Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde recomandati un CT cu Casa de...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia
 Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China
 Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED
 Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...
 

Montare termopane

- - - - -
  • Please log in to reply
105 replies to this topic

#73
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,205
  • Înscris: 06.10.2019

View Postmurdar, on 28 decembrie 2023 - 00:38, said:

Iti spun de acum ca n-o sa vezi nicio mutare de ferestre la nicio primavara.

De unde sti tu ? Crezi ca cineva care a muncit atat timp sa isi creeze un nume, si care este apreciat intr-un domeniu, isi permite sa dea cu mucii in fasole pentru o zi sau doua de munca ???

Eu sunt convins ca a fost pur si simplu o neintelegere si o lipsa de comunicare. Digix a ales o varinata de montaj considerand glafurile mai importante decat montajul la fata peretelui, iar RaimondMacelaru a considerat montajul la fata peretelui mai important decat glafurile. RaimondMacelaru a spus "cat mai spre exterior posibil" ( si "maximum spre exterior") , iar Digix banuiesc ca s-a gandit la varianta cat mai spre exterior posibil fara a renunta la glafurile primite.  

Daca monta tamplaria la fata peretelui, si dupa aceea venea RaimondMacelaru si intreba de ce nu s-a instalat tamplaria astfel incat sa se monteze si glafurile, ca si alea apareau in oferta ( chiar daca au fost gratuite ) ?

Parerea mea este ca ar trebui sa nu mai faci afirmatii despre persoane pe care nu le cunosti, si despre lucruri pe care nu poti sa probezi.

#74
loren2

loren2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 08.11.2023

View PostRaimondMacelaru, on 28 decembrie 2023 - 00:31, said:

Am zis cat de spre exterior posibil si daca nu e niciun impediment tehnic, la fata peretelui. Si mi-a spus ca da, se poate la rasul peretelui. Nu stiu de ce sunt eu acuzat de deficiente de comunicare.
Ai cam schimbat povestea pe masura ce unii ti-au atras atentia ca nici tu nu ai stiut exact ce vrei si nici n-ai comunicat ferm ceva concret.

View PostRaimondMacelaru, on 27 decembrie 2023 - 16:52, said:

Am fost pe lumina si fara graba sa verific dupa montarea termopanelor dupa ce le facusem o receptie sumara noaptea, pe graba, fara sa observ unele chestii.

Cand am discutat legat de distanta de montare raportat la fatada, am spus "cat mai spre exterior posibil". Si mai demult, in alta discutie "maximum spre exterior".
In povestea originala tu ai zis ca vrei cat mai spre exterior posibil, adica nimic concret, ai lasat treaba in aer, la aprecierea executantului bazat pe experientele anterioare.

View PostRaimondMacelaru, on 27 decembrie 2023 - 17:49, said:

Am zis cat mai spre exterior posibil. Iar o data am zis chiar "pot fi scoase la suprafata zidului?". Si a spus ca da.
Dupa ce ti-au atras unii atentia ca nu ai comuncat ceva concret si ferm, ai schimbat putin povestea, in sensul ca ai intrebat daca ar fi putut fi scoase la suprafata zidului, dar si prin modificarea asta nu se intelege ca ai fi spus ferm ca vrei la suprafata zidului, ci doar ca ai intrebat ca o curiozitate daca ar putea fi montate la suprafata zidului.

Am fost si eu client la diverse firme de tamplarie, de multiple ori, dar intotdeauna am spus ceva cat se poate de concret. Ba chiar am avut comenzi unde s-au executat dupa masuratorile mele ferme, ca stiam exact ce vreau, ca stii cum e, dupa ce faci un lucru de suficient de multe ori, ajungi sa cunosti tu ca client lucrurile mai bine decat executantul.
Din pura curiozitate, in trecut ai mai comandat asa ceva vreodata?

#75
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 10.08.2023
Ma, deja unii sunteti halucinanti. "Cat de mult se poate spre fata peretelui exterior" inseamna la rasul peretelui, am si discutat si telefonic si am spus ca daca nu e niciun impediment tehnic, nu afecteaza tencuiala etc, as vrea sa fie la fata exterioara. Iar cand eu am intrebat pe whatsapp daca pot fi scoase ferestrele la suprafata peretelui si mi-a spus ca "da", eu credeti ca intrebam ca sa fac conversatie, nu pentru ca voiam sa monteze asa ferestrele? Despre locul de montare al ferestrelor mele discutam. Daca sa zicem ca intrebam teoretic, de nebun, dupa "da", ar fi intrebat "pai asa le vrei? Sau de ce intrebi?"

Faceti un exercitiu de imaginatie. Vine cineva sa va puna gresia. Intrebati "asta e gresia, merge pusa pe verticala?", ei raspuns "da, sigur", apoi va intoarceti a 2-a zi si vedeti gresia pusa pe orizontala, iar constructorul sa va zica "pai, boss, am zis ca merge pusa pe verticala, nu am zis ca sunt si de acord sa o pun asa". Voi va dati seama ce delir scrieti?

Ideal ar fi sa nu mai lungim treaba. Stiu ca sunt multe persoane care presteaza servicii pe aici si pentru ei clientul e vinovat in orice situatie daca nu are 5 contracte semnate la notar, 5 ingineri, 7 proiecte si nu isi exprima preferintele in 5 limbi de circulatie internationala si stiu ca in conditiile astea nu o pot scoate la capat. Eu doar eram curios daca exista vreun impediment tehnic de a le scoate la suprafata zidului. Au pus oamenii poze ca au facut asa la ei acasa, deci e clar case poate. Se va rezolva problema si aia e.

Edited by RaimondMacelaru, 28 December 2023 - 02:37.


#76
murdar

murdar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,862
  • Înscris: 24.05.2020
Nu exista niciun impediment tehnic sa instalezi fereastra in linie cu izolatia cladirii. Adica scoasa in afara zidariei, nu doar la ras cu zidaria. Exista bride speciale pentru astfel de montaje.

Daca vrei o instalare cat mai eficienta energetic, si fara sa te chinui sa intorci izolatia cladirii inspre golul zidariei pana sub fereastra, atunci scoti tu fereastra in linie cu izolatia. Un fel de aduci muntele la Mahomed.

Uite aici niste exemple:

Attached File  1.png   92.69K   36 downloads

Attached File  Kingsley-Passivhaus.png   30.19K   33 downloads

Uite si un link de documentare:

https://www.greenbui...ient-retrofits/


In Romania, instalatorii de tamplarie inca sunt niste ageamii. O sa mai curga multa apa pe Dunare pana or sa inteleaga fizica cladirilor. Dar si mai multa apa pe Dunare o sa mai curga pana or sa inteleaga beneficiarii avantajul angajarii unui consultant care sa ii ghideze cu procurarea si instalarea tamplariei, ca sa nu fie la cheremul doreilor instalatori.

Cel mai usor lucru din lume pentru instalator e sa infiga fereastra in mijlocul peretelui. Trage 3-4 dibluri direct prin rama pe fiecare latura, nu risca sa sparga nici muchiile zidariei dand gaura prea aproape de margine (ca bridele sunt scumpe), umple cu spuma, bine pa. Si il lasa pe client sa se zvarcoleasca sa izoleze calumea golul de zidarie in jurul ferestrei, daca are cine-l sfatui. Dar de obicei n-are cine, si rezulta o bataie de joc, cu punti termice uriase, generatoare de condens si ulterior mucegai, o combinatie denumita popular, igrasie (umezeala - in limba greaca).

Edited by murdar, 28 December 2023 - 08:52.


#77
Timplarualin

Timplarualin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 598
  • Înscris: 05.03.2020
Posibil cã toți montatorii de timplarie PVC Sint și ageamii și ( posibil ) prosti.......posibil tu sa nu fii montator....sau te-ai nãscut învãțat și deștept.....posibil....dar puțin probabil ...un lucru știu sigur( probat la sute de case unde am montat inclusiv la mine) igrasia apare din cauza umiditãții interioare,neetansarii ( sau a etanșãrii prost fãcute),cauzind punti termice ,dar ( sper cã nu Sint suspendat iar din aceeași cauzã) cît trãim învãțãm iar cînd murim tot prosti murim

#78
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 12.08.2020

murdar said:

1703745982[/url]' post='30492075']

In Romania, instalatorii de tamplarie inca sunt niste ageamii. O sa mai curga multa apa pe Dunare pana or sa inteleaga fizica cladirilor. Dar si mai multa apa pe Dunare o sa mai curga pana or sa inteleaga beneficiarii avantajul angajarii unui consultant care sa ii ghideze cu procurarea si instalarea tamplariei, ca sa nu fie la cheremul doreilor instalatori.


O sa sece dunarea si acest montaj nu se va realiza in RO standard, o sa sece dunarea si ca si pana acum vor fi foarte putini beneficiari care vor plati diferenta intre un astfel de montaj si montajul standard. A curs multa apa pe dunare de cand se discuta pe aici despre montajul in exteriorul zidului, in termoizolatie, despre benzile de etansare etc. .

Daca ai nervi sa “rasfoiesti” forumul si daca chiar vrei sa cunosti detalii despre acest tip de montaj gasesti aici pe forum discutii cu argumente despre acest montaj cu studii care arata si diferentele (in cifre) intre montajul la fata zidului si montajul in termoizolatie. O sa descoperi ca atat eu cat si colegii mei la intrebarile despre cum este cel mai bine sa se monteze tamplaria spunem ca in termoizolatie, cu suporti metalici sau cu precadre de tip triotherm.
Un user softpedia chiar are montate ferestrele in termoizolatie cu suporti metalici, cred ca se fac vreo zece ani de cand si-a montat tamplaria asa.

Acuma, ca tu te faci ca nu intelegi diferenta intre “instalatorii de tamplarie sunt niste agiamii” si foarte putina lume este dispusa sa plateasca un astfel de montaj, aceasta este doar problema ta.
Dar, ca sa stii si tu, dovezi exista si aici pe forum, foarte putina lume este dispusa sa plateasca montajul RAL cu pozitionare la fata zidului. Desi acest tip de montaj este relativ accesibil oricui si nu sunt mari diferentele de eficienta fata de montajul in termoizolatie.

L.E. Vezi ca felul in care pui problema si iti expui punctul de vedere denota ceva mai mult decat “murdar”.

Edited by Dorel-Jefuitorul, 28 December 2023 - 10:57.


#79
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 10.08.2023
Sa moara Jean Valjean, e crancena treaba aici. Montatorii te fac toti prost ca nu te-ai jurat pe rosu cand ai zis cum vrei montajul si din cauza asta e vina ta, cauta nuante in vocabular, iti reproseaza ca ai zis doar de 4 ori cum doresti si nu de 5 ori, ca sa se vada ca esti ferm. Dupa aia vin si consultantii si sugereaza ca esti prost ca te-ai dus la montator ca-n gura lupului, fara o echipa de consiliere, care sa explice in locul tau ca vrei la fata zidului, ca tu, ca simplu client, e clar ca nu ai cum sa stii singur ce doresti. Si chiar daca si acel specialist tot ca tine ar fi zis sa faci, nu se compara cu atunci cand zici tu, ca tu esti client si esti prost. Una e cand ii zice Soflete montatorului ca vrei maximum spre exterior, alta e cand zice un troglodit de client fara studii. Deci montatorii spun ca specialistii/consilierii sunt prosti, la fel ca si clientii care nu accepta fara obiectii ce fac montatorii, apoi consilierii spun ca montatorii sunt prosti, la fel si clientii care se duc la montator fara consultant dupa ei. Deci in toate cazurile, clientul e prostul. Asa e in capitalismul asta de jungla, unde fiecare are o afacere si mereu a lui e cea mai buna, iar clientul si celelalte afaceri sunt prostii. Oare cand o sa fim ca in alte locuri, unde cuvantul e cuvant, mesterii si constructorii noteaza ce le spui. De la fundatie pana la ultimu fir din casa nu am vazut o singura persoana sa noteze ceva, le spui de 4-5 ori, iar cand trebuie sa faca la fata locului, te mai suna o data sa te intrebe sau face direct cum stie. Daca ii aduci un proiect, ti-l da in cap, "Ce e cu asta, domnule, iti bati joc de mine? Unde ai mai auzit asa ceva? Sigur are scoala asta care a facut? Mai bine zi-mi cum vrei si stiu eu cum sa iasa asa", iar daca nu ai proiect, te trezesti cu "pai mi-ai zis, dar am uitat, daca aveai un proiect, ceva, faceam dupa el, cum trebuie". Oricum o dai si in orice situatie, la noi daca nu ai nervii tari si nu iti poti lua 2 ani concediu complet de la job, sa stai 8h pe zi pe santier, mai bine nu iti faci casa sau iei o jerpelitura gata facuta si aia e, e proasta, dar macar a costat pe jumate, nu ai stat sa te amarasti cu constructorii inutil si iti vezi de viata.

Edited by RaimondMacelaru, 28 December 2023 - 10:56.


#80
superbec

superbec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 526
  • Înscris: 04.03.2006
muhahahaha

incredibil, ignoranta face minuni

babaieti aveti fiecare in buzunare toate descoperirile umanitatii , BA TOATEEEE BAAAA , tot ce vrei sa inveti , TAT TAT TAT

dupa 5 pagini mai apare cate unu care nu crede ca iese caldura mai repede prin 2-3cm de izolatie decat prin 15 . apoi topul topului cipaul, bam bam fereastra retrasa e mai .. CALDA muhaahahaha

mai e altu care nu crede in izolatie , bine ca n-a scris pe topicul asta.

#81
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 12.08.2020

View PostRaimondMacelaru, on 28 decembrie 2023 - 10:52, said:

Sa moara Jean Valjean, e crancena treaba aici. Montatorii te fac toti prost

Vezi ca pe topicul asta doar eu, timplarualin si digix, scriem in calitate de termopanisti/consultanti. Nici eu si nici timplarualin, nu am comentat problema ta, oricum nu la modul la care spui tu. Deci toti cei care pun la indoiala buna ta credinta  doar isi dau cu parerea despre situatia creata. In fine, toate lucrurile au o rezolvare si in cazul tau am inteles ca s-a ajuns la o rezolvare, se vor monta din nou ferestrele asa cum ai vrut tu sa se monteze.
Am facut si eu asta, intr-o situatie un pic altfel dar am facut-o si nu e “capat de tara”. La mine am montat tamplaria la fata zidului cu o parte din familia beneficiara de fata, iar cand a venit cealalta parte a familiei impreuna cu vecini/prieteni mi-au cerut sa mut ferestrele mai in interiorul zidului cu 5cm, am facut-o si aia a fost.

Edited by Dorel-Jefuitorul, 28 December 2023 - 11:19.


#82
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,208
  • Înscris: 15.10.2006

View Postsuperbec, on 28 decembrie 2023 - 11:03, said:

muhahahaha

incredibil, ignoranta face minuni

babaieti aveti fiecare in buzunare toate descoperirile umanitatii , BA TOATEEEE BAAAA , tot ce vrei sa inveti , TAT TAT TAT

dupa 5 pagini mai apare cate unu care nu crede ca iese caldura mai repede prin 2-3cm de izolatie decat prin 15 . apoi topul topului cipaul, bam bam fereastra retrasa e mai .. CALDA muhaahahaha

mai e altu care nu crede in izolatie , bine ca n-a scris pe topicul asta.
De ce nu ii montezi tu ferestre lui Raimond la pretul tale pentru omul de rand, acolo de la 20.000...30.000 de Euro in plus?
Va avea montaj ca la carte si castig de 20 de lei la factura anuala.
Succes la prosteala! Parca ai fi frate cu Soflete.

#83
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,826
  • Înscris: 03.02.2007

View Postmurdar, on 28 decembrie 2023 - 08:46, said:

Nu exista niciun impediment tehnic sa instalezi fereastra in linie cu izolatia cladirii. Adica scoasa in afara zidariei, nu doar la ras cu zidaria. Exista bride speciale pentru astfel de montaje.
Pune un link cu o astfel de bridă. Bați câmpii pe aici și ai vrea să te creadă lumea. Cu precadre există montaje, dar să stea greutatea tâmplăriei pe câteva bride, e imposibil. Toți montatorii din România, sunt proști, le-ai pus o etichetă în frunte, numai tu știi fizica clădirilor.

Ai pus o secțiune acolo făcută de un arhitect la planșă în timpul liber. Acolo apare prinderea bridelor pe fața interioară a tâmplăriei. Mi se pare o soluție de prindere urâtă, total neestetică.

#84
Dorel-Jefuitorul

Dorel-Jefuitorul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,705
  • Înscris: 12.08.2020
Exista suporti metalici (nu bride), pentru prinderea in exteriorul zidariei, si-a montat un user softpedia asa, nu mai stiu cine ca s-a intamplat de mult. Din ce-mi amintesc insa (discutiile sunt pe aici pe arie nu pe termopane, pe jurnale), din ce-mi amintesc, suportii au venit pe comanda speciala dintr-o tara ue, au venit greu, au fost scumpi.
La vreo doi ani dupa montaj beneficiarul spunea aici pe sp ca nu a meritat efortul,timpul si banii.

#85
superbec

superbec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 526
  • Înscris: 04.03.2006

View Postcipaul, on 28 decembrie 2023 - 11:20, said:

De ce nu ii montezi tu ferestre lui Raimond la pretul tale pentru omul de rand, acolo de la 20.000...30.000 de Euro in plus?
Va avea montaj ca la carte si castig de 20 de lei la factura anuala.
Succes la prosteala! Parca ai fi frate cu Soflete.

pentru ca eu nu sunt montator de geamuri :) daca nu existau habarnisti de genul tau poate raimond m-ar fi intrebat cum se monteaza cel mai bine geamurile si i-as fi explicat pe scurt gratis.

poate ma intreba cum se monteaza cel mai bine in bugetul dat , iarasi nu ma dureau degetele sa scriu cateva randuri , problema e ca l-ati zapacit cu tampeniile .

chiar in momentul asta nu e convins de modul de instalare corect (desi incepe sa deschida ochii) si nici nu isi da seama cat de mult conteaza instalarea corecta, va vedea asta pe banii lui dupa ce se va muta in casa

poate sunt ta-su lu soflete :) ai fi avut multe de invatat de la el daca aveai o capacitate suficienta de intelegere , din pacate nimeni nu poate explica ceva la un nivel atat de jos mai ales cand se loveste de necredinta sau lipsa grava de cunostinte de baza.

eu nu incerc sa prostesc pe nimeni, faptul e deja consumat .

p.s. montatorul nu are nici o vina , a facut si el ce a crezut de cuviinta intampinand probleme tehnice, se intampla pe orice santier . eu unul nu le-as monta gratuit a doua oara dar as negocia la un montaj absolut corect in precadre scoase in izolatie cum am scris mai sus

p.p.s. @raimond vad ca ti-a bagat cineva in cap ca xps-ul iti va crea o ""punte fonica "" , asta e scoasa de pauwlica cred  , iti garantez eu ca nu vei avea probleme cu zgomotul din cauza catorva cm de xps deasupra sau inprejurul ferestrelor , nu mai asculta de toti gradinarii ca nu mai termini casa.

#86
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,208
  • Înscris: 15.10.2006
Daca stii asa bine, poti sa ii scrii Lui Raimond acum cata Energie termica castiga anual pe mp. De geam tripan cu protectie 4S prin montarea pe precrade asa cum zici tu.
Plus solutia cu montarea la fata tencuieli vs. ce are acum cu izolatie cu acelasi R pe zona de zidarie in fata geamului ca si cea exterioara.
Cu siguranta nu esti capabil sa dai niste date cat de cat corecte.

Edited by cipaul, 28 December 2023 - 13:01.


#87
superbec

superbec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 526
  • Înscris: 04.03.2006

View Postcipaul, on 28 decembrie 2023 - 13:01, said:

Daca stii asa bine, poti sa ii scrii Lui Raimond acum cata Energie termica castiga anual pe mp. De geam tripan cu protectie 4S prin montarea pe precrade asa cum zici tu.
Plus solutia cu montarea la fata tencuieli vs. ce are acum cu izolatie cu acelasi R pe zona de zidarie in fata geamului ca si cea exterioara.
Cu siguranta nu esti capabil sa dai niste date cat de cat corecte.


ignoranta nu este o virtute

cand iti spun ca esti slab pregatit nu trebuie sa demonstrez nimic pentru ca o faci tu pentru mine.

ti-am dat quote ca sa nu editezi postul pentru ca te-ai inchis singur ca la pacanele :)

""cata Energie termica castiga anual pe mp. De geam tripan cu protectie 4S prin montarea pe precrade""

Problema nu e de cat castiga, pentru ca va castiga fix la fel ! Problema e cata PIERDE :)

Ca e 4s,biplan, quadroplan sau martiplan e absolut irelevant.

Esti atat de slab pregatit ca nici macar nu ma mai amuza ""discutia"" cu tine.

#88
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,208
  • Înscris: 15.10.2006
Un studiu privind pozitionarea ferestrei in cadrul peretelui care este ca in exemplul lui Soflete doar izolatie termica:
https://www.research...ance_of_an_nZEB
Variatii de 3....10% a pierderii de energie termica prin geamuri in functie de pozitie.
Din cate inteleg eu, pozitia cea mai favorabila este in mijlocul zidariei daca exceptam aportul solar.
Cu tot cu aportul solar e mai eficienta spre exterior.
In cazul in are geamurile spre Sud au 4S pe exterior aportul solar cam dispare si e posibil ca de fapt sa creasca putin pierderile termice la montarea la fata tencuieli.
Oricum e vorba de valori sub 0,6 kWh/mp pe an pierderi mai mici in caz de aport solar deci fara 4S.
Curat "murdar" cum se spune, pierderi termice imense Posted Image cum scria filozoful de pe arie.

#89
RaimondMacelaru

RaimondMacelaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,269
  • Înscris: 10.08.2023
Ce zid, bre, ca acolo e vorba despre o casa de lemn, in primul rand. Nu stiu cat intelegi din ce scrie acolo si nici cat poti raporta la problema mea.

Nu e vorba doar de pierderea de caldura, ci si de puntea termica si riscul de mucegai. Stiu ca e un cumul de factori, ca in primul rand necesita umiditate, ca depinde de incalzire si altele, dar orice factor in plus conteaza.

Si, pana la urma, chiar si daca nu ar fi fost diferenta foarte mare, era posibil de obtinut fara niciun efort, fara materiale sau timp in plus, iar eu imi exprimasem dorinta pentru asa ceva si dorinta imi fusese confirmata. Concesii pe pielea altora stiu ca e usor sa faci si multi se exprima in prinvinta asta. Daca e asa, nici intre un tripan de 52mm si 40mm nu e mare diferenta, nici intre 40mm si un termopan simplu de 24mm, nici izolatia de 10cm nu este mare paguba comparativ cu aia de 15cm si tot asa... Daca o iei pe calea asta, ajungi sa faci casa din carton.

Deci, in concluzie, eu cerusem la fata exterioara, nu a iesit asa, am intrebat daca e vreo cauza tehnica pentru care nu se poate, am aflat ca nu. Ca nu am fost ferm (ce o fi insemnand si asta), ca trebuia sa fiu acolo, ca oricum nu ajuta la nimic cum voiam eu, toate astea nu sunt argumente pentru problema mea, ci deturnari de la problema reala, care se va rezolva la primavara. Deci sa lasam graficele pentru ingineri, ca nu au legatura.

View Postrazvan-softpedia, on 28 decembrie 2023 - 01:09, said:

Daca monta tamplaria la fata peretelui, si dupa aceea venea RaimondMacelaru si intreba de ce nu s-a instalat tamplaria astfel incat sa se monteze si glafurile, ca si alea apareau in oferta ( chiar daca au fost gratuite ) ?

In conditiile astea, raspunsul la intrebarea "se pot pune la fata exterioara?" nu trebuia sa fie "da", ci "da, dar pierzi glafurile", sau "nu, pentru ca pierzi glafurile si eu nu accept ideea sa le pierzi, deci le montez cum cred eu ca e mai bine". Stiu ca si tu esti prestator de servicii si vezi problema dintr-un anumit unghi, dar nu ma face sa-ti urez sa te trezesti si tu cu ferestrele la jumate, ca stiu ca urmeaza sa-ti faci casa, pentru ca stiu sigur ca nu le vrei la jumate, indiferent ce pdf-uri pun oamenii pe aici de la cine stie ce experimente fara legatura cu situatia concreta. O sa zici ca tu nu esti prost ca mine si te duci la fata locului, dar poate iti face pisica icter ziua aia si stai la usa la veterinar, sau cade soacra pe gheata si te suna sa te duci urgent sa o duci la MedLife...

Eu nu spun ca a facut cine stie ce nenorocire, e doar o abatere care cel mai probabil nu are consecinte serioase (desi nu vreau sa testez, de ce as dori asta?), dar nici nu vreau sa imi asum vina ca nu am fost ferm, ca am avut prune-n gura, ca nu am fost acolo sa pazesc, ca am pretentii fara rost ce merita ignorate.

Iar legat de eficienta, exista mai multe threaduri pe care se poate dezbate problema, se poate face si un nou thread special pentru asta, nu cred ca mai are rost aici.

Edited by RaimondMacelaru, 28 December 2023 - 17:15.


#90
superbec

superbec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 526
  • Înscris: 04.03.2006

View Postcipaul, on 28 decembrie 2023 - 14:55, said:



Variatii de 3....10% a pierderii de energie termica prin geamuri in functie de pozitie.
Din cate inteleg eu, ...

Oricum e vorba de valori sub 0,6 kWh/mp pe an

pai asta e problema... tu nu prea intelegi

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate