Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg
 Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...
 Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon
 

Criptosporidioza prezenta in Romania

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,410
  • Înscris: 08.04.2020
Pana acum 15 ani nu m-am intalnit cu asa ceva, dar sunt zone unde apa din retea este contaminata, cel putin temporar, sunt captari de suprafata, cand ploua spala dejectiile de animale care ajung in captare, oochisturile sunt foarte rezistente la clorinare si ozonizare.

In afara apei din retea se gaseste si liber in natura, sau chiar la purtatori umani.

In cazul meu criptosporidioza e problematica, deoarece i-mi produce o infestare cronica cu scaune moi si disconfort abdominal, peste asta se pot suprapune tulpini agresive, cu episoade acute de diaree.

Zilele astea am luat iar, am facut ceva teste de antigen, de rotavirus si altele, au iesit negative (inclusiv covidul i-mi da enterita, nu  ma afecteaza respirator).

am pus la microscopul cu contrast de faza si am vazut asta... criptosporidioza.

Am mai avut cu ani in urma am folosit Rife frecventa 925290hz, verificat cu examen microscopic si remisiune clinica, discomfortul a disparut si scaunele au avut consistenta normala, dupa o vreme am ignorat, am avut scaune moi ani de zile pana s-a acutizat zilele astea, probabil o tulpina agresiva, am folosit din nou 925290 hz e in curs de remisiune (ciclul de reproducere al cryptosporidium presupune o diaree recurenta la cateva zile interval), am oprit-o a ramas doar un disconfort recurent.

In cazul acestei parazitoze trebuie folosit Rife caa 2 saptamani.

Attached Files



#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Citez

Quote

Royal Raymond Rife (n. 16 mai 1888, Omaha, Nebraska, SUA – d. 5 august 1971) a fost un inventator american și exponent timpuriu al micrografiei cin-micrografice de mare viteză cu mărire.
Există puține informații de încredere care descriu viața și munca lui Rife. În anii 1930, el a făcut mai multe microscoape optice compus și folosind o camera video, a luat timp-lapse microscopie filme de microbi. A construit de asemenea microscoape care includ polarizatoare.
Rife a raportat, de asemenea, că un dispozitiv "cu rază de radiație" a invenției sale ar putea distruge agenții patogeni. Rife a pretins că a documentat o "rată de oscilație mortală" pentru diferite organisme patogene și pentru a putea distruge organismele prin vibrarea acestora la această rată particulară. Potrivit Evenimentului Tribal din San Diego din 1938, Rife a renunțat să pretindă că ar putea vindeca cancerul, dar a susținut că poate "devitaliza organismele bolii" în țesutul viu, "cu anumite excepții" .
Afirmațiile lui Rife despre raza fasciculului său nu au putut fi reproduse în mod independent și au fost discreditate de cercetători independenți în anii 1950. Un necrolog din California Daily a descris moartea sa la vârsta de 83 de ani la 5 august 1971, afirmând că a murit fără niciun ban și cu un gust amar legat de eșecul dispozitivelor sale de a fi acceptate științific. Rife a învinuit respingerea științifică a pretențiilor sale asupra unei conspirații care implică Asociația Medicală Americană (AMA), Departamentul de Sănătate Publică și alte elemente ale "medicinei organizate", care "au spălat creierul și i-au intimidat" pe colegii săi .
Interesul pentru revendicările lui Rife a fost reînviat în unele cercuri medicale alternative prin cartea din 1987 a lui Barry Lynes, Cancer Cure That Worked, care a susținut că Rife a reușit să vindece cancerul, dar că lucrarea lui a fost suprimată de o puternică conspirație condusă de American Medical Asociația. După publicarea acestei cărți, o varietate de dispozitive care poartă numele Rife au fost comercializate ca remedii pentru diferite boli cum ar fi cancerul și SIDA. O analiză efectuată de Electronics Australia a constatat că un dispozitiv tipic "Rife" a constat dintr-o baterie de nouă volți, cablaj, un comutator, un temporizator și două lungimi scurte de tuburi din cupru, care au produs un curent "aproape nedetectabil" puțin probabil să pătrundă în piele. Astfel de "dispozitive Rife" au apărut proeminent în mai multe cazuri de fraudă de sănătate în S.U.A., centrate în mod obișnuit în jurul inutilității dispozitivelor și a revendicărilor grandioase cu care sunt comercializate. Într-un caz din 1996, comercianții unui dispozitiv "Rife" care pretinde că vindecă numeroase boli, inclusiv cancerul și SIDA, au fost condamnați pentru frauda de sănătate a infracțiunilor. Judecătorul de pedeapsă le-a descris ca fiind "țintă pentru cei mai vulnerabili, inclusiv pentru cei care suferă de boală terminală" și care oferă speranțe false. În unele cazuri, pacienții cu cancer care au încetat chimioterapia și au folosit aceste dispozitive au murit. Aparatele Rife sunt în prezent clasificate ca un subset de dispozitive radionice, care sunt în general văzute ca pseudomedicine de către experții de masă . În Australia, utilizarea mașinilor Rife a fost acuzată de decesele pacienților cu cancer care ar fi putut fi vindecați prin terapie convențională. În 2002, John Bryon Krueger, care a condus Societatea Royal Rife Research, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru rolul său în crimă și a primit, de asemenea, o sentință de 30 de luni concurentă pentru vânzarea ilegală a dispozitivelor Rife. În 2009, un tribunal din S.U.A. condamna James Folsom de 26 de infracțiuni pentru vânzarea dispozitivelor Rife vândute ca "NatureTronics", "AstroPulse", "BioSolutions", "Wellness Wellness" și "Global Wellness"
În 1994, Societatea Americană pentru Cancer a raportat că mașinile Rife au fost vândute într-o "schemă de marketing pe mai multe niveluri, asemănătoare piramidelor". O componentă-cheie în comercializarea dispozitivelor Rife a fost revendicarea, inițial propusă de Rife însuși, că dispozitivele au fost suprimate de o conspirație a instituțiilor împotriva cancerului "cure" . ACS descrie pretențiile lui Lynes drept implauzibile, menționând că cartea a fost scrisă "într-un stil tipic teoreticienilor conspiratori" și a respins orice verificare independentă . Desi dispozitivele Rife nu sunt inregistrate de catre Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente si care au fost legate de decese in randul persoanelor care sufera de cancer, Seattle Times a raportat ca peste 300 de persoane au participat la Conferinta Internationala de Sanatate Rife din 2006, din Seattle, unde s-au vandut zeci de dispozitive neinregistrate.

Sursa
https://ro.wikipedia...wiki/Royal_Rife


Părerea mea de nespecialist e că asta merge la medicină alternativă...



Uite și schemă de tratament

Quote

Boli & Afectiuni
Boli digestive
Criptosporidioza intestinala
©
Autor: Dr. Stiuriuc Simona
    Patogenie si cauze
    Simptome si diagnostic
    Tratament
Criptosporidioza umana este determinata de infectia cu Apicomplexa protozoans din genul Cryptosporidium. Boala umana se considera a fi cauzata de o singura specie, dar studii moleculare recente au demonstrat ca sunt citeva specii diferite ce determina criptosporidioza umana. Printre speciile frecvente se numara Cryptosporidium hominis, pentru care oamenii reprezinta gazda naturala, Cryptosporidium parvum, care infecteaza bovinele ca si oamenii.
Criptosporidioza afecteaza mai ales copiii. Determina o diaree autolimitanta la persoanele sanatoase. Criptosporidioza este recunoscuta si drept cauza de diaree persistenta la copii si diaree prelungita severa la persoanele cu SIDA. Sursa cazurilor de criptosporidioza endemica este in principal calea de transmitere interumana fecal-orala, dar infectia poate rezulta si prin transmitere animal-om si prin apa. Endemiile majore rezulta prin transmiterea prin apa.
Terapia cuprinde administrare de nitazoxanide, paromomicina si azitromicina, care sunt partial active. Combinarea terapiei antivirale care include inhibitor de proteaza HIV este asociata cu o ameliorarea dramatica in numeroase cazuri. Terapia simptomatica include administrare de lichide, nutritie si tratament cu agenti antimotilici.
Criptosporidioza este o importanta cauza de diaree persistenta in tarile in curs de dezvoltare. Copiii cu diaree persistenta dezvolta malnutritie severa care determina probleme cognitive ce persista pentru ani de zile. Criptosporidioza cronica se poate complica prin boala tractului biliar, malabsorbtie si deces la persoanele cu SIDA si copiii malnutriti.
Patogenie si cauze
Oocistii de criptosporidium sunt inalt infectiosi, necesitind doar 10-1.000 pentru a cauza boala umana. Doza infectioasa este de 100 in 50% din cazuri. Oocistii sunt infectiosi imediat iar ciclul de viata al parazitului produce forme care invadeaza intestinul. Localizarea parazitului in intestin este intracelulara dar extracitoplasmatica, contribuind la rezistenta marcata a speciilor de Cryptosporidium la tratament. Cantitati mari de oocisti sunt excretate si sunt rezistente la conditii nefavorabile, incluzind clorurarea la nivele aplicate pentru tratarea apei.
Mecanismulo prin care Cryptosporidium cauzeaza diaree include combinarea permeabilitatii intestinale crescute, secretia de clor si malabsorbtie, cauzate de raspunsul gazdei la infectie. La persoanele imunocompetente infectia este de obicei autolimitanta la intestinul subtire. La persoanele cu SIDA sau alte imunodeficiente congenitale, poate fi afectat tractul biliar.
Frecventa criptosporidiozei nu este bine cunoscuta. Peste 30% dintre populatia adulta din S. U. A este seropozitiva. Numarul cazurilor diagnosticate creste cu imbunatatirea testelor, totusi multe laboratoare nu efectueaza de rutina acest test. Studiile recente arata ca scaunul este seropozitiv in 4% din cazurile trimise pentru examen coproparazitologic. Inainte de disponibilitatea terapiei antiretrovirale aproximativ 10-15% dintre pacientii cu SIDA dezvoltau criptosporidioza in timpul vietii. Ca si alte infectii oportuniste, prevalenta criptosporidiozei la pacientii cu SIDA a scazut dramatic.
Simptome si diagnostic
Virful de incidenta pentru criptosporidioza este la copiii sub 5 ani. Infectiile sunt rare la adultii imunocompetenti in tarile dezvoltate dar pot apare la persoanele cu SIDA.
Dupa o incubatie de 5-10 zile bolnavul dezvolta diaree apoasa, care poate fi asociata cu crampe abdominale si febra moderata. Cazurile diagnosticate parazitologic dureaza tipic 5-10 zile si pot persista pentru 2-4 saptamini. Persoanele cu SIDA si numar foarte scazut de limfocite CD+4 pot dezvolta diaree profuza, similara holerei, care poate fi complicata de depletia de volum si malabsorbtie.
Afectarea tractului biliar se observa la persoanele cu SIDA care au un numar de limfocite CD+4 scazut si este frecvent la persoanele cu imunodeficienta X-linkata cu hiperimunoglobulinemie M. Afectarea biliara poate include colecistita acalculozica, colangita sclerozanta, stenoza papilara sau pancreatita. Toate sunt asociate cu durere in cadranul abdominal superior, greata si varsaturi.
Examenul fizic. Este nespecific. Temperatura peste 39 de grade nu este caracteristica pentru criptosporidioza si necesita investigarea pentru alte infectii. Pacientul poate avea semne de depletie de volum sau malabsorbtie.
Diagnostic.
Studii de laborator:
- microscopia scaunului, se observa oocisti, eritrocite si leucocitele nu trebuie sa fie prezente
- detectia de antigen este mai sensibila si include teste de imunofluorescenta, ELISA si teste imunocromatografice.
- reactia de polimerizare in lant este cea mai sensibila.
- cultura scaunului este indicata pentru a exclude alti patogeni baterieni
- se va evalua ureea si electrolitii
- testele functiei hepatice cu transaminaze crescute arata infectie biliara
- analiza limfocitelor CD+4 care pot prezice durata bolii la cei infectati cu HIV.
Studii imagistice.
Ultrasonografia abdominala arata ducte biliare dilatate sau neregulate, alaturi de vezicula biliara ingrosata, indicind afectarea biliara.
Colangiopancreatografia endoscopica este necesara pentru a diagnostica colangita sclerozanta sau stenoza papilara.
Examenul histologic a intestinului subtire nu este necesar pentru a diagnostica criptosporidioza. Intestinul subtire arata parazitul proiectindu-se prin marginea in perie a suprafetei mucoase. Parazitii pot fi identificati in bila sau biopsia tractului biliar.
Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: amebiaza, infectiile cu Campylobacter, colita cu citomegalovirus, infectii cu E. Coli, gastroenterita virala, giardiaza, isosporidioza, slamoneloza, shigeloza.
Tratament
Terapia cu nitazoxanide scurteaza semnificativ durata diareei si poate scadea riscul mortalitatii la copiii malnutriti. Studiile initiale cu agenti anhtiparazitici la pacientii cu SIDA si criptosporidioza au fost dezamagitoare. Nitazoxanida, paromomicina si azitromicina sunt partial active. Combinarea cu terapie antiretrovirala care contine inhibitor de proteaza HIV este asociata cu ameliorare dramatica in multe cazuri. Ameliorarea rezulta prin reconstituirea imuna dar reflecta in parte activitatea antiparazitica a inhibitorilor de proteaze.
Agentii antiretrovirali nucleozidici sunt malabsorbiti in criptosporidioza cronica. Din acest motiv este indicat sa se foloseasca agenti antiparazitari partial activi (nitazoxanida sau paromomicina combinati cu azitromicina) anterior de initierea terapiei antiretrovirale.
Terapia simptomatica include reinlocuirea lichidelor, nutritie si tratament cu agenti antimotilici. Loperamida sau difenoxilate-atropina poate ajuta in unele cazuri. Opiacee mai puternice, incluzind morfina anhidrica pot ajuta in cazurile in care s-a esuat in raspunsul la agenti usori. Pacientii trebuie sa evite lactoza alimentara.


https://www.romedic....oza-intestinala

Nu zice nimic de Rife  Posted Image

Edited by waterman, 05 August 2022 - 07:54.


#3
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,215
  • Înscris: 08.01.2021

 stdalionutpwr, on 05 august 2022 - 07:24, said:

P, dar sunt zone unde apa din retea este contaminata,

Care sunt zonele respective (cunoscute)?

#4
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,410
  • Înscris: 08.04.2020
M-am intalnit cu problema acum 15 ani, posibil a persistat in mod recurent mai putin zgomotos, acum a revenit cu diaree severa.

Primele imagini din arhiva personala au fost relizate prin 2013, foto 5 mar 2013 crypsoridium intr-o proba de fecale concentrata prin flotare la microscopul cu contrast de faza.

Cele intunecate sunt cryptosporidium cele luminoase bule de aer ( la microscopul cu contrast de faza tot ce are indice de refractie mare, bogat in proteine se vede intunecat).

Pentru practicieni, pobabil acela erau trofozoizi, nu oochisturi, deoarece nu se disting cei 4 nuclei, trofozoizii si oochosturile sunt ceva mai mici decat o hematie, greu de vazut structura interna la microscopul optic,  coccdidile sunt cam cat o leucocita si se pot vedea clar cei doi nuclei.

Crippsporidioza e endemica in anumite zone rurale si suburbane, unele captari de apa de suprafata pot fi contaminate temporar cand ploua, dejectiile de animale ajung in captare, exista  si la animale si la purtatori umani.

Criptosporidiile infesteaza atit oamenii cat si animalele, este mai cunoscut de medicii veterinari, este o problema la vitei, speciile de cryptosporidium nu au specifificitate stricta de gazada, parazitoza este o antropozoonoza.

Tratament, personal folosesc terapie Rife frecventa 925290hz, verificat cu examen microscopic si clinic, frecventa o gasiti in catologul ETDFL 2016, cele din editia 2020-2022 nu merg, am folosit-o si in 2016 si acum cu rezultate bune, a oprit diareea in acceasi zi.

Fotografii, cryptosporidium arhiva personala 5 mar 2013, cryposporidium publicata pe research gate, coccidia de pe net

Attached Files



#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
Nu e buna terapia aia.
Nu vezi ca nu mai stii ca ai deschis deja un topic si ieri - https://forum.softpe.../#entry29249181 ?

#6
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,410
  • Înscris: 08.04.2020
Tot ce  postez despre terapiile astea este verificat cu teste de laborator, pentru helicobacter am buletine emise de alte laboratoare, eventual o sa postez buletinul cu valoarea, titrului, care confirma oprirea infectiei.

Pot face orice test, inclusiv teste PCR, astea sunt mai scumpe, pentru H.pylori este 1000 ron iar pentru Cryptosporidium parvum 1500 ron, plus tarife de transport si procesare.

#7
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,410
  • Înscris: 08.04.2020
Ar trebui contopite, din pacate browserul meu are ceva buguri, pastrat primul post din a doua unde exista o fotografie personala realizata aici in Romania.

Cat priveste povestea lunga cu imunologia nu toti suntem la fel, se pare ca in cazul meu imunitatea are memorie mai scurta decat constiinta, imunitatea a uitat de Cryptosporidium, dar constiinta nu.

Nu tin neaparat sa vorbesc de tratament, ci de faptul ca problema exista si nu se prea diagnosticheaza.
Procesarea probelor de fecale e laboriasa si exista risc foarte mare sa te infectezi sau infestezi cu ceva, lista e lunga, incepand cu Helicobacterul, rotavirusul, chiar covid, si multe altele.

Din acest motiv nu face nimeni din astea de rutina,  nu-i face nimeni statuie si nici nu-i umple buzunarul de bani, astea se fac doar in scop de cercetare sa lamuresti o problema.

Exista alternative, teste de antigen din fecale, pentru virusuri bacterii si paraziti, dar sunt scumpe si clientul nu plateste.

L-am intrebat pe cumnat daca vrea sa introduca astfel de testari in laboratorul lui, raspunsul a fost, ,,casa nu plateste, clientul nu plateste,,

Un test antigen pentru viermi intestinali este 50 ron doar testul pentru un singur vierme , plus manopera ajunge 80 ron, un test de Cryptosporidium este 50 ron, 80 ron cu manopera, un test de Giardia este 30 ron 50 ron cu manopera, 3-4 testari ajung la 300 ron total.

Edited by stdalionutpwr, 06 August 2022 - 13:24.


#8
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,410
  • Înscris: 08.04.2020
din pacate fie a fost mutat fara link fie am uitat unde am postat, am mai pus odata.

https://forum.softpe...nta-in-romania/

Cred ca ar trebui contopite si pastrat postul inital de acolo care include o fotografie cu cryptosporidium din arhiva personala realizata aci in Romania pe un caz  uman local.

#9
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,626
  • Înscris: 07.02.2003

 stdalionutpwr, on 06 august 2022 - 12:46, said:

Tratament, personal folosesc terapie Rife frecventa 925290hz,
Ce e tampenia asta, mergi langa in post pe unde medii si te tratezi ? :P

#10
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,410
  • Înscris: 08.04.2020
Capitolul terapie inchis, fiecare fososeste ce vrea.

Capitolul diagnosticare, in sectorul veterinar plateste cat costa altfel risca sa piarda efectivul fermei, fie da 500 pe un examen microscopic,  la un singur animal (cel mai vizibil afectat), fie face cateva teste de antigen in valoare de 300-400 lei fie direct PCR la 1000lei.

In cazul oamenilor e mai anevoios, de obicei ramane nediagnosticat, daca este vorba de viermi se diagnosticheza acasa in caz ca elimina paraziti adulti.
Daca insista se ajunge la teste de anticorpi din sange, ceva mai ieftine, alea le fac robotii manopera e putina.

In caz ca iese pozitiv se face direct PCR in caz ca clientul plateste, adica 200 ron un triaj de anticorpi si 1000 ron un test PCR, unii trec direct la tratament fara testul PCR, dar nu vor sti niciodata daca au rezolvat sau nu(testul de anticorpi nu spune daca este o infestare curenta sau trecuta si se negativeaza la mult timp dupa vindecare sau niciodata).

In paranteza fie spus n-o sa vedeti doamne sau domnisoare cu manichiura mestecand o jumate de ora intr-o proba de cct, pentru 10 ron, cand pot face direct PCR pe bani mai de doamne ajuta, plus riscul foarte mare de a capata ceva din probele alea.
Examenul microscopic e scump, lumea trebuie sa inteleaga ca testele de antigen sunt mai ieftine, chiar daca e 80 ron unul, cand or deveni rutina vor fi 30 ron.

Edited by stdalionutpwr, 06 August 2022 - 20:37.


#11
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,410
  • Înscris: 08.04.2020
Testarea se va ieftini daca creste volumul vezi cazul covid,un test de antigen e 20 ron, PCR e 300 ron, vor fi dispnibile teste de antigen in farmacii sa le faci acasa, platesti doar testul, probabil nu vor fi atit de ieftine ca cele de covid sau de sarcina, vor fi undeva intre 20 -30 ron.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate