implanturile sunt de diferite grosimi si lungimi.
Jos, la mandibula, sub dinti, trece un nerv pe care daca-l atingi ramai paralizat, abia te intelegi cu lumea dupa aia, de aia e bine ca medicul sa aiba experienta.
Te doare mai mult dupa ce te dai jos de pe scaun, dar iei imediat ceva, iti da doctorul reteta si tusti in prima farmacie. Si nici aia nu e chiar durere, simti ca o arsura, gingia, fiindca o taie ca sa ajunga la os si-o coase dupa, dar nu te doare osul. Si iti da pastile, am zis asta. Nu durerea e baiul, ci faptul ca stai dupa aia cam juma' de an, pana se prinde aditia de os de osul tau si incepe sa creasca os in jurul implantului, fixand-ul ca lumea. Abia dupa aia incepe amprentarea si restul chestiilor, coroane, proteze, ce-o fi.
Si da, te umfli si te invinetesti dupa dar trece in 3-4 zile, e normal. Iar pana iti scoate firele mananci numai borhoturi, chestii moi. Iar dupa aia in functie de planul de tratament, daca ai proteza temporara (difera si astea, sunt de diferite felujri)  mai mesteci si chestii mai tari, daca nu, o tii asa juma' de an.

Edited by worldwide, 17 April 2024 - 14:53.


#29
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,704
  • Înscris: 15.06.2004
Eu mi-am pus acum 3 saptamani la un dinte - singurul lucru simtit a fost cand a infiletat implantul  paraia cheia dinamometrica in maxilarul meu...
Nu m-a durut, nu m-am umflat, nu m-am invinetit. Am luat doar Augmentin o saptamana, preventiv.

De mancat - nici o restrictie - mi-a zis ca pot sa mananc orice, imediat dupa implant si asta am facut. Ne mai vedem in toamna ptr pivot si coroana.

Am colegi care n-au venit la munca dupa implant si cand au venit erau inca umflati. Asa cum am zis depinde de fiecare.

#30
worldwide

worldwide

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,535
  • Înscris: 16.02.2005
Depinde mai mult de ce lucrare e, mie mi-a facut cate juma' de arcada odata, cate 3-4 implanturi pe sedinta, plus aditia (si aici iti taie gingia pe jumatate, pune granulele alea, le acopera cu membrana, coase la loc gingia), plus extractiile care au mai fost...mai degraba asta a fost cauza.

#31
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,704
  • Înscris: 15.06.2004
A fost doar un implant, nu lucrare mare ca la tine.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate