Accident auto fara victime sau alte parti implicate - Dosar penal ?
Last Updated: May 25 2023 10:36, Started by
mariustm32
, May 23 2023 11:24
·
10

Posted 23 May 2023 - 11:24

Buna ziua ! Am si eu o nedumeriere pe care as vrea sa o clarific. Cu 3 ani in urma, din cauza poleiului, am avut un accident auto soldat doar cu pagube materiale (autoturismul a fost dauna totala).
Bun, a venit politia, a vazut aciidentul si au zis ca dupa ce imi iau epava din camp, care era cu rotile in sus, sa merg la politie pentru declaratii, etc. Am mers la politie, am dat o declaratie, mi s-au dat dovezile alea ( nu ma pricep eu prea mult cum se numesc ) si un avertisment ( puteam primii o amenda destul de marisoara pentru neadaptarea vitezei la conditile de drum) si asta a fost tot. Eu pe la stiri si prin articolele de stiri vad ca in cazul in care ai accident, fie si fara victime, ti se deschide dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Exista posibilitatea sa am si sa nu stiu ? Nu am nici o informatie in acest sens. Trebuia sa fiu informat daca am dosar penal penal pentru vătămare corporală din culpă? Tin sa precizez ca este singurul accident pe care l-am avut si nu sunt familiarizat cu procedurile. Multumesc anticipat ! Edited by mariustm32, 23 May 2023 - 11:25. |
Posted 23 May 2023 - 11:30

Nu se face dosar penal penru accident fara victime.
Trebuie sa tii cont ca victima poti fi si tu, dar daca ai scapat fara zgarieturi, nu se pune. Edited by pasilla, 23 May 2023 - 11:32. |
Posted 23 May 2023 - 11:31

Posted 23 May 2023 - 11:34

Posted 23 May 2023 - 11:34

Probabil conteaza si ce anume cauzeaza accidentul, precum si daca exista vatamari corporale.
Una e ca accidentul sa se intampla din cauza ca ai fost la service si nu ti-a pus roata bine si ai sarit in camp, alta e, cum e cazul tau, ca nu ai adaptat tu, personal, viteza la conditiile de vreme. Adica tu ai gresit, tu nu ai fost vatamat. Probabil ai fi aflat pana acum daca ai vreun dosar penal. Edited by bai3tzash, 23 May 2023 - 11:35. |
Posted 23 May 2023 - 11:44

Posted 23 May 2023 - 11:46

Posted 23 May 2023 - 11:48

Posted 23 May 2023 - 11:51

Daca te dai de-a berbeleacul cu masina ti se face dosar penal in doua cazuri:
1. S-a spart un cap (chiar si al tau) si curge sange. 2. Curge sange prin alcool. Daca nu e cazul, nu e cazul. LE. Permis de conducere ai? ![]() Edited by Don_Costica, 23 May 2023 - 11:52. |
Posted 23 May 2023 - 11:52

Ar fi culmea ca sa fii incriminat, de exemplu in urmatoarele situatii:
- vrei sa te sinucizi, iti tai venele, te salveaza, sa fii acuzat de tentativa de omor - joci fotbal, calci gresit, iti scantesti glezna, te acuza de vatamare corporala - pui un lucru undeva, uiti de el, sa fii acuzat de furt/talharie. Ideea e ca accidentul tau nu a implicat nicio terta parte, nici la cauze, nici la efecte. Nu ai rupt vreun gard, nu ai vatamat pe nimeni, nici pe tine. Daca nu era implicata masina, ca-ti trebuia dovada ca e distrusa, putea nici sa nu afle nimeni ![]() |
|
Posted 23 May 2023 - 11:56

Nu se face dosar penal penru accident fara victime. Trebuie sa tii cont ca victima poti fi si tu, dar daca ai scapat fara zgarieturi, nu se pune. Omu' a adormit la volan, a iesit in decor unde s-a rasturnat si masina i-a luat foc. Fara victime, in mod miraculos a scapat si el fara nici o zgarietura. A venit politia, l-a testat cu rezultat negativ si i-a deschis dosar penal, dosar care mai apoi a fost declarat NUP. Era inca pe vremea NUP-ului.
Exista posibilitatea sa am si sa nu stiu ? Nu am nici o informatie in acest sens. Categoric nu. Daca ti se deschide dosar penal ti se aduce la cunostinta acest lucru. Edited by adisz, 23 May 2023 - 12:04. |
Posted 23 May 2023 - 11:57

Ar fi culmea ca sa fii incriminat, de exemplu in urmatoarele situatii: - vrei sa te sinucizi, iti tai venele, te salveaza, sa fii acuzat de tentativa de omor - joci fotbal, calci gresit, iti scantesti glezna, te acuza de vatamare corporala - pui un lucru undeva, uiti de el, sa fii acuzat de furt/talharie. Ideea e ca accidentul tau nu a implicat nicio terta parte, nici la cauze, nici la efecte. Nu ai rupt vreun gard, nu ai vatamat pe nimeni, nici pe tine. Daca nu era implicata masina, ca-ti trebuia dovada ca e distrusa, putea nici sa nu afle nimeni ![]() |
Posted 23 May 2023 - 11:59

Da toate detaliile. Ca daca s-ar face dosare penale pentru cazut de pe bicicleta, la cati copii cad zilnic, s-ar face mii de dosare penale zilnic
![]() |
Posted 23 May 2023 - 12:01

doar unul dintre cazuri https://www.hotnews....t-bicicleta.htm
|
|
Posted 23 May 2023 - 12:03

Ala e exces de zel. Probabil in secunda 2 s-a si renuntat la dosar penal, dupa ce i-au luat declaratiile.
Nu confundati "dosar penal" cu acuzarea efectiva. Dosarul penal inseamna pur si simplu ca politia e nevoita sa faca o cercetare, un raport, cu privire la un accident/incident. Se ajunge la o concluzie, daca nu e vreo infractiune, dosarul se inchide. E ca un tichet la suport tehnic, de exemplu. Deschizi, ceri ajutor, se inchide. Edited by bai3tzash, 23 May 2023 - 12:05. |
Posted 23 May 2023 - 12:10

Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users