Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dimensiune obertain?

Viteza internet

Cum merg șoferii de tir!...

Candideaza Tzanca Uraganu la pre&...
 Unde sa ma mut in Bucuresti?

Chestie stranie la consola banda ...

Oameni care si-au luat lumea in c...

Recomandati-mi un DSR (digital so...
 Suzuki Vitara vs Ford Puma

Componenta display TV LCD

Ce va ingrijoreaza sau va displac...

Rotunjirea mediilor
 Recomandare Cablu circuit si Tabl...

Instalare masina de spalat vase

Mașina de spalat vase pentru...

Problema tv cu android
 

Problema conectare 2 monitoare

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
bogdan_bp

bogdan_bp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 05.08.2013
Salut, mi-am cumparat sh un al 2-lea monitor (identic cu cel vechi) dar nu reusesc sa le conectez impreuna. Placa video este un palit gtx970, are 1 port hdmi 2 mini-displayport si un dvi. Asa ca am cumparat 2 cabluri minidisplayport la hdmi.
-Fiecare monitor separat merge pe portul hdmi din placa.
-in momentul cand conectez pe al doilea la un displayport imaginea se tot intrerupe sau se opreste total. La fel se intampla si daca sunt ambele monitoare pe displayport, sau daca am un singur monitor conectat prin displayport.
-am incercat sa pun 1 monitor pe hdmi, iar pe displayport sa conectez un televizor vechi, si functioneaza perfect. De aici trag concluzia ca nu sunt de vina cablurile, sau placa video. (Desi pe a 2a intrare displayport nu functioneaza nici macar tv-ul, doar pe prima)

Cel mai probabil este o problema de drivere sau setari. Pe site-ul producatorului nu sunt drivere pentru seria 900 asa ca folosesc un driver generic de la nvidia. Sa fie asta problema?
Sau ce ar trebui sa mai incerc?

#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,306
  • Înscris: 17.05.2004

View Postbogdan_bp, on 02 noiembrie 2022 - 11:30, said:

-am incercat sa pun 1 monitor pe hdmi, iar pe displayport sa conectez un televizor vechi, si functioneaza perfect.

Conectează pe primul cu HDMI, și ia alt cablu sau adaptor de la displayport la HDMI.
Revino cu rezultatul

Edited by waterman, 02 November 2022 - 11:45.


#3
bogdan_bp

bogdan_bp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 05.08.2013
Televizorul este conectat cu cablu/adaptor de la displayport la hdmi. Cu acelasi cablu am conectat si al 2-lea monitor si nu functioneaza

#4
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,306
  • Înscris: 17.05.2004
Dubios tare.
Aș zice că e defect monitorul sh... dar ai zis că singur funcționează...

Dă un uninstall la driverele video, și restart și pune-le din nou.

Aș zice că e placa dusă, dar zici că pe TV merge.

Edited by waterman, 02 November 2022 - 12:15.


#5
bogdan_bp

bogdan_bp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 05.08.2013
Am incercat deja sa sterg driverele si sa le pun iar. Nu se schimba nimic. Atata ca nu am driverele de la producator, e driver luat de pe nvidia. Ma gandesc ca si de aici ar putea veni problema

#6
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 912
  • Înscris: 24.11.2021
Nu ar putea sa fie din setari ? Rezolutia si/sau Refresh rate incompatibile cu monitorul

#7
bogdan_bp

bogdan_bp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 05.08.2013
Alt simptom descoperit acum. Am conectat tv-ul pe intrarea de hdmi si un monitor pe displayport. Monitorul afiseaza cate 1 secunda apoi taie miaginea 25-30s si tot asa, tv-ul afiseaza ok, in schimb pc-ul se misca super super greu nu pot nici macar sa scrolez prin setarile de display, daca deconectez monitorul de pe displayport merge normal.

Pc-ul pare sa recunoasca Automat rezolutia si refresh rate pt ficare monitor cand le conectez separat. E posibil sa le dea setari diferite cand le conectez impreuna?

#8
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,306
  • Înscris: 17.05.2004
Pune ambele monitoare pe cea mai nașpa rezoluție și verifică refresh rate.
Am impresia ca nu prea le duce de fapt.

Mi se pare cam vechiuță placa aia video, poate greșesc însă.

#9
bogdan_bp

bogdan_bp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 05.08.2013
Placa e vechiuta, totusi era destul de tare la vremea ei iar monitoarele sunt din aceiasi perioada 1080p la 60hz, nimic wow. Nu cred ca nu le duce.
Am incercat sa pun un monitor pe rezolutie minima
Pe al doilea nu aveam cum, odata conectat imi intrerupea imaginea pe ambele. Deci nu s-a schimbat nimic.

#10
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,005
  • Înscris: 09.01.2007
Nu cred ca ar trebui sa aiba probleme placa video. Mai degraba sa nu se inteleaga monitorul cu cablul. Monitorul nu stie DP? Ca sa iei un cablu DP -> MiniDP? Ca asa nu trebuie sa iei cablu cu procesare in el.
Si in general e bine sa cumperi displayuri cu acelasi tip de conexiune ca sursa, ca adaptoarele se pot strica in timp, dupa noroc. Am patit si dupa 1-2 saptamani, si dupa luni, si dupa ani. In schimb un cablu HDMI/DP, daca-l lasi acolo functioneaza fara probleme ani de zile.

#11
1000FPS

1000FPS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 29.12.2016
Cum sa nu gasesti driverele ? descarca nvidia experience si fa-ti update la drivere la ultima versiune de acolo si revino cu rezultatul.

#12
bogdan_bp

bogdan_bp

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 05.08.2013
Monitorul nu are DP, doar hdmi si vga,pe placa video doar DP am doua porturi, din care 1 oricum pare sa nu functioneze, deci oricum o dau, minim un monitor va avea cablu adaptor.

@1000fps am descarcat nvidia experience si driverele lor inainte sa postez pe aici, nu rezolva problema. Eu ma refeream ca nu mai gasesc drivere de la producatorul placii video (efectiv la palit pe site seria 900 nu exista). Din cate stiu driverele de la nvidia sunt "universale" nu sunt tot aia cu cele de la producatorul placii, care ar fi probabil adaptate exact pe ce placa am eu si ce conexiuni etc. De asta am presupus ca problema ar fi de la driver.

Am comandat si un cablu nou dvi - hdmi, sa vad cum se comporta.

#13
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,005
  • Înscris: 09.01.2007
Nu e nicio problema daca unul e conectat prin HDMI si unul prin DP, dar da, daca nu au monitoarele DP atunci trebuie cu cablu activ, si acolo ti-am zis, e la noroc.
Recomand sa le comanzi de la emag ca sa le poti returna rapid si simplu. :D

#14
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
O grămadă de cuvinte fără lucrurile esențiale: SO și modelul monitoarelor.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate