Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Uscare inghetata
Last Updated: Nov 20 2022 00:35, Started by
dtd234
, Nov 18 2022 18:37
·
0
#1
Posted 18 November 2022 - 18:37
Exista un fel de aparate care ingheata si usca mancarea.
Deci o ingheata la -50 apoi o usca. Mancarea uscata in acest fel isi prezerva aroma si textura si poate rezista minim 25 de ani. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/QzoHJn1lo_w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Un aparat din acesta este scump si as vrea sa stiu daca merita luat in contextul actual WW3 si daca nu e defapt ceva teapa. Sa presupunem ca functioneaza cum trebuie. Ingheti cu el 3-4 kg. Ce faci cu mancarea? O pui in lada care o tine la -15 grade. Deci de la -50 uscat trece la -15. Nu intra iar umezeala in ea la -15 din lada? |
#2
Posted 18 November 2022 - 18:45
Merita, daca iti permiti.
E o metoda de deshidratare, nu de congelare. Produsul se pastreaza la temperatura camerei timp foarte indelungat. Edited by pasilla, 18 November 2022 - 18:47. |
#3
Posted 18 November 2022 - 18:49
Exista de cumparat si se numesc la noi "abatitor" sau blast chiller.
Nu sunt echipamente pentru acasa. Se folosesc in industria alimentara atunci cand doresti sa ingheti anumite alimente si nu doresti sa apara cristale de gheata. Datorita socului termic intens inghetarea are loc "in masa", nu clasic de la exterior la interior. In functie de specificatii, abatitoarele pot cobora rapid pana la -20C sau -40C. Cele cu -40C sunt mai greu de gasit. |
#5
Posted 18 November 2022 - 19:09
Asa se obtine cafeaua "ness|
ness Edited by tioopedi, 18 November 2022 - 19:10. |
#7
Posted 18 November 2022 - 19:35
Se pare ca aia e ! Am gasit ceva la noi : https://nedeias.ro/p...filizare-pro10/
Dar marlanii nu vor sa afiseze pretul. |
#8
Posted 18 November 2022 - 19:54
dtd234, on 18 noiembrie 2022 - 19:35, said:
Se pare ca aia e ! Am gasit ceva la noi : https://nedeias.ro/p...filizare-pro10/ Dar marlanii nu vor sa afiseze pretul. Oricum cred că mai ieftin ieși dacă îți cumperi mâncare gata preparată și uscată. Dacă nu produci așa ceva constant și în cantități mari nu merită așa echipament. |
#9
Posted 18 November 2022 - 20:01
Este pentru uz casnic.
Am gasit si in europa - https://freezedry.lt...-dryer/?lang=en 3500 de euro !! Problema e ca nu stiu daca este pretabil ceva de uz casnic. El poate procesa cate 4 kg si dureaza cam 3 zile pana e gata. 4 kg nu e asa mult. Vara ai nevoie de vreo 200-300 kg de fructe si legume, iarna de vreo 300 kg de carne de porc. Deci ar trebui sa functioneze non-stop sa poti produce aceasta cantitate. Aparatele de uz casnic nu sunt facute pentru asa regim de functionare |
#11
Posted 18 November 2022 - 20:16
eu zic să faci o socoteală, cât costă să cumperi produse gata liofilizate și cât costă să le faci tu.
Incluzi costul aparatului, al curentului, al alimentelor proaspete. Timpul tău nu -l socotim că probabil faci asta din pasiune. Dacă nu ai acces măcar la produse ieftine sau foarte ieftine eu zic că dă cu virgulă. Și ai dreptate, un aparat casnic probabil că nu ar rezista la cantitățile de care pomenești. Probabil e gândit să prelucreze 3-4 kg de produs pe lună. |
#12
Posted 18 November 2022 - 20:50
dupa ce faci stocuri de alimente cauta si niste arme serioase sa le aperi fiindca in caz de (Doamne fereste) foamete devii automat tinta pt altii si omul la foame face multe...
|
#13
Posted 18 November 2022 - 20:59
#14
Posted 20 November 2022 - 00:35
Ati ramas fara produse proaspete?
Hai sa zicem ca esti paranoic ca incepe a3lea razboi Mondial. 1. Daca trebuie sa fugi de acasa nu poti lua mancarea cu tine. 2. E oricum o tampenie, de ce ai vrea produse leodilizate cand de 1000 euro iti umpli magazia de orez, paste, fasole, ulei, conserve de carne/peste( care tin vreo 10 ani) Edited by ionutzitaly, 20 November 2022 - 00:43. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users