Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Muzica trance

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger

Autorizatie Birou Acte Auto
 Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...
 Eroare steering

Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...
 Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 

Uscare inghetata

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
dtd234

dtd234

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.03.2021
Exista un fel de aparate care ingheata si usca mancarea.
Deci o ingheata la -50 apoi o usca.
Mancarea uscata in acest fel isi prezerva aroma si textura si poate rezista minim 25 de ani.


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QzoHJn1lo_w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Un aparat din acesta este scump si as vrea sa stiu daca merita luat in contextul actual WW3 si daca nu e defapt ceva teapa.
Sa presupunem ca functioneaza cum trebuie. Ingheti cu el 3-4 kg. Ce faci cu mancarea? O pui in lada care o tine la -15 grade. Deci de la -50 uscat trece la -15. Nu intra iar umezeala in ea la -15 din lada?

#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Merita, daca iti permiti.

E o metoda de deshidratare, nu de congelare. Produsul se pastreaza la temperatura camerei timp foarte indelungat.

Edited by pasilla, 18 November 2022 - 18:47.


#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,195
  • Înscris: 22.05.2003
Exista de cumparat si se numesc la noi "abatitor" sau blast chiller.
Nu sunt echipamente pentru acasa.

Se folosesc in industria alimentara atunci cand doresti sa ingheti anumite alimente si nu doresti sa apara cristale de gheata.
Datorita socului termic intens inghetarea are loc "in masa", nu clasic de la exterior la interior.

In functie de specificatii, abatitoarele pot cobora rapid pana la -20C sau -40C.
Cele cu -40C sunt mai greu de gasit.

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Nu. Freeze Dry e altceva.

#5
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,747
  • Înscris: 01.12.2018
Asa se obtine cafeaua "ness|

ness

Edited by tioopedi, 18 November 2022 - 19:10.


#6
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Liofilizare???

#7
dtd234

dtd234

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.03.2021
Se pare ca aia e ! Am gasit ceva la noi : https://nedeias.ro/p...filizare-pro10/
Dar marlanii nu vor sa afiseze pretul.

#8
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,673
  • Înscris: 03.12.2014

View Postdtd234, on 18 noiembrie 2022 - 19:35, said:

Se pare ca aia e ! Am gasit ceva la noi : https://nedeias.ro/p...filizare-pro10/
Dar marlanii nu vor sa afiseze pretul.
situl ăla e pentru echipamente industriale, normal că nu afișează prețul, să nu te sperie prea tare. :)

Oricum cred că mai ieftin ieși dacă îți cumperi mâncare gata preparată și uscată.

Dacă nu produci așa ceva constant și în cantități mari nu merită așa echipament.

#9
dtd234

dtd234

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,062
  • Înscris: 29.03.2021
Este pentru uz casnic.
Am gasit si in europa - https://freezedry.lt...-dryer/?lang=en
3500 de euro !!

Problema e ca nu stiu daca este pretabil ceva de uz casnic.
El poate procesa cate 4 kg si dureaza cam 3 zile pana e gata.
4 kg nu e asa mult. Vara ai nevoie de vreo 200-300 kg de fructe si legume, iarna de vreo 300 kg de carne de porc.
Deci ar trebui sa functioneze non-stop sa poti produce aceasta cantitate.
Aparatele de uz casnic nu sunt facute pentru asa regim de functionare

#10
gear

gear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 12.09.2005
300 kg carne porc???

familie mareeee

#11
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,673
  • Înscris: 03.12.2014
eu zic să faci o socoteală, cât costă să cumperi produse gata liofilizate și cât costă să le faci tu.
Incluzi costul aparatului, al curentului, al alimentelor proaspete. Timpul tău nu -l socotim că probabil faci asta din pasiune.

Dacă nu ai acces măcar la produse ieftine sau foarte ieftine eu zic că dă cu virgulă.

Și ai dreptate, un aparat casnic probabil că nu ar rezista la cantitățile de care pomenești. Probabil e gândit să prelucreze 3-4 kg de produs pe lună.

#12
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,309
  • Înscris: 05.06.2002
dupa ce faci stocuri de alimente cauta si niste arme serioase sa le aperi fiindca in caz de (Doamne fereste) foamete devii automat tinta pt altii si omul la foame face multe...

#13
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009

View Postgear, on 18 noiembrie 2022 - 20:10, said:

300 kg carne porc???

familie mareeee
Daca are si "renumeratie" mare....

#14
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,121
  • Înscris: 04.03.2014
Ati ramas fara produse proaspete?

Hai sa zicem ca esti paranoic ca incepe a3lea razboi Mondial.

1. Daca trebuie sa fugi de acasa nu poti lua mancarea cu tine.

2. E oricum o tampenie, de ce ai vrea produse leodilizate cand de 1000 euro iti umpli magazia de orez, paste, fasole, ulei, conserve de carne/peste( care tin vreo 10 ani)

Edited by ionutzitaly, 20 November 2022 - 00:43.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate