Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Ajutor! Infectie urinara in acelasi timp cu helicobacter pylori

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
marianca

marianca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 12.02.2019
In urma unor simptome digestive foarte suparatoare am mers la medicul gastroenterolog. Am fost depistata pozitiv cu h. pylori. Am si gastrita. Joi mi-a fost prescris tratament pentru eradicarea bacteriei. Tratamentul nu l-am inceput.
In antecedente am avut in decurs de 1 an 2 infectii urinare cu e.coli pe care le-am tratat la medicul de familie cu ciprinol. Vineri dimineata am decis sa fac o analiza de urina pentru ca am simtit ca simptomele tipice revin. La rezultate apare ca am multe bacterii, nitriti, hematii (identic cu analizele cand aveam infectie). Astept antibiograma.

In acest moment nu stiu ce sa fac.
Tratamentul pt h. pylori nu l-am inceput inca.
Astept antibiograma si apoi vreau sa merg la urolog. Problema e ca ma cam doare spatele jos.

Sa incep tratamentul pt h. pylori? Oare ajuta si la infectia urinara?
Sa astept mai intai sa merg la urolog? Sa revin la gastro...
Habar nu am cum sa procedez. Si ma streseaza destul de mult faptul ca ma doare jos in spate...Posted Image

Tratamentul pt h pylori este:
Medicamentele se iau de 2 ori pe zi, la interval de 12 ore. Durata 14 zile.
Ulcamed (120 mg) - 2 cp dimineata si 2 cp seara. Cu 1/2 ora inainte de masa.
Esomeprazol (20 mg) - 1 cp dimineata si 1 cp seara, timp de 14 zile.Cu 1/2 ora inainte de masa. Apoi 1 cp/zi timp de 16 zile.
Flagyl (metronidazol) (250 mg) - 2 cp dimineata si 2 cp seara. Dupa masa.
Tetraciclina (250 mg) - 1 cp dimineata si 1 cp seara. La 1-2 ore dupa masa, cu multe lichide, dar nu lactate.

E posibil ca tratamentul pt h pylori sa rezolve si infectia urinara, fara a mai fi nevoie sa iau alt antibiotic...?Posted Image
Va rog ajutor! Pana luni cand pot vorbi cu medicul de familie sau pot sa ma programez la un urolog... chiar nu stiu ce sa fac.Posted Image

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,570
  • Înscris: 15.06.2004
Mergi ugent la doctor.

Se poate testa rezistenta la antibiotic - se preleveaza o mostar si se testeaza si in functie de asta se da antibioticul potrivit.

Nu e caz de cerut sfat pe forumuri.

#3
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,623
  • Înscris: 07.02.2003
Sa nu iei nici lapte, nici cafea nici branza nici dulciuri in tot timpul tratamentului. Rezisti 2 saptamani.

 marianca, on 17 septembrie 2022 - 16:16, said:

E posibil ca tratamentul pt h pylori sa rezolve si infectia urinara, fara a mai fi nevoie sa iau alt antibiotic...?Posted Image
E posibil avand in vedere coctail-ul puternic de antibiotice. Fa pe rand treaba mai intai helicobacter si dupa aia te testezi din nou urinar sa vezi daca mai e ceva, eu cred ca nu la ce e acolo, sunt medicamente puternice care acopera un spectru larg. Sa te astepti la un moment dat si la simptomatologie de flora bacteriana distrusa, sa nu iei protectioare mai devreme de 2-3 ore se la tratament ca-l invalidezi.

Edited by andreic, 17 September 2022 - 21:03.


#4
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
Nu trebuie să fii expert ca ca să recunoști mediocritatea criminală. Don doctor o emană prin toți porii.

Esomeprazol produce efecte secundare in cascadă, fiindcă subminează un mecanism CRITIC pentru funcționarea tractului digestiv, în ultimă instanță a întregului organism.
Dacă scade acidul gastric, la fel scade și absorbția magneziului, favorizează osteoporoza și fracturile. Este perturbată și digestia proteinelor, ecologia tractului digestiv. Atunci devii vulnerabil pentru infecții intestinale. Un alt efect secundar este și gastrita atrofică, sau subminarea funcției renale.
Toate acestea sunt descrise pe larg aici:
Hypochlorhydria, a Major Public Health Problem
sau
de pe Clinical Education unde scriu medici care chiar își iau profesia în serios.

Quote

Acidul gastric este necesar pentru a activa enzimele digestive endogene, pentru a digera corect alimentele și pentru a elibera nutrienți (în special calciu, magneziu, fier, vitamina C, vitamina B12 și acid folic) și, important, pentru a proteja împotriva agenților patogeni. Aceasta înseamnă că reducerea sau blocarea producției sale are potențiale efecte asupra altor procese digestive și asupra sănătății în general.

Ciprofloxacin
Este un ab cu spectru limitat. Uleiurile esentiale au o compoziție mult mai complexă, și inevitabil riscul pentru rezistență este minim. Biomicin este un ab cu spectru practic universal, dozat special pentru admnistrare timp de 5 zile sau cat o fi.
Lăsând la o parte antibioticele, dacă cineva are sigur infecție cu E-coli, poate folosi D-mannose, care rezolvă problema prevenind aderența bacteriei pe pereții vezicii urinare. Eventual ar fi de mare ajutor vitamina C, anumite probiotice. Contează și ajustarea dietei, de ex zahărul, cartofii sau cele care balonează precum fasolea nu pot fi consumate.
Totuși unii ar putea avea infecție cronică de luni intregi, atunci deja sunt formate biofilmuri, și trebuie "sparte" cu enzime fibrinolitice, gen serrapeptase. Este o intreagă literatură despre cum pot fi dizolvate biofilmurile deja existente, și alta cum să previi formarea altora noi.
În condițiile in care sunt atâtea soluții nedăunătoare, sunt prescrise fluoroqinolone, cunoscute că te pot aduce în scaunul cu rotile.
Tocmai am dialogat cu un astfel de caz. Omul era înainte chitarist, acum este o epavă din cauza "CIPRO".
Teoretic ar putea să-și revină dacă ar avea cine să aibă grijă de el, și mai ales să aibă acces la informațiile necesare.

Metronidazol
2 articole mari și late despre ce poate provoca acest medicament atât de popular. Am cheltuit câteva sute de lei ca să SPRIJIN FUNCȚIA MITOCONDRIALĂ, nu să o subminez, și am avut enorm de câștigat,

Metronidazole: The New Mitochondrial Nightmare
Încă un caz:
Cipro and Flagyl Neurotoxicity in Brazilian Jiu Jitsu Athlete

Nu mai acordați credit oricărui individ doar pentru că are halat alb.

Edited by NelsonMandela, 18 September 2022 - 01:34.


#5
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,623
  • Înscris: 07.02.2003

 NelsonMandela, on 18 septembrie 2022 - 01:30, said:

Nu trebuie să fii expert ca ca să recunoști mediocritatea criminală. Don doctor o emană prin toți porii.
Terminati cu prostiile, asa nu mai iei nimic si ramai parazitat... bacteria nu iese cu leustean. Si eu am facut tratament cu Flagyl, nu mai stiu celalalt. Sunt necesare 2 sau 3 antibiotice concomitent ca sa reusesti.
Trebuie sa blochezi acidul altfel nu ai actiune si nu pui bacteria in dileme existentiale. Nu se intampla nimic, ramane suficient pentru activari si alte bla bla-uri, blocarea pompelor de protoni doar reduce nu opreste niciodata complet, nu ar putea. Pompe noi se fabrica constant. Nu mai copiati franturi de date fara context ca nu merge asa treaba.

 NelsonMandela, on 18 septembrie 2022 - 01:30, said:

Nu mai acordați credit oricărui individ doar pentru că are halat alb.
Mai bine nu acordam credit temerilor irationale pe net decat celor in halat alb Posted Image

Edited by andreic, 18 September 2022 - 01:59.


#6
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Se pare ca prostia nu are limite.

#7
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
Cine are cât de cât cultură medicală, observă rapid din pagina despre hipoaciditatea gastrică că este un scenariu foarte bun pentru tot felul de anomalii, caz particular cancerul gastric. Adică în condițiile în care nu doar că sunt luate antiacide, dar este ignorat și necesarul mai ridicat de vitamina C pentru bolile gastrice.
Adică ar trebui folosită o formă tamponată sau lipozomală.

Quote

Regulation of Gastric Acid Secretion
Acute infection with H. pylori produces a decrease in gastric acid secretion, and this decline is maintained in the chronic state if the infection remains in the corpus and body (509). Patients with body-predominant gastritis and a reduction in gastric acid output have an increased risk for development of gastric cancer (489,515).

Quote

Low levels of vitamin C and vitamin E and other antioxidant factors in the gastric juice appear to not only lead to the progression of H. pylori colonization but also to contribute to ulcer formation because the mechanism by which H. pylori damages the stomach and intestinal mucosa is oxidative.24
Bine, asta nu înseamnă că m-aș repezi să iau alfa tocoferol sintetic sau natural. Adevăratele forme de vitamina E sunt delta tocotrienol (pur, sau din palmier), sau gama tocoferol vara când e cald.

Pagina asta e o adevărată mină de aur. Mai departe zice si despre lactoferină ca unic remediu pentru Helicobacter.

Quote

One natural medicine that may be useful against H. pylori is bovine lactoferrin. Lactoferrin exerts broad-spectrum antimicrobial action because it has been shown to be effective in inhibiting the growth of disease-causing protozoa, yeast, bacteria, and viruses. More important than its ability to kill organisms is the discovery that lactoferrin prevents the attachment of disease-causing organisms to cells that line the mouth and entire gastrointestinal tract. At the same time, lactoferrin is a powerful booster of health-promoting bacteria like Bifidobacteria and Lactobacillus species. By preventing the growth of harmful bacteria while promoting the growth of beneficial Bifidobacteria, lactoferrin assists in the development of proper intestinal flora.
The standard medical treatment of H. pylori infection is a 1- or 2-week course of triple-drug therapy. It involves taking two antibiotics to kill the bacteria and an acid-suppressor drug. Based on the results of clinical trials, lactoferrin alone or in combination with triple therapy may be an excellent treatment option. In one study, 151 patients testing positive for H. pylori with indigestion symptoms were given either triple therapy alone or with lactoferrin. H. pylori status assessed 8 weeks after the end of the treatment indicated a 95.9% eradication rate for the group receiving the lactoferrin; the other group had only a 72.5% eradication rate.25 The effective dose of lactoferrin in this application is 300 mg/day.

Edited by NelsonMandela, 18 September 2022 - 02:33.


#8
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,661
  • Înscris: 26.11.2001
1. Nu iei medicatie, deci ai o afectiune.
Crezi ca trece de la sine? Nu trece!

2. Infectia urinara trebuie intai descoperita -> cand esti in criza, faci sumar de urina si urocultura din urina, cu antibiograma.

3. Daca simtomele nu trec, mergi la urolog si probabil iti va da analize BTS. Fii fericita ca nu esti barbat, iar recoltarea nu e ceva f dureros.

#9
marianca

marianca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 277
  • Înscris: 12.02.2019

 Courage, on 18 septembrie 2022 - 09:01, said:

1. Nu iei medicatie, deci ai o afectiune.
Crezi ca trece de la sine? Nu trece!

2. Infectia urinara trebuie intai descoperita -> cand esti in criza, faci sumar de urina si urocultura din urina, cu antibiograma.

3. Daca simtomele nu trec, mergi la urolog si probabil iti va da analize BTS. Fii fericita ca nu esti barbat, iar recoltarea nu e ceva f dureros.
Astept antibiograma. Am dus deja proba, insa rezultatul dureaza pana vine. Eu acum astept rezultatul.

#10
vallywally

vallywally

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 14.06.2004
"Cine are cât de cât cultură medicală, "

  iar cine are profesionalism poate decreta:

- protocolul pentru infectia digestiva este corect (orice medicament are si reactii adverse, a se citi prospectul; daca nu se citeste nu se va intimpla nimic)
- infectia urinara e frcventa la femei si asimptomatica; antibiograma e de folos, antibioticele din protocol nu au eliminare urinara, deci...inutile
- recoltarea pentru antibiograma urinara se face din pisat (pentru Courage)
- durata tratamentului pentru fiecare din afectiuni e limitata , astfel nu exista implicatii de durata
- interventia intr-un topic, cu informatii nemedicale nu poate aduce un sprijin vreunui pacient !
- multa sanatate !!

#11
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
Abia acum am aflat că eradicarea H.p. este întârziată de stocarea în biofilmuri chiar și la nivelul stomacului. Studiul de mai jos mentionează doar curcumina și NAC drept soluții pentru dizolvarea acestora. Nimic despre Serrapeptase, care este de mare ajutor eficientă pentru infecțiile urinare.
Biofilm and Helicobacter pylori: From environment to human host

Pe de altă parte văd că H.p. se "hrănește" cu hidrogen produs de Klebsiella. Care este stocată unde oare? în biofilmuri intestinale!
Însă probabil nu toată lumea are așa ceva.
Biofilm Transformation, Helicobacter, Klebsiella

 vallywally, on 18 septembrie 2022 - 11:42, said:

iar cine are profesionalism poate decreta:
- protocolul pentru infectia digestiva este corect (orice medicament are si reactii adverse, a se citi prospectul; daca nu se citeste nu se va intimpla nimic)
Ziceai într-o postare că lucri în spital. Probabil că nu ești medic, ar fi trebuit să faci diferența între pseudotratamentul de la început, și informațiile oferite de medici reputați.
Am depășit de mulți ani stadiul în care mă limitam doar la ce scrie in prospecte. Capacitate de gândire critică se cheamă Posted Image

Iată, cel puțin 3 medicamente din cele prescrise autoarei, au un ingredient care provoaca neurodegenerare, dar și alte boli.

Edited by NelsonMandela, 19 September 2022 - 13:59.


#12
vallywally

vallywally

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 14.06.2004
In atentia dlui Mandela si in absenta unui "multumesc virtual" din partea initiatoarei; bunul simt nu e ceva autohton....
Sa le luam pe rind :
- exista protocoale de lucru validate pentru afectiunile cunoscute (acestea pot fi bune sau rele ) ; atit timp cit cercetarile dvs nu le pot desfiinta, ele ramin in vigoare . Sa-mi argumentez ideea :
in cartea  CURRENT Medical Diagnosis and Treatment 2021  ISBN 978-1-26-046987-5 la pagina  643 este publicat protocolul din Statele unite referitor la helicobacter. Cind va apare cel prescris de dvs
acesta va fi respectat, pina atunci...
Nu am inteles divagatia legata de :
1  klebsiella
2 compusii de titan (la care medicament ati determinat concentratia, de oxid de exemplu, prin ce metoda, si care este) In absenta unor probe, putem tasta emoticoane...
Si lipsa unui raspuns , este un raspuns.

#13
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,623
  • Înscris: 07.02.2003

 NelsonMandela, on 19 septembrie 2022 - 13:57, said:

Abia acum am aflat că eradicarea H.p. este întârziată de stocarea în biofilmuri chiar și la nivelul stomacului.
De fapt era ceva cunoscut de doua decade... se numeste mediu protector in romana. Nornal ca bacteria isi face asa ceva, altfel cum sa traiasca acolo, tratamentul serios si in coordonat cu trantirea aciditadii prin dezactivarea pompelor de protoni buseste aceasta protectie si cu antibioticele rezolva infectia. Deasemenea vit C+E sunt adjuvente ce accelereaza dezinfectarea.
Alea cu apa ca rezervor e in lumea a treia unde retelele de apa nu clorineaza si nu ozonizeaza apa... si nu-ti permit sa bea apa ca lumea imbuteliata.
https://www.naturali...obacter-pylori/

Edited by andreic, 20 September 2022 - 20:04.


#14
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012

 vallywally, on 20 septembrie 2022 - 15:39, said:

In atentia dlui Mandela si in absenta unui "multumesc virtual" din partea initiatoarei; bunul simt nu e ceva autohton....
O mătusă de-a mea avea simptome depresive, iar familia preaiubită vroia sa o duca la psihiatru. In ultimul moment a ieșit la iveală ca avea HP. Deci nu stim exact ce simte acum.

Mai tarziu am inteles ca matusa a cazut din lac in puț.
După ce m-am jucat cu Betaina HCL - crește acidul gastric, starea mea generală s-a îmbunătățit spectaculos.
Atunci am inteles cum vine treaba cu gestionarea resurselor in organism.
De ex "impinsul la vagoane" implica cconcentrarea energiei pe functia de reproducere, in detrimentul celei digestive, cognitive etc.
Adică mistui mâncarea ceva mai ineficient, dar imi asigur succesul reproductiv.
Insa cu antiacide ramai doar pacalici, nu are de câștigat nici individul, nici specia.
Iar matusa mea a primit presupun un tratament comparabil. La 74 de ani, doar si-a mai batut cateva ținte in sicriu 🙄

Apropo de Klebsiella nu am divagat deloc, este doar un posibil scenariu.
Nici mie nu imi este clar cât de frecventa poate fi o astfel de asociere.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate