Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum pun protectie in Google Walle...

Soba din tabla pentru atelier.

HIT and RUN - (Fuga dupa adevar)
 Proiect Erasmus -Vaccin si test pcr

Identificare dioda zenner

Cont SPV pentru PFA?

Spalare instalatie termica
 afisare eroare centrala termica e...

Probleme cu un PDF in Adobe Reader

NHA,NBA

Scartait placute frana
 Contract imprumut PFA

Comoditatea se plateste(si in Ung...

Hayu Romania (serviciul de stream...

Scoatere bani pensie privata obli...
 

Receiver termostat nu functioneaza, nu da caldura

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
5lei

5lei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 28.06.2011
Salutare, tocmai ce m-am mutat acum 3 luni intr-un apartament renovat de curand, centrala destul de noua, totul bine si frumos .

Termostatul l-am setat la 22 de grade insa zilele astea nu a pornit deloc centrala ( 21.5/21 ambiant ) , am inceput sa fac niste verificari si pe langa o fosta infestatie de gandaci, am descoperit receiver-ul termostatului cu carcasa scoasa .

Dupa verificari mi-am dat seama ca din cauza asta nu porneste caldura in calorifere ( celelate functii ale centralei merg foarte bine, setat temp apa/calorifere ), efectiv termostatul arata ca sunt 21 grade in casa, e setat pe 23 , pe display scrie "incalzire" doar ca semnalul nu ajunge la receiver si mai departe la centrala, ca sa de a drumul.

Va atasez poze cu 1.) receiver-ul , 2.) conexiunile lui la centrala ( am desfacut o ca sa vad daca totul este conectat )

Am verificat cu un creion de tensiune daca este ceva curent pe cablurile maro/albastru care intra in receiver insa nu mi-a indicat nimic ( am atins chiar pe fir nu pe surub )

Totusi placuta receiver-ului in afara de excremente de gandaci ( care din cate stiu eu nu ar avea vreo problema ) nu are nimic ( ars/rupt/desfacut )
Cele 3 leduri de pe receiver nu se aprind deloc , am incercat resincronizare, resetare etc. insa butonul nu face nimic - asa am ajuns la concluzia ca receiver-ul e defect

Aveti ceva pareri ? E normal sa se duca asa ? - link de la termostat

Ca intrebare , e posibil sa cumpar un receiver nou si sa-l leg la termostatul (display-ul) vechi ? din cate vad nu prea se gasesc doar receiver ci doar set sau doar termostatul

Mersi !

Attached Files



#2
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,698
  • Înscris: 10.05.2011
Pe cablurile maro-albastru nu ai alimentare.
Acolo e doar un contact inchis/deschis dat de receptor catre centrala.
Prima data incearca sa resetezi si imperechezi emitatorul cu receptorul.

#3
5lei

5lei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 28.06.2011

View PostWzzz, on 22 septembrie 2022 - 19:06, said:

Pe cablurile maro-albastru nu ai alimentare.
Acolo e doar un contact inchis/deschis dat de receptor catre centrala.
Prima data incearca sa resetezi si imperechezi emitatorul cu receptorul.
pai nu se intampla nimic cand apas butonul receptorului , are 3 led-uri, pe youtube am gasit cum se imperecheaza, la mine nu se aprind nici un bec nimic, e mort.

#4
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,701
  • Înscris: 29.06.2005
In receiver ai 4 fire.
2 sunt pentru alimentare 220 V(cred), celelalte doua sunt contactul care porneste/opreste centrala.

Daca nu se aprinde niciun led, foarte probabil ca ori e bulit receiverul, ori nu este alimentat.

Attached Files


Edited by florinel, 22 September 2022 - 19:20.


#5
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,698
  • Înscris: 10.05.2011
Trebuie sa verifici daca ai alimentare in receptor si, mai departe, sursa de alimentare din el.
EDIT: Pana la rezolvarea problemei poti sa unesti firele care ies din receptor spre centrala.
Centrala va functiona in continuu la temperatura setata in ea.

Edited by Wzzz, 22 September 2022 - 19:16.


#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,936
  • Înscris: 01.12.2001
Receptorul l-ai alimentat la 230V?
Trebuie sa se aprindă macar un led
Faci contact între firele ce pleacă la centrala. Ar trebui să pornească încălzirea.


#7
5lei

5lei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 28.06.2011

View PostWzzz, on 22 septembrie 2022 - 19:14, said:

Trebuie sa verifici daca ai alimentare in receptor si, mai departe, sursa de alimentare din el.
EDIT: Pana la rezolvarea problemei poti sa unesti firele care ies din receptor spre centrala.
Centrala va functiona in continuu la temperatura setata in ea.

Adica sa unesc albastru cu maro ? , totusi centrala are setari de temperatura a apei din calorifer/robinet , nu vad sa aiba posibilitatea setarii teemperaturii ( ca cea a termostatului), teoretic o sa porneasca si o sa incalzeasca apa in calorifere pana la 50 grade si o sa stea asa, corect?

View Postdorin_2k, on 22 septembrie 2022 - 19:19, said:

Receptorul l-ai alimentat la 230V?
Trebuie sa se aprindă macar un led
Faci contact între firele ce pleacă la centrala. Ar trebui să pornească încălzirea.
daca te uiti in poze se observa ca receptorul se alimnteaza de la centrala direct ( nu are stecher ) , iar traseul firelor din centrala la receptor arata impecabil , ceea ce ma duce cu gandul ca receptorul in sine poate e defect ( insa nu se vad urme de componente bulite sau ceva)

Ca idee, se poate folosi un receiver diferit de termostatul in sine ? Acasa se stricase un termostat si l-am schimbat ( display-ul cu butoane) iar imperecherea cu receiver-ul a fost destul de usoara
Insa aici e fix invers, termostatul este bun dar receiverul pare mort , daca da poate aveti niste recomandari , multumesc.

#8
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,230
  • Înscris: 01.10.2005
Tipul centralei,..
Tipul termostatului și vechimea lui...
Ai aparat de măsură?
Nu?
Du termostatul și receptorul lui unui electronist.
Dacă totuși te aventurezi în depanarea lui, vezi filmul ăsta: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/frLt5MMUYbc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Apoi încearcă o alimentare separată cu un fir cu ștecăr la L-N sau celelalte 2 cleme cu șuruburi dintre ele.

Edited by Mircel, 22 September 2022 - 20:40.


#9
5lei

5lei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 28.06.2011
Centrala cred ca prea putin conteaza, ai poza cu panoul ei si firele care duc, dupa cum spuneam problema e exclusiv a receptorului .
Tipul termostatului l-am pus in hyperlink in postare ( vechime nu stiu , abia ce am cumparat apartamentul ) eu zic ca in jur de 4-6 ani
Am aparat de masura (multimetru) - insa accesul e greu si am reusit doar un creion de tensiune sa pun acolo
De asta am si facut postarea, sa vad daca e o problema specifica sau ceva, pana sa-l deconectez si sa l dau jos ( ca sa l verific in detaliu )

Edited by 5lei, 22 September 2022 - 20:38.


#10
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,701
  • Înscris: 29.06.2005
@ 5Lei.
Vezi poza din raspunsul meu de mai sus. Ti-am notat acolo unde ar trebui sa ai tensiune de la priza si unde e contactul pentru centrala. O mai pun odata in raspunsul asta.

Ai cateva variante:
1. Folosesti un aparat de masura si vezi pe suruburile alea de la 230V daca ai tensiune. Daca nu, atunci pune alt cablu, cu stecher si il bagi in priza. Daca se aprind ledurile....ar trebui sa mearga.
Evident, operatiunea de inlocuire se face cu centrala scoasa din priza........
2. Poti inlatura complet termostatul facand un strap(scurtcircuit, o bucatica de cablu) direct in placa centralei, acolo unde iti intra cablu "contact" al receptorului. Doar ca va trebui sa pornesti/opresti manual incalzirea. (iti pun poza imediat)

Daca nu te pricepi, si/sau pare complicat - mai bine apeleaza la cineva care se pricepe, sa nu risti electrocutarea sau sa deteriorezi centrala/termostatul.

Attached Files


Edited by florinel, 22 September 2022 - 20:41.


#11
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,936
  • Înscris: 01.12.2001
Nu te mai chinui. Cumperi un termostat nou. 100-200 lei.
Emițătorul și receptorul sunt împerecheate.

#12
gabimilo1

gabimilo1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 966
  • Înscris: 10.01.2011
salut

ce scrie sub firele unde am pus sagetile rosii? Cred ca firele vIn puse unde scrie N si L.

Attached Files



#13
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,230
  • Înscris: 01.10.2005
E același lucru: ori pe clemele exterioare ori pe cele din mijloc, tensiunea de rețea se aplică transformatorului MasseUse.

Attached Files


Edited by Mircel, 23 September 2022 - 13:35.


#14
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,701
  • Înscris: 29.06.2005

View Postgabimilo1, on 23 septembrie 2022 - 11:17, said:

salut

ce scrie sub firele unde am pus sagetile rosii? Cred ca firele vIn puse unde scrie N si L.




Acolo la sagetile rosii trebuie sa ai alimentrea cu 230V. Pe bara cealalta sunt contactele pentru centrala.
Vezi daca ai 230V la firele alea, daca nu, pune alt fir cu stecher la priza. Daca nu merge e mort, si tre` sa iti cauti altul.

Edit am crezut ca a intrebat initiatorul. Oricum o cautare de 20 secunde pe youtube cu numele receiverului ii arata tot ce trebuie sa stie.
Speram ca a rezolvat, dar sa ne spune si noua cum.

Edited by florinel, 23 September 2022 - 15:10.


#15
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,698
  • Înscris: 10.05.2011

Vizualizare mesajMircel, pe 23 septembrie 2022 - 13:33, a scris:

E același lucru: ori pe clemele exterioare ori pe cele din mijloc, tensiunea de rețea se aplică transformatorului MasseUse.
Transformator?

#16
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,230
  • Înscris: 01.10.2005
Inițial așa am crezut...
Acum nu mai cred.
Poate fi un condensator ca în schema asta;

Attached Files



#17
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,230
  • Înscris: 01.10.2005
Mai degrabă o punte rdresoare ca MDA202 de aici:

Attached Files



#18
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 24.11.2021
Pe mijloc este intrarea, adica alimentarea cu 230V
Pe laterale, este iesirea de 230V ca sa poti alimenta un consumator extern, gen un radiator electric.
Pe placa sint 2  relee negre. Ala mare este pentru alimentarea unui consumator la 230V, iar ala mic, este pentru contactele libere de potential pentru pornit o centrala.

Termostatul este un  Division Gas , cumparat din Dedeman.
Attached File  Manual de utilizare termostat cu radio frecventa DG 908RF..pdf   1.85MB   1 downloads

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate