Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Sunt citat ca martor

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#37
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,442
  • Înscris: 10.08.2005

View Poststteven, on 16 octombrie 2022 - 18:13, said:

Caut pe google de cateva ore dar nimic concludent. Poate sa fie vreo eroare de la politie ?
Cu multumiri baieti....
eu sunt curios cum de te-au gasit

#38
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostTsunnnami, on 16 octombrie 2022 - 21:51, said:

Renuntarea la a depune marturie ca martor, contribuie la eficienta justitiei?
Explica
Daca pe tine te chema din Florida, in California [pe cheltuiala ta] sa depui marturie despre ceva, cat de eficient ar fi fost ?
Nu era mai bine sa intorci capul si sa nu stii ce s-a intamplat ?

Edited by pasilla, 16 October 2022 - 22:19.


#39
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,869
  • Înscris: 20.10.2015

View Postpasilla, on 16 octombrie 2022 - 22:18, said:

Daca pe tine te chema din Florida, in California [pe cheltuiala ta] sa depui marturie despre ceva, cat de eficient ar fi fost ?
Nu era mai bine sa intorci capul si sa nu stii ce s-a intamplat ?

Nu stiu, daca ma cheama un prieten, poate m-as duce
Daca aici m-ar chema in C-ta m-as duce
Nu neaparat pt mine sau pt prieten, dar mai ales sa il incriminez pe infractor.
Un infractor mai putin, o viata mai frumoasa, un exemplu de educatie mai folositor societatii

Stiu ca in Romania nu prea conteaza aspectul social. Pentru mine, conteaza

#40
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,799
  • Înscris: 09.01.2007
Acu cativa ani a intrat unu' in firma, dupa program cand era doar doamna de la curatenie acolo, a cotrobait pe la receptie, n-a gasit nimic, a urcat la etaj si a luat primu' laptop pe care a putut pune mana si a plecat. Avem filmari cu el, cum intra, cum cauta, cum se plimba pe strada cu laptopu' deshis (asa prost e, ca nu s-a putut abtine sa vada ce-a furat mai mult de 30s).
Culmea, l-a gasit politia dupa ceva vreme, si a sunat cineva la noi sa mergem sa ne retragem plangerea, ca e baiat bun da' a gresit, si ne despagubeste unchiu-su' (sau ceva, am uitat). Voia sa mearga colegul a carui laptop a fost furat, si ne-am sfatuit intre noi sa retragem plangerea doar daca ne poate inapoia laptopul, cu toate informatiile pe el (ceea ce era imposibil, omu' il vanduse instant pe nimic ca sa bage la pacanele sau ceva, din ce retin).
Inainte sa trebuiasca sa mearga colegu' sa ii dea vestea proasta, a constatat judecatorul ca omul nu era la prima abatere, asa ca n-am mai putut sa-i dam optiunea salvatoare, ca a ajuns direct la inchisoare. Pacat. :(

Dar m-a mirat faptul ca se ofera posibilitatea ca pagubitul sa-si retraga plangerea contra unei sume, desi politia avea filmari care aratau clar ca omul intra pe proprietate privata si fura. Daca dadea de doamna de la curatenie, cine poate garanta ca nu-i dadea in cap? E ridicol sa dai cateva mii de lei si sa scapi de rele.

Sustin ce zice tsunnnami mai sus, e prea usor sa introci capul sau sa zici ca nu tii minte nimic. Daca poti ajuta la curatarea strazilor, ar trebui sa faci asta. Chiar daca sistemul e de toata jena la noi, si te incurca procedura. Scapi de o zi de munca, te plimbi putin cu trenul si aia e. :)

#41
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
In final am apreciat si eu insinstenta judecatorului (tanar) de a ma audia ca martor. Parea ca chiar doreste sa afle lucruri.
Sentinta a fost data, poate si cu ajutorul meu. Problema e ca eu am fost obligat sa cheltui foarte mult pentru asta si nu mi se pare normal.
O audiere online/locala ar fi dus la acelasi rezultat, fara ca eu sa fiu prejuciat inutil.

#42
Galacticul

Galacticul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,152
  • Înscris: 14.05.2007
Acum cativa ani un bun prieten ce calatorea prin tara se opreste intr-o comuna, in fata unei case, unde stia el ca mai demult fusese o Biserica (oprise pe acostament, sa fim intelesi). Erau doi batrani in fata casei si ii intreaba detalii despre Biserica, batranii ii spun ca de multi ani nu mai e, in fine, pleaca in treaba lui (omul e genul de la care nu auzi nici macar o vorba urata, politicos, deci exclus sa le fi vorbit urat sau altceva). Peste cateva luni, sau vreun an, nu mai stiu, se trezeste cu citatie, sa se prezinte in data X la IPJ din judetul respectiv. Nu face tam tam si se prezinta. Acolo afla ca batranii respectivi au depus plangere "ca domle, o persoana ciudata a venit la noi si ne-a interogat, sigur e spion..." (ma rog, bla bla-uri de genul). Ii spun si politstii respectivi ca stiu despre ce e vorba, ca batranii nu sunt pe treaba lor si nu sunt la prima plangere de genul, dar trebuie si ei sa indeplineasca formalitatea. Da prietenul declaratia, si asta a fost tot. Au trecut ceva ani de atunci si nu a mai fost chemat.

Alta faza, o prietena a fost lovita pe trecerea de pietoni. Traversa pe langa bicicleta (pe trecerea respectiva e imposibil de traversat pe bicicleta pentru ca se urca niste trepte care dau fix in trecere). Nu e ranita grav, dar are nevoie de ambulanta. Au fost multi martori, pentru ca erau cateva masini deja oprite sa o lase, plus alti pietoni. Cei de la Politie au luat datele martorilor, parea caz usor. Ca peste ceva vreme sa se trezeasca ca niciun martor nu vrea sa dea declaratii, ca nu au vazut, ca sunt plecati in Alaska, ca bla bla bla. Concluzia trasa? Ea a traversat pe bicicleta, cum a declarat soferul vinovat, nu pe langa ea. Trecerea e fix langa un liceu, cu camere de supraveghere, nu s-a obosit nimeni sa verifice imaginile. A, si soferul vinovat nu era vreun om politic important, sau de bani gata, sau de prin Politie, dar probabil a avut banii necesari pentru a schimba parerea martorilor. Fata dezamagita de cum s-au miscat lucrurile, o lasa balta, nici nu avea bani de avocati etc. (ca idee, nu mai stiu cum au incadrat, culpa comuna sau habar n-am).




Morala: intereseaza-te despre ce e vorba. Poate fi o tampenie ca in cazul 1, sau ceva mai important.

Edited by Galacticul, 17 October 2022 - 01:04.


#43
megastorm

megastorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 22.04.2013
Ba oameni, ce naiba?
VOI VA AMINTIȚI CE ATI VAZUT SAU FACUT ACUM 2 , DECI 2 ANI?
Eu cu greu îmi amintesc ce s a întâmplat ieri.
Da, totuși daca vad ceva care sa mă șocheze, gen accident mortal, furt, etc. Poate că da...dar autorul nu și amintește nimic relevant

#44
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,869
  • Înscris: 20.10.2015
Tara de rasul curcii!
Ne doare-n cur ca sunt hoti si criminali pe langa noi. Chiar ne bucuram ca-i fura pe altii. Daca pe noi, nu ne fura, mai da-i dracu pe restu'.

D-aia n-o sa fie la noi o societate civilizata, nu din cauza politicienilor ci din cauza majoritatii romanilor.

#45
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,801
  • Înscris: 08.02.2007

View PostMircel, on 16 octombrie 2022 - 18:23, said:

Eu am încercat dar se pare că e ceva greșit:

Indicativul "/P/" inseamna ca este dosar de parchet, in faza cercetarilor penale... niciodata nu o sa il gasesti in portalul instantelor de judecata...

#46
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,041
  • Înscris: 09.08.2005

View Postadisz, on 16 octombrie 2022 - 18:54, said:

Ce sa faci cu avocatul? .... Si vezi ce declari, sa nu se intoarca impotriva ta.
Logic, nimic de zis. Posted Image

#47
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,442
  • Înscris: 10.08.2005
Și nu fi fost minunat ca unii sa-si amintească victima pe bicicletă și alții pe lângă?
De aia spun, adunătură de probe ne tine în urmă cu civilizația, ca nu se face.

#48
ccdsah

ccdsah

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,581
  • Înscris: 16.03.2013

View Postdany67, on 16 octombrie 2022 - 22:07, said:

Prin luna Mai 2020, pe la 6 dimineata m-am trezit cu politia acasa.Nu mi-au spart usa, au fost "finuti" si mi-au batut in geam.La o pensiune in Balc, Bihor, unde statusem cu vreun an inainte, cu munca, o perioada mai lunga, s-a descoperit ca cineva a facut distribuire online cu filme deocheate cu minori, multe din ce am inteles.Si cum eu statusem mult pe acolo, s-au gandit si ei, na! Si au venit 3 politisti+ o politista, mi-au cautat toata casa, garaj, pod, beci, masina, garaj.Aveau un mandat de perchezitie, normal.Mai tarziu pe la ora 11, au mai venit 2 tineri, care au pornit laptopul, nu stiu ce au facut pe acolo.Au stat pana pe la 14-15, la sfarsit mi-au sigilat laptop, calculator, un laptop al prietenei, telefon.Mi-au spus ca trebuie sa merg la Oradea cam intr-o saptamana doua, sa asist la perchezitia informatica, pentru ca nu se pot uita in aparatele mele fara mine de fata.M-a sunat un capitan de la DIICOT Oradea dupa vreo 10 zile, sa-mi spuna sa ma prezint acolo.Am plecat din Balotesti unde locuiesc, la Oradea, acolo nu au terminat perchezitia intr-o zi, asa ca a trebuit sa-mi iau 2 zile la hotel.Am intrebat daca sa sper ca-mi voi recupera cheltuiala, si domnul de la DIICOT mi-a spus ca da, dupa ce va fii gasit faptasul.Pe care banuiesc ca nu l-au mai gasit.Si asa am ramas in paguba de aproape 800 de lei.Scuze pentru postul lung.
Jesus Christ, cat te-o frecat aia degeaba; daca nici asta nu e reclama pentru a folosi un VPN ca lumea cand te conectezi la retele wi-fi straine, nu stiu ce mai e

#49
cetces

cetces

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 10.08.2022
E dosar in cercetare, normal ca nu apare public pe siteul de dosare trimise in judecata. Dosarele in cercetare nu sunt publice.

Edited by althea, 19 October 2022 - 15:43.
încetează să mai postezi offtopic (a.k.a. povesti) pe Juridic


#50
Hybr1d

Hybr1d

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,441
  • Înscris: 21.05.2017
Ca sa nu mai deschid un topic, am si eu o intrebare.

Cat eram in concediu, am primit in posta o citatie in calitate de martor intr-un proces intre 2 firme; ma rog, o situatie in care firma unde aveam Casco incearca sa-si recupereze bani de la o firma care a reabilitat blocul si a belit niste masini pe parcurs, inclusiv pe a mea.

Conform datelor de pe citatie si de pe plic, citatia s-a emis pe 17, posta "frumoasa" a adus-o pe 25, iar prezentarea era pe 27.
Din ce am vazut pe portal, procesul e in stadiu de fond, iar pe data asta de 27 s-a amanat sedinta "In vederea administrarii probei testimoniale."; urmatoarea programare vad ca-i prin decembrie.

Acum, intrebarile mele sunt cam asa:
1. Risc ceva pentru ca n-am fost la aceasta sedinta de pe 27 in conditiile in care nu eram acasa cand a venit? (se poate proba cu rezervari)
2. Ar trebui  sa ma duc eu de capul meu la urmatoarea sedinta, sau astept inca o citatie?
3. Daunele mele au fost reparate pe Casco, dosar in care a fost inclus si un PV intre mine si firma respectiva in care se angajau sa plateasca daunele; presupun ca nu ma pot astepta la stupida situatie in care asiguratorul ma pune pe mine sa-i returnez banii pe reparatie, in conditiile in care am avut dosar de Casco aprobat de ei, cu toate detaliile comunicate din start, nu?

Ca idee, nu ma deranjeaza sa ma duc, e treaba lor sa se certe cat vor, daca vor, din partea mea pot face bors.
Vreau doar sa ma asigur ca fac ce trebuie, fara sa-mi generez dureri gratuite de cap.

Edited by Hybr1d, 28 October 2022 - 20:43.


#51
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
1 nu.
2. da, poti astepta alta citatie.
3. posibil.

#52
megastorm

megastorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 765
  • Înscris: 22.04.2013
3. e o prostie, nu au cum sa ti ceara ei bani tie,
daca te prezinti ii ajuti pe ei sa si recupereze banii
probabil firmei respective nu i convine suma enorma pe care trebuie sa o achite (mai ales daca erau masini noi)
asa ca se inteleg in instanta...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate