Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Zatul de cafea vs afine, merisor si alte acidofile
Last Updated: Nov 07 2022 08:50, Started by
odastramosilor
, Oct 29 2022 11:14
·
0
#1
Posted 29 October 2022 - 11:14
salve colegi,
ma intrebam daca zatul de cafea e folositor in compost pt afini, merisori si alte acidofile, stiu ca ar avea un ph acid si ca trandafirilor si azaleelor le prieste, insa am nedumeriri in privinta cafeinei sau altor substante specifice cafelei, care ar ramane in zat... pareri? multumesc. |
#2
Posted 29 October 2022 - 12:10
Este un material foarte bun de adaugat, bogat in azot, se descompune foarte repede.
Daca va si place sa beti cafea situatia este win-win. |
#3
Posted 29 October 2022 - 15:16
Pune in el si niste samanta de pleurotus, cica poate creste in zat de cafea.
|
#4
Posted 29 October 2022 - 15:31
nu ma intereseaza ce se poate creste altceva in zatul de cafea, mersi.
Edited by odastramosilor, 29 October 2022 - 15:32. |
#5
Posted 29 October 2022 - 15:38
#6
Posted 29 October 2022 - 16:03
Asa m-am gandit, sa insamanteze cu ceva ce poate creste in zat si nu e deranjat de arbusti, inainte sa imprastie zatul pe sol.
Eu pe unde merg la ciuperci nu am pleurotus, dar in principiu le maruntesti bine de tot cu un cutit si amesteci in substrat. |
#7
Posted 29 October 2022 - 19:17
#8
Posted 29 October 2022 - 20:46
Desigur spori, glumeam in legatura cu samanta. Dar ideia e interesanta. Pe vremuri, tatal meu a avut o cultura de pleurotus si eu fiind bautor de espresso am zat destul de multisor, m-as juca cu asa ceva, mai ales ca am si un demisol care se preteaza ok pt pleurotus. Nasol ca acu vine iarna si temperatura de la demisol o sa scada, dar pe la primavara, daca gasesc pleurotus in magazine am sa incerc. Am dat o cautare pe net si se comercializeaza si miceliu (reteaua care o fac ciupercile in substratul in care cresc) si asta-i mai bun pt pornitul culturii.
|
#9
Posted 29 October 2022 - 21:34
Ai grija ca, desi toate ciupercile sunt comestibile, unele sunt doar o singura data
|
#10
Posted 30 October 2022 - 00:13
Ma indoiesc ca daca pun spori sau miceliu de pleurotus in zatul ala o sa iasa altceva. Iar pleurotus are un aspect specific. Nu trebuie deloc sa fii un cunoscator al ciupercilor sa-ti dai seama ca ce a rasarit acolo n-are treaba cu pleurotus si n-ar fi cazul sa te risti…
|
|
#11
Posted 30 October 2022 - 16:10
E o idee ce eu as incerca-o, ca sunt pasionat de ciuperci.
Sunt curios ce fac coffee shopurile cu zatul de cafea, oare il arunca sau are alte utilizari? |
#12
Posted 30 October 2022 - 19:44
N-am ideie, dar iese compost destul de usor din el. Poti strica o intrebare.
Edited by Fane, 30 October 2022 - 19:44. |
#13
Posted 07 November 2022 - 08:50
Sa cresti afini daca nu ai natural sol acid e mult de munca. Eu m-am lasat dupa doi ani. Pe langa sol care trebuie facut acid, mai e si problema apei de udat. La mine apa, are PH7.5
Solu se acidifiaza cu sulf, dar dureaza mult. Ca si compost, rumegus de rasinoase. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users